Cahil eski sevgili

Hoşuma gitmeyen tarzda bi mesaj olursa saydırırım cahil değilim ama saldırgan ve fevriyim diyorsunuz. Bu adamla sekiz ay çıktığınıza ve onun tarafından terkedildiğinize göre siz de çok parlak sayılmazsınız sanki.

Üniversite okuyorum hatta planlarım arasında çift anadal yapmakta var.
Fakat o söylediğiniz kelimelerin bazılarının anlamlarını bilmiyorum,öyleyse bende cahil miyim? Kesinlikle hayır.
Ayrıca ayrılmısşınız bitmiş gitmiş hala neden buraya konu açıp onu eleştirmenizi de anlayamadım "bakın ben çok kültürlü ve bilgiliyim o cahil" demek için mi? Ayrıldığınız kişiyi bu kadar incelemek.. Adamın cahilliği sizi 8 ay rahatsız etmedi ayrılınca neden rahatsız etti?
Ayrıca siz adamı değil adam sizi bırakmış,hırsınızdan arkasından sallıyormuşsunuz gibi gözüküyor.

Son cümleniz sizinde ne kadar kültürlü (!) ve terbiyeli olduğunuzu gözler önüne serdi. Siz kimsiniz de forum üyelerine kaybolun diyorsunuz? Buna hakkınız yok.

Yakın bir akrabam 4 - 5 yılda Türkiye çapında bir marketin genel müdürü oldu. Ki o da lise mezunuydu, işe girdiğinde hiçbir şey bilmiyordu. Kendini geliştirdi, dil öğrendi. Kahvaltılık ürün fabrikası bile kurdu. Zannetmeyin ki baba parasıyla yaptı, kendi ter akıttı. İş küçümsemek için demiyorum da 12 yılda müdür yardımcısı olmak gayet normal. Bir zahmet o kadarı da olsun hatta bu adama işinde uzman demeniz komik.

İyi ki ayrılmışsınız. İyiyi, kötüyü ayırt etmek için bu adamlar da lazım. Bırakın ne hali varsa görsün. 8 ay boyunca tahammül etmeniz bile garip.

Bilmiyor olabilirsiniz de mesela size anlamlarını açıklasam ve alay etseniz bir durup düşünürdüm :)) O kısmı garip.

Diğer yorumlarınıza katılıyorum. Arkadaş da pek iç açıcı biri değil.

Yaptığı yorumlarla kendi kültür seviyesini belli etti zaten :)

Cahilligin zararlarını farketmemistir. Kendi rahatlik alanından çıkmak veya onu genişletmek için de hevesi ve isteği yok demek ki.

Evet, bilmiyorum ve bilmediğim içinde yorum yapmıyorum.
Amma sizin onun arkasından konuştuğunuzu biliyorum görüyorum ve yorum yapıyorum.
Bu arada "kaybolun" falan... böyle bir üslup... kendinizi geliştirmek için daha çok çabalayın bence. zira henüz pek işe yaramamış :/

Ailesinden öyle görmüştür, o kadar biliyordur. Ailesi, akraba ve arkadaş çevresi böyle insanlardan oluşuyordur. Bilgiye, gelişmeye ihtiyaç duymak bile medeniyettir herkese nasip olmayabilir

Gerek görmüyor demek ki bilgiye ve görgüye. Böyle paldır küldür yaşar giderim diyor. dizilerde de vardır ya böyle racon sahibi tipler adet usül bilmez ama mangalda da kül bırakmaz. Bu kişi sizi de aşağı çeker. Bence gerek yok böyle bir şeye.

Ne kadar çirkin bir yorum. Hiç tanımadığınız etmediğiniz insanları ne kadarda kolay aşağılıyorsunuz böyle... Nasıl böyle kul hakkına girmeyi göze alıyorsunuz..
Cahilmiş yada değilmiş bir insanı böyle mesleği ile vs ile böyle aşağılamak sizin haddinizemi!
Çalıyormu, dolandırıcılıkmı yapıyor, torpille mevkilere yükselip hakmı yiyiyor napıyor bu adam?? Sizin o *anca olmuş* diyerek küçük gördünüz işinde efendi gibi helal ekmeğini kazanıyor.
Gerçi torpille hak yiyerek yüksek mevkilere çıkan biri olsa önünde el pençe divan dururdunuz!
Kaldıki konuda terk edilmiş bir kızın eski sevgilisinin arkasından sallamasından ibaret :/ hani siz ultra kültürlüsünüzya, iş hayatındada ceo falan olmalısınız, yani bunlara rağmen bunu anlamamış olmanızda ayrı bir ironi

Son düzenleme:
Cahil kalmak isteyenler ölmeli,hayat mottomdur
Dimi ama bendede aynı monttan var
Yalnız şöyle bir ironi çıkıyor ortaya; cahil olmayan hiçbir birey hiçbir insanı cahil olarak görmez. Çünkü öğrendikçe hiçbir şey bilmediğini ve aslında ne kadar cahil olduğunu anlar. Bu durumda kim öle kim kala şimdi siz düşünün :)

Cevap sorunun içinde.Cahil oldukları ve cehaletin çirkinliğini,kendini geliştirmenin,ilmin değerini ve güzelliğini bilmedikleri için.Bazen kitaplığıma bakan cahil akrabalarım"Bunlar ne işe yarıyor ki,ne okuyorsun"diyerek burun kıvırıyorlar.Ben onlara sadece acıyorum ve "ne kaybettiğinizi okumadıkça hiç bir zaman anlayamayacaksınız"diyorum.Tabii ki bunu da anlamıyorlar.Bir kitaptaki bir cümleyle insanın hayatı değişebilir.

Geçenlerde burada bir üyenin yazdığı ve çok hoşuma gidip kaydettiğim bir söz,sizin için kararın doğru olduğuna dair her şeyi özetliyor sanırım:

Alim ile eyle ülfet,alırsın mertebe,
Cahil ile etme sohbet,dönersin merkebe...

Yahu işini neden kucumseyeyim? Konu sahibi "markette calisiyor" diyip gecse yorum bile yapmam. Kendini işinde geliştiriyor dedigi için yorum yaptim. Mevzu helal, haram kazanmak değil kendini geliştirmekten bahsediyoruz.

Ben calisan bir insanim diyip kitaba burun kivirmak normal degil bana göre. Universite okuyorum diyip o en basit (gunluk hayatta dahi karsimiza cikabilen) 3 kelimenin bile anlamini bilmemek kendini gelistirmemektir. Istersen 3 tane universite oku fark etmez. Benim de bilmedigim seyler var ama ogrenince dalga gecmiyorum, konu sahibi dalga gectigini belirtmiş. Insan var insan var.

Bir okul, bir iş sahibi olmak herşeyi ogrenmeye yetmiyor.
Her iş insanlari kendini gelistirmeye tesvik etmiyor zaten. Ceo olmak gerekmiyor kitap okumak icin.

Cahil dedin de aklıma Cahildim dünyanın rengine kandım geldi açıp dinleyim şurdan :)
Adam cahilliğiyle mutlu demek ki , dolu kafa yerine bos kafayla gezmeyi seviyor agırlık olmasin diye :)

Konu sahibi ne sallamışsın 8 ay beraberken problem yok şimdi cahil bilmem ne. Ne yapalım adamı toplanıp linçmi edelim.
Herkes sizin standartlarınıza uymak zorunda değil. Görmemiştir kendini geliştirmemiştir o sadece onu ilgilendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…