- 12 Ocak 2014
- 1.330
- 821
- 133
- Konu Sahibi acemi_anne_91
-
Calisan anneleri hep takdir etmisim desteklemisimdir. Etraftan duydugun ssacmaliklarla sakin moralini bozma canim. Bebegine annen bakicakmis mis gibi gozun arkada da kalmaz. evde oldugun vakitlerde bebeginle kaliteli zaman gecirip boslugu doldurabilirsin.Merhaba kizlar,
Iyiki varsiniz, iyiki BDV var, sizden fikir almak bana cok iyi geliyor.
Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)
Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.
Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.
kusura bakmayin icimi dokmek istedim
sevgi ihtiyacından bahsediyorsanız zaten ilk doğduktan itibaren 2 -3ay kadar ücretli izin var. Ama sonra çocuğun kim tarafından beslendiğinin altının alındığının bi önemi var mı ? hem dünyaya da bir nebze ayak uydurmuş oluyor. Ben bebekle ilk 1 seneyi ölü vakit olarak düşünüyorum. bu benim fikrim. Eğer mümkün olursa da 1 yaşından sonra alıcam ücretsiz izin
dogum ıznımız yasal olarak 3,5 ay yanı 16 hafta o da 37 haftaya kadar calısırsak, sonra ucretsız ızın hakkımız var ama bunun ıcın maddı sartlarının cok ıyı olması lazım bence ılk bır yılı atlattıktan sonrası kolay cocuk ıcın kı bakacak kımsenız de var ve calısma saatlerınız cok uygun bence hıc dusunmeyın...Merhaba kizlar,
Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)
Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.
Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.
Kız sen hamile misin:) tebrik ederim seni tanıdım hamile kalmak için grubundaydim rabbim kucağına almaya nasip etsin inşallah
Evet 4ay aslında 8hafta doğum önce 8hafta doğum sora ben neredeyse bebeğim 2.5aylikken ise dönmusum 2ay yarım gün çalıştıktan sonra ücretsiz izine ayrıldım bebeği bırakmak adeta zor benim de ona onunda bana ihtiyacı var yurtdışı şartları çok iyi burada deli gibi çalışıyoruz maalesef
Bende 32de ayrıldım bebek ne zaman gelir hiç belli değil orası daha küçük :) ben 38haftada doğum yaptım 6 hafta evdeydim ondan sora 2.5ay doğum sonrası izin kullandim ise başladım yarım gün çalıştım iki ay sora yıllık izinler derken hoop ucretsiz izine ayrıldım :) kızımla vakit geçiriyoz onunla geçirdiğim herşey özel:) çok şükür Allah'a. Büyüdükçe doğduğu günü özlersin çok tatlı oluyorlar maşallah:)Ayyyy valla hamileyim ben de seni hatırlıyorum canım.maşallah doğmuş da büyümüş bile benimki hala portakal :)
32. Haftada çalışabilir raporu alıp 3 hafta kullanacagim inşallah ben sıkıntı olmaz ise
O yüzden 13 hafta doğum.sonrasına kalacak inşallah inşallah sonra da yıllık izin bırikltirdim azıcık da rapor alınca 6 7 aylık. Oluyor bebetom Allah izin verirse inşallah
Bende 32de ayrıldım bebek ne zaman gelir hiç belli değil orası daha küçük :) ben 38haftada doğum yaptım 6 hafta evdeydim ondan sora 2.5ay doğum sonrası izin kullandim ise başladım yarım gün çalıştım iki ay sora yıllık izinler derken hoop ucretsiz izine ayrıldım :) kızımla vakit geçiriyoz onunla geçirdiğim herşey özel:) çok şükür Allah'a. Büyüdükçe doğduğu günü özlersin çok tatlı oluyorlar maşallah:)
Rabbim kısmet ederse kucağına alırsın inşallah cinsiyet belli mi neyin olacak:)
Herkes yaşadığı hayatı bilir. Sen sizin için ne iyiyse ona karar ver ve uygula bazı şeyler için bazı şeylerden fedakarlık yapmamız gerekiyor. Üzmeyin kendinizi zamanla her şey yoluna girer.Merhaba kizlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?