Çabalayacak güçüm kalmadı artık..

MiLlaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
28
0
86
Almanya
Şu ara hayatımla ilgili karar verme aşamasındayım. Evliliğimizi bitirip bitirmeme konusunda. Bu konuda sizin de fikirlerinizi okumak isterim.

Ben 3 sene önce evlenip Almanya’dan Türkiye’ye evlenip geldim. Evliliğimizin ilk yıllarında problemler başladı. Eşimin anne sevgisi depreşti ve beni annesi yüzünden çok üzüp kırdı. Annesine annen diyemezmişim annem diyecekmişim, bunu da kolumu sıkarak çok sert bir şekilde söylerdi. Annesinin adını ağzıma alırken besmele çekecekmişim vs. gibi saçma sapan şeyler. Bunlar evliliğimizin ilk yılında olmasına rağmen ben bunları unutamıyorum. Şimdi annesini sevmiyorum ve olabildiğince uzak durmak istiyorum.

Bu üç yıl içinde defalarca kopma duruma geldik. Aileler devreye girdi ve bir şekilde devam etme kararı aldık. Bu sene ilk defa evi terk edip babamgile geldim ve 4-5 gündür onlarda kalıyorum. Eşimin annesi geldi 2 gün önce, beni götürmeye gelmiş. Ama yapıcılık namına tek bir kelime etmedi. Oğlunun iyi biri olduğundan, içkisi, kumarı, dayağı olmadığından vs. gibi şeyler söyleyip durdu. Konuşma sonunda onunla gelmeyeceğimi söyledim ve gitmedim.

Eşim esnaf benim ve kış sezonu işleri iyi oluyor yaz ayları ise işleri oldukça düşüyor. Eşim annesinden her ay 600 tl gibi bir maddi destek alıyormuş. Ben bu paranın 600 tl olduğunu yeni öğreniyorum. Sadece annesinin kiradaki evinin 250tl kirasını aldığını biliyordum. Sağolsun eşimde, anneside bunu gözümüzün içine sokmak için ne kadar meraklılarmış. Babamın almanyalı olduğundan dolayı bizden de maddi beklentileri büyük. Bunu her fırsatta dile getirmeye çekinmiyorlar. Benim babam bize para vermek zorunda değil ki? Onun anneside vermesin ben istemiyorum ve alma kendi ayaklarımızın üzerinde duralım diye eşime sürekli söylüyorum. Ama eşim almak zorundayız borcumuz var diyip alıyor. Ne mutlu ki kendim de çalışıyorum, iyi de bir maaş alıyorum ve onlara muhtaç değilim.

Sonuç olarak eşim ile oturup konuştuk. Ne yapmam gerekiyor düzelmesi için, seni çok ihmal ettim biliyorum dedi. (Eşim esnaf olduğundan dolayı sezon zamanları 8 ay eve hep gece 11lerde geliyor). Borçlar bitsin çırak alacağım yanıma, düzelecek her şey diyor ama ben artık borçların bitmesini bekleyemem. 3 sene evlilik hayatımdan hiçbir şey anlamadım artık daha fazla kaybedecek zamanım yok. Çabalayacak gücümde kalmadı. Artık onun bir şeyler yapması lazım. Yoksa bitecek ve ben bu sene babamgille birlikte almanya’ya döneceğim.

Mümkün olduğunca kısa özet anlatmaya çalıştım arkadaşlar. Atladığım bir çok konu oldu eminim. Umarım fikirlerinizi benimle paylaşırsınız, kafam, gönlüm çok karışık

bende kayınvalideme anne demiyorum, diyemiyorum, eşim ama hiç bir zaman bununla ilgili hiçbirşey söylemedi. ben bir ara konuyu ben açtım dedim ki ben annene anne demem, sende anneme anne demek zorunda değilsin, böyle geçinip gidiyoruz. bunlar ufak tefek şeyler ama gerçekten ben annemden başka hiçkimseye anne diyemiyorum..

Tatlım çok yorulmussun ama yinede bence biraz daha düşün ve öle karar ver acele etme bak adam suçunu anlamış ve herşey düzelecek demiş bekle ve gör kısa bir süre.
sonradan pişman olucağın kararlar verme.
Kaynana konusunda da bu karar aşamasında konuş mesafeli olmak istediğini ve baskıcı davranmmaması gerektiğini vs. eşine söle.
Ailen bu duruma ne diyor peki?

O çabalarsa ne yapacaksın
Hayatında ilk defa benim için kendiyle ilgili bir adım atacağı için, ciddi olduğunu, bu evliliği önemsediği, kurtarmak istediğini anlayacağım ilk önce. Ona şuan güvenemiyorum. Son konuşmasından da hiç tatmin olmadım. O adım atar ve ben ona bu konuda güvenebilirsem bu evliliğe tekrar bir şanş verebilirim ama bunun için gerçekten çaba gösterdiğini görmem gerek.

Peki sen neler istediğini söyledin mi ona yada o neler de değişeceğini söyledi mi?
İnanmaman normal, yaparsa dediklerini inanacak mısın acaba.

Eşim annesi hakkında tek kelime ettirmiyor canım. Onun için annesi son osmanlı imparator kadınlarından. Bazen annesini öyle övüyor ki kulaklarıma inanamıyorum. Herkesin annesi değerlidir ama eşim gerçekten abartıyor.

Ailem benim arkamda. Ne kadar sıkıntı, üzüntü çektiğimi görüyorlar ve hasta olacağımdan korkuyorlar. Ablam ve abilerim almanya'da gözünün önünde bende burda yanlız. Onlarda kıyamıyor, burda yapa yanlızım. Iyiki çalışıyorum ama yoksa çok daha kötü durumda olurdum eminim ki ilk çalışmadığım bir sene çok zor geçmişti ve o dönemde eşim bana hiç yardımcı olmadı. Onun için sadece işi, annesi ve arabası var..

çok üzücü bir durum ALLAH sabır versin öncelikle ...

her insan annesinden başkasına anne diyemez kocanın direkmesi bu konuda çok saçma ve bencilce ..

para konusuna gelince benımde 2_ 3 üç tanıdığım var almanyadan gelin alan genenllikle para beklentileride onlardada var saçma böle şeyler bir kayın peder mecbur değil damadına para vermeye ne alaka....

çabalamayıyorum diyorsun 3 sene emeğin var çöpemi atacaksın iyi bi tatil yap kafanı dinle duygularını tart en güzel kararı böle alabilirsin ALLAH kolaylik versin

Peki sen neler istediğini söyledin mi ona yada o neler de değişeceğini söyledi mi?
İnanmaman normal, yaparsa dediklerini inanacak mısın acaba.

Söyledim. Borçların bitmesini bekleyemem mutlu olmak için dedim, yarınımızın garantisi yok çünkü. Olayın ciddiyetini anlatmaya çok çalıştım. Istiyorsan git diyor yarım saat sonra ben seni çok seviyorum vs. şeyler. Yani bir dik duruşu yok. Bir öyle bir böyle..

Borçlar bitince düzelecekmiş herşey o zaman yanına bir yardımcı alacakmış eve erken gelecekmiş. Aileleri karıştırmayalım dedi. Bir daha zorlamayacakmış beni annesine gidelim diye. Sadece bayramlarda gideriz dedi. Aynı şekilde oda benim aileme. Ama o bu zamana kadar benim aileme zaten ne saygı gösterdi ne kaileye aldı. Senede bir kere geliyorlar buraya. Bu sene 10 gün gibi bir süre bizde kaldılar ve eşim suratlarına bile bakmadı. Ne geldikleri için yüzsüzlükleri kaldı nede insanlıkları. Bardağı taşıran damla bu oldu. Ne ben ne ailem bunları hak etmiyoruz. O yüzden işi şimdi daha zor. Hem beni gerçek anlamda ikna edip çabalamalı hemde ailemi. Bu saatten sonra ailemi gözü arkada bırakarak gönderemem.

kayınvalideme ANNE derim çekinmem ama
hanimefendi ANNE derken içten demedimi iddia eder
o benim gerçek annem değil
kendi anneme derkenki içtenliğimi ona nasıl ifade ederim
anne desen suç demesen suç
bende eşime annen diye telaffuz ederim yani ne var bunda
senin kayınvaliden tıpkı ablamın kayınvalidesi gibiymiş
eniştemde annesine taparki ne tapma
koynuna girip yatmadığı kaldı
ablamın mesleği olaydı 1 dk durmazdı ama
3 çocukla yalnız başedemem diye 16 senedir bu işkenceye katlanıyor
senin mesleğin varmış çocukta yoksa bence bu işkenceye katlanmak zorunda değilsin

milla canım benim her evlilikten az çok böyle şeyler yaşanıyor ama arkadaş eşin de ne kadar düşüncesiz ya bi anan kuzusunu alıyosun istiyosun sonradan böyle davranıyosun bu erkekler bencildir fazlası zarar.... birincisi eşin seni anlamak düşünmek zorunda seni kayınvaliden noktasında okadar iyi anlıyorumki bence bi kaç gün kafa dinle sakinleş ve eşini al karşına suçlama yapmadan bütün sıkıntılarını ve onunla neler hayal ettiğini anlat tepkisi ne olursa olsun biraz dinlenmek istiyorum de ve ailenle dön bu arada hiç suçlama kavga etme sakin sakin konuş ılımlı davran bunlara rağmen seni ikna etmek için uğraşmazsa çocukta yoksa bırak git canım benim kimin hakkı var sana bunları yaşatmaya

Bende kendisine karşı anne diyorum ama artık içimden anne demek bile gelmiyor. Beni de bu duruma kendi oğlu getirdi, iyice nefret ettirdi annem annem diye diye artık.
Genel olarak kayınvalidemle bir problemimiz yok. Çok iyi anlaşmıyoruz ama birbirimizi idare edebilirdik. Son iki gün önce ki konuşmasından sonra artık onunda oğlu gibi olduğuna karar verdim ama. Daha iyi bilirdim onu. Meğer içinde neler yatıyormuş. Sadece gelmiş olmak için gelmiş içini rahatlatmak için.

Ablana üzüldüm ALLAH yardımcısı olsun. Çoçuk yok benim. Çoçuk olsa çok daha zor olurdu herşey eminim.

öle söylüyosun ama anneleri onları okadar etkiliyorki sen anlamıyosun bile sonra sonra dank etmeye başlıyor bu işler politik olmayla düzeliyor eşini öle zorlama yaptırma noktasına getiren sensin bunu unutma sen hee hee deyip eşinle mutlu olmak için politik davransaydın buna rağmen böle yapsaydı sana ozaman o tamamen haksız olabilirdi.bak senin durumunun aşağı yukarı aynısını yaşayan biri olarak dediklerime kulak ver eşini istiyosan politik ol

bildiğim tek şey bitirmeli miyim diye sorunca bitirilmiyor.
yada devam etmeli miyim diye sorulunca devam edilmiyor.

ayrılık ve evlilik küt diye verilen kararlar maalesef..

Canim merhaba,
Cektigin sikinti ve uzuntuleri cok iyi anliyorum.ama sunu unutma evlilik kolay kurulmuyor.bosanmak ve yeni bir hayat baslamakta oyle..bu ayriligi icine sindirrebileceksen,en hayirlisinin buoldugunu dusunuyorsan pisman olmucaksan ancak bitirme karari almalisin.bence kayinvaliden icin evliligini bitirmene hic luzum yok.benim kayinvalidem ve kayinpederim saglikli olup gelir duzeylerinin cokk cokkk iyi olmasina ragmen birlikte yasamak icin biI cok zorladlar..simdi birlikte yasiyoruz.eger bosanmazsak ki bu esige geldik(kendisi istior ben hala direniorum) bir sene icince evimize gecicez.oradada birlikte yasayalim yeni eve gelelil diye 1 sene kavga ettim ogullanirini yanlarina aldilar beni evden kovdular neler neler canim ben gene kabul etmedim birlikte yasamayi..
Sende diren kavga et demiyorum guclu ol.bi yerde yilcaklar..

Evet canım, bende 3 senedir evlilik kolay kurulmuyor onu seviyorum diye çok çabaladım, dayandım ama baktımki hiç birşey değişmiyor, 3 senedir olduğumuz yerde sayıyoruz yeter artık dedim. Bakarsak istediğim sadece değer, saygı görmekti ama o bunu anlayamadı. Bu saatten sonra anlamamakta inat ederse kendi kaybedecek. Ben hayatımdaki tüm keşkeleri sildim. Gittiğimde keşke şunu yapsaydım düzelirdi diyebileceğim birşey kalmadı.

Madem keşkelerin yok, neden duruyorsun. Tabi ki bir evliliği bitirmek kolay değil ama kendin mi evliliğin mi tercihini yapmak zorunda kalmak daha zor. 3 yıl vermişsin benim gibi 9 yıl verip sonra mı akıllanacksın.

Madem keşkelerin yok, neden duruyorsun. Tabi ki bir evliliği bitirmek kolay değil ama kendin mi evliliğin mi tercihini yapmak zorunda kalmak daha zor. 3 yıl vermişsin benim gibi 9 yıl verip sonra mı akıllanacksın.

Bilmiyorum onu hala sevdiğim ve bir umut düzelir diye beklediğim için bitiremiyorum belki. Içten içe de düzelmeyeceğini biliyorum, düzelse bu zamana kadar ufak bir değişiklik olurdu diye düşünüyorum bir taraftan. Hata yapmaktan kokuyorum belki.. Ordaki düzenimi bozdum, herşeyi arkamda bırakıp geldim şimdi aynı şey..

Keşkelerin bitmedi çünkü, keşkelerin bitmeden hiçbişey bitmez. Şimdi bitirirsen sonra pişman olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…