Çalışamamak ve vasıfsız hissetmek

En küçüğü daha yaşında değil. Diğerleri 4 ve 7
3 tane çocuğa bakıyorsunuz, eşinize nasil yardımcı olacaksınız daha?
Maddi olarak mı zorlanıyorsunuz?
Zaman zaman insanın ruh hali değişebiliyor ama kendinizi eksik hissetmenizi gerek yok en azından eşiniz üzerinden yok.

Maddi olarak sıkıntıda değiliz şu anda orta halli yani

Maddi olarak sıkıntıda değiliz şu anda orta halli yani
Kariyer hedefleriniz varsa keşke bu kadar çocuk yapmasaydınız. Üç çocukla girip bir işe girmek çok zor, hatta imkansız. Bence ev hanımlığı ve çocuk bakmak bütün işlerden daha zor, çocuklar büyüyüp kendilerini idare edebilecek duruma gelince çalışmaya başlayabilirsiniz ancak.

Bu toplumun kadını rahat bırakmama yöntemi oldu. Çalışana da çocuğunu bıraktı kötü anne etiketiyle depresif hissettiriyorlar. Çalışmayana da böyle işe yaramaz ,yetersiz hissi yükleniyor.
Biz insanız. Hiç bir zaman mükemmel de olmayacağız. Size kariyer yapmış bir hekim olarak yazıyorum bunu. 6 sene tıp fakültesi üzerine tus gibi zor bir sınav üstüne 5 yıl uzmanlık eğitimi üzerine uzmanlık bitirme sınavı vermiş bir cerrahım. Sizinle aynı duyguları hissediyorum çoğu konuda.
Kadınlara fizikleri , bakımları , yemek yapma becerileri, ev temizliği , çocuk bakımı vs vs bitmeyen listelerle eleştirme modunda bir toplum. Hiç birini duymayın. Kendiniz istediğinizde , istediğiniz bir işte çalışın.

içim çok rahatladı teşekkür ediyorum

Bana göre kadınlar çalışmalı ha tabi çocuk, sağlık ve özel durumlar olabilir ara verilebilir, komple bırakılabilir. Herkesin kendi hayatı.

Ama sizin durumunuz sanki biraz farklı. Üç tane küçük çocuğunuz var. İsteyerek yapmışsınızdır diye düşünüyorum. Bu çocuklara bakmak ve evin işlerini halletmek zaten oldukça ağır bir iş yükü. Bu yüzden eşime yardım edemiyorum vs diye üzülmenize hiç gerek yok. Sonuçta eşinizin de sorumluluğu o çocukların bakımı ve ev düzeninin yürümesi. Siz de iş bölümü yapmışsınız.

Çalışmadığını için kendiniz mi kötü hissediyorsunuz yoksa birilerinin sözleri ve tavırları mı sizi böyle hissettiriyor? Onu iyi tahlil edin. Kariyer hedefiniz olsaydı peş peşe 3 çocuk yapmazdınız heralde. Sonuçta bu bir seçim. Kendi kendinize düşündüğünüzde halinizden memnunsanız üzülecek bir şey yok.
Ha düşünceniz değiştiyse en küçük çocuğunuz biraz daha büyüyünce işe başlayabilirsiniz.

Yani benim tek çocuğum var ve çalışıyorum. İkinci çocuğu düşünmüyorum. Bazen etraftan çocuğun yalnız kalacak vs diye insanı kötü hissettiren yorumlar gelebiliyor. Bu yorumlara kulağımı kapatabilirim veya ikinci çocuk düşünebilirim.
Demek istediğim herkes bir şeyleri seçiyor ve etraf o seçimlere yorum yapıyor. Etrafın sözlerine kulak tıkayıp secimlerimizi değerlendirmemiz gerekiyor.
Mutluysak devam, fikrimiz değişmişse o yönde aksiyon.

Çocuklara bakarak ve evin yükünü kaldırarak yardımcı oluyorsunuz işte.
Mesela bakıcı tutsanız 20 bine yok da hadi buldunuz diyelim
Bi de haftada 2 gün temizlk yardımcısı alsanız günlüğü 1000 tl den 8000 tl ayda
Yemekleri de siz yapmayınca dışardan sipariş etseniz her gün 500 tl (en az) 15 bin de oradan

Sizin aileye yaptığınız katkı 43 bin tl
Maaşınızmış gibi düşünebilirsiniz

Günlük 1000 tl ye temizlik kalmadı

İnan çok araştırdım oturduğum muhitte yok. Başka bir semtte var ama servis ile gidip gelecek bu da ortalama git gel iki saat yol. Karda kışta servis ile dolanmasina ve okuldan çıkıp başka bir etüt merkezine gidip yıpranması için henüz çok küçük 5 yaşında.
Komşu da malesef yok. Gerçekten çok zor çalışan anne olmak.

Kimseyle kendinizi kıyaslamazsanız mutlu olabilirsiniz çünkü herkesin koşulları hayatı farklı.evet maalesef artık kadınlar çalışmayınca değersiz hissettiriliyor bazı çokbilmişler tarafından ama bu doğru değil. insanın değerini belirleyen şey para kazanması değil.Ayrıca ev hanımları da evde boş oturmuyor dışardaki işlerden çok daha ağır işler yapıyor kendinizi boşa üzmeyin bence.Çoğu çalışanın çocuğu da anne bilmeden büyüyor bu daha kötü

Çaşısna o zaman canım çocuklar annesiyle büyüsün

Neden birşeyler yapmaya çalışmiyorsunuz çekingen haliniz neden ? Yanlış anlamayın sizi tutan nedir yani çocuk olamaz çocuklu cok kadın çalışıyor evden çalışan var dışarda çalışan var benim annem 60 yaşında hala çalışıyor:) ve ben küçükken hem kreşe hem arkadaşlarına bırakırdı giderdi çalışmaya mecburdu çünkü ekmek parası geçinemiyorduk. Annesin sen madem yardım etmek istiyorsun ozaman yapmalısın. Seni tutan nedir o korkuyu çekingenliği atmalısın üstünden saatini herşeyini çocuklarına göre ayarlayabilirsin.

Nasıl onu tutan ne 3 çocuk var biri 4 diğeri 7 diğeri yaşında bile değil. Devir artık değişti kreş fiyatlarından haberiniz vardır mutlaka ? Bakıcı fiyatları desen öylesine . 7 yaşındaki haydi devlet okuluna gidecek 4 yaşındaki özele gidecek diğer bebeğe de eve bakıcı gelecek devlet okuluna gidecek servisle eve gelecek bakıcı birde onunla ilgilenecek . En az kreşe 15 verir . Bakıcıya en az 15 verir eğer 4 yaşındaki evde kalırsa 25 verir bence iyi ihtimal . Eve haftada 1 temizlikçi gelecek ki pislik içinde yaşamasınlar 1500 de oraya haftalık . Bir gün yemeği olmasa dışardan yemek söyler bile demiyorum dersem 1000 de oraya . Yani bu işin çekingenlikle alakası yok

Yaklaşık 15 yıldır çalışıyorum.Şaka yapmıyorum,linçlenebilirim de ama bir kadının kariyerinin doruk noktası maddi sıkıntısı olmayan ev hanımlığıdır.Türkiyede memurdum.Sabahın 7sinde çocuğu bakıcıya/kreşe bırakıp yollara düşmeyi,akşam kalan 0.5 enerjinle hem eve hem çocuğa yetmeye çalışmayı,yetişemeyip mutsuz olmayı bana kimse yüceltmesin.Çalışmaktan mutlu olan,kariyeri ruhunu besleyen kadınlar elbette çalışsın.Ben o grupta değilim.Maddiyatınız yerindeyse kendinizi değersiz değil şanslı hissedin.

Son düzenleme:
Ya valla kim ne derse desin fikirlerimi yazacağım . Ben evlendikten sonra eşimin işi sebebiyle işimi bırakıp güneydoğuda bi şehire yerleştim . Gittiğimiz şehirde açık pozisyon olmadığı ve ben dil bilmediğim ( Arapça Kürtçe) için devam edemedim . Zaten o zaman anlamamışım ama devam edecek durumda da değilmişim neyse . İlk zamanlar bende çok yetersizlik hissi komplekse bile döndü bu olay . Benim eşimin işi sebebiyle çalışmam imkansız sonra anladım . Ardına oğlum doğdu sonra anladım ki aslında çalışmak daha kolay evde bebek bakmak evin tüm sorumluluklarını almak daha zormuş . Bebekten sonra bebeği bırakmak evet zor ama dışarı çıkıp havanın değişmesi 24 saat annelik yapmaktan daha kolay gibime geliyor . Ev gerçekten çok zor 24 saat aynı işi yapıyorsun hemde bedava ama çocuğumu kendi kafama göre büyütüyorum ilgileniyorum bundan değerli de birşey yok . Maddi açıdan destek olamıyorum diye asla düşünmüyorum çocuk bakıcıya gitse ona ödeyecektik temizlikçi gelecekti eve bazen yemek yetişmeyecekti derken aynı olaya gelecekti burada adamın kaybı yok bizim kaybımız var sigortamız yok molamız yok yok oğlu yok yani. Eşim hep hergün söylüyor Allah senden razı olsun diye . Yaptığımız işi hakkıyla yapıyorsak o zaman sorun yok bence . Hergün düzgün yemeğimizi yapıyorsak çocuğumuzla hakkıyla ilgileniyorsak ütümüz kendimizin bakımı evin temizliği daha ne olsun ki ? Ben bazen gün içinde çocukla oyun oynamak için oturuyorum sadece Oda mola mı sizce bence hayır

Eşiniz nasıl hissettiriyor? Size yetersiz olarak hissettiriyorsa sizde o yüzden bu duyguya kapılmış olabilirsiniz belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…