• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Bir Koku, Bir Kadın: Parfümde Etki Bırakan Tüyolar”

LUNAYA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
27
31
3
18
Elbette! Parfüm kullanımı hem kişisel imza hem de özgüven unsuru olabilir. İşte benim tavsiye ettiğim parfüm püf noktaları, etkili ve kalıcı bir kok

1. Parfümü Katmanla (Layering Tekniği)

Aynı koku ailesine ait duş jeli, vücut losyonu ve parfümü birlikte kullanarak kokuyu “katmanlamak” çok daha kalıcı ve derin bir etki yaratır. Özellikle oryantal ya da odunsu kokularda bu teknik harika sonuç verir.

2. Cildin pH Seviyesine Dikkat Et

Parfüm, herkesin cildinde farklı kokar. Özellikle çok terleyen ya da yağlı cilde sahip kişilerde notalar çabuk dağılabilir. Bu yüzden önce bileğinizde test et, 1–2 saat bekleyip kokunun nasıl evrildiğine bak.

3. Parfümü Havadayken Uygula

Parfümü havaya sıkıp altından geçmek (mist yöntemi), kokunun daha doğal ve homojen yayılmasını sağlar. Bu yöntem özellikle ağır parfümleri hafifletmek için iyi bir taktiktir.

4. Parfümü Saklarken Dikkatli Ol

Parfümler ısı, ışık ve nemden etkilenir. Banyoda değil, serin ve karanlık bir yerde (örneğin orijinal kutusunda) saklamak kalitesini korur. Direkt güneş ışığına maruz kalan parfümler bozulabilir

5. Mevsime Göre Parfüm Seç

Yazın: Ferah, turunçgil, çiçeksi ya da akuatik notalar.

Kışın: Vanilya, amber, baharatlı, odunsu ya da deri kokuları. Mevsime uygun parfüm seçimi hem daha uyumlu bir koku sağlar hem de başk
aları tarafından daha hoş algılanır.

Aynen öyle. Ben parfüm yerine esans kullanıyorum. Daha güzel ve herkeste olmayan koku türleri var esanslarda.
Yumuşatıcı yerine ne kullanıyorsunuz peki? Bende artık kimyasal şeylerden arınmaya çalışıyorum.

Evet esansiyel yağlar aromaterapik ürünler daha temiz içerikli ürünler “clean beauty” dediğimiz yani. İlle koku isteniyorsa tercih edilebilir

Spor salonunda havuzda duşa girdikten sonra sprey deodorantlar parfümler havada uçuşuyor maalesef. Bazı daha medeni salonlarda parfüm sıkmayın diye uyarı olur hatta :)

Kimin evden çıkacağına siz karar veremezsiniz de neyse ki parfüm kullanımı batılı ülkelerde azalıyor. Şu an bizim gibi Ortadoğu kafasında olanlarda daha çok var.
Kimin ne sıkacağına da sizin karar veremeyin o halde. İsviçre de yaşıyorum gayeye herkes parfüm sıkıyor sephoralar insan kaynıyor. Niş parfümler kapış kapış satılıyor arkadaşım buranın en büyük parfümeri direktörü parfüm yetiştiremiyoruz diyor. Bence siz ortadoğu kafasındasınız genelleme değilde . Sizede bir tane hediye edesim geldi adresinizi yazın valla sıkar sıkar durursunuz:)))

Kimin ne sıkacağına da sizin karar veremeyin o halde. İsviçre de yaşıyorum gayeye herkes parfüm sıkıyor sephoralar insan kaynıyor. Niş parfümler kapış kapış satılıyor arkadaşım buranın en büyük parfümeri direktörü parfüm yetiştiremiyoruz diyor. Bence siz ortadoğu kafasındasınız genelleme değilde . Sizede bir tane hediye edesim geldi adresinizi yazın valla sıkar sıkar durursunuz:)))

Ha benim fakir olduğum gerçek. maaşlı bir çalışanım. Gönderirseniz fakir olduğum için muhtemelen satarım ckfkfk. Ama havacılık sektöründeyim 10 yıldır. Gidiyorum geliyorum insanlarla konuşuyorum. Uçağa sık biniyorum çeşit insan görüyorum. İsviçre kısıtlı bir bölge. Avrupa’nın en zengin yeri. Lüks tüketim hat safhada.

Ha benim fakir olduğum gerçek. maaşlı bir çalışanım. Gönderirseniz fakir olduğum için muhtemelen satarım ckfkfk. Ama havacılık sektöründeyim 10 yıldır. Gidiyorum geliyorum insanlarla konuşuyorum. Uçağa sık biniyorum çeşit insan görüyorum. İsviçre kısıtlı bir bölge. Avrupa’nın en zengin yeri. Lüks tüketim hat safhada.
İyi uçuşlar 👍

Yıllar önce duştan yeni çıkmış gibi çok doğal kokan bir parfüm vardı. Onu almadığıma çok pişman oldum. Birdaha o tür bi parfüm bulursam hemen alacağım. Vanilya notalı hafif parfümleri de araştırıyorum
Vanilya kokusunu seviyorsan, Zara Red Vanilla uygun fiyatıyla çok beğeniliyor. Biraz daha özel bir şey istersen Kayali Vanilla 28 veya Ariana Grande Cloud’u da deneyebilirsin. Karar tamamen sende, en çok hangisi hoşuna giderse onu alırsın.

Vanilya kokusunu seviyorsan, Zara Red Vanilla uygun fiyatıyla çok beğeniliyor. Biraz daha özel bir şey istersen Kayali Vanilla 28 veya Ariana Grande Cloud’u da deneyebilirsin. Karar tamamen sende, en çok hangisi hoşuna giderse onu alırsın.
Çok teşekkür ederim 🤩 🫶🏻 Hypnotic Poison'u çok beğeniyorum ama günlük kullanım için ağır buluyorum. Dediklerinizi deneyeceğim

Parfüm kullanmak artık bana çağdışı geliyor belki fakirlik belirtisidir ama yani neden farklı bir şey kokmaya ihtiyaç duyulduğunu anlamıyorum. Astım ve alerjinin bu kadar yaygın olma sebeplerinden biri zaten bu kokulu parfüm deodorant yumuşatıcı deterjan işleri. Üretim sürecindeki çevreye zararından bahsetmiyorum bile. Kapitalist sistemin ihtiyaç haline getirdiği aslında hiç de ihtiyacımız olmayan bir şey. 5 yıldır hayatımda yok 🌻
doğal yağlarla hazırlanan karışımlar var ben de onlardan yapmayı düşünüyorum
ben de parfüm kullanmıyorum ama deodorant, vücut spreyi falan bırakamadım

Ben de deodorant bırakamıyorum ama kokusuz ürünler kullanıyorum hidrofugal kullanıyorum
temiz beslenme - temiz havayla da ilgisi var günümüz koşullarında vücut çok toksin alıyor
denize girilebilen yerlerde yaşayıp, düzenli denize girmek de faydalı bu anlamda
spor yapmak aynı şekilde tabii ama polyester kıyafet giyiyoruz durmadan
yani her şeye yetişmek benim için şuanlık zor o yüzden çok kafama takıp stres yapmıyorum aslında
at kılı fırça kullanıyorum ama lenf sistemi için onun faydasını görüyorum gerçekten
teşekkür ederim bu arada ikisini de ilk defa duydum :)

Yıllar önce duştan yeni çıkmış gibi çok doğal kokan bir parfüm vardı. Onu almadığıma çok pişman oldum. Birdaha o tür bi parfüm bulursam hemen alacağım. Vanilya notalı hafif parfümleri de araştırıyorum
Cacharel noa
Temız duştan cıkmıs koku olarak kullanıyorum yazları🤗

Ben yıllardır Chanel chance ve Calvin Klein Euphoria kullanıyorum. Bir de çok sık erkeklerden iltifat aldığım için iyice bağlandım bunlara. ☺️
IMG_9639.webp
IMG_9638.webp

Ben seviyorum seksi kokuları.
Gündüz kullanım için çok çeşit hafif kokularım var ama akşam vazgeçemediğim iki koku. Fakat bazen duyuyorum kadınlarda farklı güzel kokular ama adını bilmiyorum. Freeshoplarda yeni kokuları sorduğumda, önerdikleri hiç hoşuma gitmiyor. Nedir şimdiki trendler, ne kullanıyor kadınlar? Yeni bir koku istiyorum kendim için.

Ben yıllardır Chanel chance ve Calvin Klein Euphoria kullanıyorum. Bir de çok sık erkeklerden iltifat aldığım için iyice bağlandım bunlara. ☺️
Eki Görüntüle 3593702 Eki Görüntüle 3593703
Ben seviyorum seksi kokuları.
Gündüz kullanım için çok çeşit hafif kokularım var ama akşam vazgeçemediğim iki koku. Fakat bazen duyuyorum kadınlarda farklı güzel kokular ama adını bilmiyorum. Freeshoplarda yeni kokuları sorduğumda, önerdikleri hiç hoşuma gitmiyor. Nedir şimdiki trendler, ne kullanıyor kadınlar? Yeni bir koku istiyorum kendim için.

Şu an arka planda genellikle Dior kullanıyorum, ama 2025’in trend parfümleri arasında Baccarat Rouge 540, YSL Libre Intense, Tom Ford Lost Cherry gibi kokular da baya popüler ve denenmeye değer.

kızlar afrodizyak olayına ne dersiniz? ben parfümden hiç etkilenemiyorum ya, eşim bitane almış bana, afrodizyaklı sık bunu diyor, yatak odasında sıkıyorum ama bana sorarsanız hiç bir çekiciliği yok, ne dersiniz?

Yeni parfümler denesem de kalbim hâlâ Delina’da… Gölgem gibi peşimde, o koku ben olmuşum artık!
Delina'nin la rose versiyonu daha güzel bence. Ben bir de güllü kokulardan idol'un aura'sini seviyorum o kokuda beni çeken bir şey var arada canım çekiyor ama sürekli kullanacağım kokular değil. Bir tane değiştirmedigim parfümüm var yatağa girerken bile sıkıyorum diğerlerini moduma gore değiştiriyorum

Delina'nin la rose versiyonu daha güzel bence. Ben bir de güllü kokulardan idol'un aura'sini seviyorum o kokuda beni çeken bir şey var arada canım çekiyor ama sürekli kullanacağım kokular değil. Bir tane değiştirmedigim parfümüm var yatağa girerken bile sıkıyorum diğerlerini moduma gore değiştiriyorum
Ben de bu aralar en çok Dior’u kullanıyorum ama , Selina ve diğerlerini de değişimli tercih ediyorum.

kızlar afrodizyak olayına ne dersiniz? ben parfümden hiç etkilenemiyorum ya, eşim bitane almış bana, afrodizyaklı sık bunu diyor, yatak odasında sıkıyorum ama bana sorarsanız hiç bir çekiciliği yok, ne dersiniz?
Ben de bu afrodizyak parfüm meselesiyle ilgili biraz araştırma yaptım. Meğer içinde vanilya, yasemin, sandal ağacı gibi kokular oluyormuş, bunların cinsel isteği artırdığı düşünülüyormuş. Ama bilimsel olarak kesin bir kanıt yokmuş, herkesin etkisi farklıymış. Çünkü koku beyinle, duygular ve anılarla bağlantılıymış. Mesela biri için bir koku güzel bir anıyı hatırlatıyorsa, o kişide daha etkili olabiliyormuş. Aslında en önemli şey parfümün seni kendine daha güvenli ve çekici hissettirmesiymiş. Yani afrodizyak parfüm biraz destek oluyor ama mucize beklememek lazım.

Back
X