Calgonit mi, Pril mi?

bende işe yaradı umarım sendede işe yarar...6 aydır jel kullanıyorum,küçük şişe bana 3 ay yetti,şimdi büyüğünü aldım (1,7 kg,)3 aydır kullanıyorum.daha yarısı duruyor...hergün çalışıyor makinam hemen hemen,makinanın deterjan bölmesindeki ilk cizgiye kadar dolduruyorum sadece...3 çorba kaşıgı kadar bir miktar oluyor bu....

hem pahalı hem bayağı gidiyo öölemi peki bunun içinde tuzu parlatıcısı warmı yoksa onlarıda ayrımı alıcaz bu gün çalıştırdım makinemi ilk defa daha yenide sölemesi ayıp bari ben bardaklarımı kurtarayım bide nasıl her gün dolduruyonuz içini ben daha acemiyim ya o bakımdan ben bu gün baktım o jellere fiyatı 15 küsür ama dediğim gibi hepsi warmı içinde bide onları ayrı alırsak iflas ederiz cewap werirsen memnun olurum.a.s.:sm_cool:

Bulaşık makinasına calgonit koyduğumda bardaklar lekeli çıkıyor. Prille yıkadığımdaysa hiç bi sorun yok. Parlatıcısında ve tuzunda bir eksik olmamasına rağmen neden calgonitte böyle bir sorun yaşıyorum anlayamadım.aranızda benim gibi böyle sorun yaşayan varmı? ilginize şimdiden teşek.ler arkadaşlar

Bende senini gibi düşünüyrum benimde calgonitte problem oldu hemde kapsül en iyisini almıştım ama pril 7 maddeli kapsül gayet iyi

bende calgonitten hiç memmun kalmadım pril 7 yi kullanıyorum çok memnunum
tuzunu parlatıcısınıda viking kullanıyorum...

ben ikisinide kullanıyorum hangisi denk gelirse o an.... ama çizik falan yok hiç..... ikisindede çizik olmadı... acaba tuzdan kaynaklı olabilir mi.... :uhm:

ben de calgonit kullanıyorum 5 i bir arada olan tableinden ama ne çizik ne leke hiç biri yok bende
çok memnunum değiştirmeyi düşünüyorum bence makina markasından kaynaklanıyor

makinayı aldığımdan beri piril kullanıyordum hiçbir sorun yoktu geçen ay kampamyalı diye galgonit aldım bardaklar yıkanmamış gibi çıkıyor çiziliyor ve normalde 50 derece yi kullanırken galgonitle 60 dereceyi kullanıyorum yoksa temizlemiyor nasıl şey anlamadım makinayı hep aynı şekilde kullanıyorum ondanda kaynaklanamaz bence galgonit kalitesini bozmuş Qantum olan güzel pirille aynı ama oda pahalı

bizde tam tersi pril kullandıgımızda leke bırakıyordu ama ogün bugündür hep calgonit kullanıyoruz ne leke yapıyor nede çizilme yapıyor gayet memnunuz galiba makinenin markasından kaynaklanıyor bu sorun arkadaşlar.

yıllardır calgonit kullanıyorum bardaklarımda çizilme olunca müşteri hizmetlerini aradım suyunuz fazla kireçli olabilir diye kireç testi yolladılar ama suyum az kireçli çıktı
calgonitin beşi bir arada ve hepsi bir arada tabletlerinde sonuç hiç güzel değil
fakat Calgonit Quantum mükemmel sonuç veriyor ama denemek için pril almıştım çünkü hiç pril kullanmamıştım henüz denemedim Quantum tabletlerim bitsin denicem

Bende calgonit kullanıyorum ve memnunum.benimde bardaklarımda çizgiler oluştu kullanma kılavuzundaki bilgilerde parlatıcı ayarını indiriniz diye yazıyordu ,bende derecesini indirdim.Şimdi memnunum.Ben derim ki lütfen kullanma kılavuzlarını iyi okuyalım.

ben pril kullanıyordum calganit aldım ay almaz olaydım ya deterjan erimiyor yada bardakların çoğu isli kalıyor lekeli kalıyor pril mükemeldi calgonit bitsin anında pril alıcam yavvvvvvvvvvvvvvvvvv

biz calgonit kullanıyoruz şimdilik sorun yok bakalım ilerisi ne olur bilinmez

calgonit hep en iyisidir diye onu aldım ama beni bin pişman etti tüm düz cam esyalarımı atıcam cok kötü cizikler var sanki temizlenmemiş gibi cok kötü duruyo pril kulanıyorum şu 2 aydır pril en iyisi valla yaa

:emir_bebek: kesinlikle pril yeni kullanmaya başladım cok iyi yıkıyo ve leke bırakmıyo son derecede parlak calgonitin adı var

bir markette iyi bir indirim vardı diye calgonit tabletlerden en kocamanlarından 3 kutu almıştım
bitirene kadar göbeğim çatladı yaaaaaaaa
çok berbat yaaa
hem tablet erimiyor,her defasında bıçakla çentikleye çentikleye koydum makineye
hem de çiziyor ve buğulu yapıyor bardakları
biter bitmez Pril aldım
şimdilik pril süperrrr

slm kızlar aşşagıya eklediğim yazı bana bir arkadaşımdan mail olarak geldi.oft de sizin başlıgı görünce paylaşmak istedim.ben uzuzn süredir makinenin tuz bölmesine deniz tuzu kullanıyordum elma sirkesinide denedim parlatıcı yerine ama arap sabunu nu denememiştim.ilk kez bu yazıyla duydum ama kesinlikle deneyeceğim.sizede tavsiye ederim..sağlık gibisi yok valla.çocuklarımız için en azından denemek lazım:uhm::uhm:

> Bulaşık Makinası kullanan tüm tanıdıklarınıza iletin lütfen
>
> Kullandigimiz deterjanlarin hem cevre hem de sagligimiz uzerinde son
> derecede olumsuz etkileri var bilindigi gibi.
>
> Ozellikle yemek yedigimiz kaplarin temizlenmesinde kullanilan
> deterjenlarin cok iyi durulansa bile kalinti biraktigi biliniyor uzun
> yillar boyunca bu kalintilar gidalarimiza bulasiyor ve bu vasita ile
> sindirim sistemimize tasiniyor. Petrol esasli kimyasal maddelerden
> olusan ve son derecede guclu olan bu kimyasallar kronik hastaliklarin
> tetikleyicisi.
> Bu kimyasallar kanalizasyon sistemine karisiyor oradan da nehirlere
> gollere ve denizlere . Bu sentetik kimyasallar denizlerde de besin
> zincirine bulasarak
> tekrar sindirim sistemimize donuyor ne yazik ki.
>
> Bir sure once bir deneye basladim ve bulasik makinasinda ARAP SABUNU
> kullandim. Daha once doktor tavsiyesi ile cocuklarin biberonlarinin
> temizlenmesinde kullanmistim dogal ve zararsiz oldugunu biliyordum
> bulasik makinesinde ne sonuc alacagimi merak ettim.
>
> Sonuc harika bulasiklar ter temiz pırıl pırıl oldu
>
> ARAP SABUNU hem cok daha ucuz hemde cok daha dogal cevrede yarattigi
> kirlilik etkisi de cok daha az.
> Bulasik makinasinin deterjan gozune dolduracak kadar koyup kapagi
> kapatiyorsun ARAP SABUNU macun gibi sicak su ile rahatca eriyor.
> Bu deneyden sonra internettende arastirma yaptim pek cok kisi bu
> metodu kullaniyormus
> PARLATICI BÖLÜMÜNE DE ELMA SİRKESİ KOYUYORUM (ama üzüm sirkesi
> değil..özellikle elma sirkesi)...
> SONUÇ HARİKA!!! YILLARDIR BUNU UYGULUYORUM..

piyasadaki deterjanları lullandığımda makinadan aldığım bardağa direkt su koyup içemiyorum nedense..takıntı oldu sudan geçiriyorum çok komik ama...

amwayin organik deterjanını kullanıyorum ...hiç olmassa içim rahat..ama makinaya koymadan önce mutkala kabasını alıyorum buşalıkların..şikatetim olmadı bu zaman kadar..

ama bitince kesinlikle arap sabununu denicem...onu da çok koymamak gerekşyomuş galiba o zaman buğulu çıkıyomuş bulaşıklar....

şuan makinamın parlatıcı gözünde elma sirkesi bar bardakları parlattı gerçekten...

sirke pası bile temizleyen bi mucize....

bende ılk zmanlar calgonıt kullandım ama akıttıgım halde pek memnun kalmadım acıkcası daha sonra bır arkadasım prıl cok guzel dedı ve onu denedım gerckten hosuma gıttı ve lekelı bardaklarım bıle parlamaya basladı kullandıkca,sımdı 7 sı bı arada alıyorm fazlada akıtmıyorm kırlısını ınanın ama cok memnunum tavsıye ederım:sm_cool:

arkadaşlar benim bulunduğum yer çok kreçli suları içilmio kreçli olduğundan ve ilk basta calgonıt kullanıodum cam tabaklarım bardaklarım pslu puslu sonra birde prili denedim sonuç çok güzel kızlar suyumuz acayip kreçli ve prilden cok memnunum bu arada toz olandan kullanıorum daha hesaplı

Back
X