Çağımızın vebası: Stalk!

Ben telefonumu kırdım nokiayla yaşıyorum buna rağmen dayanamayıp yapışıyorum babamın annemin telefonuna yada bilgisayara :) Bu merak duygusuyla alakalı merak ettikten sonra illa ki stalkluyor insan hesap kapatmanın buna çare olacağını düşünmüyorum açıkcası.
Yapacağın tek şey yapılan paylaşımların sahte olduğuna inanman. Gerçekten çoğu paylaşım samimiyetsiz, sahte. Kimse derdini sorununu fotoğraflamıyor . Kocasının ona boynuz taktığı için aldığı hediyeyi ve çiçeği sevdiği için almış gibi çekip gösterebiliyor.

Kafanı dağıtacak başka mevzular bulman lazım yani. Ben eski kocamı stalklamayı bir haftadır bıraktım çünkü başka mevzular var gündemimde

Bi süre sonra insan sıkılıyor.. Yada hayatınızı yogunlastırın.. Kendinize yoğunlaşınca , Sanal hayata vakit kalmıyor gerçekten..

Stalk değil de ben sosyal medyada çok zaman harcıyorum ya. Aslında ders çalışmam lazım yakında kursum başlıcak napıyorum hala bilmiyorum pf. Belki kurs başlayınca kapatırım hesaplarımı zaten artık gereksiz geliyo. Salak salak insanlar mesaj atıyo bekarız ya artık
Stalk olayını bıraktım ya aklıma gelirse bakıyorum. Ki eskiden stalk manyağıydım ben

Kizlar su an bisey diycem inanmiycaksiniz.
" instayida silesim var " demistim dun. Ama kiyamamistim maglum bagimlilik.
Tam su farkettimki insta silinmis telefonumdan. Uyku sersemi gece telefondan silmisim instayi. Daha degisik seylerde yapmisim, burnumdaki siyah maske bandini pencerede buldum sabah :/. Uyur gezerim galiba. Ise bak. Silinmis insta. Geride yuklemiycem. En guzeli. Kelepceler cozuldu

Aw ben de birini stalk yapiyorsunuz sandim.
Bu konuda profesorum bana istediginizi sorabilirsiniz. Sevdigim insani dunyanin obur ucundan dikizleyen.
O sizin yaptiginiz dah acok "browsing" olmuyor mu, yani oyle gozden gecirmek...

Ben de eski ayrıldığım kişinin eşine bakıyorum instadan neyseki içim acımıyor ya da üzüntü hissetmiyorum ama bakmakta istemiyorum alışkanlık gibi oldu. Nasıl kurtulunuyor bu işten bir çare pls.

Sahte hesaptan stalk yapiyorum. Beni stalklamasinlar diye de hesap acmiyorum.

Benimki de bu tarz bir durum. Millete bakıp duruyorum ama beni incelemeleri düşüncesi rahatsız ediyor.

Mügecim senin eski kocayı tanısam inan ben de deli gibi stalklarım şu an, ilahi adaletin işleyeceği güne kadar da rahat edemem Bu doktor sana iyi geldi valla bak :)

Bi süre sonra insan sıkılıyor.. Yada hayatınızı yogunlastırın.. Kendinize yoğunlaşınca , Sanal hayata vakit kalmıyor gerçekten..

Evet doğru, bugün biraz yoğundum aklıma bile gelmedi

Daldan dala öyle hesaplara gidiyorum ki. Hele bir dizi oyuncusuna denk gelmeyeyim, etiketlenenlerden baka baka bir farkediyorum ki yarım saat geçmiş

ben kendimi stalklıyorum ehehe habire kendi fotolarıma bakıyorum , banane ya başkalarından peh

İnsanın kendisini sevmesi güzel şey :)

Vaaay olaya bak Darısı başıma valla :)

Adı şimdi stalk, önceden meraktı :)
Biz bunu hep yapıyoruz. Maalesef.. Profile bakanların göründüğü teknolojisi gelse, neler olur neler.

O zaman herkesin birkaç tane fake hesabı olurdu

Aw ben de birini stalk yapiyorsunuz sandim.
Bu konuda profesorum bana istediginizi sorabilirsiniz. Sevdigim insani dunyanin obur ucundan dikizleyen.
O sizin yaptiginiz dah acok "browsing" olmuyor mu, yani oyle gozden gecirmek...

O bahsettiğim hesaplar eski sevgililere ve yeni flörtlere ait zaten :) Bakalım bugün ne yaptılar modunda göz gezdiriyorum. Gizli hesapların post sayısını takip ettiğim de oluyor.

Ben de eski ayrıldığım kişinin eşine bakıyorum instadan neyseki içim acımıyor ya da üzüntü hissetmiyorum ama bakmakta istemiyorum alışkanlık gibi oldu. Nasıl kurtulunuyor bu işten bir çare pls.

İçinin acımaması çok güzel, ben aynı durumda böyle hissedeceğimin garantisini veremiyorum kendime. Ama hiç bakmamayı başarabilmek de en güzeli olurdu değil mi

Stalk benden sorulurdu bir zamanlar eski sevgilimin yeni sevgilisinin anasına, babasına, amcasına kadar bakardım. Ayy bir de hızımı alamayıp bakmak istediğin kişilerin adlarını google'a yazıp başka neleri var neleri yok öğreniyordum. Köylerinin sitesinde nişan tarihlerini bile öğrendim Off bir de şeytan dürtüyor bir anda karşıma çıkıyor sinirime dokunuyordu. Neyseki 2 haftadır tüm hesaplarımı kapattım. İlerde açarım gibi düşünüyorum ama açmak istemiyorum. Bakmayınca kafa daha rahat oluyor. Baktığım gün depresyonlardan depresyon beğeniyordum kendime şimdi başka şeylere yöneliyorum. KK'da takılıyorum sürekli

Ben de eski sevgilimin yeni sevgilisini bu şekilde buldum, google'dan yer bildirimi yapılan bir uygulamaya oradan da kızın hesabına ulaştım. Ulaştım da ne oldu Adını sanını bilince instagram ve facebook hesaplarına da bakıyorsun ister istemez. Hesapları gizli gerçi, öyle uzaktan uzaktan bakıyorum

Aynen öyle bende girip bakıyorum hatta kızın eski sevgilisine filan da bakıyordum. Ablasının eski sevgilisine ve haliyle çocuğun yeni sevgilisine de bakıyordum. Ayy valla bu ne böyle çok fena bu stalk En güzeli kapatın kendinizi başka şeylere verin. Ben baktığımda deli gibi üzülüyorum bir de zihime yerleşiyor fotoğrafları sürekli aklıma geliyor. Onların hesaba bakmasam ortak tanıdıklardan çıkıyordu. Kapattım en azından kafam rahat. Belki bir erkek arkadaşım olsa ve ex beni zerre ilgilendirmese hesaplarımı açardım. KK çok geniş çaplı bir site zaten neye ilginiz varsa anında bulabilirsiniz. O konuları okuyun, bir şeyler deneyin zamanla stalk yapmamaya alışıyorsunuz

Bu tavsiyeler çok iyi geldi, kesinlikle kendimi onların mutluluklarıyla karşılaşmaya hazır hissetmeden bakmamam gerek :) çok teşekkür ederim.

Ben sosyal medyayı seviyorum çünkü hep bana bişeyler katmasını sağlayacak şekilde kullanıyorum, eski sevgililerimi takip etmek için değil. Benim hayatımda değiller neticede artık, bana ne? Hep faydalı şeyler için kullanırım, bu fayda bilgi şeklinde olabilir, mutluluk şeklinde olabilir... Instagram tamamen keyfi, arkadaşlarım ve sevdiğim tanınmış kişiler var, Facebook ve Twitter da böyle. Ek olarak Twitter'ı haber almak için daha çok kullanıyorum, ekonomi haberlerini oradan takip ediyorum mesela. Günün sonunda insanların özel hayatlarıyla ilgilendiğim bir mecra değil yani bunlar. Boş vaktim çok var ama bunlarla harcamam. YouTube keza öyle, sosyal medya platformu. Bu da TV alışkanlığının güzel bir rakibi, TV'nin yüzüne bakmam ben genelde. Twitter haricinde diğerlerinde pek paylaşım yapmıyorum zaten ben özel hayatımı paylaşmayı, sergilemeyi seven biri değilim. Geziyorum, yiyorum içiyorum, ilişkimde gayet mutluyum ama bunları sosyal medyaya yansıtmak hiç huyum değil. Twitter paylaşımlarım da genelde ekonomi ve gündemdeki konular üzerine oluyor. Uzun zamandır siyasi içerik paylaşmayı dahi bıraktım, kaç sene oldu unuttum. Sözlük meselesine gelince... Görüş merak ettiğim konular için sözlükleri okuyorum, günde en az bir kere de girip başlıklara bakarım ne olmuş ne bitmiş. Genelde salak saçma yazıları olsa da düzgün yazanlar da var. Bi açıdan nabız tutmak adına faydası dokunabiliyor. Yalnız orada kadınlara olan yaklaşımlar çok hoşuma gitmiyor bu yüzden özellikle girmediğim, okumadığım konular olabiliyor. Gerçek olmadıklarını ummak isterim yani. En son işte bu darbe girişimine müteakip günlerde milletin sözlükte, zorla bildiriyi okuttukları spiker hakkında yazdıkları şeylerden sonra özellikle. Millet olarak nasıl tepkiler veriyoruz biz böyle, olaylara diye düşündüm. Çok ciddi bir olayın içindeyken bile milletin çoluk çocuk sahibi bir kadın için yazıp durdukları yok Scarlett Johanson, yok şöyle taş böyle kaya, yok kalbimizden darbeledi falan gibi yani anladık, birşeyi beğenmişler ama beğeniyi bile nasıl ifade ettikleri saçma geldi. Ben de beğeniyorum kendisini ama içinde bulunulan ortam sonuçta garipti, ne olursa olsun, erkeklerin ayılıkları işte.
Biraz daha soğudum açıkçası o platformdan.

Lütfen sizler de faydalı kullanın, benim tavsiyem bu, bu tarz ortamlar mutsuz olmamız için değil çünkü.

Son düzenleme:
Bu tavsiyeler çok iyi geldi, kesinlikle kendimi onların mutluluklarıyla karşılaşmaya hazır hissetmeden bakmamam gerek :) çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Mesela ben olumlama yapıyorum, dualara katılıyorum. Saç bakım kürleriyle haşır neşirim. Komik yazıları okuyorum. Sizinde ilgi alanınıza göre muhakkak bir bölüm vardır :)

Rica ederim. Mesela ben olumlama yapıyorum, dualara katılıyorum. Saç bakım kürleriyle haşır neşirim. Komik yazıları okuyorum. Sizinde ilgi alanınıza göre muhakkak bir bölüm vardır :)

Evet, hem maneviyatımı hem de bedenimi güzelleştirmek bana çok iyi hissettirir şu dönemde.. Forumlara dalayım bakayım :)

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)

Ah evet o eksisozluk bamyalari yok mu, ne kadar ergen kafali oglan cocugu varsa orada, hayat tecrubei sifir naylon kundak bebeleri...

Bir de kendilerini bir sey zannedip KK ile dalga gectikleri konular var. Kezban soyle kezban boyle, Turk kizinin her seyi ama herseyi elestirilir. Tamam, burada egitim ve donanim acisindan daha genis bir yelpazeden gelen yazarlar var, cunku kadinlarin okula gonderilmedigi bir ulkedeyiz sonucta, ama su ergenlerin dar hayat gorusu, narsist takintilari, dunyayi ben yarattim maco adam tavirlarinin arkasi tam bir fiyasko.

En cok da misogon basliklar acanlar... onlari kursuna dizilmesini dilerdim. Nasil bir kaynak kaybi, nasil bir insanlik ayibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…