Çalışan anne adayları..

cunci

Mutluluk uzakta değil, kendi içimizde ;)
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2013
1.174
1.643
133
Merhaba..
Öncelikle hepinizin, bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum..

Sorum şu: Çalışan anne adayları, biliyorsunuz hamileler için çalışma saati sınırı var.. Hamile olduğunuzun raporunu, iş yerlerinize, hamileliğinizin kaçıncı haftası bilgi verdiniz?

Teşekkürler. ;)

Canım gündüz standart 8 saat çalışmak zorundasın zaten sadece gebeler gece çalıştırılamaz. Gece vardiyası olan bi işin varsa veya 8 saatten fazla çalışıyorsan rapor verebilirsin hemen. Gebeliği öğrendiğin andan itibaren uygulamak zorundalar çünkü

Merhaba..
Öncelikle hepinizin, bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum..

Sorum şu: Çalışan anne adayları, biliyorsunuz hamileler için çalışma saati sınırı var.. Hamile olduğunuzun raporunu, iş yerlerinize, hamileliğinizin kaçıncı haftası bilgi verdiniz?

Teşekkürler. :KK66:
canım ben öğrenir öğrenmez verdim raporu ama 11 saat çalışıyorum bunlara beni 8 saat çalıştırın hamileyim desem işten çıkarırlar napim

canım ben öğrenir öğrenmez verdim raporu ama 11 saat çalışıyorum bunlara beni 8 saat çalıştırın hamileyim desem işten çıkarırlar napim
Merhaba..
Ama bu senin yasal hakkın.. Hamilesin diye işten çıkarırlarsa sana ciddi anlamda tazminat ödemek zorunda kalırlar. Yasal hakkını kullanmalısın. Aşağida iş kanunu maddedi mevzut. (7.5 saat çalışma süresi yemek süresi eklenmiyor bu süreye)

16.08.2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gebe Veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik’ in 9.Maddesinde Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamayacağı belirtilmiştir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Canım gündüz standart 8 saat çalışmak zorundasın zaten sadece gebeler gece çalıştırılamaz. Gece vardiyası olan bi işin varsa veya 8 saatten fazla çalışıyorsan rapor verebilirsin hemen. Gebeliği öğrendiğin andan itibaren uygulamak zorundalar çünkü
Merhaba..
Bizim yemek ve molalarla birlikte çalışma süremiz 9.5 saat. Hamile ve emzirenler için bu saat yemekle birlikte 8 saate düşüyor.
Ben sadece bilgiyi kalp atışını duyana kadar vermesem mi diye düşünuyorum. 10 15 güne kalp atışını duyacağız inşallah.

Kızlar aynı sekılde ben de kalp atısını beklıyorum duyduktan sonra evrakları verecegım ısyerıne

Merhaba..
Ama bu senin yasal hakkın.. Hamilesin diye işten çıkarırlarsa sana ciddi anlamda tazminat ödemek zorunda kalırlar. Yasal hakkını kullanmalısın. Aşağida iş kanunu maddedi mevzut. (7.5 saat çalışma süresi yemek süresi eklenmiyor bu süreye)

16.08.2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gebe Veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik’ in 9.Maddesinde Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamayacağı belirtilmiştir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
canım hamilelik diye çıkarmazlar performans düşük derler bi bahane bulurlar kaldi ki iş güvenliği bile yok burda kurumsal değil yani....

özel sektörde çalışıyorum ben 6. aya kadar vardiyalı çalıştırıyorlar gece 14-15 saat çalışıyorum. 6. aydan sonra ben vardiyalı çalışmak istiyorum dersen yine çalıştırıyorlar.

MRB ARKADAŞLAR BEBEKLERINIZ hayırlı olsun hangi sektörlerde çalışıyorsunzuz bende ort 9,5 saat çalışıyorum işim muhasebe 5 yılım dolacak iş yerinde ilk bebeğimdede 37 haftada bıraktım işi aslında çalısmak gebelıkde hem zor bazende zevklı sızlerde nasıl

canım hamilelik diye çıkarmazlar performans düşük derler bi bahane bulurlar kaldi ki iş güvenliği bile yok burda kurumsal değil yani....
Performans düşüklüğü bile dense tazminatı çatır çatır alır. Hangi sektör bilmiyorum ama iş performansını kanıtlamak çok ama çok zor. Mağaza sektöründeysen zaten satışına bakarlar. Onu da değiştiremezler mümkün değildir o yüzden de performanstan eleman çıkarsalar bile yine de tazminatı alır. Yemek dahil 8 saat mi ben onu bilmiyorum. Ama söylemende fayda var 11 saat uzun bir süre. Ben klinikte çalışıyorum 5 saat anca çalışıyorumdur molayla filan onda bile çöküyorum hemen uykum geliyor :) haklarınızı kullanın kızlar. Benim arkadaşım yıllardır çalıştığı yerden performans düşüklüğü diye çıkarıldı dava açtı kazandı para vermek yerine mağaza müdür yaptılar. Her türlü davayı kazanırsınız. O yüzden de çıkartamazlar

merhaba bende 7+4 günlük gebeyim iş yerine söyledim bu kanunu muhasebecimiz yok böyle bir şey dediği için patron işleme almadı bu talebimi
Canım ben bildirdim 9 dan bes bucuga calısıyorm onceden 7 ye kadardı. Bu senın kanunı hakkın bıldır bunu sgkya haklarnı savun ılerde kontrollerıne dahı ızn vermezler ayda bı gun ızın hakkın var bu senın yasal ızınlerın. Cocugunu dusunmelısın

Canım ben bildirdim 9 dan bes bucuga calısıyorm onceden 7 ye kadardı. Bu senın kanunı hakkın bıldır bunu sgkya haklarnı savun ılerde kontrollerıne dahı ızn vermezler ayda bı gun ızın hakkın var bu senın yasal ızınlerın. Cocugunu dusunmelısın
sabah 08:30 akşam 18:30 çalışıyorum sabah 15dk öğlen 1 saat akşam 15 dk molamız var şikayet etsem işten çıkarılırsam

her kontrolde rapor alıyorum zaten

Merhaba
Bu konuda ben de çok dertliyim. İsyerim hem çok yoğun hem de çok sıkı. 08:30 18:30 calisiyorum üstüne bir de çoğu zaman fazla mesai yapıyorum hamile olduğumu bildirdiğimde isverenimin tepkisi benim de çocuğum var oldu. Anlayışsız işveren ile çalışmak çok zor.

Merhaba
Bu konuda ben de çok dertliyim. İsyerim hem çok yoğun hem de çok sıkı. 08:30 18:30 calisiyorum üstüne bir de çoğu zaman fazla mesai yapıyorum hamile olduğumu bildirdiğimde isverenimin tepkisi benim de çocuğum var oldu. Anlayışsız işveren ile çalışmak çok zor.

Malesef bi arkadasımda aynı sekıl çalışyor 6 aylık hamıle. Doktora bıle zor yolluyorlar. Oda tazmınat ıcın sıkayet etmyor tazmınatı var onu alıp ısten cıkacak. Bu konuları sgknın danısma hattı var arayıp sormak daha mantıklı

Malesef bi arkadasımda aynı sekıl çalışyor 6 aylık hamıle. Doktora bıle zor yolluyorlar. Oda tazmınat ıcın sıkayet etmyor tazmınatı var onu alıp ısten cıkacak. Bu konuları sgknın danısma hattı var arayıp sormak daha mantıklı
Evet bizimki de pek hoşnut olmuyor izin istedigimde surat asıyor. Bir arayıp öğrenmek lazım nasıl bir yol izlememiz gerektiğini.

Arkadaşlar merhaba,
12 haftalık hamileyim. İş yerinden kimseye hamile olduğumu söylemedim. Zaten çok stresli bir ortamda çalışıyorum. Çalışanlar kesinlikle profesyonel değil. Hamilelikten önce de mobbing uygulanıyordu. Hamileliğimi hiç söylemek istemiyorum. Zamanı geldiğinde sadece patronlar ile konuyu konuşmak istiyorum. İş yerinde huzursuz olduğum için bebeğimin de bundan etkilenmesinden korkuyorum. 32 haftada hemen izin kullanmak istiyorum. Gün sayıyorum.

İş yerinde düzgün de beslenemiyorum. O yüzden de içim hiç rahat değil.
Sizde iş yerinizde böyle şeyler yaşıyor musunuz?

Back
X