Çalışan anne adayları doğumdan önce ve sonrası iş durumu?

Canım kaybın için cok üzüldüm ozellikle de bu sekilde kaybetmiş olman cok acı, yaşadığın üzüntü ve acı için ne desem boş, Allahım bu kuzularını saglikla kucağına versin, sana teselli olsun, hayırlı sorunsuz bı hamilelik geçir inşallah...dediğin gibi kimsenin ahi kimsede kalmıyor, cennette cehennemde önce bu dünyada yaşanıyor....

Bu arada aramıza da hosgeldin :) imkanın varsa bence de rapor al, ikiz gebelik ip üstünde yürümeye benziyor çünkü...

amin inşallah Allah olmayanlara da versin. ben bütün hanım kardeşlerime dua ediyorum.

Hoşbuldum canım
ocak ayına kadar bu seneden 38 gün rapor hakkım var. asıl heyet raporu almak gerek. işte o konuda doktorlar zorluk çıkartırlar mı bilemiyorum. işim masabaşı bir iş değil. öğretmenim okulum ilçenin en kötü 2. okulu çocuklar fena. müdürüm rapor alabildiğin kadar rapor al dedi. bu sene tayin isteme işim olmasa ücretsiz izin de kullanırım ama bizde ücretsiz izin hizmet süresinden sayılmıyor malesef. evime yakın bir okula gelirsem çocuklarıma yakın olurum arlarda gider gelirim ama şuan ki okulda çok zor.
inşallah heyet raporuda alabirim. dua edin arkadaşlar.

İnşallah alabilirsin canım yaa...ama bu öğretmenlerin her ısı de cok bilinmeyenli denklem yani, onu ona saymazlar, bunu burdan kabul etmezler günah yani, hamileyiz ne düşünüp nelerle uğraşıyoruz...gerçi özel sektör daha mı iyi?! bı adamın iki dudağının arasında bebeklerle geçireceğin gün sayısı, valla kadın olmakta, anne olmaya çalışmakta cok zor bu düzenin icinde!!!

canım benim masabaşı olmasına rağmen doktorum rapor veriyor 1,5 aydır evdeyim heyet raporuyla bu raspor bitince 1 ay daha verecek ondan sonrada doğum iznim başlıyacak.yani 3 ay heyet raporuyla geçireceğim. iyi bir soktor bulursan neden vermesinki benim doktorum çok titiz fazla ayakta kalmam, fazla oturmam bile yasak. yalnız ben bi düşük tehlikesi atlattım ondan sonra vermeye başladı doktorum seninde öyle gösterip raporlu geçirebilirsin

canım nelerle uğraşmışsın ve böylesi güzel bir meslekte güzel bir yerde seni nasılda uğraştırmışlar...
ben 9 senedir bir mimarlık şirketinde çalışıyorum oturarak çizim yapıyorum minik bir şirket bizim temizlikçi bekçi sekreter iki de çizimciyiz diğer çizimciyi ben yetiştirdim projelerin altında patrondan sonra benim ismim yazıyor diğer çizimci çizse bile işte iki de patron var yani toplamda 7 kişiyiz birde stajer.benim hakkım yenirse o kadar da dert değil ama senin ki ne kadar da önemli bir iş millet cinlik yapmak için yaşıyor yemin ederim. sen çok sabırlı bir insansın ne kadar değerli bir öözellik bu hiç merak etme hakkın kimsede kalmaz üzüldüm senin adına inşAllah bebişlerin ve sen sağlıklı olursun...

canım seninde başından ne kötü olaylar geçmiş inşAllah bu gebeliğin huzurlu ve güzel geçer hiç kendini üzme Yaradan Rabbim seni de iki meleğini de korusun inşAllah...

Valla bende bu hafta konuşucam iş verenlerimle bizim ki dediğim gibi 7-8 kişilik bir mimarlık şirketi üniversite stajımı burada yapmıştım babamların evini çizmişti karısı kocası da yapmışt inşaatı.ordan geliyor tanışıklığımız ben mezun olunca da işe girdim buradaa 2003 eylülde kasımda da sigortam başladı ama asgari ücret gösteriyor sigortamı bu benim için kötü sadece...
mesin piyasasına göre maaşım oldukça iyi inşaat teknikerleri genelde çok yüksek almıyorlar burada...
ben işimi çok seviyorum onun dışında üniversite den sonra hiç evde oturmadım liseden sonra da üni ye gittim yai evde oturmanın nasıl birşey olduğuunu bilmiyoum ve korkuyorum yani evde yapamam ben biraz psikolojik bir durum tabii.o yüzden bebişlerim 6 aylık olduktan sonra geri dönmek istiyorum işe ve eşim aslında çok destek değil o ayrılmamı dinlenmemi ve bebeklerle ilgilenmemi istiyor ama direkt te konuşmaya cesaret edemiyor benimle çünkü hassas olduğumu biliyor işime bağlı bir piskopat olduğumu da biliyor.sonuçta iş yerinde 10 saat kalıyorum ve bu safhada eşimden daha çok görüyorum işyerimi.
birde burda olduğum konum benim için çok önemli burda iki patronumuz var karı koca onlardan sonra ben geliyorum hani o yüzden devlet kapısı olmazsa başka yerde de çalışmatı açıkçası göze alamıyroum.o yüzden de biraz korkuyorum sanki gidersem geri dönemem gibi..
yine yazarım ben yemeğe iniyorum...

cnm bende masabaşı işte çalışıyodum işim çok iyi idi sakin huzurlu rahat cmtesi işten doğum iznine ayrıldım pazar günü doğum yaptım ani bir şekilde hiçbir şekilde erken doğum riskim yoktu çokta iyi gidiyodu ama kısmet işte 30 haftalık doğum yaptım buarada 4,5 ay evde kaldım ama erken doğum yapmamdan kaynaklandı bu ücretsiz izin şansım yoktu şahsi firmaydı idare ettiler ya dedim başladım işe 2 ay çalışabildim 1 tanesine annem diğerine kayınv. baktı ev içi problem v.s v.s derken işten ayrılmak zorunda kaldım iyikide ayrılmışım şimdi bebeklerimin başındayım çok şükür 1 yaşımıza girdik düzeltilmiş 10 aylık tabiki ama oğlum beyin kan. geçirdi erken doğuma bağlı 2 kere beyin ameliyatı kızımda 2 kere gözlerden ameliyat baya bi sıkıntılı geçti şu 1 yıl amma velakin çok şükür bu günlerimize çalışmayı çok istiyordum bırakıncada iyiki ayrılmışım dedim bebeklerim iyiler ALLAH a şükür çokta akıllılar oğlum sadece sağ elini kullNMIYO KANAMA SOLDA SAĞA VURUYORMUŞ ONUDA FİZİK TEDAVİYLE AŞIYORUZ ALLAHIN İZNİYLE tabiki anca bakıcı tutarsın diyecem ama sana çok ihtiyaçları olacak 1 tane farklı 2 bebek çok ama çok

Canım ne kadar zor bir dönemden geçmişsin ve hala da geçiyorsun Yaradan Rabbim bir an önce sağlınıza kavuştursun bebişleri...
ben de dediğin gibi bir yandan da diyorum ki boş ver işi ama olmuyor çünkü çizimler elimde birde 8 görümcem var hoş hepsi evde değil ama onuda birazdan yazarım...
çok geçmiş olsun şimdiden...

Eşim Gaziantep li kayınpederim (rahmetli huzur içinde yatsın) oğlanı bulana kadar çalışmış 8 kızdan sonra gelen erkek eşim...
bense 5 kardeşin ortancası 2 ablam iki erkek kardeşim var.
annem ve babam her sene 1 veya 2 kez fransa ya gidiyorlar annem rahatına pek bir düşkün ayrıca babama da çok bağımlı biri ablam şehir dışında iki doğumunda da annem bebeğin göbişi düşünce çarığına bakıp koştu kocişine geldi (anlamam nasıl bir aşk yaşadılarını)
babamda annem şehi dışına çıkınca hemen hastalanır ve ablamın evine gitse de 4 gün evine geri dönmek ister...
Herneyse....
Annem 8 görümcem olduğu için bana izin vermezler zaten diyen bir tip birde rahat ya gezmeyi tozmayı sever bilenler bilir geçen haftamı çok zor atlattım hastaydın benim annem 5 gün aradı yazlığa giderken bir uğrim dedi işteyim deyince de iyi kızım iyi ol dedi ve yazlığa gitti(babam yönetici yazlıkta kendilerini oradaki arkadaşlarına adadılar) (şikayet gibi benim ki ama kusura bakmayın annelerinizin de kıymetini bilin diye yazıyorum).yani bir hafta 10 gündür hasta ölüyorum ama annem gelip görmeyi bırakın arasaydı hasta olduğumu öğrenirdi hastalığımı da 5-6 gün sonra öğrendi.
kayın validem 80 yasşında alzamır ton ton bir kadın kızların en küçüğü (40 yaşlarında bekar) ona bakıyor günde 20 ilaç içiyor malum hasta kendine bakmamıyor.8 görümcemin 6 sı bekar ( sosyeteliklerinden kimseyi beğenmemiş gibiler laf aramızda) en büyük görümcem 60 ında emekli bebişlere bakmaya çok hevesli (ben oralı değilmiş gibi davranıyorum aslında çaresizim ama kimse bilmiyor),iki görümcem evli kendi aileleri çocukları var,iki görümcem çalışıyor memur,bir tanesi de,biri emekli ama 4 ayını bodrumda yazlıkta geçiriyor (oda eleniyor otomatik olarakbana belli bir düzen lağzım ya burda kalır ya da bakamaz çocuklara)biri de kendine hayrı yok piskopat temizlik hastası birinin ellediği bardağı elleyemiyor telefonunu çamaşır suyu ile silen bir tip.yani bir evin bir oğlu ve ilk bebeklerimiz olan ikizlerim geliyor millet ne şanslısın her biri bir ay bakar ne rahat olursun diyor ama işin aslı en büyük görümcemden başkasının bakamayacağını gösteriyor durumum.
Annem malum o da keyifçi zaten eve getirirsin bakarım olabilir diyor (şahsen ben doğumuma yetişeceğini sanmıyorum kasım da doğurursam annem fransa da olmuş oluyor)görücelerim için diyecek bir şey yok en büyük bakıcaktır sanırım ona da açıkçası kocamı yetiştirdikleri için güvenmiyorum.yanlış anlamayın kocam harika biridir ama bir rüzgarda hasta olan ayağı toprağa değmemiş biri eşim.
yani işten ayrılınca 6 ay tamam ben varım ama sonrası için ben de kendimi garantiye almış değilim.
annemle mersin de evlerimizin arası 10 km kayın validemler le ise 1 km yani bunun kışı da var ama bilmiyorum işte...
siz olsanız ne yapardınız kızlar???

Allah sağ salim kavuştursun bebişlerini sana. heyet raporu eğitim ve arşatırma hastanelerinde veriliyor diye biliyorum. ben şimdilik bana tüp bebek tedavisi uygulayan doktora gidiyorum oda özel hastanede bana da heyet raporu lazım. sen hangi doktora gidiyorsun. istanbuldaysan ben de gideyim. özelden adını yerini yazarsan sevinirim Allah razı olsun

en büyük görümce şansını elinde bulundur ama tek başına iki cocuğa bakamaz bir de bakıcı ayarlamaya çalış. en azından görümcen başında olur. hiç olmazsa çocuklarına nasıl bakıldığına dair şüphelerin olmaz. hepten bakıcıya bıraksan kim bilir nasıl davranacak. işin bu boyutuda var. çocukları evinden çıkarma gelen evde baksın

canım kadın olmak zor hele çalışan kadın olmak daha zor. birde buna ikiz anneliği eklenince zorluğu tarif etmek imkansız.
evlatlarım öğretmenlik dışında istediği mesleği seçebilir. öğremenlik kutsal bir meslek ama günümüzde ne itibarımız kaldı. ne saygınlığımız kaldı. gelenin tokatladğı insanlar olduk. velisi ayrı tokatlar, öğrencisi ayrı, idarecesi ayrı hele memleketi yönetenler ayrı tokatlar. kendime saygım kalmadı. o yüzden çocuklarınız asla öğretmen olmasın. bari bu kadar tokatlanmaya iyi para alsak tesellisi olurdu ama 11 yıllık öğretmenin 1.843 lira maaş alıyorum. değmez

canım ben özel hastaneye gidiyorum heyet raporuda veriyorlar oda geçerli oluyor artık, sgk anlaşmalı sonuçta. ben eskişehir'deyim ve kamuda memurum. eğitim araştırma hastanesine güvenmiyorum geçen sene orada yaşadıklarımdan sonra helede. hakkım olmasına rağmen hemen tek odaya alınmadım, bir gece üç kişiyle yattım wc uzak bir odada serum takıldı bir hemşire gelmedi yanıma. wc yi temizlemezler iğrenç heryer kan gölü v.s. burası çok temiz ver parayı ohh mis gibi valla bizlerde hijyende çok önemli sonuçta.

Kaybından bahsedersen bı de bu ikiz gebelik zaten basli basına rapor sebebi inşallah sorun yasamadan alırsın canım ya, Allah yardımcın olsun..

Cok seyler yasamissiniz ama şükür saglikla atlatmissiniz canım, bununla son bulsun inşallah sikintilariniz...

Durumun varsa kimseye lafını etmeden bı bakıcı tut derim, gerçi sonradan ay biz bakardık diyenin cok olur ama bilki hepsi numaradan...60 yaşındaki gorumcenin yası uygun degil canım iki cocuk bakmak için, full enerjik biri olmalı bir degil iki cocuğa bakicak sonuçta, hiç yoksa romatizmasi vardır onun:) bı de cocuklar sonuçta senin, bakan kisinin seni de kaile alması gerekiyor, yakın biri olunca bu pek mümkün olmuyor maalesef, bana is öğretiyor diyor, ben bilmiyor muyun diyor, sen cekinip öyle yapma diyemiyorsun...vs araniz iyiyken kötü olmayın derim...haa bakıcıların ara sıra mazaretleri oluyor o sıralarda ondan yardım istersin, gece bı yere gidersiniz gelir falan sadece bu gibi durumlar için ideal aday büyük gorumce bence...durumunuz uygun degilse yapacak bisey yok az gezicen, az yiycen, az giycen yine bakıcı tutucan:) ne yap ne et bakıcı tut derim...

Ruveydacim ben istanbuldayim, Anadolu yakasindaysan medipole gidebilirsin, hem SGK ile anlaşması var rapor alabilirsin hem de yeni dogan ünitesi için iyiy diyorlar...

Ruveydacim ben istanbuldayim, Anadolu yakasindaysan medipole gidebilirsin, hem SGK ile anlaşması var rapor alabilirsin hem de yeni dogan ünitesi için iyiy diyorlar...

bende anadolu yakasındayım. medipol de heyet raporu alınabilir mi acaba. her için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…