- 29 Mayıs 2021
- 15.020
- 97.889
- 548
- 37
3 tane çocuğa bakıyorsunuz, eşinize nasil yardımcı olacaksınız daha?En küçüğü daha yaşında değil. Diğerleri 4 ve 7
Maddi olarak sıkıntıda değiliz şu anda orta halli yani3 tane çocuğa bakıyorsunuz, eşinize nasil yardımcı olacaksınız daha?
Maddi olarak mı zorlanıyorsunuz?
Zaman zaman insanın ruh hali değişebiliyor ama kendinizi eksik hissetmenizi gerek yok en azından eşiniz üzerinden yok.
E o zaman kendinizi düşünün 3 çocuğa bakarken, eşiniz uzerine düşeni yapıp çalışıyor, çalışsın.Maddi olarak sıkıntıda değiliz şu anda orta halli yani
Kariyer hedefleriniz varsa keşke bu kadar çocuk yapmasaydınız. Üç çocukla girip bir işe girmek çok zor, hatta imkansız. Bence ev hanımlığı ve çocuk bakmak bütün işlerden daha zor, çocuklar büyüyüp kendilerini idare edebilecek duruma gelince çalışmaya başlayabilirsiniz ancak.Maddi olarak sıkıntıda değiliz şu anda orta halli yani
Bu toplumun kadını rahat bırakmama yöntemi oldu. Çalışana da çocuğunu bıraktı kötü anne etiketiyle depresif hissettiriyorlar. Çalışmayana da böyle işe yaramaz ,yetersiz hissi yükleniyor.Merhaba, çocuklarım var ve çalışamıyorum . Annemde yanımda değil. Eşime yardımcı olup çalışamıyorum. Kendimi değersiz hissetmeye başladım. Yanlış bu düşüncelerim biliyorum ama çevremde çalışanları görünce imreniyorum. Şükür eşim çalışıyor ama ona yardımcı olmak isterdim . Neden böyle hissediyorum?
içim çok rahatladı teşekkür ediyorumBu toplumun kadını rahat bırakmama yöntemi oldu. Çalışana da çocuğunu bıraktı kötü anne etiketiyle depresif hissettiriyorlar. Çalışmayana da böyle işe yaramaz ,yetersiz hissi yükleniyor.
Biz insanız. Hiç bir zaman mükemmel de olmayacağız. Size kariyer yapmış bir hekim olarak yazıyorum bunu. 6 sene tıp fakültesi üzerine tus gibi zor bir sınav üstüne 5 yıl uzmanlık eğitimi üzerine uzmanlık bitirme sınavı vermiş bir cerrahım. Sizinle aynı duyguları hissediyorum çoğu konuda.
Kadınlara fizikleri , bakımları , yemek yapma becerileri, ev temizliği , çocuk bakımı vs vs bitmeyen listelerle eleştirme modunda bir toplum. Hiç birini duymayın. Kendiniz istediğinizde , istediğiniz bir işte çalışın.
Çocuklara bakarak ve evin yükünü kaldırarak yardımcı oluyorsunuz işte.Merhaba, çocuklarım var ve çalışamıyorum . Annemde yanımda değil. Eşime yardımcı olup çalışamıyorum. Kendimi değersiz hissetmeye başladım. Yanlış bu düşüncelerim biliyorum ama çevremde çalışanları görünce imreniyorum. Şükür eşim çalışıyor ama ona yardımcı olmak isterdim . Neden böyle hissediyorum?
Günlük 1000 tl ye temizlik kalmadıÇocuklara bakarak ve evin yükünü kaldırarak yardımcı oluyorsunuz işte.
Mesela bakıcı tutsanız 20 bine yok da hadi buldunuz diyelim
Bi de haftada 2 gün temizlk yardımcısı alsanız günlüğü 1000 tl den 8000 tl ayda
Yemekleri de siz yapmayınca dışardan sipariş etseniz her gün 500 tl (en az) 15 bin de oradan
Sizin aileye yaptığınız katkı 43 bin tl
Maaşınızmış gibi düşünebilirsiniz
Aman sus benim öyle yakında 1200 yapar :)Günlük 1000 tl ye temizlik kalmadı
Benimki 1500 e razı olduAman sus benim öyle yakında 1200 yapar :)
Servisle okuldan alan okul sonrası bakan etüd merkezi kreş tarzı yerler yok mu? Varsa masrafı epey azaltır. Ya da aynı yaşta güvendiğiniz bir komşu çocuğunun annesine yarısı kadar bile para verseniz çocuğunuza bakar diye düşünüyorum. Hem arkadaşla vakit geçirmiş olur. Ben de çocuklarım okula başladıktan sonra çalışmaya başladım. Bu şekilde arttırabildim. Yoksa evde oturup ev okulu yapsam daha karlı.
Çaşısna o zaman canım çocuklar annesiyle büyüsünBen çalışıyorum da ne oluyor ki?
Yine eşime yardımcı olamıyorum. Akşam 6 da eve geldigimiz için çocuğu özel okula vermek zorunda kaldık. Aldığım maaş okula gidiyor. İş yerinde de çay demlenmiyor. Kalan para da çay, yemek derken uçuyor. Bence güzelce cocuklarini büyüt ileride bakarsın.
Neden birşeyler yapmaya çalışmiyorsunuz çekingen haliniz neden ? Yanlış anlamayın sizi tutan nedir yani çocuk olamaz çocuklu cok kadın çalışıyor evden çalışan var dışarda çalışan var benim annem 60 yaşında hala çalışıyor:) ve ben küçükken hem kreşe hem arkadaşlarına bırakırdı giderdi çalışmaya mecburdu çünkü ekmek parası geçinemiyorduk. Annesin sen madem yardım etmek istiyorsun ozaman yapmalısın. Seni tutan nedir o korkuyu çekingenliği atmalısın üstünden saatini herşeyini çocuklarına göre ayarlayabilirsin.Merhaba, çocuklarım var ve çalışamıyorum . Annemde yanımda değil. Eşime yardımcı olup çalışamıyorum. Kendimi değersiz hissetmeye başladım. Yanlış bu düşüncelerim biliyorum ama çevremde çalışanları görünce imreniyorum. Şükür eşim çalışıyor ama ona yardımcı olmak isterdim . Neden böyle hissediyorum?
Nasıl onu tutan neNeden birşeyler yapmaya çalışmiyorsunuz çekingen haliniz neden ? Yanlış anlamayın sizi tutan nedir yani çocuk olamaz çocuklu cok kadın çalışıyor evden çalışan var dışarda çalışan var benim annem 60 yaşında hala çalışıyor:) ve ben küçükken hem kreşe hem arkadaşlarına bırakırdı giderdi çalışmaya mecburdu çünkü ekmek parası geçinemiyorduk. Annesin sen madem yardım etmek istiyorsun ozaman yapmalısın. Seni tutan nedir o korkuyu çekingenliği atmalısın üstünden saatini herşeyini çocuklarına göre ayarlayabilirsin.
Tanıdık ya, yabancı değil.Günlük 1000 tl ye temizlik kalmadı
Eşiniz nasıl hissettiriyor? Size yetersiz olarak hissettiriyorsa sizde o yüzden bu duyguya kapılmış olabilirsiniz belkiMerhaba, çocuklarım var ve çalışamıyorum . Annemde yanımda değil. Eşime yardımcı olup çalışamıyorum. Kendimi değersiz hissetmeye başladım. Yanlış bu düşüncelerim biliyorum ama çevremde çalışanları görünce imreniyorum. Şükür eşim çalışıyor ama ona yardımcı olmak isterdim . Neden böyle hissediyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?