Cahilin otesi hissediyorum kendimi lutfen bir bakin

Nostradamus, fransiz oldugu halde, Fransa'da bile o kadar cok konusulmuyor.
Mason, illuminati vs konulari, tv, radyolarda pek konusulmaz, sen arastirmadiktan sonra nerden bileceksinki... Peh sinir oldum sevgiline.

Erkek arkadasinizin Pakize Suda'nin programina bakmasini cidden tavsiye ederim..

Tabikide insanin kendini yetistirmesi, okuyup ögrenmesi lazim ama erkek arkadasinizin tavrini dogru bulmadim.
"bu dunyada milmem kac milyar insan varsa (burda rakam veriyo) iclerinden bi tek sen bilmiyorsundur bu adami" diye sizi rencide etmek yerine, nazikce Nostradamus'u anlatabilirdi diye düsünüyorum..

aman nostradamusmuş. Ne biliyomuş nostradamusla ilgili?? Doktor olduğunu biliyor muymuş?? Kara ölüm zamanında yaşadığını?? Ya da 1 harf hatasıyla Hitler'i bildiğini ya da napolyon'u?? Arkadaşının bildikleri yoğurdun kaymağı gibi kusura bakmasın; haspam bi de hava atıyor. Ben ne yapayım; lise mezunuyum ama dinler tarihi; antik çağ mısır hanedanları tarihi ve klasik astronomi konusunda çok ciddi uzmanlığım var. Ama daha Allah'ın 1 kuluna böyle cümleler kurmadım.
Sen üzülme cahil olan o; hatta önde gideni...

ama tamam da siz nerde yasiyorsunuz , hani sadece dizilermi ilgi ceken ??? kitap gazte felan yokmu?? dedigim gibi tv lerde internette vs deigim gibi ilgi alanini cekmez belki ama bilmemek de garip yani

ilgisini cekmeyen birseyi nasil bilebilir insan:44:
hic denk gelmemistir duymamistir,
sizinde sanki bilmek zorundaymisiz gibi bilmemek garip demeniz garip yani:44:

Son düzenleme:
bilmemekle birşey kaçıracağın türden bir adam değil hem:)
sende bunu izah et..ilgi alanına göre duymamışım demek ki tarzım değil de olsun bitsin..ne olursa olsun karşındakinin tepkisi hoş değil..çok bilmiş havalarında demek ki bilse gerçekten tevazu sahibi olurdu:)

İnsanları bilmediği bir şey için suçlamanın,asağılamanın neresi kültür anlamadım..eğer gerçekten kültürlü bilgili biri olsaydı,böyle bir tepki almazdınız..

alcakgönüllü olsaydi sevgilin böyle yapardi
hem nostradamusu bilmessen bisey kacirmis olmassin, zaten fittirigin teki, sözde gelecekle ilgili biseyler yazmis cizmis , insanlikta yillardir cözemedi, acaba hangi mantardan yiyordu nosamca:86:

aman bosver kiz
ben almanyada yasiyorum burada cok fransiz tarihi gördük ama okuyunca isimi sadece duydugum geldi aklima

ama kimin nesidir fesidir bende bilmedim

böyle kendini kültürlü, entel dantel göstermek isteyen insanlara gicik olurum zaten.
özentiler.. neysek oyuz..

belkide sevgilin kültürlüdür ama böyle abartarak konusmasindan belli oluyo
olmadigi ama öyle gözükmek istedigi. kültürlü bir insan kimseyi horgörmez, anlatir adam akilli

Doğrusunu söylyeyim mi?Açıkçası nostradamusun isminin bile hiç duyulmamasına ben de şaşırırım ama böyle tepki de verilmez.Ama şu da doğru çok basit bilgileri bile gözden kaçırabiliyoruz.Yani en bilenin bile bilmediği çok basit bir şey olabilir.Çok kültürlü olduğunu düşünmeyin.Olsaydı tepkisi bu şekilde olmazdı.Bu kültür değil egodur.

Gercekten erkek arkadasın cok ılgıncmıs :)
Ben olsam sen benım cahıllıgımı bı kehanetcıyı bılmememle olcuyorsan;
ben senın kapasiteden süphe ederım derdim..
ne munasebet nostradamusu bılmıyorsun dıye senı asagılamak..
ınan kımse bılmek zorunda degıl.. takılma bence kaale bile alma

cahillik dedin de aklıma şu geldi.

ben böyle en bilinen şeyleri bilmediğimi fark ederim bazen.ya da emin olamam öylemiydi ya derim. bu cahillik değil de ilgisizlik. mesela modaya ilgim yoktur. öylesine giyinirim. dün nette siteleri geziyorum. bir çanta gördüm. rugan yazıyor cinsine. rugan hangisiydi yaa dedim kendi kendime. nubuk rugan süet. bunları karıştırırım çoğu kez. rugan şu parlak olan aslında.

hah bugün ne oldu mesela, arkadaş arabayı aldı, karşıda işi vardı. dönüşte arabada ogs olmadığını fark etmiş, ya sende ogs yokmuydu diye tel açtı bana. eee dedim sen sabah nası geçtin karşıya o zaman ogssiz? akıllı bıdık dedi karşıdan buraya geçerken istemiyor ki......... o kadar gidip geldiğim yol, biliyorum istemediğini ama o an işte boşluğuma denk geldi çıkıverdi ağzımdan.sonra dedimki kendi kendime ne kadar dikkatsizsin sen diye.

yani bazen ilgisiz kalıyoruz bazı şeylere, ya da gözümüzün önünde olan şeyden haberimiz olmuyor,ya da gözünden kaçıyor. insanlık hali. ya da kendi adıma şöyle söyliyim bu yaşıma kadar o kadar dert tasa ile uğraştım ki çoğu şey gözümden kaçtı. ben kendime hiçbir zaman cahil demiyorum ama asla. hem bilmemek değil öğrenmemek ayıp:) kendine haksızlık etme...

bu arada maksi etek diye bi etek türü varmış bunu yeni öğrendim DDDDDD zayıf olana da çok güzel yakışıyor hani... sen kendini tarihte geliştir bende modada

Son düzenleme:
Destek olanlara da, nasil bilmiyorsun sasirdim dogrusu diyenlere de yorumlariniz icin tesekkur ederim. Icimi bi hirs kapladi resmen ogrenme hirsi. Ise gidiyorum isten geliyorum, aklimda ne varsa dogru duzgun ogrenmek icin arasitriyorum. bu hirs boyle gider, kendimi taniyorum. Erkek arkadasimin beni asagilamasini da bir turlu icime sindiremiyorum iki gundur yemek yiyemiyorum, is yerinde basim donmeye baslayinca yemek yemek zorunda oldugum aklima geldi de is cikisi yemek yedim. cok sinirlerim bozsuk halen. bu asagilanmayi sindiremiyorum bir turlu...

Bilince Ne Oluyormuş ?
Keşke Bu Kadar Üzülüp Kırılmak, Kendinize Cahil Sıfatı Takmak Yerine;
Sevgilinize Bir Madalya Taksaydınız..
Hani Çok Biliyor Ya..

şş bi sakin ol.aşağılamaya çalışmış sadece,sen de ona göster işte hırs yaparak sonra da geç karşısına ezildikçe ezilsin bildiklerin karşısında. özelden mesaj yazamadığım için yazdım burda da mesaj sayım 100 olmamış daha. 1 yılda onun 25 yılda aldığı yolu alabilirsin hırs yaparsan:) ama niye yemek yiyemiyosun kendini bu kadar harap ediyosun anlamadım.hani görgü kurallarını tamamen hiçe sayacak bir hareket yaparsın,erkek arkın seni aşağılar,senin de aklına gelir gelir utanırsın üzülürsün anlarım...ama nostradamusu bilmedin diye kendini yemek yemeyerek cezalandırmak da hiç sağlıklı değil. kahin olmasına rağmen nostradamus bile bilemezdi valla senin hayatında böyle önemli etkisi olacağını
biyerinden başla ve sonuna kadar devam ettir.gelişmeleri yazarsan seviniriz.öptüm:)

şunu söliyim çok konuşup boş konuşan sadece sahte bi özgüvenle çok bilmiş gibi ortalıkta dolanan o kadar çok insan var ki! onlar böyle bi durumla karşılaşsa hıı biliyorum devam et der yada laf kalabalığına getirir sevgilini ters köşeye yatırırlardı....
sen en azından dürüst ve mütevazi bi kızsın,kesinlikle bu yüzden saygı duyarım...cahillik bambaşka bi kavram inan,kendini de bu şekilde suçlama...
ama burda bilgiyi nerdeyse küçümseyen yorumlar var çok mu önemliymiş vs...bence önemli..evet belki dünyanın en gerekli bilgisi diil bana sorsanız Nostradamus'un nereli olduğunu bile bilmiyodum....sadece ünlü bi kahin olduğunu duydum...dikkat edersen duydum diyorum...sanırım sende evet duydum devam et deseydin üstüne gelmicekti,hiç duymamış olmana takıldı bi anda....
bende herkesin biraz daha dikkatli sadece ilgisini çeken konulara diil genel olarak gözü kulağı açık olması gerektiğini düşünüyorum....

ilgini çekmeyen konularla ilgili kitaplar veya yazılar okumanı tavsiye ederim...isim vermek sorun olur mu bilmiyorum 'sözlük'ler var mesela...her gün yarım saat göz gezdirsen gündemde neler olduğundan tut aklına gelmeyen enteresanlıkta bilgilere kadar sıkılmadan genel kültür sahibi olursun....
bilgi yarışmaları ve bulmacalar hem zevkli hemde öğretici...birde haberler ve tartışma programları diyorum....bunlarda sadece siyaset konuşulmuyo...benim tavsiyelerim bunlar....önemli olan kapalı olma,sadece ilgini çeken şeylerle sınırlama kendini...

Son düzenleme:
pea: bu konuya bu kadar takmis olmamin sebebi erkek arkadasima hayranlik turunde bi sevgi duydugumdandi sanirim ve o bana boyle bir tepki verince cok hayalkirikligina ugradim. Yapabildigimi yapmaya calisacagim iste. benim vaktim biraz dar. 5 gun okula haftasonu da ise gidiyorum. Dersler, sinavlar falan derken hayati cok aksatmisim bu da yuzume tokat gibi carpti. Hersey derslere calismakla ogrenilmiyor. Derslerle anca bolumumu cok iyi ogrenebiliyorum onun disinda dunya gorusunde geri kalmisim.. Ama simdi eksiigimin cok farkindayim ve gidermek icin elimden geleni yapacagim.

Gossipgirl, sana katiliyorum. Inanki bende senin gibi dusunuyorum. yani onemsiz bile olsa insanin herkesin bildigi biseyi bilmesinin gerektigini dusunuyorum ve zaten bu yuzden de bilmedigim icin kendime cok kiziyorum. aksi olsaydi bu kadar cok etkilenmezdim heralde. Biliyorum orda duydum evet falan diye gecistirseydim sorunsuz devam edecektik ama iste napalim durustlugumun kurbani oldum ((= ve bana "bilmiyorum" diyen hic kimseye hayatimda oyle bir tepki vermedigim icin en basit konu da bile, boyle bir tepkiyle karsilasabilecegimi, hele bunun hayran oldugum adam tarafindan basima gelebilecegini hic dusunmezdim. Aldigim tepki karsisinda sok oldum. hala da ustumden atamadim. Atamayacagimda galiba, sevsem de gururumu tercih ediyorum. Tesekkurler yorumun icin.

Tatlım, M.KEMAL ATATÜRK'ü bil. Gerisini bilmesen de olur. Seni küçümseyen insan önce aynada kendine baksın.

Genel Kültür hos birseydir iyi birseydir insanin saginda solunda gecmisinde ne oldugunu bilmesi gerek. Atatürk mutlaka Türkiye Cumhuriyetinin Önderidir ve ilme irfana deger veren biriymis. Bugün sizin su yukarida kurdugunuz cümleyi Atatürk okusaydi emin olun adamin kemikleri sizlardi ( gerci baska sebeblerden yeterince sizim sizim sizliyordurda...)

Bendede hafiza sifira yakin cok basit bir numarayi bile 30 saniye aklimda tutamam. yada gec karsima 1 saat boyunca bilmem ne tarihini anlat hatta benimde cok ilgim olan bir konu olsun. olay tarih olunca ben salteri kapatiyorum resmen Buna karsilik olarak fotograf hafizam cok iyidir bir insani göreyim 5 dakika sonra yillar gecsin aradan sip diye bilirim kim oldugunu bazen abartip isimlerinide hatirliyorum. O yüzden kendine haksizlik etme sevgilinide bu konuda uyar hem cok kirildigini hemde yaptiginin cok terbiyesizce oldugunu yabanci insanlarada yaparsa resmen rezil olucagini söyle akli basina gelsin pasanin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…