Morali bozuk insana bilmişlik yapmak.. En nefret ettiğim davranış biçimi..
Ben de olsam evde bağırıp çağırmam ama telefonda 'zaten canım sıkkın bir de sen başlama' der kapatırdım sanırım..
Adamda suç yok..
Nasreddin hocanın hırsızın hiç mi suç yok hikayesine benzemiş..
bende zor durumdayken ya da üzgünken birilerinin ben dememişmiydim demesini sevmiyorum. sanki oh olmuş der gibi geliyor bana bu laf. içinizde kalacaksa eğer birkaç gün geçince dersiniz
Adam tüm maaşını çekmiş de çaldırmış gibi konuşmuşsunuz 300 tl de yanında olmasın mı ne alaka yani adam nereden bilsin çalınacağını sizi arıyor moral vereceğinize kızıyorsunuz yani olan olmuş artık kızmakta haklı eve gelince güzellikle söylerdiniz olayın sıcağında ne gerek var çaldıran sizde olabilirdiniz eşiniz size çemkirse hoşunuza gider miydi
Cüzdanımı çarptırdığımda eşimde bana bu tür laflar demişti. Hatüftası çıkmadan kendi çarptırdı. İntikam sıcak da yeniliyormuş. Mis gibiydi.
Yaniii yaptığınız çok can sıkıcı ama telafi edilebilir.
Adamın alın teri giden zaten o an farkedememiş gözünün önünde olmuş zaten bişey yapamadım diye o kendi kendini yiyo senin dediğin hiç olmamış cana geleceğine mala gelsin
Sen eşine öyle dicene" farketsen bişey desen belki adam sana bişey yapcaktı olsun cana gelmesin "deyip teselli etmeliydin asıl sen onu suçlamış gibi davranmışsın eşini değil önce parayı düşümüşsün "sen iyimisin boşver giden para olsun " desen daha iyi olurdu bence gelince gönlünü al o yeterince suçluluk hissediyo nasıl oldu anlamadım diye beyni beynini yiyo
İkinizde de hata var
Bu devirde namazda abdestte ceketini cebinde cuzdanla asan saftirik kaldi mi diyecektim ki kalmis,esiniz
Siz de yangina korukle gitmissiniz. Teselli edebilirdiniz.
Haklı, olan olmuş artık şunu yapsaydın, ben sana demiştim demenin bir faydası yok. İnsanı zaten böyle zamanlarda en çok kendisi eleştiriyor, o yüzden çevresinden teselli arıyor. Emin olun o da yaptığı hataların farkında ama artık geri döndüremez ki? İnsanlar o paranın daha azı için bıçaklanıp gasp ediliyorlar, canın sağ olsun demeniz gerekirdi.
Benimde olan olmuş biten bitmiş bir olayda karşıdaki kişinin geçip ben sana demiştim demesi canim sıkıyor. benimde var hayatımda boyle biri hemde en yakınımda. Ne zaman bu lafı söylese kan beynime sıçrar. Yani özür dileyip alttan alın derim.
Aynen benim eşimin moduna girmişsiniz, ne zaman başıma bir şey gelse ben sana demiştim diye başlayıp, sürekli bir şeyler söyleyip duruyor, o an cidden o psikolojiyle intihar etmek geliyor insanın içinden.zaten çıkmazda olduğunu düşünen insanı iyice çıkmaza itmemek lazım.Düzelir merak etmeyin ama emin olun üzülmüştür iyice.