buzdolabında sebze muhafazası, yardım lütfen :(

tuana861

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2014
249
66
53
merhaba arkadaşlar,

özellikle mutfakta plastiği hiç sevmiyorum, sağlıksız olduğunu düşünüyorum. bu sebepten dolayı hemen hemen herşeyimi direk cam kavanoz ya da cam saklama kaplarına alırım. buzdolabımı açtığımda hem sağlık açısından hem de görsel olarak daha iyi oluyor ancak sebzelere çözüm bulamadım. örneğin pazardan aldığım patlıcan, kabak vs. gibi sebzeleri poşetle kaldırıyorum buzdolabıma ve bu hiç içime sinmiyor. buna çözüm bulmuş birileri var mıdır acaba
lütfen bakıp geçmeyin kızlar yeni evliyim pek pratik çözüm bulamıyorummm

Canım ben de özellikle görsel olarak rahatsız oldğm için poşetle koymuyorm onun yerine orta boy kaplar aldım aldğm sebzeleri direk onlara koyup kaldırıyorm dolaba.ama marula filan ben de çözüm bulamadm

Canım ben de özellikle görsel olarak rahatsız oldğm için poşetle koymuyorm onun yerine orta boy kaplar aldım aldğm sebzeleri direk onlara koyup kaldırıyorm dolaba.ama marula filan ben de çözüm bulamadm

peki plastik kaplar mı cam kaplar mı çünkü o boyutlarda cam kaba rastlamadım ben...
valla kimsede görmüyorum herkes poşetle kaldırıyor inşallah bir fikir çıkar

Ben tupperwere nin urunlerini kullaniyorum sebze saklamak icin dolap hem duzenli oluyor hem de uzun sure dayaniyor yesillikler falan .ama dersen ki ne kadar aksini iddia etseler de neticede o da plastik, pasabahce de cam saklama kaplari cikarmis cok hosuma gitti.

evet canım tupperwere gerçekten kaliteli ama hem çok pahalı hem de neticede yine güven vermiyor... galiba paşabahçe storemax serisiymiş yeni çıkan bi bakıcam ben de buna yeşil yeşil kapakları var sanırım, teşekkürler :)

bende pazar poşetlerinden hoşlanmıyorum hiç, eve gelince büyük bok buz dolabı poşetlerine koyup düzenli bir şekilde sebze çekmecesine yerleştiriyorum, meyve yeşilliklerimi de kapaklı cam borcam kaplara koyuyorum

evet borcam da olabilir ben meyve ve domatesleri kaldırmadan önce yıkıyorum ve büyük boy yuvarlak kaselere koyuyorum annem de yıllardır öyle yapardı ondan gördüm onda sıkıntı yok ama işte buzdolabı poşeti de yine poşet... yine de sağol cnm :)

Sebzeler ve meyveleri yıkamadan koyarsan daha uzun ömürlü olur ve vitamin değeri gitmez.

Tamamını yıkayıp kururtup buzdolabının sebze çekmecesine kağıt havlu sererek yerleştiriyorum. Hem kullanırken kolay oluyor hem de daha az yer kaplıyor.

evet bu olabilir aslında reklamlarda filan hep o şekilde gösteriliyor, teşekkür ederim...

arkadaşlar tupperware ürünleri kesinlikle çok sağlıklı plastik olduğuna bakmayın lens yapımında kullanılan maddelerden üretiliyormuş, ben de 1 yıldır kullanıyorum ama çok memnunum, 2 aya yakın oldu süzme yoğurt yapmıştım evde hala ne bozuldu ne ekşidi kokusu rengi hiç değişmedi. yeşillikler için de öyle uzun süre dayanabiliyor. tavsiye ederim...

bende buzdolabindaki sebzelik bolumundeki cekmecelere koyuyorum. ayrica yeni evliysen az az al. sebzeler meyveler bozulmasin yiyeceginiz kadar alin. ve her hafta taze alir yaparsin. Ve ayrica o hafta ne yemek yapmak istiyorsan ona gore uygun al. mesela 10 cesit sebzeye gerek yok zaten haftada 7 gun var. ben mesela patlican domates salatalik biber taze fasulye ispanak falan alirim evimizde zaten devamli sogan patates falan oluyor. bu bir hafta yeter mesela bize

mesela ben kisin marul cok fazla almam salata yapmak icin falan. onun yerine kirmizi lahana havuc falan alirim oylece salata yaparim. hem daha uzun sure dayaniyor.

Son düzenleme:
ben tupperwarenin normal kapaklı küçük kabını kullanıyorum içine havlu kağıt serip maydonozumu ayıkladım kuru bişelikde koydum inanmıyacaksınız ama 1 ayı doldurdu daha halen yemyeşil önce kavonoza koyardım en fazla 1 haftada sararıyordu ben böle bişiy görmedim önce inanmıyordum plastiğe karşı bir insanım annem kullandıgı için alıyorum ewim tamamen tuperware oldu die bilirim size ama saklamak için süper ama tek memnun kalmadığım kabı kurabiye kabı onun dışında herşeyinden memnunum bence 1seferlik yeşillik için kıyıp alın derim

nedense tupperware bir türlü ikna etmiyor beni. ne bileyim cam şeyler ağır oluyor ama sanki güven veriyor bana evimdeki ekmek sepetim bile cam :) eşim geçen gün artık sağlık bakanlığı plaket vericek bize herşey steril ve cam diyor napayım mutlu oluyorum camdan takıntılıyım galiba :)

evet ben de pazardan haftalık az az alıyorum. hem pazar yapacağım gün tüm haftanın yemeklerini kafamda kurmuş oluyorum hem de taze oluyor herşey. zaten 1 çeşit sebze 1 çeşit bakliyat 1 çeşit de tavuk vs. aperatif birşeyler yapıyorum böyle bir düzen koydum çok sebze almıyorum. cam kap alana kadar çekmecelere koyuyorum şimdilik :)

en alttaki sebze meyve çekmecelerine kağıt havlu serip koyuyorum, sığmazsa kalanları büyük borcamların altına kağıt havlu koyup o şekilde koyuyorum

bende kağıt havlu serip çekmeceye koyuyorum yeşillikleri, yıkayıp, kurutup cam kaplara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…