- 30 Nisan 2016
- 1.612
- 3.805
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağolun Mune hanım, iki çocuğa ne nafaka alır bilemiyorum ama, çocuklar eğitimdeyken saatlik işlere giderek geçinmenin bir yolunu bulacak bir şekilde.Six, muhtemelen ortalama 10-15 bin arası kira veriyorlardır, Türkiye genelinde doğalgazlı evlerin en ucuzu bile 20 binlerden başlıyor çünkü, mahalle arası eski bir evde oturuyorlardır 10 bin civarları da kiraları vardır.
Maddi kaygılarınızı anlarım çünkü ekonomik şartlar çok zorlayıcı, 2 tane çocuğunuz var ve bu çocukların özel eğitim merkezlerinde her gün eğitim alması maliyetli + kira, faturalar, mutfak masrafı, çocukların kişisel ihtiyaçlarını karşılamak kolay değil ama duygusal yalnızlıktan korkmayı anlamam normal de bulmam zira eşiniz çocuklarınızın parasına dahi göz dikmiş, kendiniz yazdınız :Ama duygusal olarak tamamen yalnız kalmaya borraz korkum var bu da normal değil mi?
Onlar dediği kendi çocukları.bana dediği evde sen ver egitimj. Para yedirme onlara.
Anne babanın yaninda bir de oğlu ve gelini var. Yani erkek kardeşim ve eşi bir de çocukları. Hoş kimse olmasa da kabul etmezler beni. Ayrıca 30 bin değil kesin garanti olarak 23 bin. Eşim mecbur nafaka vermeye ama onu da zorlayacak. Yani ayrılınca da beni zorluk bekliyor . Sadece geçinme değil eş ile şartlarda anlaşma. Fiziksel şiddet hiç uygulmadi ama ayrilima asamasinda daha kötülesecek biliyorum. Zaten iki zor var hangisi çekilmeye daha deger ona karar vermem gerekiyor. Eşle küfür borç huzursuz ama biraz da olsa güvenli bir hayat mı yoksa huzur ve maddi acidan biraz zorlanacağım. Çocuklarla da zorlanacagim bir hayat mı ? Karar vermeye calisiyorumSağolun Mune hanım, iki çocuğa ne nafaka alır bilemiyorum ama, çocuklar eğitimdeyken saatlik işlere giderek geçinmenin bir yolunu bulacak bir şekilde.
Aile evini de bilmiyoruz ki , bir göz oda artı üç kişi , ana baba yaşlıdır büyük ihtimalle iki özel çocuğa nasıl güç yetsin ki çok zor.
Koca 35 bin maaşla çocukları alır ben bakarım demiş o da kirada, konu sahibi de 30 bin lira ile bakabilir sanki bu şartlarda , Allah o yavruların yardımcısı olsun.
İlk cocuk down olduktan sonra genetik test yaptırmalıydınız bu arada en sağlam korunma yöntemleri ile korunmalıydınjz,kontrol hapı gibi,sonra da eşiniz kumar vs battığında ayrılmalıydınz.Hiç birini yapmamış hala bilemiyorum diyorsuz.Neyi bilemiyorsunuz?Devletin cocuklr için verdiği parayı yiyen bi adam var daha neyi bilemiyorsunuz?
Her gün eğitim alıyorlar zaten yazdım ya. Rehabilitasyon dan ayda 8 saat bı de haftada diğer okullar gibi 5 gün gidiyorlar. Anaokuluna da gittiler ikisi de 3 yıl şimdi de uygulama okulundalar ben fazladan ücretli eğitim aldiramiyorum. İkinci yıl onu da zor kötek aldirdim yazdım ya .Maddi kaygılarınızı anlarım çünkü ekonomik şartlar çok zorlayıcı, 2 tane çocuğunuz var ve bu çocukların özel eğitim merkezlerinde her gün eğitim alması maliyetli + kira, faturalar, mutfak masrafı, çocukların kişisel ihtiyaçlarını karşılamak kolay değil ama duygusal yalnızlıktan korkmayı anlamam normal de bulmam zira eşiniz çocuklarınızın parasına dahi göz dikmiş, kendiniz yazdınız :
Onlar dediği kendi çocukları.
Önünüzde 2 yol var, ya bu adamla evli kalacaksınız ne kumarı bitecek ne kumar borcu, üstüne size hakaret etmeye devam edecek, sizden para koparabilmek için sizi çocuklarınızı dövmeye kadar götürecek işi, yapmaz demeyin yapar.
Ya da çocuklarınızın her gün yarım gün de olsa eğitim almasını sağlayacaksınız, onlar eğitimdeyken siz bir işte çalışacaksınız, eşinizden de boşanacaksınız ondan da çocuklar için nafaka alacaksınız, nafaka maalesef çok yüksek olmaz ama en azından akmasa damlar.
Ailenizin de karşısına dikileceksiniz, maddi destekleri yoksa bile manevi destekte bulunacaklar, onların yakınlarında başınızı sokacağınız bir ev ayarlasanız bile bir şeydir bence.
Evet şartlanmışım otomatik down okumuşum.Down değil otizm
Bu eşle yaşamak bir seçenek değil. Zorlanın hırpalanın ama çocuklarınız ve kendiniz için yaşayın. 20 yaşında gibi konuşuyorsunuz. Bu adam kaza geçirip ölebilirdi o zaman nasıl yaşayacaktınız. Yapmayın kendinize ve çocuklarınıza bu zulmü adam size yapışmış bir kanserli uzuv gibi. Kesin atın.Anne babanın yaninda bir de oğlu ve gelini var. Yani erkek kardeşim ve eşi bir de çocukları. Hoş kimse olmasa da kabul etmezler beni. Ayrıca 30 bin değil kesin garanti olarak 23 bin. Eşim mecbur nafaka vermeye ama onu da zorlayacak. Yani ayrılınca da beni zorluk bekliyor . Sadece geçinme değil eş ile şartlarda anlaşma. Fiziksel şiddet hiç uygulmadi ama ayrilima asamasinda daha kötülesecek biliyorum. Zaten iki zor var hangisi çekilmeye daha deger ona karar vermem gerekiyor. Eşle küfür borç huzursuz ama biraz da olsa güvenli bir hayat mı yoksa huzur ve maddi acidan biraz zorlanacağım. Çocuklarla da zorlanacagim bir hayat mı ? Karar vermeye calisiyorum
Çocuklar otizmmis, down sendromu testini neden yaptırsınlar ki? İkisi birbirinden çok alakasız rahatsızlıklariki cocuk da down sendromlu genetik test yaptırdınz mı?
Oglum uyaran eksikliği teşhisi aldi, özel eğitimde 5. Senemiz bitti. Olayların içinde olan bir anne olarak sana yazıklar olsun diyorum. Çocuğunun iyileşme şansı en yüksek olan dönemlerini kumarbaz kocan için heba etmişsin.35 . Haklısın yaptığına bahane bulmaya çalışıyor. Ya biz çok kavgalar ettik. Huzur yok sanirim benim de biraz zayifligim var bu konuda .Terapi alıyorum zaten daha güçlenmek ve psikolojik sağlamlık için. Terapistim de biliyor bunlari senin güçlenmen lazım diyor öncelikle.. Eşim sert zorla çocukları benden de alabilir sen değil ben bakarım diye daha önce bunlari konuştuk. Bende şimdi bakmiyosun dusunsen kumar oynamasın o zaman nasıl bakacaksın eğitimlere götürecek son. Yaşlı annesi de bakamaz ikisine
Ne diyorsun sen be! Benim ne yaşadığımı biliyor musun ? Bu hadsizlik nasıl bir level? Buraya yazdım diye kimse hakaret edemez. Tüm yanıtları iyi okusaydin benim bunca zorluğa rağmen ne yasadigimi az da olsa anlardın. Sakın bir daha cevap verme. Benim anneligimi sorgulayamazsin senOglum uyaran eksikliği teşhisi aldi, özel eğitimde 5. Senemiz bitti. Olayların içinde olan bir anne olarak sana yazıklar olsun diyorum. Çocuğunun iyileşme şansı en yüksek olan dönemlerini kumarbaz kocan için heba etmişsin.
23 bin garanti, nafaka da verecek onun zorlaması bir şey değiştirmez hakim bir nafaka biçecek neticede.Anne babanın yaninda bir de oğlu ve gelini var. Yani erkek kardeşim ve eşi bir de çocukları. Hoş kimse olmasa da kabul etmezler beni. Ayrıca 30 bin değil kesin garanti olarak 23 bin. Eşim mecbur nafaka vermeye ama onu da zorlayacak. Yani ayrılınca da beni zorluk bekliyor . Sadece geçinme değil eş ile şartlarda anlaşma. Fiziksel şiddet hiç uygulmadi ama ayrilima asamasinda daha kötülesecek biliyorum. Zaten iki zor var hangisi çekilmeye daha deger ona karar vermem gerekiyor. Eşle küfür borç huzursuz ama biraz da olsa güvenli bir hayat mı yoksa huzur ve maddi acidan biraz zorlanacağım. Çocuklarla da zorlanacagim bir hayat mı ? Karar vermeye calisiyorum
Çocuğun otizm teşhisini 3 yaşına kadar aldırmamışsınız hanımefendi , hödük kocanızın yanında böyle çenenizi açamayıp doktora götürmemiş en kıymetli zamanlarını yemişsiniz. Üstüne sözde “kaza” o nasıl oluyorsa artık 2. Çocuğu yapmışsınız bingo o da otizm genetik test, bilinçli ebeveynlik hak getire çünkü.Ne diyorsun sen be! Benim ne yaşadığımı biliyor musun ? Bu hadsizlik nasıl bir level? Buraya yazdım diye kimse hakaret edemez. Tüm yanıtları iyi okusaydin benim bunca zorluğa rağmen ne yasadigimi az da olsa anlardın. Sakın bir daha cevap verme. Benim anneligimi sorgulayamazsin sen
Devletin çocuklara harcayın diye verdiği parayı kumar borcunda tüketiyorsunuz .O evlatlara yazık.Merhabalar ben 8 yıllık evliyim ve iki özel cocugum var . Ben uni mezunuyum ama atanmadim . Ev hanımıyım. Eşimle evliliğimiz ikinci çocuk doğana kadar iyiydi ama sonrası sıkıntılar baş göstermeye başladı. Kızım bir yaşına girmek geldikten sonra anlasmazlkk başladı . Hakaret etmeler vs ama yine de iyiydik ta ki kumar oynayıp battığını bana söyleyene kadar. Bu da 2020 nin guzune tekabul ediyor. Bana eşim dedi ki ben battım istersen bırak git beni.bende tamam bir hata yapmışsın bırakıp gitmem. Yanindayim borçları ödeyip biturecez. O zaman iki kucuk çocuk var üstelik kaçarak evlenmisim ailemin yanına nasıl gideyim. Neyse bu arada buyuk olan oğlum konusmuyor bu çocukta bir sikinti var diye düşünüyoruz.3 yasindaydi. Bir yıl sonra ona rapor çıkardık. Otizm olduğunu öğrendik. Eğitimlere başladım. Ve bakım maasina başvurdum onu da almaya başladım. Cocugumuza fazla eğitim gerekli ve haliyle ücretli ama eşimin borçları yuzunden aldigim parayı da çocuğun egitimine harcayamiyirum. Kredi falan d a ekip borçlanmis o parayı da kumarsa sanal kumara yedirmis. Neyse yapmayacam dedi bende inanıyorum inanmak zorundayım. Gel zaman git zaman bir borçları daha iyi odeyebilelim diye sobalı eve taşındık. Ev sahibi fahiş zam yaptı. Orda ben fedakarlık yaptım yapmaz olaymisim. Sobalı , fareli bir ev. Ve bu arada oğlumda bir yıl sonra kızımın da otizmli olduğunu öğrendim. Bu tasinma dan önce neyse bir yıl orda sabredrriz sonra yine dogalgazli eve geçeriz dedi gecmedik. 4 . Yılım hala burdayım. Ve sürekli bize borç çıkarttı sürekli icralar. Yani kumari asla tam bırakmadı. Biz borç öder sanarken o yine kumar oynamış. Bunun için neler yapmadık ailesi de biliyor ve onlarında paralarını aldı. Dediler maaşı alinca bize getir banka uygulmasini tlfnundan sıl biz odeyelim. Parayı biz idare edelim dediler ama biraz yaptı gibi sonra yine aynı maaşı falan vermedi. Velhasil adam degismedi. Degismez biliyorum ama işte çocuk var ortada ve bir umut. Tabiki bu arada kavga gürültü eksik olmadı. Onun bana küfürleri gittikçe arttı. Anneme bana olmadık küfürler. Kendi ailem de beni çocukların durumunu görünce özel durumlarini disladilar. Eşim karsisinda yalnız bıraktılar. Aslında aileme de kırgınım onlar da çok ağır laflar söyleyince onlara da gidemiyorum. Eşim de sürekli o çocuğu . , aklınıza gelebilecek tüm küfürler sarfettiginden onunla olmak istemiyorum. Ama aldığım iki çocuğa bakım maaşı 23 hadi bir de eğitim desteği 2 gelecek ayda . Ve ben 25 binle idare edebilir miyim onu düşünüyorum. Eşim iki ay önce yine borclandirdi beni . Faturama ek tlf aldık ve 10 sattık. O parayı bir arkadasindan borç almış ona vermiş . Bana da icra geldi onun için verecem dedi ama önce borsa oynamis ondan arkadaşından para istemis bunlardan sonra haberim oluyor ve bunun gibi çok yaptı. Eve icra gelince bende onu ödeyecek sandım. Şimdi bana adamın huyu belli niye yardımcı oldun diyeceksiniz ama beni yalnız bırakmakla ve küfürle baskı yapıyor. Özel çocuk olduğu için arada ona ihtiyacim oluyor gezdiriyor arada vs. İstedigini yapmadigimda anneme giderim diye tehdit ediyor ve yapmayınca gerçekten gidiyor saatlerce gelmiyor. Neyse biraz da narsist bence . Beni asagiladigi da oluyor. Yani iki arada bir deredeyim hem ayrılmak istiyorum hem korkuyorum. İki otizmli cocukla para sorunu olmasa da idare edebilir miyim diye. Ben bakıyorum hep ama arada yardımcı olduğu oluyor. Evliliğimiz normal değil onurum her gün zedeleniyor ama bilemiyorum
Sadece konusmama vardı onun dışında göze çarpan ağır bir durunu yoktu her şeyi iyiydi algısı komut alması. Otizm konusunda özellikle bilgim yoktu ve dediğim gibi oldu. Biz konuşmuyor diye goturduk otizm mi diye değil. Belirgin bir problem gozukmuyordu konuşmaması disindaÇocuğun otizm teşhisini 3 yaşına kadar aldırmamışsınız hanımefendi , hödük kocanızın yanında böyle çenenizi açamayıp doktora götürmemiş en kıymetli zamanlarını yemişsiniz. Üstüne sözde “kaza” o nasıl oluyorsa artık 2. Çocuğu yapmışsınız bingo o da otizm genetik test, bilinçli ebeveynlik hak getire çünkü.
Uyaran eksikliği bütün gün tv izlemekten ve ilgisizlikten sende çok iyi anne olsan çocuk uyaran eksikliği olmazdı. Haklı olsanız bile kırıcı şekilde konuşmayınOglum uyaran eksikliği teşhisi aldi, özel eğitimde 5. Senemiz bitti. Olayların içinde olan bir anne olarak sana yazıklar olsun diyorum. Çocuğunun iyileşme şansı en yüksek olan dönemlerini kumarbaz kocan için heba etmişsin.
Allah yardımcınız olsun öncelikle, bakım maaşını eşinize sakın vermeyin çocuklar için harcayın,zaten maddi bir desteği yok gibi karar sizin bu destek işinin neresinde en iyi siz bilirsinizAilem beni dışlamis ve biri 6 diğeri 8 yaşında iki küçük çocuk. 25 binle gecinebilir miyim? Ve çocuklara ben calissam bakacak kimse yok.. ee bakiciya da para zaten verecek durumum yok. Bırakıp gitmek çok ciddi cesaret istiyor şu ekonomik şartlarda. Değilse bende sürekli bu fikirdeyim bı çıkıp gidebilsem en azından işin ciddiyetini anlar diye . Eşim de uzlaşmacı bir taraf yok . Gittim diye daha beter olacak ve belki bakamamam için nafaka da vermeyecek