- 27 Aralık 2018
- 4
- 4
- 1
- Konu Sahibi kullanilmayanhesap91
-
Bu öküzü (afedersiniz) çok aradınız mı nerden buldunuz? Bir de ayrılmak isteyen taraf o olmuş, kurtulmuşsunuz sadaka verin ve bir daha böyle odunları hayatınıza almayın, elindeki imkanları değerlendirmeyip cahil kalmayı tercih edenleri de kafanıza takmayın, onların sorunu.... Yontulmak, şekle girmek, bir işe yaramak, hayatta bir duruşa sahip olmak istemiyorlarsa bu onların tercihi...8 aylık beraberliğimiz oldu 4 ay önce tamamen kendisi bitirmişti. Tamam dedim güzellikle vedalaştık konu kapandı. Bu şahıs 4 ay sonra farklı hesap açıp bana ulaştı uzunca bir mesaj yazmış barışmak istiyor. 30 yaşında 12 senedir bir markette çalışıyor 6 aydır da aynı markette müdür yardımcısı olarak devam ediyor. Bu yaşına kadar kendini çalışmak dışında hiçbir konuda geliştirmemiş. (İhtiyacı olmasa iş konusunda da kendini geliştirmezdi eminim.) İlgi duyduğu alanlar olsa da başladığı işi hep yarım bırakmış birisi. Ayrılmadan önce ve ayrıldıktan sonra onu fazlasıyla tanıma fırsatım oldu. 8 ay nasıl tahammül ettim bilmiyorum. Gerçekten çok zıt karakterleriz. İlişki bitince daha kolay idrak edebildim. Şöyle ki; konuşma arasında geçen dejavu, ötenazi, bilmukabele ve bunun gibi birçok kelimeyi bilmiyor, o ne diye soruyor. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, demek ki bu adam öğrenmek istiyor kafasıyla adama izah ediyorum öğrendikten sonra beninle dalga geçiyor. Kardeşimi yazın kapalı havuza götürdük içeri girerken beni durdurup napıyosun lan içeri girip milleti mi seyredecez yasak değil mi diyor. Öyle olmadığını bunun gayet normal olduğunu anlatıp seyretmek için yukarı çıktığımızda pişkin pişkin yine dalga geçer gibi gülüyor. Bir ortamda nasıl davranılması gerektiğini bilmiyor. Hatta bir keresinde ben görgüsüzüm arkadaş yol yordam bilmem ben böyleyim demişti. Hayatında 3 kitap bitirebilmiş bir insan değil. Kitap hediye etmiştim kapağına baktı arkasına baktı içini karıştırmaya tenezzül etmeden sağol canım sen oku benim zamanım yok biliyorsun çalışan bir insanım dedi. Cahil kalmayı tercih ediyor ve cehaleti ile çok mutlu. Kendini geliştirmek, değiştirmek, eksiklerini tamamlamak için çaba sarf etmiyor.. Dediğim gibi tek profesyonel olduğu konu işi.. Mesajını açmadım bu kişiye kesinlikle tekrar şans vermek istemiyorum çok başımı ağrıtır. Tek sorum bazı insanlar neden cahil kalmayı tercih eder? Elinde imkânlar varken neden cehaletiyle mutlu olur?
Benim ve benden önceki insanların arkalarından konuşmadığını nerden biliyorsunuz da peşin hüküm veriyorsunuz komik insan? Ben en azından cehaletimi gidermek için elimden geleni yapıyorum fırsatları tepmiyorum okumaktan araştırmaktan aciz değilim. Mesah attı sinirlerimi bozdu buraya içimi dökmek istedim yardımcı olmuyorsunuz madem size ne! Yorum yapmak için yorum yapmayın laf dalaşına bu soruda girmeye de çabalamayın kaybolun.(sizin tabirinizle!) Cahil olsada en azından "düzgünce" ayrıldığı ve hala değer verdiği bir kişi hakkında arkasından bu şekilde çirkin konuşmayacak kadar kişilik sahibi ve dürüst bir insanmış eski sevgiliniz.
Bu arada belli bir kültürel birikim sahibi hiçbir insan başkası hakkında bu şekilde konuşmaz. Bildikçe aslında hiçbir şey bilmediğini anlar çünkü. Bilmeyende ben bilirim, başkasıda cahildir der... :/
İnsanlar ne yapsın üniversite mezunuyken yıllarca is bulamayan varken 12 yıl bir yerde kalmak büyük başarı. Ben gulunecek birsey bulamadım da neyse.12 yilda market mudur yardimcisi anca olmuş. Biraz daha dursa emekli olacak zaten. Marketlerde mudur, mudur yardimcisi olmak zor birsey degil. Zaten cogunlukla devamli eleman degisiyor ve uzun sure orada kalmis olanlara yardimcilik verdiklerini biliyorum. Ekstra buyuk caba ve gelişim gerekmiyor.
Kendini gelistirdigi icin degil de, yillarin hatrina olmuş gibiBu kadar cahil olup iş için gelişme olmaz zaten.
İnsanlar ne yapsın üniversite mezunuyken yıllarca is bulamayan varken 12 yıl bir yerde kalmak büyük başarı. Ben gulunecek birsey bulamadım da neyse.
Konu Sahibi işine gelmiyorsa ayri kalırsın biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?