- 14 Eylül 2014
- 21.085
- 101.309
- 798
- Konu Sahibi Zorzamanlarimdayalnizim
-
Bunun üzerine bi çok hadis var hanfendi ezbere konuşmuyorum Elhamdülillah Müslüman olduğum için böyle söyledim yoksa Aaaa kınama bak başına gelir diye sevinmiyorum bi başkası için ya da bunun arkasına sığınmıyorum
Uzerinize de alınmayın zaten efendim alintilayarak cevap vermek zorunda değildiniz ben sizin için yazmadım genel olarak yazdım...
Bu benim düşüncem o da senin düşüncen bitti nokta.
Erkek şiddeti ve zihniyeti ile ilgili soylediklerinize zaten katılıyorum fakat "erkek şiddetini kabullenme problemleri" olarak ayırdıgınız şeyde bizimle benzer iradeyi gösteremeyen kadınların aşagılanmasına itiraz etmeyi mi çanak tutmak olarak adlandırdıgınızdan emin degilim.
"Kocandır, sabret geçer" denildiginde ya da size gelen mesajlardaki gibi cümleler yazıldıgında evet bu şiddeti beslemektir, erkek tahakkümünü savunmaya yönelik yer aldıgının da beyanıdır.
Ancak bir kadının her hangi biri tarafından sırf kendisi gibi dirençli duramıyor, yeterince karşı çıkamıyor diye aşagılanması da o şiddete ortak olmaktır.
Yukarıda verdigim iki örnekteki gibi olunmamasının tek yolu çok yumuşak yorum yapmak degil ki şahsen eleştirdigim şey aman ne kadar sert yazıyorsunuz gibi bir durum da degil.
Birilerini baskı altına almak üzere uygulanan şiddetin zaten ancak sert durularak kırılabilecegine inanıyorum fakat bunu yaparken o kadını kurtarmak adına gerçek anlamıyla bir yumruk da benden olsun demek ile bazı konularda yapılan yorumlar arasında büyük bir fark olmadıgını düşünüyorum. Bunun da savaş koşullarında bazı insanların kendi iç dünyasının dışa vurumuyla işkenceci olması ile benzer bir dönüşüm oldugunu düşünüyorum. O yüzden uzak durulması gerektigini savunuyorum.
A aptalinsan fikrinize saygı duyuyorum ama çevremde ve burada gördüğüm çoğu kadının travma yaşadığını düşünüyorum, zihniyet diyorsunuz kabul ama bu tepkiler sizce içinde yine de korku endişe barındırmıyor mu? En çokta kocasız millete meze olamam örneğiniz endişe içeriyor çünkü kadın mutlaka evli olmalı veya başında babası, ağabeyi bulunmalı yoksa başına kötü şeyler gelir, dedikodusu yapılır, adı çıkar, küçük yerlerde barınamaz kaygısı var.
2 gundur girememistim simdi okudum yorumlarinizi konuyu gercekten baska bir yere cekmeye calisiyorsunuz ben konunun en basindada belirtmistim esim eskiden asla el kaldirmadi kufur bile etmedi ve benim o yorumumda daha ben bu olayi yasamamistim bile ben kocam beni dovdu sonra sevistik mi yazmisim. Bence tekrardan bakip bi dusunun. Gercekten beni tanimadan yargiliyorsunuz.Konu sahibi aynı zamanda en mükemmel sevişmelerini en şiddetli kavgalarından sonra yaşadığını da söylüyor Mune. Ben bunu anlayamam işte.
Evet imkanı olmadığı için gidemeyen çok kadın var. Maalesef varlar, bunu kimse inkar edemez.
Ama kendisine bıçak çeken, tekme tokat döven, çocuğuyla tehdit eden adam için en şiddetli kavgalarından sonra en mükemmel sevişmelerini yaşadığını anlatan kadına ben ne diyebilirim?
Ben mümkün olduğunca konu sahipleri özelinde yazmaya çalışıyorum. İçim acıyarak "o zaman kocanızın kızacağı şeyleri yapmayın, madem gitme imkanınız yok bari yok yere dayak yemeyin" dediğin konular da oldu. Olacaktır da.
Ama ne dayak yedikten sonra kocasına kahvaltı hazırlayıp akşam "gelirken yoğurt al" diyen insanları, ne de yediği dayak yüzünden kusan ama kavga sonrası yaptığı sevişmelerden aldığı zevki anlatan konu sahibini anlayabilirim.
Konu sahibi evet olay anında ve takip eden anlarda korkmuştur mutlaka. Kolay değil bıçak çekilmesi.
Ama kocasından bu boyutta dayak yiyen insan şiddetli kavga ettiğinde de korkar, sonrasında sevişmez.
Demekki bana sert cikismissiniz ki bende sert cikismisim benim amacim kimseyle polemige girmek degil burasi tum kadinlara acik platform kendi fikrimi yazdim cekildim koseye bu kadar basit herkes aynı şeyleri düşünecek diye bişey yok burada sonlandıralim lutfenKınanan şeyler başkasının özel hayatı, giyimi veya yaşayış biçimiyse evet bu dediğiniz doğru olabilir.
Ama bariz hatalarda sakın kınama bak yaşarsın demek insanları korkutmak ve sindirmek için uydurulmuş bir söz öbeği.
Sizin dediğiniz gibi olsaydı hepimiz aldatılır üstüne kendimiz de eşlerimizi aldatır, sürekli dayak yerdik.
Bazen dini yorumlar hadisler yapanlar mesela şartlarını sorgulamadan kürtaj olacak kadınları kınıyor o zaman her dini bütün kadın bir kere kürtajı tadacak sizin demenize göre değil mi?
Herkesin hayat görüşüne göre asla tahammül edemediği kırmızı çizgileri vardır kimi asla kürtaj olmam bu cinayet der kimi de kimse bana el kaldıramaz boşanırım der. Ve bu kadar kesin baktığı için asla der. Kalkıp da bu kişiye yaşarsın bak sen de demek deli saçması oluyor. Buna sert bir üslupla parmak sallayarak bitti nokta demeniz de komik olmaktan öteye gitmiyor
Ben konunuzu bir yere çekmeye çalışmıyorum.2 gundur girememistim simdi okudum yorumlarinizi konuyu gercekten baska bir yere cekmeye calisiyorsunuz ben konunun en basindada belirtmistim esim eskiden asla el kaldirmadi kufur bile etmedi ve benim o yorumumda daha ben bu olayi yasamamistim bile ben kocam beni dovdu sonra sevistik mi yazmisim. Bence tekrardan bakip bi dusunun. Gercekten beni tanimadan yargiliyorsunuz.
Kendime edit:Ben konunuzu bir yere çekmeye çalışmıyorum.
Demek istediğim gayet net.
"Tam olarak bizi anlatmışsın...
En şiddetli kavgalar en mükemmel ilişkiyle bitiyor nedense.."
Yorumunuzu 30 Ağustos'ta yazmışsınız.
Bu konuyu 7 Eylül'de açmışsınız.
Konuda da "yeni değil bir kaç zaman öncesinde" diye belirtmişsiniz.
Dayak yemeniz, bıçak çekmesi, ertesi gün evden çıkmaması, telefonunuzu kırması hepsi 1 hafta içinde mi oldu?
Daha önce bir üye vardı, eşinden dayak yediğini, kafasına da darbe aldığını ve midesinin bulandığını yazmıştı. Bu konuyu açtığınız nickiniz yeni üyeliğiniz. Eski üyeliğinizin o üye olduğunu düşünüyorum açıkçası (eski mesajlarınıza da o yüzden bakmıştım).
Evet ben çevremde eşinden dayak yiyenleri gördüğümde yada burdan okuduğumda ben asla katlanmam çeker giderim ne olursa olsun diyordum.. ama olmuyormuş bende gidemiyormuşum. Bunu söylemek bana ne kadar koysada ne kadar acı çeksemde evet gidemedim.. yeni değil bir kaç zaman öncesinde bana 2 seneyi aşkın evliliğimde bir kez bile küfür etmeyen eşimden SEBEPSİZ SAÇMA birsey yüzünden haksız yere öyle bir dayak yedim ki. Heryerım kıpkırmızı oldu gidecektim evet ama beni öylr şeylerle tehdit ettiki.. dünyamla (bebegimle) tehdit etti. Alir kacirir ve gostermezdi asla birdaha yapamaz demeyin asla tahmin edemeyeceginiz biri yapar kacirir ve bir daha asla gostermezdi eminim. O yuzden gidemedim.....
Cocugumu alip cikmaya calistigimda ise bicak cekmisti eger ki durmasaydim gercekten belkide televizyona haberim cikacakti..... o dayagin aksami basim zonkluyordu resmen siddetin etkisinden ve hep kustum hic boyle olmamistim.. siddet izinin fotograflarini cekmistim herkese gostercektim ki telefonu kirmaya kalkti ve sildi
O kadar sindiremiyorum ki o kadar bastiramiyorum ki ve hic mi hic kimseye anlatamiyorum....
Siz siz olun siddet karsisinda benim gibi susup pusmayin benim gibi bir sebebiniz olmadigi taktirde...
Sadece icimi dokmek istedim..
Ozur dilerim herkesten kotu bir ornek olduysam.
Evet ben çevremde eşinden dayak yiyenleri gördüğümde yada burdan okuduğumda ben asla katlanmam çeker giderim ne olursa olsun diyordum.. ama olmuyormuş bende gidemiyormuşum. Bunu söylemek bana ne kadar koysada ne kadar acı çeksemde evet gidemedim.. yeni değil bir kaç zaman öncesinde bana 2 seneyi aşkın evliliğimde bir kez bile küfür etmeyen eşimden SEBEPSİZ SAÇMA birsey yüzünden haksız yere öyle bir dayak yedim ki. Heryerım kıpkırmızı oldu gidecektim evet ama beni öylr şeylerle tehdit ettiki.. dünyamla (bebegimle) tehdit etti. Alir kacirir ve gostermezdi asla birdaha yapamaz demeyin asla tahmin edemeyeceginiz biri yapar kacirir ve bir daha asla gostermezdi eminim. O yuzden gidemedim.....
Cocugumu alip cikmaya calistigimda ise bicak cekmisti eger ki durmasaydim gercekten belkide televizyona haberim cikacakti..... o dayagin aksami basim zonkluyordu resmen siddetin etkisinden ve hep kustum hic boyle olmamistim.. siddet izinin fotograflarini cekmistim herkese gostercektim ki telefonu kirmaya kalkti ve sildi
O kadar sindiremiyorum ki o kadar bastiramiyorum ki ve hic mi hic kimseye anlatamiyorum....
Siz siz olun siddet karsisinda benim gibi susup pusmayin benim gibi bir sebebiniz olmadigi taktirde...
Sadece icimi dokmek istedim..
Ozur dilerim herkesten kotu bir ornek olduysam.
Zihniyet ile canak tutmak tabirini siddet goren ve siddeti yucelten kadinlar icin kullandim, temel prensipler hakkinda ayni dogrultuda dusundugumuze eminim. Yalnizca psikoloji ile ilgili varsayimlarin bu konulardaki cogunluk icin iyimser oldugu kanaatindeyim.
Forumda genel olarak her konuda yardimci olmaktan ziyade kendi tatminini amaclayan yorumlar var. Cok uzun okuyamadim elestirilerinden de bu anlasiliyor genelde.
Asagilamanin arkasinda durmam mumkun degil bu nedenle. Ancak o ayrimin cok iyi yapilmasi gerektigine inaniyorum. Ve kosullari ve psikolojisi sebebi ile gereken tepkiyi veremeyen kadinlarin cok dusuk bir yuzde oldugunu dusunuyorum.
Bu kadar kadın niye ölüyor ki o zaman hepsi mi sahipsizaynen burda konu acacagına gıt darbe raporu al. yok bebegını alırmışmış kacırmışmış mışmışta mışmış. hic birşey yapamaz boş konuşmaktan başka. darp raporu al. polise şıkayet et. aielnın yanına git
Şimdi nasıl davranıyor Peki. Yüzüne bakabiliyor mu bari. Bence al karşına sakince konuş boşanmak istiyor musun bilmiyorum ama. Aile büyüklerini falan araya soksan Belki ailenden çekinir falanOlay olali zaman gecti ... sadece icimi dokmek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?