Büyümek İstemiyorum

yaseminasu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
75
0
36
Kütahya
Bu 23 Nisan'da 18 yaşına girdim ama bu benim en çok korktuğum şeylerdenbiri.Sorumluluk almak üniversiteye gitmek ailemden ayrılmak,kendi ayaklarımın üzerinde durmak ve sonunda evlenmek.Büyümek istemiyorum kısacası. bunları yapmak istemiyorum ama çevredekilerin baskısı yüzünden yapmalıyım.Doğal hayat akışı bu bir insanın ama bundan çok korkuyorum.Sizcede herşey çok mu değişiyor 18 den sonra?

Son düzenleme:
senin yasindakiler hizla buyumek isterken,senin dusuncelerin aksi yonde. Okumak istemiyormusun?Uni cok farkli bir seydir.Belki ayni sehirde bir okul kazanirsin.. Ailenden ayrilmazsin.Ayrilmak zorunda kalsan bile ayri evde arkadaslarinda oturman,ogrenci hayatini yasaman cok zevkli. Evlenme Konusuna gelince daha kucuksun diye boyle dusunuyorsun.Ileriki yaslarinda gercekten asik oldugun adamla gule oynaya evlenmek isteyeceksin!!
Sorumluluk almaktan korkma.Suan hayatinin en guzel anlari...Bende unide ayrildim annemden babamdan,ayri eve alisinca dahada donmedim Evlilik banada uzakti,32 yasimda,herseyi sindirmis sekilde evlendim.Mutluyum.

18 yaş demek birden bütün sorumlulukları almak demek değil ki.bu saydıklarını zamanı gelince doğal akışında yaşayacaksın.İsteyerek,bilerek,farkında olarak yaşayacaksın..

Son düzenleme:
Bence korkmana gerek yok.Zaten kendin farkında olmadan uyum sağlıyorsun böyle şeylere.Zamanı gelince kendi ayaklarının üstünde de durursun , evlilikte düşünürsün.18 çok büyük bir yaş değil zaten şu an bunları düşünmek o yüzden sana ağır geliyor.

18 yaş sadece reşit olmaktır.
Hergün büyümek ise yaşamsal bir zorunluluktur canım.
Hayatta yaşayacağın herşeyin ilk adımı senden gelir, kimse sana zorla birşey yaşatmaz. Sen istemişsindir, öyle olmuştur.

Dilerim büyüdükçe harika adımlar atarsın...

Ayrıca, 18 yaşına girmen büyüdüğünü de göstermiyor. Ben 24 yaşıma gircem, ne zaman büyüdüm biliyor musun?
Hiç bir zaman

18 yaşına basınca inan hiçbişey değişmiyor
17 yaşındayken bende ''bi 18 olayım'' derdim
Şuan 19 yaşındayım hayatımda değişen bişey yok

konu sahibi,baskalarinin konulari yerine kendi konuna bir baksan.aCip gitmissin baska konulara,bir goz at arada

Son düzenleme:
istemesen de doğanın düzeni bu ,büyüyeceksin mecbur..hem her yaşın ayrı bir güzeliği var,yaşının getirdiği güzellikleri keşfetmeye bak

dogal bi süreç bu..
Sen farkına varmadan duruma ayak uyduruyorsun zaten.. Sonra bi bakıyorsun aradan kaç zaman geçmıs farkına bile varmadan..
16yasımda baska sehıre ünv.ye gittim..korktum ilk basta ama sonradan basımın çaresıne bakmayı ögrendım.ve iyiki de öyle olmus dıyorum.ve emin ol hayatının en güzel dönemi olacaktır ögrencilik süreci.. Korkuları bırak,gencecık yasın var.. Tadını çıkart canım

Küçükken, yaşla ilgili en büyük derdim saçlarımı liseye başlamadan belime kadar uzatmaktı. İlkokuldayken uzasa daha mutlu olacaktım sanki, liseye gideceğim zaman büyümüş olacaktım ve saçlarımı uzatmanın bir anlamı olmayacaktı.Liseye başladım, saçlarım baya uzadı. ama belime kadar uzasın merakı hiç geçmedi.

Lisedeyken yaşla ilgili en büyük derdim, aşktı. Okuldan birilerinden hoşlanır, içimiz kıpır kıpır olurdu. 24 yaşında öğretmenlerimiz vardı, ne de büyük görünürlerdi gözüme. İçimden derdim mi onlar da aşkı bizim gibi hisseder mi? ve o merak ettiğim yaştayım, aşkı her zamankinden daha kuvvetli hissediyorum yüreğimde.

Bu arada saçlarımı hiçbir zaman belime kadar uzatamadım, çünkü ince telli, tararken çok sıkıntılı oluyor uzunken bakamıyorum saçıma :)
Ama hiçbir zaman "belime kadar uzatabilsem" hevesi geçmedi içimden.

Büyüdükçe, büyüyorsun canım. Herşey daha da güzel oluyor. Hayat zorlaşıyor belki ama, bacakların da seni taşıyabilecek olgunluğa geliyor.

Açtığın konuyu bir kağıda yaz, tarihini de at. Çerçevelet ve as duvarına.

Aylar, yıllar geçtikçe, o çerçeveye tebessümle bakacağından eminim canım.

Büyümek güzel şey, inan bana

18 yas da uzerıne cıddı sorumluklar bınmıyor kı .
evlılık buyumek bunları sonra dusunursun zaten ,
18 yas demek bu sorumlukları ustlenmek demek degıldır .
senın yapacagın tek sey okumaktır .
okula da gıtmeyı ıstemeyesının sebebı sanırım ,ozguven
eksıklıgı olabılır .ortama alısamama korkusu falan fılan .
ılk unv kaydın da ben de ortama alısamama korkusu yasamısdım ama
1 hafta ıcın de adapte olmustum .ahh keske bı de okul ıst dısı olsaydı
cok daha sevınıdırık olurdum ben de senın gıbıydım ,aılemden ayrılmak
ıstemedım ,hele yurt ortamı hıc ıstemedım ,yutrlar da genel de cok sorunlar cıkıyor
arkadaslar arasın da ,ben de bunlardan cekındıgım ıcın hıc aılemın yanından ayrılmak ıstemedım .
ahhh yıllarımı bana gerı verseler ,bır sanıye bıle dusunmem ıst dısın da unv okurum
aılenın yanın da okumak gercekten cok zor canım.bıkerem herseyde kısıtlısın .sehır dısı olunca
kendını salarsın demek degıl bu ,ama aıle olunca herseye kısıtlı yaklasıyorsun .
bunun etudu olur okul da sosyal aktıveteler oluyor katılmak da gucluk cekıyorsun .cunku aıle
ıllakı bır problem cıkarıyor .ya da okul partılerı oluyor katılamıyorsun .annecık ızın vermıyor .
gec cıkarsın neden gec geldın dıye hesap sormalar baslar .
bunun gıbı seyler ınsanın canını sıkabılıyor .ustelık en guzel yıllar da unv zamanlarıdır bence .
o zamanları dolu dolu yasatmıyor aıleler ,o yuzden sehır dısına cıkman cok daha ıyı olur .
sehır dısın da okudugn da emın ol ozguvenın cok daha yerın de olur .
cunku herseyını kendın yapacaksın .herseyının caresıne kendın kosacak kenın cozum bulacaksın .
ılk baslar da belkı korkar urkek davranabılırsın ama zamanla emın ol alısacaksın .
o zaman zaten buyudugunu hıssedeceksın .tatlı heyecanlar tatlı stresler bunlar canım .
lutfen okumayacagım fılan deme ,bır daha o yılları bulamazsın .
dusun kı ,okumayı o kadar cok ısteyıp de aılesı gondermeyenler var .
sukret kı aılen yanın da aılen destekcı .ne kadar sanslısın kı aılen egıtımıne onem verıyor

ohoooo sen şimdi yaşadığın hayatı çok güzel sanıyorsun :)

anasının kuzusu mu büyüdün bakayım sen :) üniversite hayatı çok güzeldir, candır yani.

öyle korkak olma. kendi ayaklarının üstünde durmak için çok güzel bir fırsat.​

Ay ben de böyley(d)im offf hiç büyümek istemezdim hala da büyüyorum ve hala da büyümek istemiyorum En baştan bütün yazılanları ben de okuym en iyisi..

Son düzenleme:
Bende 24 nisanda girdim 18 ime. Ama herşey aynı, eskisi gibi, hiçbir farklılık hissetmiyorum. Zaten bir anda olmayacak ki saydığın ve korktuğun şeyler. Zaman içinde olacak ve sen bunlar olurken belki de farkında olmayacaksın bile, sadece ayak uyduracaksın. Şimdiden düşünüp de sıkma tatlı canını...

Canim neden oyle diyorsun... yasamak guzeldir, hele o yaslar hayatinin en guzel gunleridir ama ayni anda da en zorudur bunu gormezden gelemeyiz... bazi arkadaslar ztn saymis, o yasta uni'ye gidiyrsun, uni hayati ayri guzl,ayri heycanli.. Evlenmek vs bunlari ilk planda tutma canim, Allah hayirlisini nasip etsin ama ilk dusunmen gereken seylerden dgldir. Sen ilk once OSS'yi iyi kazanip istedigin bolumu kazanmak ve okumak! Hayat oyle ki uni mezunu olman gerekir eger saglam bir is istiyrsan. Ilerde ister calis ister calisma ama bir diploma sahibi olman gerek, bir egitimden gecmen gerek ki ufkun acik olsun.. Hayat zor olsada tadinda ve guclu bir sekilde yasayinca cok guzldir bunu unutma. Sen boyle pesimist davrma sakin yoksa erkenden saclarin agirir
Bir gun gelir ki kendi evine sahip olmak istersin, bir hayat arkadasin olmasini istersin, kendi yuvan olmasini istersin vs vs bunlar zamanin akisinda olusan duygulardir canim. Ben 22 yasindayim ve mezun oldum, simdi calisiyrm, emegimin karsiligini aliyrm cok sukur.. evli dglm ve ogunun ne zmn gelecegini dusunmuyrm, oluruna birakiyrm hayatima bakiyrm ama arkamda da bakmiyrm..

gitmek istemememin nedeni işte tamda bu.ailemden ayrılmak.Umarım dedğiniz gibi olur :)

18 yaşımı hatırlattın bana.... ne kadar küçüktükk yaa..hayattaki en büyük derdim annemle babamın beni biryerlere göndermemesine kızmamdı... cok kızıyordum herkez gıdıyor ben nıye gıdemıyorum diyee... üniversiteye gideyim heryere gıdıcem diyordum..:) keske bende o yasımda kalsaydım.. annem babam benı yıne bırseye gondermeseydıde ben kızsaydım.. ama olmadıı buyuduk.. acımasız insanlarla karsılastımm.. can acıtmanın kalp yaralamanın nasıl oldugunu öğrettiler bana... asla evlenmıycem dıyorsum.. babam gıbı bırını bulamam onun gıbı bırı olmazsa evlenmıycem anne bana ceyız hazırlayıp durma dıye bagırıyordum evın ıcınde.. ama bak dugunume 2 ay kaldı :)) bunlar oyle cabuk gecıyorkıı... üniversiteye mutlaka gıt... hem kültür acısından hemde ınsanlık acısından o kadar buyutuyor kı senı sende sasırır kalırsın halıne...

Okumayı yeni arkdşlar ednmyi bnde istiyorum. fazla anakuzus büyümşüm sanırım:) mutluluklar dilerim şimdiden :)

öyle güzel yazmuşsınız ki cesaretlendirdiniz beni:) umarım herşey dedğiniz gibi olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…