Cahil İnsanlarla Çalışmak

Ilk yazdıklarınızı tekrar okuyun soylediklerinizin aksi bir bakış var.
Önce cahili açıkladınız, sonrasında konuştuklarını, devamında bdv. bolumunundekilerden.
Tabiki her kulturden insanlar olacak böylesi kalabalık bir yerde , siz bunu soylemenin kendinizden paydanızı çıkararak soylediniz.
Cahili alkışlamanızı soylemıyor kimse fakat cahiller üzerinden bilimsel açıklamaya komik baktım.

Valla kusura bakma da öyle bir havadasın. Cümle aralarına serpiştirdigin ''ay aslında ben onu demek istemiyorum, kendimi büyük görmüyorum, size de cahil demeye çalışmıyorum'' eksenindeki sözler (şahsen) beni büyülemedi

Eltisini çekiştirmek hiç degil ama uzay haberi okumak da kendini geliştirmek degildir. Genelde ''bakın çok entelim'' demek için kullanılır bunlar yani entellik taslamak için. Gerçekten isteyen okur geçer, bazıları da okur, kendini geliştirdigini zanneder bir de üstüne entellik taslar. Hangi gruptan olacagın sana kalmış.

Herkes bilgili, çok kültürlü olamaz ve olmamalı da zaten. Eltisini çekiştiren kadın uzay haberini bilmese de olur, uzay filmine gitmese de... ve bu bir eksiklik degil. Cehalet de gayet gereklidir. Bir zaman sonra belki bu söylediklerimi anlarsın.

Sen ne yazdığının farkında değilsin demek ki, ki bu daha farklı bir durum o zaman... senden daha bilgili birinin olmadığını söyleyemezsin zaten, zira bu çok komik olur :) benim demek istediğim senden bilgili insanlarda sendeki durum yok.. üstünlük kompleksi nedir, bilir misin?

Ne demek istediğinizi tam anlayamadım ama ilk söylediğim neyse hala onu savunuyorum. Burada da cahil olduğunu düşündüğüm insanlar var, yaptıkları yorumlardan ve bakış açılarından bu kanıya varıyorum. Cahil kelimesi ile ne demek istediğimi de yaklaşık 50 kere açıkladığım için tekrar yazmayacağım.

Cahiller üzerinden bilimsel açıklamaya komik bakmanız hatta komple mesajınız da beni güldürdü, neyse.

İşinize gelmeyeni anlamayanlardan mısınız ? Gülmek size yakışıyordur.
Ağzınızda şarap kokusu karşınızda belgesel, birde hoş bir gülümseme, mımm hoş manzara.
Bakın önce cahili anlattınız , arkasından bu başlıklara bakarsak burasıda böyle ama arada bana yatkın kişiler var diyorsunuz.
Buradaki başlıklar ve insanlar dize uzak geliyorsa neden özel mesajdan mesajlaşmıyorsunuz o çok az olan insanlarla ?

Cahiller için açtığınız konu birden bire bilimsel açıklamalara döndü.
Ben bununla ilgileniyorum uzaylılardan sayılırım , sayımdan çok az var; fakat o şahsi meselelere boğulmuş kişiler cahil.

Pff, kültür neydi? Kültür emekti; insanın kendi eliyle çevresinde oluşturduğu her şeydi, başkasından daha kültürlü birey var mı ki? Göreceli işte, bazılarını neden hedef alıyorsun ithamının altını doldurabilmek için onları ben de biliyorum ama şu an konuyu ben açmadığım için güya aşağılayan tarafta olmadığından tuzum kuru, bir de ben çok harikayım altmetnini göze sokmaya ne gerek var?

Başlık hatalı. "İşyerindeki arkadaşım, lütfen bana yardım edin." olmalıydı. Konu içeriği de devamlı kendi bildiğini okuyan, hiç bir koşulda farklı fikirlere açık olmayan bu arkadaşın, mevkisinden bağımsız şekilde insanlarda yarattığı huzursuzluk ve günlük muhabbetlerin hiç bir yere varamadan konu sahibinde hep sinir bozukluğuna yol açması olsaydı, o zaman mesafe koylar, ben de hiç sevmem öyle insanı uzak olsunlar havada uçuşurdu, kurtulabilirsen öyle insandan beni de haberdar et, çünkü ben bıktım ama çözüm yolu bulamadım temennileriyle birlikte. Adını konu sahibi koyunca böyle oluyor işte, başlıklar ve içerik üyelerin oylarına göre belirlensin.

Kurduğum cümlelerden -şahsen- etkilenmemen tamamen konu dışı. Ne anlatmak istediğim net, beğenip beğenmemen ilgimi çekmiyor.

Takılıp kaldın ama uzay haberi güncel bir örnek sadece. Ayrıca herkes sadece "okuyup geçmek" zorunda değil, ilgisini çeken konular üzerine araştırma yapıp yeni bir şeyler öğrenebilir insanlar ve evet bu bir gelişimdir. Yeni bir şeyler öğrenmek ufku açar, bakış açısı katar, beyni çalıştırır. Kişisel tavsiyem sadece okuyup geçme.

Konu herkesin bilgili ve çok kültürlü olması değil 50 kere yazdım en az. Bilgi ya da kültür eksikliğini eleştirmiyorum, sadece dedikodu eksenli hayatların boşa gittiğini söylüyorum, rahatsızlığımı dile getiriyorum. Eltisini çekiştiren ev hanımı uzay haberini okumayabilir ama onun bunun hayatını konuşmanın yanı sıra ilgilenebileceği farklı konular da olabilir/olmalı diyorum.

Ve gerçekten merak ettim cehalet neden gerekli söyler misin? Cehaletten kastımın çok bilgili ve kültürlü olmamakla ilgisi olmadığını yineleyerek soruyorum.

Özel mesajdan konuşuyor olsaydık sizinle mesajlaşmazdık, eminim :)
Size daha fazla cevap yazmayacağım zira konuyu saptırıyor, anlamsız bir alınganlık gösteriyorsunuz. İyi akşamlar.

Iyi de Duka, bulunduğun forumun neredeyse tamamı bu ve benzer konulardan oluşuyor... kk ya gelip de, bu konular boş, gidip biraz kitap okuyun/dergi okuyun vs. demek ne kadar mantıklı?

Özel mesajdan konuşuyor olsaydık sizinle mesajlaşmazdık, eminim :)
Size daha fazla cevap yazmayacağım zira konuyu saptırıyor, anlamsız bir alınganlık gösteriyorsunuz. İyi akşamlar.

Emin olmanıza sevindim, ihtimali bile yorucu.
Konu gayet yolunda fakat işinize gelmedi. Alınganlık mı, işte bende buna güldüm.
İyi geceler.

Yok ne yazdığımın gayet farkındayım tekrar okumanızı rica ettim ama belli ki yapmamışsınız. Benden bilgili olduğunu düşündüğünüz insanlarda bendeki durumun olmadığını yazıp üstünlük kompleksi teşhisi koymuşsunuz, teşhisinizi dayandırdığınız gerekçeleri yazar mısınız? Hangi mesajlarımdan insanları aşağıladığımı ama bunun aslında benim aşağılık kompleksimi örtmek için bir maske olduğunu çıkardığınızı belirtir misiniz? Bir şey iddia edip ithamda bulunuyorsanız somut kanıtlarla iddianızı ispatla mükellefsiniz, bekliyorum.

:) Başlığı özellikle seçtim, tepki alacağını tahmin ediyordum. Aslında tepkiyle bir sıkıntım yok da konuyu mağdur edebiyatına getirip "senden etkilenmiyorum, çok çirkinsin keşke ölsen!" temalı mesajlar içimdeki açıklama yapma şevkini kırıyor zira amaç tartışıp birbirini anlamak değil, ne olursa olsun daha çok laf sokmak, haklı çıkmak.

Duke, bu forumun amacı insanların dertlerini anlatıp fikir almaları üzerine kurulu... kimisi kilosundan, kimisi burnundan, kimisi eltisinden, kimisi pişirdiği yemeğinden, kimisi sınavlarından vs. konu açıyor... ve sen de neredeyse her mesajında bunları bırakın, biraz okuyun kendinizi geliştirin mesajı veriyorsun... sen ne o konu açanların cahilliklerini sorgulayabilirsin, yada kendini üstün görüp akıl verebilirsin değil mi? O cahil diye nitelediğin eltisinden konu açan kadın belki de higgs bozonunu ortaya çıkaran ekibin içindeydi... demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım..

hep kısa mesajlarla yorum yaparım, ilk kez bu kadar uzattım :)

Ek : bu mesajım ve eski mesajlarım da sana hakaret amacıyla herhangi bir kelime kullanmadım... kötü bir kelime kullandıysam emin ol hakaret için değil, derdimi hızlı anlatmaya çalıştığım için...

Sevdim bunu bende aynı fikirdeyim her ikisinide sevebilirsin ayrıca akademisyen olmayı çok istiyorum olursamda teyzemin kaynanasını küfrederek anması hep komik gelecek bana hiç sığ gelmeyecek

Israrla anlaşamadığımız nokta ben kimseyle dertleşmeyin, 7/24 kitap okuyun, kendinizi aşın demiyorum kimseye. Hayatınız sadece eltiniz/görümceniz ve onlarla yaşadığınız karşılıklı laf sokuşlardan ibaret olmamalı diyorum. Burada yok mu peki böyle insanlar? Atıyorum kocasının kendisinden ayrı gezmeye gittiğinden şikayet edip yorum olarak buna kızmamasını, başka uğraşlar ve arkadaşlar da edinmesini tavsiye eden insanlara ters tepki veren, önerilere ve eleştiriye kapalı, kendini geliştirmesi yönündeki önerileri siz çok biliyorsunuz diye geri çeviren kadın yok mu burada allah aşkına?

Kendini üstün görüp akıl veremezsin, kimsenin cahilliğini sorgulayamazsın demişsiniz ama buraya yazma amacımız zaten bu değil mi? Biri bir konu açıyor ve diğer insanlar da tavsiye/akıl/öneri veriyor? Akıllıya akıllı, güzele güzel, haksıza haksız, yanlışa yanlış yaptığını söyleyip cahile cahil diyememek neden?

Bu arada sana hakaret etmek amacıyla bir kelime kullanmadın diyorsunuz ancak sende üstünlük kompleksi seziyorum diyen sizdiniz. Ben burada bahsettiğim kriterleri sağlayan insanlara cahil dediğim için onları aşağılamış ve küçük görmüş oluyorum ama siz bana sahip olduğum aşağılık kompleksini maskelemek için kendimi üstün gören tavırlara girdiğimi söyleyerek bana hakaret etmiş olmuyorsunuz öyle mi? Ne objektif bir bakış açısı "insan gerçekten hayret ediyor".

Bu konu da tartismadan besleniyor ha. Masallah hep guncel. Ne cok seviyoruz kutuplasmayi.

Çünkü ülkemizde tartışma kültürü karşılıklı fikirleri anlama ve değerlendirme değil ne olursa olsun haklı olduğunu ispat etme üzerine kurulu. Ne açıklama yaparsam yapayım dönüp "sen insanları aşağılayamazsın, kendini bir şey sanma!!!!"ya geliyor konu.

ay benim ortamımdan bahsediyosun sandım bi an

Yalniz aclik siniri 1.250;yoksulluk siniri 3.990 tl olark aciklandi gecen gun. Bunlar Kasim ayı verileri.
Kadin eltisigilleri, adam baldizigilleri, konu sahipleri kaynatasigilleri konusup rahatlamaya devam etsin bence.
Mutlu oluyor belki insanlar bunu yaparak?
Golf oynayamiyor, yelken sporlariyla ugrasamiyor, tracking yapamiyor. Arada hali sahaya maca gidebilir belki.
Zaten aldigi maasla g.tunu silecek pecete bulursa sukretsin.
Oturup kuyruklu yildizi mi konusacak Allasen

bak buda farklı bir bakış açısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…