Cahilin otesi hissediyorum kendimi lutfen bir bakin

Adı geçen kahin bir çok defa haberlere konu olmuş çok ünlü bir kahindir. Az çok haber okuyanlar bilir. Ama illa ki bilmek zorunda değilsiniz. Eğer erkek arkadaşınız sadece şaşırsaydı sorun yoktu ama söylediği sözler ve tavrı çok incitici. Bence bilmemeyi dert edeceğinize nasıl bir adamla beraberim diye düşünün. İnsan sevdiğinin aşağılayıp rencide eder mi ya...

benim erkek arkadaşım da hiç kitap okumaz birkaç ilgi alanı var onlar dışındaki konuları araştırmaz, hatta onları bile yarım yamalak araştırır..
bu yüzden birinden birşey duyunca o olayın öyle olduğuna inanır bana anlatır böyleymiş diye ben de şok olurum sen nerden okudun bunu diye sonra o olayın öyle olmadığını ve doğrusunu anlatırım.. ya da kendim bir olay anlatırken önce olaydaki bilmediği şeyleri anlatır sonra olayı anlatırım..
böyle bir durumda da senin erkek arkadaşın gibi davranmaz bilmiyorsan önce bilmediğin şeyi ya da kişiyi açıklar sonra konuma devam ederdim..
ama bazen en basit şeyleri bile bilmediğini farkediyorum erkek arkadaşımın ve benim konuyu anlatmaktaki hevesim uçup gidebiliyor bu durumda.. yine de onu kırmamaya çalışıyorum..
bunun için ona kitap veriyorum inceyse kitap sırf benden laf işitmemek için okuyor kalınsa aylarca onda kalıyor ve hiç başlamadığını anladığımda okumaya hevesi olmadığını farkedip zorlamıyorum.. ama çok üzülüyorum ve kızıyorum bu duruma yani cahil bir insan değil ama çok tembel.. çoğu kavgamız da bu sorundan çıkıyor çünkü kitap okumayıp araştırıcı biri de olmadığı için iletişimde de problemler yaşıyoruz çoğu zaman.. bu arada üniversite mezunu kendisi..
neyse sana tavsiyem erkek arkadaşına bu hareketinin kırıcı olduğunu izah et ama kendini de geliştir onu haksız çıkarmak için değil kendin için yap bunu inan daha iyi hissedeceksin.. zaten hırs geldi demişsin başarılar dilerim

çok abartmıyormusun canım ya.
herkes herşeyi bilmek zorunda değilki..niye kendine böyle saçma sapan laflar söylüyorsun ki.sevgilin kırıcı olmuş olabilir fakat senin kendini yiyip bitirmen çok yanlış.
herkesin bildiği konular farklıdır.
ve cahil gördüğüm arkadaşıma sordum demende bana yanlış geldi insanlara cahil demek veya öyle arkasından konuşmak hoş değil nasıl kendine yakıştıramıyorsan!!!

Oncelikle ilginiz icin hepinize cok tesekkur ederim. Benim kendimi bu kadar uzmem sanirim karsimdaki insani cok sevip saymamdan dolayi. Ona bu kadar deger verip saygi duyarken onun bana olan saygisizca tavri sanirim beni en cok sarsan sey oldu. Ama simdi dusundukce kendimi bu kadar paralamanin yersiz oldugunu goruyorum. Ama hala kulakdolgunlugum olmaliydi, keske bilseydim diye dusunuyorum. Insan ne yasarsa yasasin her gun yeni birseyler ogreniyor.

Tuhaf kiz: Ortalamanin ustunde bi bilgim oldugunu dusunurken, bundan artik bu kadar emin degilimm ((= Kendime guvensiz gibi konusum farkindayim ama iste hayranlik derecesinde sevdigim icin sanirim bu kadar etkilendim.

laylaylom: size her insanin kendini gelistirmesi gerektigi konusunda ve herseyin ders kitaplarindan ogrenilmedigi konusunda katiliyorum. Erkek arkadasimin yaptigi aciksozluluken cok resmen bi kabalikti. Kendimi suclasamda onu da bu tavrindan dolayi affedemiyorum.

Dolunay: evet malesef cok ukala kendisi. bunu bi kac kez daha dile getirmisti onceleri. ben her konuyu cok iyi biliyorum ama napayim falan diye sakasina bile takilmisti.. nostradamusu bilmek bisey katmasa bile herkesin bildigi biseyi yinede bilmek isterdim. destegin icin sagol (=

Nessy ve serrana desteginiz icin sagolun kizlar (=

Yasminyaso, romantik konusmasindan hoslaniyorum ama beni kucuk gormesinden asla. verdigim tepki de o anda beni o kadar kucumseyen bi adamla aptal muhabbeti yapamayacagim icindi. o zamandan beri kendisiyle ciddi bir gelecek falan dusunmuyorum.

Acemi peri: bu kahin cok unlu biriymis bu kadarini anladim ama iste malesef ben duymadim. Ne yapaim ki, intihar mi edeyim Erkek arkadasimin verdigi tepkinin iticiligi konusunda katiliyorum.

Kedi 3 - size cok katiliyorum. bende oyleyim inanin biiyle birsey konusurken o insanin o konuyla asina oldugu ihtimalini hep gozardi eder once konu hakkinda bilgilendirir sonra bahsederim neyden bahsedeceksem. erkek arkadasimdan da bunu bekledim, ama yapmadi.

Em_oss : abartmisim evet fark ediyorum. en cahil gordugum arkadasim derken, en az bilgi sahibi olan demek istedim. o anki psikolojimle boyle yazmisim. kimseyi uzmek degil amacim. size ters geldigi icin kusura bakmayin, sinirli bi animdi..

Arkadaslar yine tesekkur ederim. ilginiz ve desteginiz benim icin cok onemli. Bana mesajlar atiyor. cevap veresim gelmiyor cidden. Gorevden dondugu icin onu ne bicim karsilamisim (hic ilgilenmiyorum) o onun derdinde. bu konuyu unuttu mu anlamiyorum. nasil biriyle beraberim ((=

canımm inan takmaa.amann kendini üzmeye değmiyor hayat ben yanlış anlamadımda hani o söz hoş değil diye söyledim.
kendini üzme sıkıntıda yapma.
sevgiliniz çok bilmiş hıh :)

Kusura bakma da,erkek arkadaşına çok güldüm ya...Resmen egosuyla konuşmuş,niye canını sıkıyorsun ki,insan gibi insan olsaydı,sana oturur anlatırdı kimmiş neymiş,iki kitap tavsiye eder,hatta hediye ederdi...Sen de bilmediğini açık yüreklilikle söylemişsin zaten,daha nedir bu aşağılayıcı tripler...Vur kafasını duvara

cahilin ötesinde hissetmek mi?kendinize haksızlık ediyorsunuz..bilinmeyebilir,hatırlanmamış olabilir.bu gayet normal bir durum.ki bu ülkede geçtim fransız kehanetçi nostradamusu ülkenin cumhurbaşkanını söyleyemeyecek insan bile vardır diye düşünüyorum.erkek arkadaşınızın ki düpedüz kabalık,asıl kendisinin sergilemiş olduğu bu tavır cahillik..kehanetçiyi bilene kadar bir insana,bir kadına,sevgiliye nasıl muamele edilir bunu öğrenseymiş çok daha yararlı olurmuş..kendinizi boşyere üzmeyin derim..

bence ne kadar kırıldığını anlat ve özür dilet. bir daha yapmasın. onu bilmedin diye de cahil olacak değilsin. seninde bildiğin ama onun bilmediği bir çok şey vardır.

kedi değil canım keçi ama olsun ikisi de hayvan sonuçta iyi güldürdün beni moralim de bozuktu iyi geldi çok sağolasın

o değil de nostradamusu hikayen sayesinde ölene kadar unutmuycam :)
ben de bilmiyodum öğrenmiş oldum.ayrıca nostradamusu bilmişsin bilmemişsin sana ne kzandırır fikirlerine katılmıyorum.bilginin küçüğü büyüğü olmaz.bazı arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuş canım hırs yapıp kendini daha da geliştirmeye bak.sebep incitici olsa da sonucun gurur verici olucağına eminim

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bu da illaki bilinmesi gereken, tarih yazmış ve insanlık için müthiş buluşlar yapmış birisi değil ki. Bilinmemesi fena bir durum dğil yani...Madem erkek arkadaşınız çok kültürlü, ona Ali Kuşçu'yu, Cezeri'yi, İbn Haldun'u veya Florans Nightgale, Marie Curie, Thomas Hopes'u sorun bakalım. İnşallah birisine sadece hastane adı demez. Hiç sevmediğim şeylerden birisi de kibirdir.

Son olarak şunu söyleyeyim âlim başak gibidir. İçi doldukça boynu eğilir. Sizin sevgiliniz yanındna bile geçmiyor. Bilmişlik taslıyor sadece..

katılıyorum çok havalı anlaşılan ve sana bu sözleri sarfettiğine göre yeterince olgun değil.ne o öyle çocuk gibi ...s...k yarıştırıyor galiba.
kim milyoner olmak ister diye bi yarışma var.2-3 üniversite bitiren proflar en kolay soruda eleniyorlar.geçen 8 dil bilen biri 3. soruda 5 para alamadan elendi.ve kendi kendilerine güldüler.kendilerini eleştirdiler.bence erkek arkadaşın yeterince olgun değil biz bunları çocukken yapardık.

bende bazen eşime böyle şeyler yaparım sinir etmek için. ama benim olayım farklı bilmediği konularda bile bilmişlik taslardı tanıştığımız zamanlardan beri sonraları keşfettim ondan daha fazla bilgiye sahip olduğumu. şimdi en ufak bilmişlikde çaaat diye söylüyorum gülerek. heleki yabancı cümlelerin telafuzunda aramızdaki diyaloğu anlatamam görmeniz gerek. ama benimki intikam için başlayıp alışkanlığa döndü... şaka diyorum tabiki intikam değilde belki kamçılarım biraz okur diyorum ama nafile. tv izlemek varken.
senin olayla pek benzer değil ama yanlış kullanılan bi kelimesi var mesela anlatıyım.

eşim bidona vidon der yine bigün sabah bilmişlik yapıp sinirlendirmişti beni.

tv de belgesel izliyoruz dediki.
köyden peynir getirsek vidonda suyun içinde dursa bozulurmu.
dedimki bozulur.
neden diye sorunca
vidonda bozulur ama belki bidonda bozulmaz
işte o yenilmişlik ifadesi paha biçilemez.

tabi bunu onu kırmak için yapmıyorum bu birazda bizim espiri tarzımız diyim :))

bide eskiden bi konu tartışırdık mesela tarihle ilgili bişey okadar emin varmısın iddaya derdiki bildiğim doğrudan şüphelenir onun dediğini kabullenirdim. 2 üst üste varım diyip netten araştırınca hep beni kandırdığını anladım aslında blöf yapıyomuş... çakkkallllllll :)))))))

bak bende bilmiyodum netten.baktim nostradamus doktor ve astrolog mus.. ama doktorayi okuyup bitirmemis...
sanirim eczaneciymis ama herkes onu doktor diye goruyormus fakat kendisi hicbizaman ben doktorum dememis..
yanlis anlamadiysam

bence kendimden utanıyorum die bi cümle kurman çok komik..o biliyo die seninde bilmen şart mı hem bende ilk defa duyuyorum..bak mesela benim ülkeler coğrafyam hiç iyi değildir ve tarih konusundada çok cahilim..ama merak salıpta ilgilenmedim belki ondandır..benimde çok iyi olduğum konular var tabi...eşim hep dalga geçer benle ama bende gülerek karşılarım hatta daha da gıcık olsun die çok basit şeyleri bile sorarım ....hatta geçen arkadaşlara gittik başladılar beni ti ye almaya komşularımızı say die...bende az çok saydım ama baktım baş edemicem bende onları dalagya aldım ve zerre kadar alınmadım..bana yetecek kadarını biliyorum onların bilmediği şeyleri de ben sorduğumda aynı duruma onlar düştü sonuçta çok normal böyle şeyler.. o arkadaşının yapmış olduğu ayıp ve o utansın..cahillik başka bişi ilgi alanına girmiyo die bilmemen ayrı..
bu arada eşim bu yaşıma geldim hala diyo çocuğumuza dünya küresi alınca sende öğrenirsin die...düşün yani benim durum daha komik....

Bende bilmiyordum diyenler icime su serpiyorsunuz. Ve sayende kultur seviyemiz artti sagol diyenler de walla yuzumu guldurdunuz sagolun hahaha
Benim oduncagiz saka yaptigini bu kadar uzatip abartmamam gerektigini soyledi. ben hala gicik oldugum icin konusmuyorum. Ben konusmadikca o daha cok sinirleniyor. aman naparsa yapsin

christoredentor aynen ben de bu adami artik bu olay yuzunden asla unutmam. hatta bundan boyle nostradamus benden sorulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…