- 19 Aralık 2016
- 54
- 41
- 8
- 33
- Konu Sahibi acemi_anne_91
-
Ben bu konuda hani diyorlar ya, bebeğin bana ihtiyacı var falan diye ben bunu hep tam tersi düşünüyorum yani bebeğin anneye değil annenin bebeğe ihtiyacı olduğu için bu kadar acıtasyon yapıyor. Bebeğin bakıma ve anne sütüne ihtiyacı var onu da sütünü sağarak halledersin. Açıkcası (mümkün mü bilmiyorum) ben izinlerimi(ücretsiz izin) bebek doğduktan itibaren değil de bebek 9 aylık veya 1 yaşından sonra kullanmayı düşünüyorum. Tam sevilecek ve öğrenecek dönemde yani
açıkçası ben de doğum iznimi kullandıktan sonra süt iznim sırasında yarım gün annem ya da kv gelecek bakmaya. daha sınra 1 yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum. en azından 2 yaşına kadar bebeğimle olmak istiyorum. sonrası için mecburen kreş olur diye düşünüyorumMerhaba kizlar,
Iyiki varsiniz, iyiki BDV var, sizden fikir almak bana cok iyi geliyor.
Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)
Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.
Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.
kusura bakmayin icimi dokmek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?