Buzdolabı düzenlemesi

herseyduzelirmi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
3.356
2.255
173
Ankara
Kızlar Selam

3 yıllık evliyim ama buzdolabımı tam olarak yerleştiremiyorum sanki yani bişeyleri yanlış yerlere koyuyorum gibi. Mesela sebze ve meyveleri poşetli mi koyuyorsunuz? Hepsin sebzeliğemi koyuyorsunuz ? Salçayı nasıl saklıyrsunuz vb....

Yani kısacası püf nokta falan vrsa paylaşbilir misinz?

Son düzenleme:
Hakaten çok gerekli bir konu açmışsınız.Bu sorundan ne yazıkki bende müzdaribim
Artan yemekleri de dolaba koymam gerekiyor.Hele yazın dışarda bişey bırakamıyorum.O zaman da ne kadar düzenli koysam dolap yine karışıkmı gibi gözüküyor gözüme

ama bize kimse yardım etmeyecek galiba :2: bim en büyük sorunumda salçalar ve sebzeler

canım salçayı kavanoza boşaltıyorum .. yağla tuzla...
ben biber ve domates salçamı iki kavanoz olarak saklıyorum..
eşime hep 5 kg olanlardan aldırıyorum..
en alt rafı büyük tutuyorum..
oraya en arkaya kapalı olan kutuları en öne kullandıklarımı koyuyorum...

tuperwarein buzdolabı için kapları var canım onlardan al...
bende yavaş yavaş alıyorum..
yeşilleri bir kaba, diğerlerini başka kaba koyuyorum..
mesela salata malzemelerim hep bir aradadır..
meyvelerim bir aradadır

umarım işine yarar...

yıkayıp mı koyuyorsun o kaplara, mesela ben bugün marul va maydonoz aldım poşetleriyle koydum sebzeliğe

maydonoz ve taze naneyi ayıklayıp ,yıkıyor ve kurutuyorum.Sebze kurutucular var ya onlarla sonra cam kavanozlara koyup buzdolabının en üst kahvaltılık bölümüne koyuyorum.Yeşillikleride gazeteye sarıp beyaz poşetlere koyuyorum.ayrıca ben sebzeleri yeşilliğe değil 2.rafa koyuyorum.sebzeliğe elma,portakal,limon koyuyorum.havuç ve turpu bir plastik kaba koyup üzerşne temiz bir poşet geçiriyorum uzun süre dayanıyor.Mantarda bu şekilde daha çok dayanıyor tabii mantarı uzun süre bekletmemek gerek.Birde marul,yeşil soğan gibi yeşillikleri iyice suyu süzülmeden dolaba koymuyorum bende 1.5 yıllık evliyim daha tecrübeli hanımların daha iyi önerileri olabilir tabii

Son düzenleme:
yıkayıp mı koyuyorsun o kaplara, mesela ben bugün marul va maydonoz aldım poşetleriyle koydum sebzeliğe

bazen keyfim yerindeyse yıkayıp kurutup kavanoza koyuyorum..
ama değilse... öylece koyuyorum...
ben gazeteye koymuyorum hiç bir şeyimi...
gazetenin uygun olduğunu da düşünmüyorum..
plastik kaplara koyuyorum canım

merhaba arkadaslar
biz salatayi cok severiz esimle olsa her ogun yeriz
tupperware in seker kaplari var bende 4 lu kase buyuklugunde saklama kaplari.
ben domates ve karalahana haric butun yesillikleri dograyip karistirip kaselere paylastiriyorum
hergun birtanesini alip domates tuz sos ekliyorum veee salatam hazir
benim icin buyuk kolaylik oluyor.
karalahanayi ise dograyip, tuzlayip buyuk bir kavanoza alip uzerini tamamen sirke ile kapliyorum ve hergun salataya biraz ekliyorum. 2 aya kadar dayaniyor karalahana o sekilde.

aslında gazete çok doğru olmayabilir ama sırf ilk koyduğumda suyunu emsin çabuk bozulmasın diye sonra alıyorum zaten marulun dış yapraklarınıda atıyorum

ben bu konuda usta oldum bir bucuk yilda
esim sanki koyde yasiyoruzda o ayda bir sehre alisverise gidiyor gibi fazla alir herseyi iki kisi olmamiza ragmen. guya cok alinca ucuza getiriyor ama bozulup atilinca daha cok zarar ediyoruz.
zamanla o biraz az alabilmeyi bende daha iyi saklamayi ogrendim.en buyuk sorun yesillikler bence 3 gunden sonra hemen bozulmaya basliyorlar o yuzden az az marketten aliyorum ben. bir hafta dayanmiyorlar bile.
saklama kaplarimida cok seviyorum ben dikdortgen ve cok yuksek degiller, her boyundan iki tane var. metal ve kapaklilar. ust uste siralayabiliyorsun. guzel gorunuyor.

ben de salçamın hergün küflenmesinden muzdaribim, ne yapacağımı şaşırdım hergün çıkarıyorum üzerini temizleyeyim derken 1 kaşık boşa gidiyor ben 1 kiloluk tenekede alıyorum acaba cam kavanoza mı koymak lazım?

sorma bende cam kavanoza koyup yağlayın diyorlar onuda denedim oda olmadı, galiba bende bi beceriksizlik var. sebzeyide pişireceğim kadarda alsam genede fazlalıklar oluyor

salcayi kaya tuzuyla epeyce tuzlamak gerekiyor, ancak ozaman disarida bile dursa bozulmuyor
ama coook tuzlamak lazim, ve o salca koyulan yemege dikkat edip az tuz atmali

Son düzenleme:
salcayi kaya tuzuyla epeyce tuzlamak gerekiyor, ancak ozaman disarida bile dursa bozulmuyor
ama coook tuzlamak lazim, ve o salca koyulan yemege dikkat edip az tuz atmali

evli değilim ama annemden gördüğümü söyliyeyim saçayı mutlaka bi saklama kabına alıp bolca tuzluyoruz sonra buzluğa koyuyoruz bölece hiç bozulmuyo :

maydanozu yıkamadan cam kavonoza koyarım.Uzun süre bozulmaz.Yıkayarak koyarsan vitamin kaybı olur.Marulun,taze soğanın dışına mutlaka havlu peçete sararım,suyunu emer,bozulması gecikir.Küçük küçük kavonozlarım var,dolapta saklamam gereken baharatları onlara koyarım.Elma,domates,salatalık,patlıcanı sebzelik kısmına koyarım.Yumurtayı kolisinden çıkarırım,yumurtalık kısmına yerleştirmem hiç,çünkü mikroplu.Başka bir kaba güzelce sıralarım.Kenarlarını çok kapatmayacak şekilde dolabın içine örtü sererim,diktirebilirsin de.Hem güzel bir görünüm veriyor hem de dolabın içi çok kirlenmiyor.Salça nasıl küfleniyor,şaşırdım,yapılışında sorun var sanırım,hiç küflenmiş salça görmedim.

Merhba
sitede gezinirken salça küflenmesiyle ilgili yazıları okudum ve cevp yazıyım diye yeni üye oldum. Salça kapalı kapta saklanmalıdır küfün oluşmasının nedeni zaten oksijendir yani hava almaması gerekir yağ ile de üstünü kapatabiliriz fakat her kullanımdan sonra yeniden yağ dökmek gerekir. Bunun için kapaklı cam borcamları kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorm

salçayı mutlaka ya tat yada öncü salça alırım diğerleri küfleniyor. sonra yarımlık kavanozlara boşaltır üzerinede zeytinyağı döküp kapatırım böylece bozulmuyorlar. meyve ve sebzeleri yıkamadan sebzeliklere koyarım yıkadığımda çabuk bozuluyor e biz 2 kişi çabuk tüketemiyoruz. eğer tavuk et v.s. artmışsa hemen saklama kabıyla buzluğa atarım daha sonra pilav gibi yemeklerde kullanırım. et suyunuda aynı şekilde. peyniri büyk bir kaba koyarım üzerine ayran yapp dökerim yiyeceğimiz kadar çıkartırım sadece. aslında düzenli olmak elimizde. bazı şeyleride fazla almaya gerek yok

merhaba bende 5 kiloluk salça aldım yarım kg lık kavanozlara koyup saklamak istiyorum yazmışsın ama daha detaylı anlatabilirmisin rica etsem bozulmasını istemiyorum teşekkürler

balımnur yazmış ben google dan yazdığım için ilk sayfayı gördüm
salçayı kavanoza koyduktan sonra kaynatmaya gerek varmı? ne kadar süre dayanabiliyor ? acaba teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…