Büyüleyen Masum Güzelliği ile Fahriye Evcen ve İmajı!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yeni sezonda Çalıkuşu dizisinde Ferideyi canlandıracakmış.
Genelde Feride rolü için fazla büyük kaçar,yakışmaz,oyunculuğu sırıtabilir diyorlar.Ben de oyunculuğu konusunda tereddütteyim ama Feride karakterinin fiziki özelliklerine çok uyduğunu düşünüyorum.Kitabı okurken Feride karakterini hayalimde canlandıracak olsam Fahriye gibi birine benzerdi.Zaten makyajsız küçük de gösteriyor.Ama sanırım oyunculuğunu sevemedim ben:/

Kamran için de Burak Özçiviti seçmişler.Şu Kamranı ne zaman sarışın biri oynayacak ya.Hadi Kenan Kalav olmuştu bir şekilde ama bu adam bildiğin kara bir adam.Kamranın bembeyaz ayna gibi parlak diye tasvir edilen cildi,sarı saçları nerede Burak'ın esmer teni,kapkara gözleri ,kuzguni siyah saçları vs nerede...

Yeni sezonda Çalıkuşu dizisinde Ferideyi canlandıracakmış.
Genelde Feride rolü için fazla büyük kaçar,yakışmaz,oyunculuğu sırıtabilir diyorlar.Ben de oyunculuğu konusunda tereddütteyim ama Feride karakterinin fiziki özelliklerine çok uyduğunu düşünüyorum.Kitabı okurken Feride karakterini hayalimde canlandıracak olsam Fahriye gibi birine benzerdi.Zaten makyajsız küçük de gösteriyor.Ama sanırım oyunculuğunu sevemedim ben:/

Kamran için de Burak Özçiviti seçmişler.Şu Kamranı ne zaman sarışın biri oynayacak ya.Hadi Kenan Kalav olmuştu bir şekilde ama bu adam bildiğin kara bir adam.Kamranın bembeyaz ayna gibi parlak diye tasvir edilen cildi,sarı saçları nerede Burak'ın esmer teni,kapkara gözleri ,kuzguni siyah saçları vs nerede...

Çalıkuşu benim en sevdiğim yerli romandır şuan ile kitaplığımda mevcuttur :16: Neredeyse her sayfasını ezbere bilirim diyebilirim.Fahriye Evcen'in Feride karakteri ile uzaktan yakından bir benzerliği yok! Feride karakteri pek uzun olmayan,ela gözlü,İnce dudaklı(hatta üst dudağının inceliğinden dişleri görünür) çıtı pıtı bir kızdır.Bana göre Çalıkuşu'na en uyabilecek tip Beren Saat'tir ki oda oynasın istemem doğrusu :1: Fahriye'nin Feride karakterine uygun bulunmasının sebebi bana göre Aydan Şener'dir.Çalıkuşu ile özdeşleştiği için ona yakın bir tip seçildi diye düşünüyorum.Gerçi Fahriye'nin oyunculuğu iyi değil.Evim Sensin'den sonra daha bir iyi anladım oyunculuğu felaket olduğunu :37: yine de çok sırıtmaz. Esas felaket Burak herhalde Feride Kamuran'a kara çiyan der artık :1:

aydan şener başkaydı ama fahriye de bu role yakışır..........

Çalıkuşu benim en sevdiğim yerli romandır şuan ile kitaplığımda mevcuttur :16: Neredeyse her sayfasını ezbere bilirim diyebilirim.Fahriye Evcen'in Feride karakteri ile uzaktan yakından bir benzerliği yok! Feride karakteri pek uzun olmayan,ela gözlü,İnce dudaklı(hatta üst dudağının inceliğinden dişleri görünür) çıtı pıtı bir kızdır.Bana göre Çalıkuşu'na en uyabilecek tip Beren Saat'tir ki oda oynasın istemem doğrusu :1: Fahriye'nin Feride karakterine uygun bulunmasının sebebi bana göre Aydan Şener'dir.Çalıkuşu ile özdeşleştiği için ona yakın bir tip seçildi diye düşünüyorum.Gerçi Fahriye'nin oyunculuğu iyi değil.Evim Sensin'den sonra daha bir iyi anladım oyunculuğu felaket olduğunu :37: yine de çok sırıtmaz. Esas felaket Burak herhalde Feride Kamuran'a kara çiyan der artık :1:

AA benzemez olur mu.Dediğiniz gibi ela gözlü,esmer yada kumral(tam hatırlayamadım) çok güzel bir kız olarak tasvir ediliyor Feride hatırladığım kadarıyla.Fahriye Evcen de öyle uzun bir kadın değil ki.Gözleri de elaya yakın bir renk ve tabi ki güzel bir kadın.Makyajsız daha güzel ve duru...

Ayrıca bence,Fahriye Evcen hem kitapta anlatılan Feride karakterini andırmasıyla hem de Aydan Şenerden ziyade Türkan Şoraya yakın duruşuyla uygun bulunuyor...Eski Türk filmlerinden fırlamış gibi bir havası var...

Son düzenleme:
eski çalıkuşuyu bilmiyorum ama kamran kıvanç olmalıydı...
oyunculukta da bir numara

bi de beren olsaydı bi aşk ı memnu yad ederdik:1:
reytingi de görürdü kanal:1:

Fahriye Evcenin fiziksel olarak çalıkuşu karakteriyle çok uyuştuğunu söylemiştim diziden önce.Diziyi izlerken bu düşüncemin ne kadar doğru olduğunu anladım.Ne kadar duru,saf bir yüzü var.Nasıl güzel görünüyor dizide.Oyunculuğu konusunda şüpheliydim ama beni yanılttı.Gerçi yine aşırıya kaçan mimikleri,ses tonu olmuyor değil ama yine de beklediğim kadar kötü de değil.Kendince güzel yorumlamış çalıkuşu karakterini.

Tuba'dan da Beren'den de güzel gercekten. sıradan yüz hatları yok.

Back
X