Çalınan Cep Telefonu ile Dolandırıcılık Yapilmasi

Arayıp para istiyorlar ya hani televizyonda çıkıyor işte haberlerde falan öyle heeralde ama bunlar organize sanırım dünya kadar iş yapmislar birde ağır ceza falan baya bişey var sanırım

Geçmiş olsun. Fakat o 2 ayda çalınan telefonu hiç mi Aramadınız? Çalıyor mu bakalım açan olacak mı diye. Tuhaf. Telefonla nasıl kuyumcu dolandırıcılığı yapılmış?
İlk çalındığı sıra aramışlar ulaşamayınca nasılsa elden çıkarmışlardır diye bizden kimse aramamiş ama çalındığını bilmeyip arayanlar olmuşmu bilmiyorum.kardesimde yeni bir telefon alinmasini beklemeden hemen aynı numarayı cikarsaydi böyle olmayacaktı belkide inanın anlamadım bende karakolda öyle söylenmiş kuyumcu falan demişler .ama az önce resim attılar kağıtta başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılıp yarar sağlaması suçu yazıyor

Ayyy çok zor işler. Bence sağlam bir avukat bulun. Yazık olan çocugun 10 yılına olmasınn. Üzüldüm geçmiş olsun tekrar.

Merhaba..duruma cok üzüldüm gecmis olsun.Benimde basıma gelmisti ve ben sikayet ettikten 6 ay sonra telefonum geri iade edildi bana.3 kisi kullanmıştı ve bu 3 kisidem 2 si hırsızmıs.

Konuyu abim avukat yarın danışayım.

Ay ne bileyim çalınan telefonları satıyorlardir diye düşünürdum kullanacakları aklımıza gelseydi keşke
Danışıp bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkür ederim

İns çözüm bulunur geçen TV çıktı adam konturlu hattını faturaliya çevirmiş eski hattını kırıp atmış çöpe nasıl olmuşsa adamın hattını sizin durumunuz gibi dolandırmışlar herkesi şimdi o suclaniyormus evli 2 çocuk babası yardım edin bana diye çıktı haberlerde

Çöpten bile bulup o hatla suç islemisler çok garip ya masum insanlar suçlu oluyor böyle suç makineleri pislikler yüzünden.,Allah o adaminda yardımcısı olsun

Bilmiyorum mümkün mü 2 aylik hatin kullanılan yer tespiti yapılabilir belki, çocuk küçükse adres dışında olmadığı ispatlanabilir belki, yani o hattın o sürede onda olmadığı belirlenebilir. Yeni sim çıkarılma tarihine bakilabilir yine yer tespitinde evde ya da herzamanki rutin yerleri belirlenebilir belki, sonuçta ağır cezadan dava açılıyor , çocuğunda savunması vardır

Bakın kardeşinizin ve ailenizin bu olayda ağır ihmali var. Hadi polise gitmediler en azından akrabanızı arayıp hattı kapattırmaları gerekirdi. Savcılar hakimler öyle adamın tipine bakıp karar vermiyor, elde delil olması lazım, kaldı ki karakolda masum demişler ama bir güzel fezleke ile savcıya göndermişler, yani öyle yazık ah vah etmekle olmuyor. Benim çalıştığım bir alan değil ceza ancak suçun niteliği belli ve ağır. Hemen bütçenize göre bir avukat bulmaya bakın, kardeşiniz suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için zaten kanunen bir vekil ile temsil edilmek zorunda ancak malesef devlet tarafından atanan avukatlarda her avukatın ilgilenme durumu aynı olmuyor, dava açılmışsa atanan avukat bellidir, onunla iletişim kurup biraz daha makul bir ücrete anlaşabilirsiniz belki.
Bir bilgi olarak akrabanıza neden dava açılmadığı konusun gelirsek, adam hattı ben kullanmıyorum diyip hattı kullanan kişinin isimini vermiş ve o kişide hattı kullandığını kabul etmiş yani adamın savunması o kişinin beyanı ile desteklenmiş ve delillendirilmiş. Kardeşinizin durumuna gelecek olursak telefonunu çaldırdığını söylüyor ancak ne polise gitmiş ne de hattı kapattırmak için bir teşebbüste bulunmuş, yani iddia ettiği durumla ilgili normal bir kişinin vereceği hiçbir tepkiyi vermemiş ve elinde iddiası ile ilgili bir delil yok, o yüzden hakkında dava açılmış. Dediğim gibi ihmal etmeden bir avukat bulun.

Çok teşekkür ederim ailemde avukat araştırıyor. yani ceza yatması söz konusu olabilir diyorsunuz dimi

Çok teşekkür ederim ailemde avukat araştırıyor. yani ceza yatması söz konusu olabilir diyorsunuz dimi
Bilemem, dosyaya, delillere, diğer sanıkların hatla ilgili beyanlarına bakmak lazım. Ama ortada bu çocuğun tipi masum diyip gönderilecek bir durum yok. Zira iddia ettiği durumu delillendirmek lazım. Hakim savcılar kadı değil; onlar ellerindeki delile bakmak zorunda, avukat burada hem sizi yönlendirmek hemde dosyada araştırılması gereken unsurların ve delillerin tespiti için yardımcı olır. En basitinden mesela o iki ayda bu hattın faturası ne olmuş, kim ödemiş ona bakmak lazım. Dediğim gibi buradan akıl alarak olacak iş değil, biran evvel avukat ayarlamaya bakın.

Tamam çok teşekkür ederim cevapladiginiz icin

18 yaşından küçük olması kardeşinin şansı iyi bir avukat bulunursa çözülür mesele kendini kötüye odaklama iyi düşün adalete güven

18 yaşından küçük olması kardeşinin şansı iyi bir avukat bulunursa çözülür mesele kendini kötüye odaklama iyi düşün adalete güven
Çok korkuyoruz ister istemez tertemiz çocuğun sicili bozulur mu içerde yatarmi yatarsa başına bişey gelir mi dediğiniz gibi inşallah çözülür . sağolun

Tamam çok teşekkür ederim cevapladiginiz icin
Önemli değil, inşallah biran evvel kardeşinizin masum olduğu ortaya çıkar. Buradaki tüm üyelerede ders olacak nitelikte aslında bu konu, kimlik kaybetmek, hat kaybetmek küçümsenecek şeyler asla değil. Ben bizzat kaybettiği kimliğinin bir suçlunun eline geçtikten sonra o kimlikle suç işleyip, yargılandığını ve kimliği kaybedenin hiç alakası yokken nur topu gibi bir sabıkasının olduğunu bile gördüm. Bunu düzeltmek tam 3 yılını almıştı o kişinin.

yolda markette bankamatik kuyruğunda biri telefonunuzu 5 dakika kullanabilirmiyim dese bile asla verilmemeli.arayanın kim olduğunu kimi aradığını asla bilemezsiniz.yasadışı işler bile çıkabilir örgüt bağlantısı olabilir.ve mutlaka şifreyle korunmalı telefonlar

Ay evet ya. Bir de o üyeye umarım cezanızı çekersiniz falan yazmıştım, beraat ettiiiim diye gülerek cevap vermişti. Ve ilk defa yaptığı bir şey değildi. Utanmıyorlar.
Aynen baya baya gülerek cevap vermişti. Birde utanmadan 3 kişiyi dolandırdım yazdı açık açık.

Burada da 10 yıldan bahşediliyor.
İşte memleketimizin adalet sistemi...
Ay ciddi misiniz? Hangi üye o? Rezillik gerçekten.
hanımlar gece gece hiç üşenmedim araştırdım buldum. pişkinliğine de hayran kaldım o konu sahibinin yalnız.

Geçmiş olsun ben şunu görüyorum ne yazık ki hukuk sistemi o kadar kötü, suçlu olanı corona, iyi hal, af, pişmanlık vs diye affediyor suçu olmayanı da süründürüyor. Bizimde çok yakınımızın başında var benzer bi iş 3 yıldır mahkemelerle uğraşıyor ne yazık ki ve işinden oldu bu nedenle hukuk savaşına devam ediyor hiç bi delil yok, hiç bi suçlama da yok yapmış olsa kesin şimdiye beraat etmişti.

Yapan ceza almıyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…