Merhanba arkadaşlar...
Şu an 10+3 haftalık ikizlerime gebeyim...
Mimarlık şirketinde çizim yapıyorum masa başı çalışıyorum.
Maaşım asgari ücretin çok üstünde de olsa işverenim sigortamı asgari ücretten gösteriyor.
Ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum.
Doğumdan sonra 8 hafta 2 ay demek onun da üzerine 6 ay ücretsiz izin verirler mi bilmiyorum.
Ya da ne yapacağım bir yandan da iki bebeği kime emanet edebilirsiniz ki?
Sizler nasıl yaptınız siz mi baktınız bebişlerinize işi ne yaptınız?
Devletten ne kadar doğum parası aldınız?
Paylaşalım lütfen aklımda bir sürrü soru işareti var :18:
merhaba
hayırlı olsun bebişleriniz saglıkla kavusun ınsallah
bende hamıleyım ve 2 yasında da bı oglum var 2010 yılında dogum yaotım ıse yenı gırdıgım ıcın ucretsız alamadım 3 aylıkken ıse basladım saolsun ablam baktı 17 aylık olana kadar sonrasında da kres halen devam edıyor benım maasım aynen devam ettı ben sıgortadan aldıgım parayı kuruma verdım 5.5 cıvarı bı mıktardı
bu bebegımde de ucretsız alıcam devlette oldugum ıcın 6 ay garantı verırler ama ben daha fazla ıstıyorum keske memurıyet gıbı 2 yıl verseler alırım ama 1 yasına getırebılırsem sükredıcem evde ondan sonrada krese devam edıcekler ıns benım düşüncem bu sekılde kısmet olursa
canım anladım dediğin gibi devlette olduğun için çok şansliymişsin...
ben özelde çalışıyorum ve durumum anlattığım gibi yüksek maaşla sigortam asgari ücretten görünüyor çok komik bir durum ama yine de işte böyleler napalım...
şimdilerde de acaba işverenlerimle konuşsam da acaba doğumdan sonraki iki ay iznimden sonra hani gelip 5 saat falan çalışıp gitsem idare ederim belki bilmiyorum çok
çaresiz hissediyorum bu konuda...
Devlette değilsen iş yasa ve kurallara değil,iş verenin insafına bakıyor malesef..
Ben 30 haftama kadar çalıştım,ıvır-zıvır il dışı gezilere bile götürüldüm,hadi tazminatım için problem çıkarmasınlar diye..
Sende durumlar nasıl?Genelde izin almak kolaymıdır mesela?
Daha önce bir yerde çalışmadıysan nasıl çıkıldığı tecrübesi de yaşamamışsındır,ama eğer aranız işçi-işveren şeklinde ise menfaat her halukarda devreye giriyor,
İşe devam etten maddi açıdan zorunluluk mu yoksa devam etmesen de olur mu,
seni çıkarırlar mı sence,iyi bir tazminat alabilirsin çünkü..
Yoksa sen mi istifa etmek zorunda kalırsın,
Çünkü ilerleyen haftalarda hamilelik de ağırlaşıyor,doğum ve sonrası da zor oluyor,
artık yalnız değilsin çünkü..
Merhaba arkadaşlar bu konuyu artık ciddi ciddi düşünme vaktimiz yaklaşıyor çünkü ben artık son 3 aya girdim nolcak halim bilmiyorum
işverenlerim biraz sorunlu gibi henüz o ulvi konuşmayı da yapmaya cesaret edemedim.
şimdilik düşüncem doğumdan sonra bebişlerimi 6 aylık haline getirebilmek inşAllah olurda sağlıkla doğarlarsa tabii...
Ama içimde yine de sıkıntılar var ya işten çıkarılırsam diye hoş çıkaracaklarını sanmıyorum ama bu kez de burnumdan getirirlerse diye korkuyorum...
işyerim benim ilk işyerim 2003 ten bu yana çalışıyorum ve mutlu bir ortamım var şimdilik güçlüyüm o yüzden hala iş yerindeyim ve rahatım da ayaklarımı uzatmış sizinle yazışıyorum işler güçler de durgun ama yinede aldığım maaştan memnunum sigortam asgari ücretten yatıyor ama 2 cıvarında alıyorum yani inşAllah beni göndermezler doğumdan sonra ve sabrederler çünkü paradan ziyade
ben evde olabilecek biri değilim parada cazip tabii yani ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum doğum iznim bitince çocuklarda 6 aylığı falan bitirince iş başı yaparım diye düşünüyorum henüz eşimle de tam konuşmadık ama artık konuşsak iyi olur.
sizler ne yapcaksınız ne durumdasınız?
Merhaba arkadaşlar bu konuyu artık ciddi ciddi düşünme vaktimiz yaklaşıyor çünkü ben artık son 3 aya girdim nolcak halim bilmiyorum
işverenlerim biraz sorunlu gibi henüz o ulvi konuşmayı da yapmaya cesaret edemedim.
şimdilik düşüncem doğumdan sonra bebişlerimi 6 aylık haline getirebilmek inşAllah olurda sağlıkla doğarlarsa tabii...
Ama içimde yine de sıkıntılar var ya işten çıkarılırsam diye hoş çıkaracaklarını sanmıyorum ama bu kez de burnumdan getirirlerse diye korkuyorum...
işyerim benim ilk işyerim 2003 ten bu yana çalışıyorum ve mutlu bir ortamım var şimdilik güçlüyüm o yüzden hala iş yerindeyim ve rahatım da ayaklarımı uzatmış sizinle yazışıyorum işler güçler de durgun ama yinede aldığım maaştan memnunum sigortam asgari ücretten yatıyor ama 2 cıvarında alıyorum yani inşAllah beni göndermezler doğumdan sonra ve sabrederler çünkü paradan ziyade
ben evde olabilecek biri değilim parada cazip tabii yani ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum doğum iznim bitince çocuklarda 6 aylığı falan bitirince iş başı yaparım diye düşünüyorum henüz eşimle de tam konuşmadık ama artık konuşsak iyi olur.
sizler ne yapcaksınız ne durumdasınız?
prenslerim neler yaşamışsın öyle canım ya kıyamam sana. benimde işyerimde densiz bir kadın kıskançlık yapıp bana çattı oda ikiz istemiş olmamış mış 3 çocuğu var birde. sonra amire yalan yanlış şeyler konuştu kulağım duya duya ses çıkartmadım ama sinirlendim o sinirle sol elim tutmaz oldu resmen 3 gün rapor verdi dr. akabinde en üst amire çıkıp birim değiştireceğimi dile getirdim ama o beni bırakmadı sağolsun dinleme onları dedi. yine birgün dedikodumu yaparken duydum sinirlendim ve kanamam oldu tabi sonrası malum raporlu günler. sinir stres hiç yaramıyor sakin olmaya çalışalım. kaderimizde ne varsa onu yaşarız bebişelr sağsalim gelsinlerde inşallah.
meclis tatile girmeden önce kürtaj yasasının içinde doğum izninin 6 aya çıkartılması vardı inşallah ekimde meclis açılır açılmaz çıkar o yasa kürtaj konusunu bilemem ama doğum izni arttırılmalı kesinlikle 4 ay yetmiyor.
Ben Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından birinde müdür olarak calisiyodum, hamileligimin basında bulanti ve kusmalarim cok yogun oldugu için sürekli hastanedeydim, son zamanlarda tansiyon düşüklüğünden dolayı düşmelerim başladı ve nihayetinde de yemek borum yırtıldı, oradaki dr'da bana 40 günlük heyet raporu verdi. 40 gunün sonunda ise döndüğümde genel müdürüm beni odasına çağırdı, saolsun kendisi araştırmış; ikiz gebelik cok riskliymis, bı daha rapor almam gereken durumlar olablilirmis, olmasa bile 2-3 ay daha anca çalışabilirmisim, sonrasında ücretsiz izin istermisim kesin, benim ilk oglum 4 aylikken ameliyat olmuştu bende mecburen isten ayrılıp ona kendim bakmıştım yine benzer bir durum olabilirmiş...vs tüm bunların sonunda benim müdürlüğümü yönetmenliğe düşürüp, üstüme bı de müdür almış, islerin devam etmesi sartmis, kanalın menfaatını düşünmek zorundaymis, aldığı müdürde birazdan gelirmiş Ogün ise başlayacakmış, tanisirmisiz... Beynimden aşağı kaynar sular döküldü, oturduğum yerde elim ayağım buz kesti, dilim tutuldu resmen, yılların emegine mı yanarsın, arkandan is çevrilmesine mı yanarsın, benimle oturup bir kere bile konuşmadan yapılan harekete mı yanarsın... Neyse bisey demeden odadan çıktım, esimi aradım böyle böyle ben istifa ediyorum dedim, istediğini yap arkandayim dedi, odasına geri dönüp istifamı verdim...benim izin isleride böylece tamamen çözülmüş oldu.
Hersey kısmet, her bebek riskiyla gelirmiş demekki bebeklerimin oradan yiyeceği lokmaları yokmuş, benim için olay bu basitlikte kapandı...arkadaslarım dava acalım, Tv'ye çıkalım...vs dediler ama uğraşmak istemedim, o haftayı cok üzgün ve sınırlı geçirdim akabinde de rahimde hunilesme ve kisalma görüldü, sebebim olmuşlar mıdır bilmiyorum ama eğer oldularsa öbür tarafta görülecek hesabımız var demektir.
2014un basında, bebekler 1 yasını geçtikten sonra yani yeniden donucem inşallah calışma hayatına, bu devirde 3 çocukla, istanbulda, tek maaşla mümkün degil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?