buyuk kardeşin borç istemesi ve korku

Doraemon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2019
61
19
8
Biraz sinir bozucu bir konu ama tavsiyeye ihtiyacım var. Abim (issiz ve calismayi sevmeyen annemin çok sevdiği degerli oğlu) benden öğrenciyken gecmiste hep borç istedi ve genelde onun tehditlerinden ve korktuğumdan dolayı hep vermek zorunda kaldım. su an evliyim, ve benden bu hafta iki kere kucuk miktarlarda belli bahanelerle geri ödeyeceğini söyleyerek borç istedi (toplam 470 tl). Basımdan atmak icin ben de verdim ve bir daha borç isterse vermeyeceğimi cunku durumumuzun pek el vermeyeceğini söyledim. Ancak ileride benden para almayınca esimi arayıp istemesinden korkuyorum cunku ucan kustan bile para isteyen biri. Hatta gecmiste annemi arkadaslarindan ve tanidiklarimizdan borç almaya bile zorladı ve annem de hep aldı. Esimden ileride para isteyeceğini tahmin ediyorum kendi karakterinden (daha dogrusu karaktersizliginden dolayı). Sizce esimi nasıl abim senden para isterse verme diye uyarmalıyım? Benim icin bu konuları konuşmak çok utanç verici ama bunu yapmak zorundayım. Bana öneri verebilir misiniz?

Aynen böyle

ne gibi bir tehditten korktuğunuzu anlamadım. kocam ailemdeki tipleri çoktan tanırdı benim. borç isterse sakın verme sorunlu bir tip diyip geçerdim. boş beleş tek bir insanın onca insanı korkutması kadar bu hayatta saçma bulduğum hiçbişiy yok

Esinizle anlasin ve abinizden 5000 borc isteyin sozde utanip sikilarak.
Insan zorlansa da esiyle konusmak zorunda kaliyor,cok gecikmeden konusun.
Esimin kardesidir diye 1 2 verirse kurtulamazsiniz...

doğru diyorsunuz

İnsan eşiyle konuşurken nasıl utanır anlamıyorum . Siz eşsiniz eş.... Abim borcuna sadık değildir isterse verme dersiniz olur biter....
aslında belki de abimin ne halt oldugunu görmesi esimin benden soğumasına yol acar diye korkuyorum. çunku gecmiste kendi kardeşi esimden borç istediğinde ben biraz karşı cikmistim ve borcu vermemiştik. simdi belki bak sen benim kardeşime para vermeme karşı ciktin senin abin istiyor gibisinden der diye biraz çekiniyorum

Malesef her ailede var böyle tipler..
Siz canınızı sıkmayın. Abiniz başka siz başka. Eşinize de söyleyin “abim borcuna sadık değil eğer isterse durumumuzun olmadığını söyle veremeyeceğimizi söyle.” diye önceden konuşmanızı yapın.

gecmiste benim bazı aciklarimi hep kullandigi icin biraz çekiniyorum kendisinden bir de butun aileyi bana karşı çok kolay kiskirtiyor mesela annem onun sözüne kanıp bazen zamanında bana hayati cehenneme çevirmişti. Kocam aslında ailedeki tipleri pek tanımıyor cunku kendisi yabancı ve onu olaylardan uzak tuttum hep cunku bir ara bizi ayırmaya calistilar vb.

Bu çekinecek durum değil bence. Senin kardeşine vermeni istemedim, benimkine de vermeni istemiyorum..

yahu yuvanızı barkınızı kurmuşsunuz bu saatten sonra hayırsız birinin lafıyla üzerinize gelcekseler görüşmeyin zaten kafanız rahat eder. sizi siz istemediğiniz sürece kimse ayıramaz dış kapının dış mandalı bu saatten sonra diğer herkes.

Acık ve net söyleyeceksin. Aynı bize anlattığın gibi.
Abimi en iyi ben tanıyorum. Ailemle ilgili konularda benden habersiz adım atmanı istemiyorum. Bir kurus bile vermeyecegine söz ver diye söz verdireceksin. Bir iki ister sonra ümidi keser.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…