Buyuk konusmamak gerekmis dayak yiyip oturdum

Kınanan şeyler başkasının özel hayatı, giyimi veya yaşayış biçimiyse evet bu dediğiniz doğru olabilir.
Ama bariz hatalarda sakın kınama bak yaşarsın demek insanları korkutmak ve sindirmek için uydurulmuş bir söz öbeği.
Sizin dediğiniz gibi olsaydı hepimiz aldatılır üstüne kendimiz de eşlerimizi aldatır, sürekli dayak yerdik.
Bazen dini yorumlar hadisler yapanlar mesela şartlarını sorgulamadan kürtaj olacak kadınları kınıyor o zaman her dini bütün kadın bir kere kürtajı tadacak sizin demenize göre değil mi?
Herkesin hayat görüşüne göre asla tahammül edemediği kırmızı çizgileri vardır kimi asla kürtaj olmam bu cinayet der kimi de kimse bana el kaldıramaz boşanırım der. Ve bu kadar kesin baktığı için asla der. Kalkıp da bu kişiye yaşarsın bak sen de demek deli saçması oluyor. Buna sert bir üslupla parmak sallayarak bitti nokta demeniz de komik olmaktan öteye gitmiyor

Zihniyet ile canak tutmak tabirini siddet goren ve siddeti yucelten kadinlar icin kullandim, temel prensipler hakkinda ayni dogrultuda dusundugumuze eminim. Yalnizca psikoloji ile ilgili varsayimlarin bu konulardaki cogunluk icin iyimser oldugu kanaatindeyim.

Forumda genel olarak her konuda yardimci olmaktan ziyade kendi tatminini amaclayan yorumlar var. Cok uzun okuyamadim elestirilerinden de bu anlasiliyor genelde.

Asagilamanin arkasinda durmam mumkun degil bu nedenle. Ancak o ayrimin cok iyi yapilmasi gerektigine inaniyorum. Ve kosullari ve psikolojisi sebebi ile gereken tepkiyi veremeyen kadinlarin cok dusuk bir yuzde oldugunu dusunuyorum.

Kocasiz kalmaktan korkmak bana gore zihniyet problemidir. Yani oldurulmekten korkmak gibi bir sinme sebebi degil.

Siddet gormek elbette travmatik sonuclar dogurur.

Ancak siz boyle dusunuyorsunuz, ben boyle dusunuyorum. Erkek siddetini o kadar anormal bulmayan, yuzlerce mesaj hakkinda ''Erkekler kendini tutamiyor, sen ona bagirirsin o sana vurur.'' yazanlar sandiginiz kadar anormal bulmuyor.

Daha siddeti gormeden siddeti normallestiriyorlar. Bu durum da siddetin travmatik etkilerinin degil zihniyetin baskin oldugunu gosteriyor bana gore.

Eger yetistikleri cevre, hayatlari travmatik etkiler yaratiyor diyorsaniz, evet bu toplum her kadinda izler birakiyor. Ancak bu sebebi kadinlarin ogrenilmis caresizligine bahane olarak gormek, her turlu imkansizliga ragmen savasan kadinlarimiza haksizlik olur.

Gercek imkansizliklar esten her turlu nafakayi alma imkani olan veya ailesi arkasinda olan kadinlar icin degil, ahirda ac susuz gunlerce yatirilan, zaten ailesi tarafindan da siddet goren, 17 yasinda cocuk sahibi bir cocuk gelin hakkinda dogru olabilir. Degerlendirmesi bu bilgiler isiginda yapilmalidir, yapiliyor da.

Ancak hayat standartim duser, erkeksiz yasayamam, cok da gururlu bir kadinim ancak simdi anneannem cok uzulur yazan bir kadinin kurtulmasi kendisi nedeniyle imkansizdir. Zihniyeti dogrultusunda bir secim yapar. Ve secimlerimiz bu hayatta neye deger verdigimizi gosteren ana unsurlar. O nedenle demek ki sen gururuna onem vermiyorsun diyen yorumlari asagilama olarak degerlendiremem. Acik bir gercek, vermiyor iste.

2 gundur girememistim simdi okudum yorumlarinizi konuyu gercekten baska bir yere cekmeye calisiyorsunuz ben konunun en basindada belirtmistim esim eskiden asla el kaldirmadi kufur bile etmedi ve benim o yorumumda daha ben bu olayi yasamamistim bile ben kocam beni dovdu sonra sevistik mi yazmisim. Bence tekrardan bakip bi dusunun. Gercekten beni tanimadan yargiliyorsunuz.

Demekki bana sert cikismissiniz ki bende sert cikismisim benim amacim kimseyle polemige girmek degil burasi tum kadinlara acik platform kendi fikrimi yazdim cekildim koseye bu kadar basit herkes aynı şeyleri düşünecek diye bişey yok burada sonlandıralim lutfen

Ben konunuzu bir yere çekmeye çalışmıyorum.

Demek istediğim gayet net.

"Tam olarak bizi anlatmışsın...
En şiddetli kavgalar en mükemmel ilişkiyle bitiyor nedense.."
Yorumunuzu 30 Ağustos'ta yazmışsınız.
Bu konuyu 7 Eylül'de açmışsınız.
Konuda da "yeni değil bir kaç zaman öncesinde" diye belirtmişsiniz.

Dayak yemeniz, bıçak çekmesi, ertesi gün evden çıkmaması, telefonunuzu kırması hepsi 1 hafta içinde mi oldu?

Daha önce bir üye vardı, eşinden dayak yediğini, kafasına da darbe aldığını ve midesinin bulandığını yazmıştı. Bu konuyu açtığınız nickiniz yeni üyeliğiniz. Eski üyeliğinizin o üye olduğunu düşünüyorum açıkçası (eski mesajlarınıza da o yüzden bakmıştım).

Kendime edit:
Eski üyeliğiniz olduğunu düşündüğüm konuyu bulamadım. O nedenle o kişinin siz olabileceğinize dair şüphelerimden ötürü özür dilemek durumundayım.

Ancak yine yukarıda yazdığım kısım hakkındaki yorumum bakidir:
"Tam olarak bizi anlatmışsın...
En şiddetli kavgalar en mükemmel ilişkiyle bitiyor nedense.."
Yorumunuzu 30 Ağustos'ta yazmışsınız.
Bu konuyu 7 Eylül'de açmışsınız.
Konuda da "yeni değil bir kaç zaman öncesinde" diye belirtmişsiniz.

Dayak yemeniz, bıçak çekmesi, ertesi gün evden çıkmaması, telefonunuzu kırması hepsi 1 hafta içinde mi oldu?

ben en çok başka şeye takıldım kızlar,diyorki konu shaıbı sakın yapmaz demeyızn en kötü şeyleri yapar,filan diyor,iyide bu kadar emınsın tanıyorusn bu adamı,neden evlendın ve çocuk yaptın demezlermı adama,bu kadınlar adamsız kalmamak için rahat bomamak için çocukları bahane edip oturuyorlar,boşanan anneler kalpsızmı?????

çok geçmiş olsun ve Allah yardımcınız olsun. böylesi bir durumdan sonra da hala yüz yüze bakıyor olmak da acı verici utanç verici olsa gerek. ben de küçük çaplı olsa da yaşamıştım zamanında ve o dakikadan sonra artık hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağının farkındaydım nitekim de hiç birşey eskisi gibi olmadı ve boşandım.
size önereceğim darp raporu alın ve yarın öbür gün bir boşanma durumu olursa en azından elinizde delil olur. ve devam ederse de lütfen susmayın, gerekli yerlere şikayette bulunun.

çok geçmiş olsun ve Allah yardımcınız olsun. böylesi bir durumdan sonra da hala yüz yüze bakıyor olmak da acı verici utanç verici olsa gerek. ben de küçük çaplı olsa da yaşamıştım zamanında ve o dakikadan sonra artık hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağının farkındaydım nitekim de hiç birşey eskisi gibi olmadı ve boşandım.
size önereceğim darp raporu alın ve yarın öbür gün bir boşanma durumu olursa en azından elinizde delil olur. ve devam ederse de lütfen susmayın, gerekli yerlere şikayette bulunun.

Bazı açık gerçekler vardır, fiziki görünüşümüzde saç rengimizi nasıl herkes tanımlayabiliyorsa bir insanın gururunu çignedigini söylemeyi de benzer buluyorum, hangi nedenle olursa olsun onuruna sahip çıkamamışsa çıkamamıştır.
Mesela eşi ona yalan söylüyorsa kandırılmıştır ya da bilerek göz yummuştur, bu durumda vay efendim senin aslında psikolojin bozuk o yüzden kandırılmış sayılmazsın vb. bir savunma yapılsın demiyorum zaten.

Ancak o şiddet gösteren o eşi benim elime verseniz tamamen kontrolümü yitirip ona saldırabilirim de çünkü bu konuda ciddi egilimlerim oldugunu biliyorum ve kendimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum.
Ancak linç kültürünün de bu şekilde güçlendigini; her toplumun kendi deger yargılarına göre haklı haksız ayrımı yaptıgını ve mevcut adaletsizlige bakılmaksızın yapılan yargılamada herhangi birinin, herhangi bir nedenle benzer bir şiddete maruz kalabilecegini biliyorum.

Forumda kırmızı çizgiler dedigimiz aldatma, şiddet vb. konularının her zaman iki ayagı var, yapan ve maruz kalan.
Uygulayana karşı olan öfke, insanların kendi adaletini saglamayı istemelerine yol açıyor.
Maruz kalanın sessizligi ise boyun eğdiği gerekçesi ile toplumsal dönüşümün önündeki engel olarak yine o kadının da suçlanmasına neden oluyor.
Bu iki durumu da anlayabiliyorum fakat kendi adaletlerini saglamak adına insanların o adamınkine benzer bir canilikle saldırmanın dogru olmadıgını ve istenilen o toplumsal dönüşümü olumsuz yönde etkileyecegini; kadının sessizligini eleştirmenin ötesine geçip sırf dayak yiyerek oturmak onun hayatının bir parçası olmuş diye sanki hiç etkilenmezmiş gibi "ah seni bi de ben dövsem de akıllansan" tavrı ile yapılan yorumların kocasının davranışından çok da farklı olmadıgını, eğer psikolojik nedenleri ya da toplumsal baskının kabulu ile hareket edemez hale geldi ise bunu ortadan kaldırmayacagını ve bizim şiddetin aşagılayıcılığı düşüncesinden uzaklaşarak kendimizin olumsuz dönüşümüne neden oldugunu düşünüyorum.
Dikkat edilmesi gerektigini savundugum şey de buydu, şiddet karşıtı oldugu sürece herkesin kendi mizacına göre sert ya da yumuşak ılımlı vs. yorum yapıp yapmaması degil tartıştıgım konu.

Onun ayaklarina ayaklarina sıkarım bicak cekiyomus,yavas ceksin sen onun gozunu korkutsaydin bacim al bebegini git mor catiya,boyle manyaklarla buyutmeyin bebislerinizi gecmis olsun uzuldum ,

Bu kadar kadın niye ölüyor ki o zaman hepsi mi sahipsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…