evet seks bastırılmaması, kısıtlanmaması gereken bir olgudur. yanlış anlaşılmasın yaşanılanları savunmuyorum kesinlikle doğru da bulmuyorum ama cinsellik konusunda en büyük hatalar da en büyük doğrular da bu ülkelerde. bir kere konunun öneminin farkındalar, küçük yaştan itibaren gerekli eğitimi veriyorlar çocuklara. örneğin bu olay bizim ülkemizde yaşansaydı çocuklar meraktan, ayıp diye öğretilmesi yüzünden, yasak olmasından o kitapları hazine gibi saklar her fırsatta açıp açıp bakar kahkahalara boğulurlardı ama burda çocukların vereceği tepki ebeveynlerine gidip "sanırım yanlış kitap dağıtmışlar baba" demek olur. farkımız burda. biz nasıl sapık ruhlu, bir mini etekli kız gördü mü sokakta salyaları akarak bakan nesiller yetiştiriyorsak bunlar da cinselliği "su içmek" gibi gören nesiller yetiştiriyorlar. sizce hangisi daha büyük hata? bence hiç bir fark yok. ahlak anlayışlarının pek gelişmiş olmadığına sonuna kadar katılıyorum elbette insanın bir özeli, önce kendisine daha sonra da çevresine karşı bir saygısı olmalı. burada cinsel eğitimi her detayına kadar verirken "bunun bize bahşedilmiş en özel olgu olduğunu" anlatmayı unutuyorlar. böyle olunca aslında kesinlikle varolması gereken cinsel özgürlük kavramı kendisini biraz aşıp henüz çocuk yaşta benliğini aramakla, o yaşın getirdiği problemleri tek başına çözmeye çalışmakla boğulan ergenlik dönemini büyük hatalara sürükleyebiliyor. ama elbette bizde nasıl herkes sapık yetişmiyorsa burda da herkes öyle yetişmiyor. bence başkalarını yargılamaya başlamadan önce bu hakkı edinmemiz gerekiyor milletçe. sanki biz cinsellik konusunda çok örnek bir toplummuşuz gibi davranmak hiç bir şey kazandırmıycak..