- Konu Sahibi nebilimben
-
ingilizce evet ceviri yapabilirim ve konusabilirim mezuniyeti bu kadar acik soylemiyim ben tanidik cikar diye korkuyorum acikcasimezuniyetin ne?
yurt dışında falan mı yaşadın? yani baya akıcı konuşabiliyor musun? hangi dil?
mezun olduğun okul sayesinde biliyorsan yabancı dili, çeviri için yetmez. yurt dışında büyüdüm dersen ok. ya da mütercim tercümanlık mezunu falansan buna da ok. ama zaten bu bölümü bitirseydin şimdiye kadar bir şeyler yapmak isterdin.ben de yeni mezun olduğumda görüştüğüm ilk veya ikinci yer yurtdışı seyahati demişti..
bir ithalat firmasıydı..
illa gidilecek dememişlerdi ama gidilebilir demişlerdi..
illa gidilecek hindistan a gidebiliriz mesela dedi adamben de yeni mezun olduğumda görüştüğüm ilk veya ikinci yer yurtdışı seyahati demişti..
bir ithalat firmasıydı..
illa gidilecek dememişlerdi ama gidilebilir demişlerdi..
çok tanıdık bir bölüm değilse karşılaştırmalı edebiyat gibi geldi bana. ama yurt doışı tecrüben yoksa eğer mail falan okursun yazarsın ama tercümanlık kısmı daha ciddi bence.ingilizce evet ceviri yapabilirim ve konusabilirim mezuniyeti bu kadar acik soylemiyim ben tanidik cikar diye korkuyorum acikcasi
cok yaygin bi bolum degil soylersem ve tanidik varsa bence beni tanirlar
siz cok pesin konusuyorsunuz sanki kucumser gibimezun olduğun okul sayesinde biliyorsan yabancı dili, çeviri için yetmez. yurt dışında büyüdüm dersen ok. ya da mütercim tercümanlık mezunu falansan buna da ok. ama zaten bu bölümü bitirseydin şimdiye kadar bir şeyler yapmak isterdin.
sizinde mi boyle bir isiniz varelbette ki çalışın, resmen 4 ayak üzerine düşmüşsünüz.. yurtdışı seyahatleri germesin kesinlikle, bir süre sonra alışıyorsunuz hatta yaşam tarzı şekline geliyor bu geziler.. çocuğunuz da bu yaşama çabuk ayak uyduracaktır endişelenmeyin..
mezun olduğun okul sayesinde biliyorsan yabancı dili, çeviri için yetmez. yurt dışında büyüdüm dersen ok. ya da mütercim tercümanlık mezunu falansan buna da ok. ama zaten bu bölümü bitirseydin şimdiye kadar bir şeyler yapmak isterdin.
canım neden küçümseyeyim iş hayatı çok acımasız gerçekten. bunlar iş hayatının gerçekleri. bembe şeyler söylesem daha mı makbul olurdu?siz cok pesin konusuyorsunuz sanki kucumser gibi
nerden biliyorsunuz ki benim yabanci dil seviyemi
simdiye kadar neden bisler yapmadigimi soyledim anlattim zaten
Bence guzel bir firsat var elinizde denemekten kimseye zarar gelmezesim eger guvenilir bir yerse olur diyor
ki adam bugun beni aradi esini de al gel aksaam ustu bekliyorum esinle de konusalim bizi tanisin ici rahat etsin dedi
pardon evet yanlış olmuşbana mı dediniz "şimdiye kadar bir şeyler yapmak isterdin" diyebenim mesajımdan alıntı yapmışsınız ama.. ben zaten çalışıyorum??
iste ben o acimizasiz hayati bilmiyorumcanım neden küçümseyeyim iş hayatı çok acımasız gerçekten. bunlar iş hayatının gerçekleri. bembe şeyler söylesem daha mı makbul olurdu?
zaten bilmediğim için bir kaç alternatif sundum sana. çok iyi biliyorsan da ne güzel senin için.
canım bak bir şey daha yazacağım ama kızıyorsun.iste ben o acimizasiz hayati bilmiyorum
dedim ya ocuk 4 aylikti bi ise girdim patronun o kadar civik halleri vardi ki dayanamadim
aslina bakarsaniz orasi da duyulmus bi yerdi ama adam ciddiyetsizdi
Bence çalışın tecrübe olur.merhaba hanimlar ben univ mezun oldum ve hemen evlendim hemen cocuk oldu derken seneler gecti
kpss ye girdim bu sene kendi bransimda 5. siradayim ama bizim bolum fazla alim yapmayan bir bolum yani her atama doneminde bir tane bir tane aliniyor ve ya 4 ya da 5 kadro aciliyor yani 5 kisi alirlarmi bilmem tama sinirdayim ama alsalar bile belkide son atamaya kalirim
son atamada atananacagimi bilsem iki sene yine beklerim ama olmazsa buyuk yikim olacak yasim oldu 28
bi is basvuru yaptim geri donus oldu calisma saatleri cok iyi fakat yurt disi seyahat engeli olmamali deniyor kesinlikle esinizle konusun oyle haber verin dediler esimde ben uzuluyorum diye belkide bana karismiyor
iyi bir yerse guvenilirse git diyor bende karar veremiyorum acikcasi benim inanclarima uygun degil yasayisima uygun degil basortuluyum ama adam kensinlikle bizim icin bu sorun degil dedi buda guzel
ofiste kucuk aile sirketi dediler patron olacak bir baska erkek calisan var birde ben olacagim
adam bir hafta sonra kararimi soylicem demisti bugunde dediki tamam esinizi de alin gelin onunlada konusmak isterim diyor yani ne bileyim kotu bir yer degil gibi geldi esimle de konusmak istedi falan ne yapsam daha once calismadim istiyorum ki annem babam calistigimi para kazandigimi gorsun
herkes soruyo calisiyomusun diye sinavaa hazirlanirkende cok zorlandim millet kac yasina geldin okudun neden calismiyosun diyo
cocugumu anneme birakmam gerekecek yakin degiliz
4 yasinda cocugum
sizce ne yapmaliyim
sagolun gercekten ben anlatamadim ama siz cok iyi anlamissinizBenim arkadaşım bilindik bir holdingte iyi bir pozisyonda çalışıyor uzun yıllardır. Oda başından beri yurtdışına gider. Evlendi 3 çocuğu oldu ki bunların ikisi ikiz hala çok sık çıkar yurtdışına, oda başörtülü bir bayan. Annesi yok, kv başka şehirde..eşiyle birlikte idare ediyorlar ki çocukları çok küçükkende bırakıp gitti. Şimdide biri daha anaokuluna gidiyor.Bide öyle sadece Avrupa falan değil, Amerika , japonyo, heryere gidiyor.Yani bence iş içinize sindiyse yurtdışını çok problem etmeyin..benimde ikiz kızım var ben onları 1,5 yaşındayken bakıcıya bırakıp işe başladım.Arkamdan ağlamadılar mı hemde nasıl ağladılar ama bıraktığım insan son derece güvenilirdi içim rahat bıraktım ama çok kez işe ağlayarak gitmişimdir. Nöbetim vardı gece annemle eşim baktılar..şimdi 4,5 yaşındalar artık o sorunlar çok geride kaldı. Ama kızınızla haftaiçi annede kalma fikri bence doğru değil çünkü eşinizin düzeni alt üst olacak ki bu zamanla ilişkinizi etkiler. Kızınızı iyi bir kreşe verebilirsiniz. Yurtdışına çıkıncada annenenizle eşiniz idare eder.Bence siz biraz oluşacak değişimi kabullenmekte zorlanıyorsunuz ve çokta haklsınız. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?