Cahilin otesi hissediyorum kendimi lutfen bir bakin

ya sanki bizi anlatmışsın çok güldüm valla benim eşimde aynen böyleydi.konu sahibi arkadaş hiç üzme kendini herkes herşeyi bilmek zorunda değil bence

herkes herşeyi bilecek diye bir kaide yok
onun bilmediği birşeyi de sen biliyor olabilirsin

erkek arkadaşın çok kültürlü, çok nazik, gerçekten kendini iyi yetiştirmiş centilmen bir erkek olsaydı
seni bu yüzden kırmaz, nasıl bilmezsin gibi laflar etmezdi

Bu tavrı onun gerçek yüzünü, kabalığını ve seviyesizligini göstermiş bu birrrr....

ikincisi bahsettiği şahıs çok önemli biri değil, onu bilmemek bir kayıp olmadıgı gibi,

musallatlı cinli bir kahinden başka birşey olmayan bu adama bu kadar kafayı takması ilginc..

tanıştıgımız herkesten yeni birşey öğrenir, ve onlara yeni şeyler öğretiriz

hayata bakışımız bu şekilde olmalı bence

arkadaslarımız veya tanıstıgımız kişiler farklı eğitim kültür ve yaşam tarzlarından, farklı ailelerden farklı ekonomik kesimlerden geliyor olabilir

fakat bu insana karşısındakini aşağılama, sayılarla dünya nufusu verip şu kadar insan biliyor sen bilmiyorsun deme hakkını vermez

bence kendini cahil hissedecegine, kiminle oldugunu sorgularsan insancıllıktan uzak bu gibi zatlara prim vermezsen daha mutlu olursun

çünkü bir insan saygısızsa, sen onu severek ona değer vererek onu insan edemezsin tecrübeyle sabittir-kadın erkek akraba üzerinde test edilmiştir

saygısızsa alakanı sonsuza kadar kes..

Son düzenleme:
Nostradamus kehanetleri sayesinde Türkiye'de sık sık ana haber bültenlerine konu oldu.Ayrıca bizler film ve dizi meraklısı bir millet olduğumuz için buralardan da tanıyoruz bu kahini.Senin yurt dışında olupta tanımaman doğal.Ayrıca bizim eğitim sistemimizle yetişen büyük çoğunluk ya sayısalcıdır,yani bilim teknik,ekoloji,fizik kuralları,teknoloji kimya ve anatomi matematik çok iyi bilir,yada sözelcidir tarih-coğrafya,ekonomi,iktisat vs.gibi konuları çok iyi bilir.Birde sevdiğiniz konuları,kişisel meraklarınızı.Erkek arkadaşınızın eksik olduğu birçok konu vardır bundan emin olun ve kendinizi üzmeyin.Gerçekçen kantarın topuzunu kaçırmış
Ha ben olsam bir sonraki görüşmemde hakim olamayacağı bir konudan basit bir soru sorarak aynı hareketi ona yapar ve "Bu sorunun cevabını Avrupada 7 yaşındaki çocuk biliyor sen bilmiyor musun?Bak bana gülmüştün ama seninde bilmediğin konular varmış"derdim.

Nostradamus "u tanimak /bilmek sevgilinizin hayatina ne katmis acaba ? nasil bir ufuk acmis , bakis acisi mi degismis.
Kusura bakma böyle insanlari hic sevmem, bilgisi ile böbürlenen , iki kitap okudu diye kendini entel zanneden. Atv de " kim milyoner olmak ister " diye bir Tv Programi var, orda ilk sorularda elenenler genellikle prof , doc , mastirli okumus yalamis yutmus kisiler oluyor genellikle mesala Adam bilmem ne förmülünü biliyor , "x " alanda uzman ama güncel bi soruyu bilemiyor.

Eger dünyada olan bitenden haberdar olmak istiyorsan , ama kendin icin sevgilin icin degil, öncelikle günlük gazete al oku köse yazilarini takip et, haber bültenlerini izle.

yok yere canını sıkıyorsun bence, insan her konuda herşeyi bilecek diye bi kaide yok, onun bilmediği bi konuda da sen bilgi sahibisindir.. bence kuruntu yapıyorsun öyle cahillik falan diye... kaldı ki sevgiliniz sizi bu derece utandıracak duruma soktuysa buda bence basite alınmayacak bişey...küçük düşürmüş ve bu ayıp bşey bide sevgiliniz yani..

Nostradamus beni biliyo mu deseydin. Madem kehanetçi bu adam, bilmiyosa bilmeme gerek yok. Kıytırık kehanetçii.
Elin kehanetçisi için üzmüş seni.
Bende kırılabilirdim. Senin bilip onun bilmediği şeyler vardır. İnsan herşeyi bilicek diye bi şey yok. Üzülmeee.

herşeyi bize yapılmış hakaret olarak algılıyoruz gerçekten bu Türk hanımlarında biraz prenses sendromu var demek ki...eleştiriye açık olmak lazım, olumlu katkısı olursa bize ne ala!
ortada bi hakaret yada saygısızlık yok bence! fazla alıngan olmamak lazım Sevgilisini incitmek için söylenmiş bişe olduğunu sanmıyorum...arada olur böyle iğnelemeler...konu sahibine de ortam doğar bigün ödeşirler....

Bu arada son durum ne? Konu sahibi kırgınlık devam ediyo mu ?

herkes herseyi bilcek diye bir kural yok bebeğim üzülme benim nişamlımda yapar aynı seyi D: lafı spokarımm agzına benim ilgim metafizktir onun ki tarihi seler diyelimm illa herseyi bilmek zorunda deiliz anlatta öğrenim deseydim ben öle yapıorummm üzülmeee sende aynı seyi yapbilmediği birseyi sor aynı duruma düşşün anlasın nasıl bir ayıp yaptıgını

ya herkes mi bilir bu adami. hirsimdan cami cerceveyi asagi indiricem ((((( ya utaniyorum. kendimden utaniyorum!

herkes herşeyi bilmek zorunda mı canım? aynen böyle deseydin?
en bilgili kişi bile mutlaka bi konuda cahildir. mükemmellik sadece allaha mahsustur. ay ne kendini beğenmiş , ukala biriymiş arkadaşın. kusura bakma ama böyle insanla geçirdiğim 5 dakikaya bile acırım. böyle tipler ukala olduğu ve kendini bilgili sandığı için toplum içindede seni böyle ezmeye başlarlar, sonra hep ezik kalırsın.buna asla izin verme.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp...

Bende tanımıyorum nostradamusu konun sayesinde öğrendim.Erkek arkadaşının yaptığı ayıp;ne oldu yani bi kehanetçiyi bilemedin diye.

Öncelikle özür dileyerek söylüyorum ki erkek arkadaşın çok kaba biriymiş.Herkes o adamı tanımak zorunda mı?Değil,duymamış olabilirsin bu çok doğal birşey herkes herşeyi bilmek zorunda değil zaten bilemiyoruzda...Bende bilmiyordum şimdi öğrendim.Ne yani cahil miyim şimdi?Ne kadar saçma.

Canım öncelikle sen erkek arkadaşını gözünde fazla büyütmüşsün
O bilgili, kültürlü biri sen ona layık değilsin gibi bir psikolojiye girmişsin
Erkek arkadaşın sandığın kadar kültürlü ve görgülü değil emin ol
Öyle olmuş olsaydı eğer tepkisi sizin beklediğiniz gibi olurdu.
Dünyada milyonlarca bilgi var ve insanların ilgi alanları farklıdır.
Çok basit bilgileri bilemeyebilirsiniz
Coğrafyaya ilgin yoktur en büyük dağı kıtaların nerde olduğunu ezber yapmışındır okuldayken şimdi bilmezsin
Tarihe ilgin yoktur Padişahları bilmezsin vs vs

Ben herkese hakkettiği gibi davranılması taraftarıyım irgün başka onun bilmediği bir konu aç
Ve aynı şekilde küçümse lütfen..Herkes haddini bilsin...

konusmuyordum o da gorevdeydi. neyse gorevden geldi tartistik baya kizdi. ortada abartacagim bisey olmadigini saka yaptigini, bilmek zorunda olmadigimi, abarttigimi ve uzattgiimi soyledi. bende daha da trip attim, neyse ne vermis oldugun tepki ve spnrasinda konuyu gercekten degistirmene sinir oldum dusunmek istiyorum zaman ver dedim Nostradamusa kufretti hahaha sonra al sana zaman istedigin kadar dusun ama zaman doldugunda beni bulurmusun bilmem HOSCAKAL! dedi. sonra aradan 3 saat falan gectikten sonra dkka basi msj atmaya basladi falan baristik aramiz iyi ama baska sebeplerden oturu ayrilmayi dusunuyorum, dogru zamani bekliyorum.

konuma ilginiz icin hepinize cok tesekkur ederim.

Canım kusura bakma ama erkek arkadaşın bilgili ve görgülü değil..Bir kehanetçiyi bir falcıyı bilemedin diye seni aşağılamaya çalışması hiç hoş değil..Bilgili,kültürlüden ziyade karşısındakinin en ufak bilgisizliğinde karşısındakini ezip ukalalık yaparak üstünlük taslama çabası içinde..Ayrıca herkes herşeyi bilmek zorunda değil..İlgi alanın değildir duymamışsındır,bilmezsin..İlgini çekerse araştırır öğrenirsin...Senin bilip te erkek arkadaşının bilmediği şeyler de vardır muhakkak...Kendini ezik,bilgisiz hissetme... Dediği gibi sana şaka yapmışsa yine de yaptığı şakalara dikkat etmeli..Seni üzmemeli bu şakalar....

Ya tatlım boş ver bende yurt dışındakim ve bende bilmiyorum. Kezin doktorluğu okuna kardesime sorsam oda bilmez. Bence altında kalma:) onunda kezsin senin bildigin ama onun bilmediği ilgi alanları vardır. İste bir konu ac ve bu konu hakında fikirlerini sor.ornegi kendin bir sanatçı, resam seç ( Fransız, Alman, Hollanda) kezsin hiç duymadığı bur şey vardır ve sende onun sana o an sana yaptığını yap. Kendinde onceden internette araştır biraz.

Ornegi Hollandalı: Jheronimus Bosch bu adamın çok ilginç bir hikayesi vardi

aman çokta bilinmesi lazım biri değil ama yani duymayan kalmadı bu cehaletten ziyade pek gündemi takip etmemek gibi birşey. sen luzumlu ilimleri bil yeter. bazen ilim kişiyi kibirli yapabilir böyle yapacağına cahil olmak daha iyidir. kibre sürüklemeyen ilim farz olan ilimdir yani ilmihal ilmi gibi.

Kusura bakmayin herkes bilmek zorunda degil,kendinizi kucuk gormeyin sanki notrodamus senin hayitinimi kurtaricak..
Madem oyle kulturlu anlatsaydi sana hem ogrenmis olurdun... Yorumumu yanlis anlamayin ama Bence bu kadar uzulmeyin cami cerceveyi indircek kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…