Buzdolabı düzenlemesi

hazır tuzlu salça tercih ediyorum küflenme söz konusu olmuyor, dolaba koymaya gerek kalmıyor ama mümkün olduğunca küçük ambalaj tercih ediyorum ki zamanla aç kapa yapmaktan kararmasın diye

balımnur yazmış ben google dan yazdığım için ilk sayfayı gördüm
salçayı kavanoza koyduktan sonra kaynatmaya gerek varmı? ne kadar süre dayanabiliyor ? acaba teşekkürler

yok kaynatma cnm kapağı sıkıca kapatıp dolaba koy yeterli. ben ayrımlık kavanozlara boşaltıyorum hiçbirşey olmuyor.

kızlar salçadan bahsetmişsiniz de. ben bekarken annem yemeğe salça koyduktan sonra salçanın üstünü kaşıkla düzeltirdi. yoksa küflenirmiş. sanırım bu gerçek çünkü evlendikten sonra düzeltmeden koydum salçam bozuldu. o gün bu gündür de hep üstünü düzlüyorum kullanınca. hiçbi şey olmuyo.

eğer 5kg lik salça kullanıyorsanız bunu buzdolabı poşetlerine göz kararı 3 -4 poşet yapıp koyun onları yassılayınn sonra buzluğa koyun donsun kullanacağınız zaman bi poşatini çıkarın kavanoza koyun kullanın salça donunca ne tadında nede kokusuna bişey olmuyor benim arkadaşım 1kg salçayı bile dondurma kaplarına koyup buzluga atıyor ordan kullanıyor buzluktan direk yağa atıp kavurduguznuzda zaten hemen açılıyor

Kizlar bende kirmiziyla isaretledigim soruyu merak ediyorum.Cevap veren olursa sevinirim...

Ben yesilliklerimi sebzelerimi vacumlayip koyuyorum. Hem buzdolabim duzenli gozukuyor hemde yesillikler rahat 3 hafta taze kaliyolar. Walla tazecik kaliyorlar. Sizede tavsiye ederim.

Kizlar bende kirmiziyla isaretledigim soruyu merak ediyorum.Cevap veren olursa sevinirim...

buzdolabımın sebze meyve bölümü kilitli sistem benim oraya yıkayıp kurutup koyuyorum kilitliyorum sonra taze kalıyo en az bi hafta...yeşillikleri falan da bi arkadaş yazmıştı onun gibi yıkayıp sebze kurutacından çeviriyorum cam kavanozlara sıkıştırıyrum ayıklayarak..yemek için salata için falan çekip çıkarıyorum çok pratik oluyo...
salça için benim de bi tavsiyem var ben salçayı tahta kaşıkla alıyorum üstünü düzlüyorum bi yemek kaşığı tuzlu yağı üstüne döküp çeviriyorum her yerine değsin diye sonra bi parça selpak üstüne koyup kapağını kapatıyorum... yani pilav tencerenize havlu koyarsınız ya onun gibi salçaya değmiyor yani...

Kizlar, ben konuyu biraz canlandirmak istedim de. Aklima bir kac birsey takildi. Farkli sebzeler icin fakli saklama sekilleri var mi? Bir de hangi sebze en fazla ne kadar dolapta tutulmali? Daha yeni patlican attim da cope

Eger salcam coksa kucuk kaplara paylastirip buzluga atiyordum. Simdilerde Oncu marka aliyorum. Kucuk cam kavanozda. Hic bozulmuyor. Tuz, yag eklemeye gerek yok.

Sebzeleri tupper sebzelikte sakliyordum. Cabuk bozuldu. Memnun kalmadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…