çalışabilir raporu hakkında

jasmin_88

yasemin;ömrüne aşık...
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
838
4
96
37
Adana
kızlar çalışabilir raporu alma zamanımız geldi 32. haftamda alıp işyeime verip izinleri doğum sonuna aktarmak istiyorum ugün işyerime sordum raporu alınca bize getirmene gerek yok 37. haftada çalışamaz raporunu alıp onla birlikte getirirsin dedi bana saçma geldi sizler nasıl yaptınız

çalışabilir raporunu alıcamda 32. haftada getirmene gerek yok dedi çalışamaz raporunu getirdiğinde getirirsin dedi offffff kamu kurumu bide ya kimse bişi bilmiyo

zaten mantıken de saçma bunların dedikleri de her neyse sağol cevapların için pztesi raporu alıp gidicem artık başlarına mecbur işleme koycaklar işlemsiz raporun geçerliliğimi olur hayret bişi

zaten mantıken de saçma bunların dedikleri de her neyse sağol cevapların için pztesi raporu alıp gidicem artık başlarına mecbur işleme koycaklar işlemsiz raporun geçerliliğimi olur hayret bişi

internetten resmi yazısını da indir onu da yanında götür bence
en azından işleme koymak zorunda kalırlar
ben öğretmenim, bizde işlemler bu şekilde
sen de kamudaysan aynı şekilde yürür
özelde bile bu şekilde işliyor zaten

32. haftamda doğuma 8 hafta kalmıştır. doğuma3 hafta kalana kadar çalışması uygundur raporumu aldım.1 nüsha bende kaldı. diğerini işyerine verdim. çalışmaya devam ettiğim için sigortam ve maaşım ödenmeye devam etti. 37. haftamda ise doğuma 3 hafta kalmıştır ve doğum iznine ayrılması uygundur raporumun 1 nüshası bende kaldı diğerini işyerine verdim. bizimkilerde bilmiyordu. ben araştırdım muhasebeye bildirilmesi verilmesi gerekiyormuş. izne ayrıldığın tarihten itibaren sigortanı ve maaşını yatırmıyorlar ki daha sonra sen sigortadan alabilesin paranı. bebek 56 günlük olduğunda ssk ya gidip paramı alabilecekmişim.

Arkadaşlar benimde bir sorum olucak,bende 32 hafta çalışabilir raporu aldım 37 haftaya kadar çalışabilirm diye.
Ama şimdi 34 haftamdayım ve biraz zorlanıyorum.Ben izine çıkmak için 37. haftayı beklemem gerekirmi yoksa 35 yada 36 haftada izine ayrılabilirmiyim?

zorlandıysan ayrılabilirsin çalıştığın kadarı doğum sonuna eklenir.

ayrıca bende kamudayım. 32.haftada 5 haftalık raporu işyerine vermek zorundasın. bir nüshasını saklayın çünkü daha sonra doğumdada hastane aynı raporu 13 haftalık izin düzenlemek için istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…