bende anadolu yakasındayım. medipol de heyet raporu alınabilir mi acaba. her için çok teşekkür ederim
en büyük görümce şansını elinde bulundur ama tek başına iki cocuğa bakamaz bir de bakıcı ayarlamaya çalış. en azından görümcen başında olur. hiç olmazsa çocuklarına nasıl bakıldığına dair şüphelerin olmaz. hepten bakıcıya bıraksan kim bilir nasıl davranacak. işin bu boyutuda var. çocukları evinden çıkarma gelen evde baksın
Durumun varsa kimseye lafını etmeden bı bakıcı tut derim, gerçi sonradan ay biz bakardık diyenin cok olur ama bilki hepsi numaradan...60 yaşındaki gorumcenin yası uygun degil canım iki cocuk bakmak için, full enerjik biri olmalı bir degil iki cocuğa bakicak sonuçta, hiç yoksa romatizmasi vardır onun:) bı de cocuklar sonuçta senin, bakan kisinin seni de kaile alması gerekiyor, yakın biri olunca bu pek mümkün olmuyor maalesef, bana is öğretiyor diyor, ben bilmiyor muyun diyor, sen cekinip öyle yapma diyemiyorsun...vs araniz iyiyken kötü olmayın derim...haa bakıcıların ara sıra mazaretleri oluyor o sıralarda ondan yardım istersin, gece bı yere gidersiniz gelir falan sadece bu gibi durumlar için ideal aday büyük gorumce bence...durumunuz uygun degilse yapacak bisey yok az gezicen, az yiycen, az giycen yine bakıcı tutucan:) ne yap ne et bakıcı tut derim...
prenslerim görümcem bekar taş çatlasın 45 görünüyor sağlık durumu gayet iyi ve şimdiden sahiplenmiş durumda oğlanı oğlana ben bakıcam kıza da diğer kız kardeşi bakıcakmış sanki çocukları ayırabileceklermiş gibi dediğin gibi bakıcam diyorlar şimdilik ama gerçeği o zaman görücez.ben 6 aylığa kadar getirmeyi düşünüyorum zaten ama emin ol ki o kadar bilmişler ki dediğin gibi bir yerden sonra ses çıkaramıyacağım o yüzden benim de duraklamam emin olamıyorum bir türlü vefasız anneme ihtiyacım varken o ise keyifte aslında ben ona çok kızgınım bu ay bu işleri de çözüme getirmem gerekiyor aslında ben de herşi sonlara bıraktım ama bendeki eşte şamda kayısı bi rahat ki sormayın niye rahat çünkü onun da amacı benim işten ayrılıp bebişlere bakmam sonra kreşlik hale gelince işe dönermişim neden mi? çünkü o da ablalarına güvenmiyor tecrübeleri yok ama bilmişlikleri çok.
neyse sabah sabah yine döktüm içimi...
prenslerim görümcem bekar taş çatlasın 45 görünüyor sağlık durumu gayet iyi ve şimdiden sahiplenmiş durumda oğlanı oğlana ben bakıcam kıza da diğer kız kardeşi bakıcakmış sanki çocukları ayırabileceklermiş gibi dediğin gibi bakıcam diyorlar şimdilik ama gerçeği o zaman görücez.ben 6 aylığa kadar getirmeyi düşünüyorum zaten ama emin ol ki o kadar bilmişler ki dediğin gibi bir yerden sonra ses çıkaramıyacağım o yüzden benim de duraklamam emin olamıyorum bir türlü vefasız anneme ihtiyacım varken o ise keyifte aslında ben ona çok kızgınım bu ay bu işleri de çözüme getirmem gerekiyor aslında ben de herşi sonlara bıraktım ama bendeki eşte şamda kayısı bi rahat ki sormayın niye rahat çünkü onun da amacı benim işten ayrılıp bebişlere bakmam sonra kreşlik hale gelince işe dönermişim neden mi? çünkü o da ablalarına güvenmiyor tecrübeleri yok ama bilmişlikleri çok.
neyse sabah sabah yine döktüm içimi...
Erkeklerin öyle bizim hakkimizda herseyi cok iyi bilmelerine hastayim zaten:) benimkide ben istifa edicem diyince, ilk yasasın evde cocukların basında olucak diye düşünmüş, bı ya sabır çekmiştim yani...seni en cok yıpratacak şey herkesin bı fikri olması olacak zaten cocuklardan cok bununla uğraşacak gibisin, bı de lohusa olacaksın şimdiden bol sabırlı günler...
valla canım durumunuz iyiyse bencede hiç yoktan 2 yaşlarına kadar evde durman güzel olur. biz ev kredisi ödediğimiz için ben ücretsiz izin alamıyorum ama ödemeseydik kesin alırdım hiçkimse kendin gibi bakamaz yetiştiremez çünkü. benim annem bakacak inşallah hasta felan olmazsa 2 yaşına kadar baksan yeter dedim ondan sonra kreşe veririz. annem istediğiniz kadar bakarız babanla işimiz ne diyor ama tabi hasta olmazlarsa yoksa nasıl bakacak. benimde kaynanam vefasız ne arar ne sorar ama milletle bebişlerimi konuşur.
Balım benim endişem 2 yıl sonra o konumu nasıl bulucam yeniden yoksa çalışana her zaman iş var ama ben kendi psikolojim bozulur evde 6 ay doğumdan önce 1 sonrasında 6 ay nasıl idare edicem şimdiden düşünüyorum yani kafayı yermiyim diye merak ediyorum...
aynı soruyu başka bi topikte daha sordum burayada yazıyorum bilgisi olan varda cevaplarda sevinirim
ikiz gebelikte doğum izni doğum öncesi 10 dogum sonrası 8 hafta.. son 3 hafta mecburen izne ayrılmak zorundasın. eğer doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarmak istiyorsan tek gebeliklerde 40-8 hafta yani 32. haftada doktorundan çelışabilir kagıdı alıp son 3 haftaya kadar çalışıp 5 hafta doğum sonrasına aktarılabilir.
Ben şu an 26 hftalık hamileyim ve çalışmakta çok zorlanıyorum istesemde o vakta kadar çalışamam. ancak benim yanacak izinleri var. bu izinleri kullanarak ben 34. haftada falan doğum iznimi başlatabilirim. ancak çalışabilir kağıdı almam lazım bu arada kullanmadığı doğum iznimi aktarabilmek için.Acaba tekil gebeliklerde doğum öncesi izin 8 hafta olduğu için 32. haftada alınan çalışabilir belgesini ben ikiz gebelikte doğum öncesi izin 10 hafta olduğu için 30. haftadamı almam lazım?????
bide 30 haftada doğum izni başlasa bile sen 32. haftada erken doğum yaptın doğum öncesi iznin doğum sonrasına aktarılamaıyor herelde ama çalışyor gözükürken erken doğum olursa aktarabiliryorsun herelde????
ben 30 haftalık doğum yaptım tam 4,5 ay evde kaldım 40 haftaya kadar 2,5 ay ondan sonra normal sgk verdiği 2 ay işte...
ankara zekai tahir burak kadın doğum hastanesinin sitesinde şöyle bi şey buldum;
DEVLET MEMURLARINA DOĞUM NEDENİYLE VERİLECEK İZİNLER
I-Doğum Öncesi ve Sonrası İzin Süreleri
Kadın memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, ...) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha eklenir.. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on haftadır.
Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık iznine eklenmesi mümkün bulunmamaktadır. .
Doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
Doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir
Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.
Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.
Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.
Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.
bu durumda ben doğumdan önce(30. hafta ?) iznime ayrılmayıp çalışabilir raporu alıp bu sürede yanacak yıllık izinleri kullansam doğum sonrasına , doğum öncesi izinlerim aktarılmayacak((((
siz doğum öncesi izinlerin hepsini doğum sonrasına aktarmış gibi olmuşsunuz, erken doğum tam doğum izninin başlama haftasına denk gelince...
ben aslından 30. haftadan sonra çalışabilir kağıdı alıp yanacak yıllıkizinlerimi kullanmayı düşşünüyodum ama oda aktif çalıştığın günler aktarılabiliniyormuş, yani izinde olduğum günleri aktaramıycam..ama şöyle bi şey olabilir doğum iznimi başlatmadığım için çalışabilir raporum olduğu için bu sürede erken doğum olursa en azından kalanları aktarabilirim..çinkü doğum iznini başlattıktan sonra erken doğum olursa zannerdersem aktarılmıyo kullanamadığın doğum öncesi izinler...
Aynen benim durumum canım ve aynen dediğin gibi bu seneki kullanmadığımız senelik izin yanmış oluyor ki ben geçen senede 2 gün kullanmıştım ve senede 21 gün hakkım var 9 senelik sigortalı personelim.
bence izleyeceğimiz yol bu haftalada senelik izin kullanmamız ve gelip bir hafta çalışıp çalışabilir raporu almak ve böylece son haftalarda da doğum iznine ayrılmak gibi yani düşünülecek bir şey dediğin gibi bende hep senelik iznimden kullanır sonra da doğum iznime ayrılırım diye düşünmüştüm ama biraz daha araştırmak gerek bu durumu...
unutmadan bende senelik iznimin 1 haftası kullanıp doğum iznine ayrıldım aslında yıllık iznimde pek rahat değildim kasılmalarım oluyomuşta anlamamışım sonra 1 hafta çalıştım sonundada ayrıldığım günün ertesi doğum yaptım
Gerçekten mi?
ya çok dikkatki olmak lağzım bende bu aralar göbeğimin altında sancı hissediyorum tam kasığımda değil kasığımın üzeri göbeğimin alt kısmında ineyse işte bazen çok ağrıyo haftaya doktora gittiğimde söyleyeceğim.
bir de karnım çok sertleşiyor son günlerde artık ayrılim diyorum sanırım bu ay çalışırım gelecek ay çalışmam gibi görünüyor...
çok dikkatli ol cnm çok tehlikeli bi haftaya başlamışın ben senin yerinde olsam hemen izne ayrılırdım bu haftadan sonrası çok kritik...korkutmak için söylemiyorum başımdan geçirdiğim için çok zor...
cnım bu çarşamba doktor randevum var bunu da konuşucam dediğin gibi bu ayın sonunda doktorumda uygun görürse ekim ayında çalışmayı düşünmüyorum...
Elimden geldiğince iş yerinde dinleniyorum işlerimiz durgun tüm gün oturuyorum masamın altına sehpa koymuş durumdayım ayaklarımı ona uzatiyorum ve dinleniyorum ama yine de uzanmak gibi olmuyor patronlarım gidince uzanıyorum ama işte ben daha alışverişe bile başlamadım...
bencede artık izne çıkmalısın gün geçtikçe ağırlaşıyoruz. uzanmak, arada uymak gerekiyor. ben bişeyler almaya başladım bile kızlarıma. birkaç zıbın, alt üst takım daha alıcam birde hastane çıkışlarını alıcam. beşikle oto koltuklarınıda aldımmı tamam zaten. biberonlarını bile aldım ikiz olunca aventin seti çok uyguna geldi 4 biberon 50tl. çay,ilaç biberonu aldım bide. gözüm dönüyor valla o kadar şeker şeyler varki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?