Mutfak Püf Noktaları Buzdolabımdaki Koku?

prenses tera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
509
2
96
43
Eskişehir
kısslar ya benim buzdolabımın dondurucu bölümünde tuhaf bir koku var ve ben yazdan kışa hiç bişey koyamıyorum bu koku yüzünden nasıl gider bu koku bilgisi oln varmı acabaa.s.a.s.

buzdolabının normal soğutucu bölümü için büyük marketlerde küçük yeşil kutucuklar satılıyor ben onlardan kullanıyorum ve çok memnunum ama derin dondurucuya konuluyormu bilmiyorum doğrusu

bir tanıdığın başına gelmişti servis çağır yada bir tamirciye sor onların dolabının arkasındaki bir boru çıkmıştı birde su tahliye hortumu kirlenmiş temizlemişler çıkan boruyuda takınca hallolmuş.

allah allah nasıl bir koku açıncamı kokuyor.hafif bir koku benimkindede var.dolaba kışlık hiçbirşey koymuyorum hem poşet kokuyor naylonumsu hemde başka tuhaf bir koku var.benim dolaptamı problem var acaba

Her türlü buzdolabı kokusu için mangal kömürü öneririm. Bir tabağa koyup dolabın dibine doğru itin. Kısa süre sonra yararını göreceksiniz.

merhabalar ben de buzdolabını evden uzun süre ayrıldığımız zaman fişini çekmek mantıklı mı diye sormak istiyorum 2 ay evde yoktuk fişi çekip kapağının açık bıraktık ama bu aletler kullanılmadığı zaman bozuluyormuş acaba düşük ayarda çalışır halde bırakmak dahamı iyi olur bilgisi olan varfsa lütfen cevap verbilirmisiniz teşekkürler

merhabalar ben de buzdolabını evden uzun süre ayrıldığımız zaman fişini çekmek mantıklı mı diye sormak istiyorum 2 ay evde yoktuk fişi çekip kapağının açık bıraktık ama bu aletler kullanılmadığı zaman bozuluyormuş acaba düşük ayarda çalışır halde bırakmak dahamı iyi olur bilgisi olan varfsa lütfen cevap verbilirmisiniz teşekkürler

siz doğru olanı yapmışsınız.fişini çektiğiniz zaman helede bu kadar uzun zaman kalacaksa kapağı açık bırakılmalı yoksa kalıcı koku oluşabiliyor.kısa süreler için dolap fişi çekilmeyebilir ama 2 ay uzun bir zaman fiş çekilmesi en mantıklı olanı.

evet o kokudan benim dondurucumda da oluştu
kaç kez temizledim bilmiyorum
sonunda vanilya koydum biraz olsun azaldı
garip bi koku ve dondurucudaki gıdaların üzerine de siniyor , bu yüzden 3 tane buzdolabı poşeti kullanıyorum yada kapaklı tabaklara koymak zorunda kalıyorum :(
Acaba dediğiniz gibi servisin halledebileceği bir problem mi
bilmiyorumkismile

Merhaba arkadaşlar ; bosch marka buzdolabımın kokusunu birçok şey denemiş olmama ramen hiçbirşekilde gideremedim ve artık dolabın kapağını açamıyorum bile.4 aylık hamileyim ve dolabın kapağını ben mutfaktayken unutup açarlarsa anında istifra ediyorum.Şimdi 2 alternatifim olduğunu düşünüyorum
1.servis çağırmak ki internetten araştırdığıma göre servis çağıran arkadaşların pek faydasını görmediklerini öğrendim bu yüzden bu sorunla karşılaşan arkadaşlar servis çağırıpta koku artık yok diyenler lütfen buraya yazsınlar
2.yeni bir dolap almak ki yeni bir dolap alacak olursam maddi olarak sıkıntıya gireceğim bir dönemdeyim şu anda.
Ama yeni buzdolabı almak zorunda kalırsam yani servis işe yaramıyorsa bana hangi markayı tavsiye edersiniz.

Back
X