- Konu Sahibi kullanilmayanhesap91
-
Öyle deme kelime dağarcığı çok geniş. Adamdan fazla 3 kelime biliyor.Sizin ne tür bilgileriniz var merak ettim. Uzun bir süre ilişki yaşadığınıza göre bazı cahil kesimlerde buluşabilmişsiniz. Ayrıldığınız adama hala ne diye laf ediyorsunuz, konunun amacı ne onuda bi özetleyiverin.
Demekki bir insanın icra ettiği mesleğine ithafen *anca olmuş* demek onu aşağılamak sayılmıyor... 'market müdür yardımcısı anca olmuş' dediniz değilmi, siz söylediniz bunu? Ve bu aşağılamak değil? yeni öğreniyorum, ne cahilim :/Yahu işini neden kucumseyeyim? Konu sahibi "markette calisiyor" diyip gecse yorum bile yapmam. Kendini işinde geliştiriyor dedigi için yorum yaptim. Mevzu helal, haram kazanmak değil kendini geliştirmekten bahsediyoruz.
Ben calisan bir insanim diyip kitaba burun kivirmak normal degil bana göre. Universite okuyorum diyip o en basit (gunluk hayatta dahi karsimiza cikabilen) 3 kelimenin bile anlamini bilmemek kendini gelistirmemektir. Istersen 3 tane universite oku fark etmez. Benim de bilmedigim seyler var ama ogrenince dalga gecmiyorum, konu sahibi dalga gectigini belirtmiş. Insan var insan var.
Bir okul, bir iş sahibi olmak herşeyi ogrenmeye yetmiyor.
Her iş insanlari kendini gelistirmeye tesvik etmiyor zaten. Ceo olmak gerekmiyor kitap okumak icin.
Müsaadenizle ben cevap vereyim. Ayrılmamış, terk edilmiş. Bundan mütevellit adamın arkasından sallayıp, birkaç ultra kültürlü kitap kurdu kk yorumcusunuda arkasına alıp adama hakaret ettirip bir güzelde aşağılatıp deşarj olmak için bir konu açmış. Amaç bu.Sizin ne tür bilgileriniz var merak ettim. Uzun bir süre ilişki yaşadığınıza göre bazı cahil kesimlerde buluşabilmişsiniz. Ayrıldığınız adama hala ne diye laf ediyorsunuz, konunun amacı ne onuda bi özetleyiverin.
Demekki bir insanın icra ettiği mesleğine ithafen *anca olmuş* demek onu aşağılamak sayılmıyor... 'market müdür yardımcısı anca olmuş' dediniz değilmi, siz söylediniz bunu? Ve bu aşağılamak değil? yeni öğreniyorum, ne cahilim :/
gerçi bu da aşağılamak değilse aşağılamak nedir o zaman orasıda meçhul...
Bu arada tekrar söyleyim, konu terk edilmiş bir kızın kuyruk acısından mütevellit sevgilisinin arkasından sallayıp, bilmeden yorum yapanların desteğinide alıp adama hakaret ettirip aşağılatıp deşarj olduğu bir topik.
Hadi bunları göz ardı edelim.
Madem ortalık tuttuğu kitabı affetmeyen kitap kurtlarıyla dolu yahu peki neden kitap okuma oranları yerlerde sürünüyor? Mübarek konu kitap kurtlarıyla kaynıyor, ortalık bilmemek mutluluktur diyen filozoflardan geçilmiyor, peki kitap okuma oranları neden milyarda bir falan?
Hadi yine bunlarıda göz ardı edelim. Hepimiz kitap kurduyuz, sahafız! Peki kitap okuyan bir insan başkasının "kitap okumama" özgürlüğüne saygı duyması gerektiğini bilmez mi?
Umarım anlatabilmişindir.
Sizin profilinizde ön lisans yazıyor. Lisans öğrenimi alan biri gelip cahil ön lisans kazanabilmiş, lisansüstü öğrenim gören başkası ezik lisans öğrenimiyle kalmış dese nasıl bir hengame çıkar sizce? Adamla yakından uzaktan alakam yok ama bilmem şu kadar zamanda şu seviyeye gelebilmiş cahil bilmem ne diye konuşmak akıl kârı değil. Sadece kadının anlattığı birkaç cümleden yola çıkarak hem de.Evet. Market mudur yardimcisi olmak kolay birsey ve hicbir sart aranmiyor. Bizzat biliyorum. En uzun calisani "sen ol" diyip yardimci yapip geciyorlar. Bu durumda ne diyim buyuk basari mi diyeyim, kendini mesleki olarak cook gelistirdigi icin olmus mu diyeyim? Olani soyluyorum asagilamiyorum. 12 senede oraya gelmek kendini gelistirmek DE-GIL. İşi disinda yine de iki kelime birsey ogrenme cabasi olsa zaten cahil olmaz meslegi ne olursa olsun.
Parasini kazaniyordur, evini gecindiriyordur ona kimse birsey demez.
Kitap okumamak sizin icin özgurlukse okumayin kimse zorlamiyor sizi.
Sizin profilinizde ön lisans yazıyor. Lisans öğrenimi alan biri gelip cahil ön lisans kazanabilmiş, lisansüstü öğrenim gören başkası ezik lisans öğrenimiyle kalmış dese nasıl bir hengame çıkar sizce? Adamla yakından uzaktan alakam yok ama bilmem şu kadar zamanda şu seviyeye gelebilmiş cahil bilmem ne diye konuşmak akıl kârı değil. Sadece kadının anlattığı birkaç cümleden yola çıkarak hem de.
Ya her şeyi geçiyorum burada kendim şu şu kitapları okudum yazamadınız, eşinizin günde yarım saat okuduğu kitapla övündünüz. Biraz durup düşünün olur mu?
İyide bundan size ne? Adamın kariyeri hakkında yorum yapmak sizin işiniz mi? Hemde terk edilme acısı ile açılmış bir konuya ölesiye inanarak?Evet. Market mudur yardimcisi olmak kolay birsey ve hicbir sart aranmiyor. Bizzat biliyorum. En uzun calisani "sen ol" diyip yardimci yapip geciyorlar. Bu durumda ne diyim buyuk basari mi diyeyim, kendini mesleki olarak cook gelistirdigi icin olmus mu diyeyim? Olani soyluyorum asagilamiyorum. 12 senede oraya gelmek kendini gelistirmek DE-GIL. İşi disinda yine de iki kelime birsey ogrenme cabasi olsa zaten cahil olmaz meslegi ne olursa olsun.
Parasini kazaniyordur, evini gecindiriyordur ona kimse birsey demez.
Kitap okumamak sizin icin özgurlukse okumayin kimse zorlamiyor sizi.
eski sevgiliden sana ne bir insanin arkasindan cahil demeniz ne kadar ayip. 8 ayy birde cahil biriyle beraber olmussunuz askin gozu kordur bence sizin kisi terk ediltikten sonraki. klasik. ben ondan daha ustunum sendromu8 aylık beraberliğimiz oldu 4 ay önce tamamen kendisi bitirmişti. Tamam dedim güzellikle vedalaştık konu kapandı. Bu şahıs 4 ay sonra farklı hesap açıp bana ulaştı uzunca bir mesaj yazmış barışmak istiyor. 30 yaşında 12 senedir bir markette çalışıyor 6 aydır da aynı markette müdür yardımcısı olarak devam ediyor. Bu yaşına kadar kendini çalışmak dışında hiçbir konuda geliştirmemiş. (İhtiyacı olmasa iş konusunda da kendini geliştirmezdi eminim.) İlgi duyduğu alanlar olsa da başladığı işi hep yarım bırakmış birisi. Ayrılmadan önce ve ayrıldıktan sonra onu fazlasıyla tanıma fırsatım oldu. 8 ay nasıl tahammül ettim bilmiyorum. Gerçekten çok zıt karakterleriz. İlişki bitince daha kolay idrak edebildim. Şöyle ki; konuşma arasında geçen dejavu, ötenazi, bilmukabele ve bunun gibi birçok kelimeyi bilmiyor, o ne diye soruyor. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, demek ki bu adam öğrenmek istiyor kafasıyla adama izah ediyorum öğrendikten sonra beninle dalga geçiyor. Kardeşimi yazın kapalı havuza götürdük içeri girerken beni durdurup napıyosun lan içeri girip milleti mi seyredecez yasak değil mi diyor. Öyle olmadığını bunun gayet normal olduğunu anlatıp seyretmek için yukarı çıktığımızda pişkin pişkin yine dalga geçer gibi gülüyor. Bir ortamda nasıl davranılması gerektiğini bilmiyor. Hatta bir keresinde ben görgüsüzüm arkadaş yol yordam bilmem ben böyleyim demişti. Hayatında 3 kitap bitirebilmiş bir insan değil. Kitap hediye etmiştim kapağına baktı arkasına baktı içini karıştırmaya tenezzül etmeden sağol canım sen oku benim zamanım yok biliyorsun çalışan bir insanım dedi. Cahil kalmayı tercih ediyor ve cehaleti ile çok mutlu. Kendini geliştirmek, değiştirmek, eksiklerini tamamlamak için çaba sarf etmiyor.. Dediğim gibi tek profesyonel olduğu konu işi.. Mesajını açmadım bu kişiye kesinlikle tekrar şans vermek istemiyorum çok başımı ağrıtır. Tek sorum bazı insanlar neden cahil kalmayı tercih eder? Elinde imkânlar varken neden cehaletiyle mutlu olur?
Konuda birde barışmak için uzun mesajlar attığı yazıyor. Cahillikle onu bi ilişkilendirseydi de bu kadar eğreti durmasaydı bari.Müsaadenizle ben cevap vereyim. Ayrılmamış, terk edilmiş. Bundan mütevellit adamın arkasından sallayıp, birkaç ultra kültürlü kitap kurdu kk yorumcusunuda arkasına alıp adama hakaret ettirip bir güzelde aşağılatıp deşarj olmak için bir konu açmış. Amaç bu.
Ama kendini övmemiş ki? Ben mi kaçırdım orayıKendini övmek,başka birini asağılamak cehalet sayılmaz mı :)
Zira bilgi sonsuz,her an yeni bir şey öğreniyoruz ,bilmediğimiz bir çok şey oluyor.Bir kaç kitap okumuş olmamin beni kültürlü yapmadigi gibi , kitap okumamış olmam da beni kültürsüz yapmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?