Buzdolabındaki bebek yalanı ortaya çıktı!

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.191
1.123
61
Konya
Sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılan, Cizre'de buz dolabında bekletildiği iddia edilen çocuk resminin gerçeği ortaya çıktı.

Türkiye, her gün yurdun farklı bölgelerinden gelen terör olayları ile sarsılırken özellikle sosyal medyadaki provakatörler linç girişimlerine hergün yenisi ekliyor.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinden bu yana sosyal medyada ardı arkası kesilmeyen iddialar ve fotoğraflar dolaşmaya başladı. Birçok kullanıcı tarafından gerçekmiş gibi paylaşılan bu fotoğraflardan birinin gerçek hikayesi ortaya çıktı.

BAKIN FOTOĞRAFIN ASLI NEYMİŞ!

Sosyal medyada, 'Cizre'de ölen devlet izin vermediği için cesedi ailesi tarafından buz dolabına konduğu iddia edilen' küçük kız çocuğu fotoğrafının gerçeği ortaya çıktı.

Yürek yakan o fotoğrafın İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu Refah'ta hayatını kaybeden iki yaşındaki Raghad Massoud'un Kuveyt Hastanesi morgundaki fotoğrafı olduğu ortaya çıktı.

İşte paylaşılan o fotoğraf...

http://www.internethaber.com/buzdolabindaki-bebek-yalani-ortaya-cikti-812531h.htm

Öyle canım.Zaten karışık herşey.Çıkan haberlerin bir kısmının yalan olabileceğini gözönüne almak lazım.

Tatildeyim, siyasete yorum yapmamaya da karar vermiştim ama bu saçmalığa dayanamadım.

Şu resmi bir aratın googleda bakın bakalım bu resmi kullanan sabah gazetesinden başka bir kaynağa rastlayacak mısınız. Kendileri yalan söyleyip kendi yalanlarını yalanlıyor yandaş medya. Bir nevi kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

Haberin aslı için üç ayrı link veriyorum. Bakın bakalım şu koyulan fotoğrafla alakası var mı haberlerdeki fotoğrafların... Biraz araştırın saçma sapan haberleri koymadan önce...

http://t24.com.tr/haber/on-yasinday...e-donduruldu-izin-cikti-ve-morga-kondu,308942

http://www.cumhuriyet.com.tr/m/habe..._Cemile_nin_cesedi_buzdolabinda_saklandi.html

http://www.rotahaber.com/kizinin-cesedini-buzlayan-o-anne-makale,525096.html

Birazcık araştırmacı kişiliğinizi ön plana çıkarırsanız ropörtajlara da ulaşırsınız. Ben uğraşamicam şimdilik bunlar yeter.

ne denir bilemedim ki

in vino veritas 'nın paylaştığı linkteki haberin içeriğidir.

On yaşındaydı Cemile, 'Cizre'de doğmak' suçundan öldürüldü, evinde donduruldu, izin çıktı ve morga kondu!
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de zırhlı bir araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen 10 yaşındaki Cemile Cizir Çağırga'nın cesedi sokağa çıkma yasağından dolayı evlerindeki derin dondurucuda bekletildi. HDP'li vekillerin ısrarları sonucu bugün öğle saatlerinde küçük Cemile'nin cenazesi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Konuyla ilgili Hür Bakış haber sitesinden Behmen Doğu'ya bilgi veren HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan şu bilgileri aktardı:

''10 yaşındaki Cemile, dün akşam saatlerinde, Cudi Mahallesi'nde bulunan evlerinin önünde oynarken açılan ateş sonucu öldü. Eve yakın bir yerde bulunduğumuz için aileyi ziyaret ettik. Sokağa çıkma yasağından dolayı ambülanslara müsade edilmemesi Cemile'nin kan kaybından ölmesine neden oldu. Oyun arkadaşlarıyla konuştuk bize şunu söylediler: 'Bir anda gürültü oldu, silah sesi geldi, baktık Cemile yere düştü'. Cemile'nin vurulduğu yerin ilerisinde özel harekat timlerinin konumlandığı bir nokta var.

Çocuklar silah sesinin oradan geldiğini söyledi. Zaten polislerden başka kimseyi sokaklarda bulmak neredeyse imkansız. Çıkana ateş ediliyor. Bugün öğle saatlerinde evin derin dondurucusunda bekletilen küçük Cemile'nin cenazesini hastane morguna götürmek için evden çıkardık. Tüm riske rağmen yüzlerce Cizreli cenazeyi sahiplendi. Cudi mahallesinden aldığımız cenazeyi ana caddeye kadar kalabalıkla beraber götürdük. Burada cenazeyi ambülansa teslim edecekken zırhlı araçlardan bizlere ateş açıldı. Milletvekili olduğumuzu belirtmemize rağmen üzerimize araç sürüldü! Çıkarılan engellere rağmen Cemile'nin cenazesini Hastane morguna götürülmek üzere ambülansa teslim ettik.'

Ben de onu diyecektim.

Bu haberdeki fotoğrafla cizredeki fotoğrafın alakası yok.

Kafa karıştırıp milleti paranoyak mı yapmaya çalışıyorlar ne yapmaya çalışıyorlar anlayan beri gelsin.

Çok acı , Allah sabır versin ailelere

Yanlış ilk haberdeki fotolar sanırım . Bu habere aid degil . Hoş fotolar farklı olsada durum aynı .

Cizre’de 20’den fazla sivil ölü var
“Cizre 90’larda bile böyle eziyet görmedi” diyen doktor, “Sesimizi duyurun, Cizre televizyonlarda anlatıldığı gibi değil” diye isyan etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde geçen cuma gecesi valilik tarafından saat 20.00’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın hemen ardından internet ve telefon bağlantısı kesilen ilçenin dış dünya ile bağlantısı koparıldı. Geçen hafta ilçeye girmeyi başaran HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Leyla Birlik yaşananları twitter üzerinden duyuruyor. Cizre’ye gitmek üzere İdil’den yürüyüşe devam eden HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, 1’i çocuk 8 kişinin daha öldüğünü söyledi.

Geçen cuma gününden bu yana 10 kişinin yaşamını yitirdiği ilçeden art arda ölüm haberleri geliyor. Önceki gece yarısı Cudi ve Nur mahallelerinde şiddetli patlama ve çatışma sesleri duyulduğunu aktaran HDP’li Sarıyıldız, “Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde polis balkonda duran Devran Budak (9) adlı bir çocuğu daha vurdu. Ayağından yaralanan çocuk polis ablukası nedeni ile mahallede kıt olanaklar içerisinde tedavi ediliyor.

6 aylık bebek yaralı

Nur Mahallesi’nin Dörtyol tarafında havaya büyük dumanlar yükseliyor. Doçkalar seri atışlar yapıyor. Halkın obüs olduğunu ifade ettiği bombalamalar nedeniyle ölümlerin de olduğu mahalleden gelen bilgiler arasında. 2-3 dakikada bir patlama oluyor. Kötü haberler gelmeye başladı. Sadece bir caddede 2 kadın öldü. Ambulansa yine izin verilmiyor. Cizre’de Nur Mahallesi’nde sadece Varol Sokağa 12 top atışı yapıldı. Cizre’de katliam yapılıyor” diye yazdı.

Cizre’de Maşallah Edin adlı bir kadının yaşamını yitirdiğini, 6 aylık bebeğinin de yaralandığını ifade eden Sarıyıldız, “Cizre’de dün (önceki) gece polisin vurduğu 6 aylık Berxwedan Edin ağır yaralandı. Bu bebeğin annesi Maşallah Edin de katledildi” diye yazdı. Kürtçe ağıtlar yakan kadınların videosunu paylaşan Sarıyıldız, “Bu annelerin çığlığında boğulacaksınız bu emri verenler” diye yazdı.

HDP’li Leyla Birlik de “Yasef’te polis tarafından katledilip bekletilen yurttaşımız Meryem Süme’yi hastane morguna kaldırdık. Erdoğan’ın açıklamalarının hemen ardından Cizre’ye yapılan saldırının dozu arttı. Geceden beri çok ağır silahlarla, tanklarla şu ana kadar ateş ediliyor. Onlarca insanımız ölürken, çok sa- yıda ağır yaralı var. Yaralıların derhal hastaneye kaldırılması gerekiyor fakat buna izin verilmiyor. Geceden bu yana kesinleştirebildiğimiz kayıp sayısı Nur Mahallesi 4, Cudi 3, Sur 1 kişi. Toplam 7 günde 20 kişi katledildi. Hastane morgunda yer kalmadığı söyleniyor. İnsanlık onurunu ayaklar altına aldığınız bu halin altında kalacaksınız herkesin Cizre için elinden geleni yapması gerekiyor” diye yazdı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/365849/Cizre_de_20_den_fazla_sivil_olu_var.html

ben bu resimlerin yalan olmasını istiyorum.

bebeğin resmini sildim. ,
site kurallı gereği.
ama link verdim.
bakmaya yüreği kaldırabilen baksın.
sadece inşallah buda yalandır diyorum sadece

Böyle masum çoluk çocuğun halkın vurulması çok üzücü

yazık çok yazık,ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum.13 yaşındaki biriyle o bebeğin resmini nasıl bağdaştırıp yalan deniyor.

Ben de onu diyecektim.

Bu haberdeki fotoğrafla cizredeki fotoğrafın alakası yok.

Kafa karıştırıp milleti paranoyak mı yapmaya çalışıyorlar ne yapmaya çalışıyorlar anlayan beri gelsin.
Iyi de Twitter'da hdpli hesaplarca paylasilan foto haberdeki fotoydu. Ben bizzat Twitter'da gördüm.

Gecmise de bakinca...

Değişen pek bir şey yok. Birileri olduruluyor. Birileri sessiz kaliyor.

Yalan da olsa başka bir ülkede başka bir savaşta ölen bir çocuk var yine de.keşke o da yalan olsaymis.

Her yer haber kirliliği ile dolu.

Bilemiyorum. Gördüğüm ilk fotoğrafa göre yorum yaptım. Twitterdan haberim yok.

Zaten herhalukarda bir bilgi kirliliği mevcut
Simdi gördüğüm hesaba baktim kaldirilmis o paylasilan fotolar. Ben sephoraa nin paylastigi fotoyu Twitter'da hic gormedim mesela Allah rahmet eylesin küçücük kız. Ne diyeyim sebep olanlar utansın

Ordaki halki öldürüp bilmem kac bin pkkli öldürdük diye duyuruyorlar sanirim.

Aynen öyle yapıyorlarmış. Bir yerden bir duyum aldım. Açıkça yazamam sadece şunu söyleyeyim halkı pkk ile birleşmeye zorluyorlarmış reddedeni vuruyorlarmış. O ölenler de pkklı olarak lanse ediliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…