çalışan anne olmak ya da çocuğunu kendin büyütmek..

ne yapmalıyım?

• Ankete Katılan
    135
  • Anket Kapalı .
Bulunduğun şehirdeki yerleri yazarsın o şekilde atanırsın. Stajerlik kalktıktan sonra eş durumu tayin isteyebilirsin. Özür grubu tayin haricinde dört sene içinde tayin isteyemiyorsundur o. Gene de meb e bir sor sanmıyorum eş durumunu kaldırsınlar. Önce kazanırsın bir sene sonra hamile kalıp iki sene ücretsiz izne ayrılırsın filan çalışmaya başla bence derim.

Seninle benzer şartlara sahp olduğum için ben kendimden önek vermek istedim öğretmenlik atamasına yetecek kadar puan aldığım halde (89 almıştım) atanmak için başvuruda bile bulunmadım ve ben bu dönemde nişanlanmak üzereydim yani hiçbir resmiyet yoktu. Ankara'da memuriyet tercihi yaptım kpssp3 puanım 92 idi atandım. Şimdi bebeğim var ve ben 2 senelik ücretsiz izin alıcam sonra ikinci bebeği de düşünüyorum Allah izin verirse. O zaman da iki senelik ücretsiz alırım böylece hem memuriyet haklarımı kaybetmem hem de bebişler büyür diye düşünüyorum. Sonrasında çalışmak zor gelirse istifa ederim. NAsıl olsa asaletim onaylandığı için Allah vermesin kötü bir durumda tekrar işe başlayabilrim.

Ben böyle yaptığım için benim sana önerim yaşadığınız şehirde bir memur kadrosuna atanmak için çalış aynı şehirde olunca çocuğıuna bir süre kayınvaliden bakar sonra ikinci çocuğu yaparsan ücretsiz izin vs. kulanırsın.

Arkadaşım maddi durumunuz iyimiş maşallah Allah daha çok versin.
ama bak dediğin gibi eşin çok rahat bir şekilde "öğrenim borcunu ben ödüyorum" diyebiliyormuş..
Ailen kimbilir ne zorluklarla ümitlerle okuttu seni..
Keşke işini aldıktan sonra evlenseydin ama olan olmuş artık..
Onca sene okudum en iyi okulları kazandım ailemi mutlu ettim ama inan atandığımda sevindikleri kadar sevinmediler hiçbirisine..
4 yıl neden sözleşme imzalıyorsunuz anlamadım?
Bence sen çalış çabala elinden geleni yap.. birkaç sene sıkıntı çekersin ama sonrasında feraha kavuşursun..
Dünya hali hiçbirşeyin garantisi yok..Kendini garantiye almaya çalış derim..
Allah yardımcın olsun..:14:

Sizin sorun çalışayım mı, çalışmayayım mı değil ki ... Atanıp 4 yıl bir yere gitmek kolay mı ? Ne siz 4 yıl bebeğinizden ayrılabilirsiniz, ne de bebeğinizi 4 yıl babasından uzak tutmaya hakkınız var. o adamın evladıyla doyasıya yaşamak hakkı değil mi ?

Yaşadığınız şehirde bir işiniz olacaksa evet imzalayın sözleşmeyi ama başka şehir ise bence gereksiz. Bu okudum çalışmalıyım gibi birşey değil. Hangi okul, bir evladı babasından yada annesinden uzak tutmak için geçerli bir sebep olabilir.

vallahi canim ben oglumdan 1 dk ayrilamam diyordum ama sabahlari calismaya basladim babasi bakiyor aklim hep onda 2saatcik para evlattan onemli deil ama ah bu kocalar hep kafaya kakiyor 2 sene sonra kardes diyorsun 2 yas aralari bakimda zorlanmicanmi esim dukkan acarsak hemen ikincisini yapcaz diyor mandira bu birini cikardim on arka dagildi tamam evlat guzel harika bisi ama meslegini degerlendir derim ben oda gelsin senlen yada yakinlari tercih et ama zorunlu yerlerde dogu uzak bolgeler oluyor heralde calismadan olmuyo olmuyo bende istemiyom cocuma bakmak istiyom ama bisi isterken utaniyom esimden resmen simdi bebek arabasindan memnun deilim yenisini istiyom ama para yok diyo ben basliyom calismaya alcam cunki ailesine para cok bana ve ogluma gelince yok yegenlerine telefonlar pcler alcak yaza ama bana bi dogum hediyesi almadi hala tik yok calis calis bence olmazza kpss bile oldugun yerde bul bi is calis

demez hic korkma,maddi imkansızlıklar yuzunden bebeklerinden ayrı kalıp calısmak zorunda olan annelerin durumu baska.Ama onun dısında daha minicik yavrularını bakıcıya bırakanların biraz anneligin yukunden kactıklarını dusunuyorum,cunku hic kolay degil 7-24 bir bebegin bakımın yapmak ve kendini resmen kaybetmek.Ama herkesin unuttugu bir sey var,bu durum sonsuza kadar surmuyor,su anda kızım 22 aylık ve nerdeyse bagımsızlıgını kazanmak uzere,su anda ise donmek icin uygun bir zaman mesela,ama yeni bri gebelik yuzunden yine donmuyorum.Hadi buna da 2 yıl kendim baktım diyelim,benim icin kariyerimin 4 yılı kayıp toplamda ,ama calısırsam cocuklarımın cocuklukları kayıp :((
Benim de arkadasımın esi baska sehirde calısıyordu ve oglu babam bize ne zaman gelecek diye soruyordu,o evin bir yabancısı gibi goruyordu babasini.Ama onlar mecburlardı ve oyle olması gerekiyordu,Allah´ıma sukurler olsun ben mecbur degilim ve goruyorum ki sende degilsin.Cevrendekilerin ailenin konusmalarını takma,ne demek calıs kpssye,al yuksek puanı ama tercih yapma :( arkadasım beyin bedava mı gercekten yahu,madem calısmayacaksın niye kendine bunca eziyet,zamanı gelince calısır kazanırsın insallah.Cok sıkıntı yapıyrolarsa da 90 aldım ama gitmiyorum der gecersin,bu mu yani sorun.
Benim yasım 33 ve ben bile gec kaldıgımı dusunmuyorum,senin eminim daha cok vaktin vardır.Azcık kurtarsın kendini yavrucaklar,dertlerini,gun icinde basından gecenleri anlatabilecek hale gelsinler o zaman calısırsın,hem de tam gaz ve hic bir vicdan muhasebesi olmadan.

su anda bulundugun yere atanabilmek icin eminim cok yuksek bir puan gerekiyordur ama sen isetrsen yine de dene,belli mi olur yavrunun sansına belki imkansız olan bu sefer olur,ama baska yere gitme kuzum,cok pisman olursun.

evet canım. sivasa atanabilmem imkansız kadar hayal...

Bulunduğun şehirdeki yerleri yazarsın o şekilde atanırsın. Stajerlik kalktıktan sonra eş durumu tayin isteyebilirsin. Özür grubu tayin haricinde dört sene içinde tayin isteyemiyorsundur o. Gene de meb e bir sor sanmıyorum eş durumunu kaldırsınlar. Önce kazanırsın bir sene sonra hamile kalıp iki sene ücretsiz izne ayrılırsın filan çalışmaya başla bence derim.

canım tercihlerin onaylanıyor ya, bir kağıt imzalıyorsun. orada imzanın üstünde bir paragraf var. "4 yıl boyunca eş durumu ve sağlık özrü de dahil olmak üzere yer değiştirme talep etmeyeceğime..." diye.
benim bölüm geçen sene 89la kapattı..o da şırnağın bilmem ne köyü falan... böyle sivasa gelebilmek için...bir de buralarda açık da yok.

Seninle benzer şartlara sahp olduğum için ben kendimden önek vermek istedim öğretmenlik atamasına yetecek kadar puan aldığım halde (89 almıştım) atanmak için başvuruda bile bulunmadım ve ben bu dönemde nişanlanmak üzereydim yani hiçbir resmiyet yoktu. Ankara'da memuriyet tercihi yaptım kpssp3 puanım 92 idi atandım. Şimdi bebeğim var ve ben 2 senelik ücretsiz izin alıcam sonra ikinci bebeği de düşünüyorum Allah izin verirse. O zaman da iki senelik ücretsiz alırım böylece hem memuriyet haklarımı kaybetmem hem de bebişler büyür diye düşünüyorum. Sonrasında çalışmak zor gelirse istifa ederim. NAsıl olsa asaletim onaylandığı için Allah vermesin kötü bir durumda tekrar işe başlayabilrim.

Ben böyle yaptığım için benim sana önerim yaşadığınız şehirde bir memur kadrosuna atanmak için çalış aynı şehirde olunca çocuğıuna bir süre kayınvaliden bakar sonra ikinci çocuğu yaparsan ücretsiz izin vs. kulanırsın.

ben de memurluğa çalışayım dedim. ilk sınava yüklenirim, burada bir yere rahat rahat atanırım diye. ama eşim bu kez "maddi sıkıntımız yok, yapacaksan kendi işini yap. emek verdin , ziyan olmasın diye destek oluyorum. yoksa memurlukla ne işin var" dedi.

senin atandığın yere eşinde tayinini isteyemez mi? 4 yıl eşin idare etsin gelsin seninle..

canım, o kendi memlektinde. düzenini kurmuş. sokaktaki dilenci bile tanıdık.

zaten o da tayin aldırmaya, kurum değiştirmeye falan çalışıyor ama daha iyi bir yere geçmek için.

merhaba kızlar

ben atanamayan bir öğretmenim.okurken nişanlandım, mezun olunca evlendim, önceler ücretli çalıştım ama oğlum olunca ayrıldım.şimdi oğlum 5. aya girdi ve temmuzda yine kpss var...

yanlış anlamayın, durumu anlatmak için yazıyorum, 2 ev, araba, maddi durumumuz iyi...çalışmama bu açıdan gerek yok. eşim de ' sen evi temiz tut, çocuğumuzu iyi yetiştir para isteyen yok'diyor.

amaaaaaaaaaaaa

öğrenim kredisi borcumu eşim ödüyor(9bin kadar)ve yukardaki cümlesi bir tartışma sırasında çok rahat'borcunu bile ödüyorum'a dönüşebiliyor...
ailem o kadar okuttu, onlara hiç maddi destek olamadım. üniversitedeki kardeşime bile eşim harçlık yolluyor.
çevremde herkes 'emeklerin boşa mı gidecek, kocanın eline mi bakacaksın?' gibi yorumlar yapıyor.
ve maalesef sosyal açıdan "öğretmenim" demekle "çalışmıyorum" demek farkediyor...

amaaaaa

atanınca 4 yıl yer değiştirmeyeceğine dair sözleşme imzalanıyor. yani eşimden uzağa atanırsam 4 yıl ayrıyız ve benle gelebilecek kimsem yok..annem de kayınvalidem de gelemez.
oğlumu bakıcıya vermek istemiyorum.onun her şeyiyle ben ilgilenmek istiyorum.
bir yandan da yazıyorum ve başımı kaşıyacak vaktim yok...bir de çalışsam ne olur bilemiyorum..
oğlum 2 yaşına gelince kardeş yapmak istiyoruz...

bir de eşimle kendi annem' tüm arkadaşların atandı. çalış, atan ama gitme. çalışmamak kendi tercihin olsun, ezilmezsin' diyorlar..

siz ne dersiniz?

arkadaşım daha gencsin o kadar okumus öğretmen olmussun tamam esının aldıgı maas yetıyor ama neden okudun ki o zaman öyle değil mi ...çalışan annelerin çocukları tamam biraz daha fazla ilgiye ihtiyaç olabilir ama bunuda anne olarak karşılayabılırsın...

ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK MUTLUYUM!!!!!!!!!!!

4 yıl aynı yerde kalma şartı sadece geçen şubat ataması içinmiş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK MUTLUYUM!!!!!!!!!!!

4 yıl aynı yerde kalma şartı sadece geçen şubat ataması içinmiş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

her işte bir hayır vardır... geçen şubat atansaydın 4 yıl aynı yerde kalacaktın demek ki:)) iyi ki atanamamışsın o zaman, inşallah bu dönem atanırsın...

merhaba kızlar

ben atanamayan bir öğretmenim.okurken nişanlandım, mezun olunca evlendim, önceler ücretli çalıştım ama oğlum olunca ayrıldım.şimdi oğlum 5. aya girdi ve temmuzda yine kpss var...

yanlış anlamayın, durumu anlatmak için yazıyorum, 2 ev, araba, maddi durumumuz iyi...çalışmama bu açıdan gerek yok. eşim de ' sen evi temiz tut, çocuğumuzu iyi yetiştir para isteyen yok'diyor.

amaaaaaaaaaaaa

öğrenim kredisi borcumu eşim ödüyor(9bin kadar)ve yukardaki cümlesi bir tartışma sırasında çok rahat'borcunu bile ödüyorum'a dönüşebiliyor...
ailem o kadar okuttu, onlara hiç maddi destek olamadım. üniversitedeki kardeşime bile eşim harçlık yolluyor.
çevremde herkes 'emeklerin boşa mı gidecek, kocanın eline mi bakacaksın?' gibi yorumlar yapıyor.
ve maalesef sosyal açıdan "öğretmenim" demekle "çalışmıyorum" demek farkediyor...

amaaaaa

atanınca 4 yıl yer değiştirmeyeceğine dair sözleşme imzalanıyor. yani eşimden uzağa atanırsam 4 yıl ayrıyız ve benle gelebilecek kimsem yok..annem de kayınvalidem de gelemez.
bir yandan da yazıyorum ve başımı kaşıyacak vaktim yok...bir de çalışsam ne olur bilemiyorum..

bir de eşimle kendi annem' tüm arkadaşların atandı. çalış, atan ama gitme. çalışmamak kendi tercihin olsun, ezilmezsin' diyorlar..

siz ne dersiniz?

yazdıklarını okuyunca sanki çıkmazlarda gibisin ama bence bu kadar umutsuz olma! ben evlenmeden kendi şehrime atanmış bir fen bilgisi öğretmeniyim. şansım kendi şahrim de kontenjan açılması,ama o kadar geri kalanı kendi çabam... üniversiteye giderken millet gezerken ben özel ders verdim ve okadar yoğun bir tempom vardı ki özel dersler okulum ve kpss çalışmalarım ama yılmadan usanmadan her sabah 4 te kalkıp ders çalıştım sonra okula gittim, eve geldiğimde öğrencilere ders verdim aileme yük olamamak için para kazandım ve nihayetinde ilk senemde mezun olduğumda atandım... 94,917 kpss 10 puanı ile eskişehire 2. tercihime yarleştim... kısacası evlilik çocuk vs bunlar ders çalışmak için engel değil bugün olsa gene yaparım... bebeğim var 4 aylık ve işe başladım geçen ay zor oluyor evet uykusuzluk bir yandan evde işler eşim ve bebek ama olsun para kazanmak eşinin eline bakmamak ve eşimle birlikte birşeyler yapmak çocuğumuza iyi bir gelecek için çalışmak önemli... evet bizim de maddi sıkıntımız yok eşimin maaşı benimkini 2 ye katlar ama yine de ücretsiz izin almadım çünkü enin de sonunda işe başlanacak ilerde başlamak benim için daha zor olur evde sadece çocuk bakmak kolaymış... seni zorlu bir yol bekliyor ama istersen gerçekten başarırsın kimseye de laf söyletmezsin! ablam inat etti evliliğinin 9.yılında atandı:) 7 yaşında bir kızı var ve yeniden hamile... hergün işe 2 saat yol çekip gidip geliyor ama sonunda istediğine ulaştı... mazeret aramak istersen her zaman bulursun ama istersen başarırsın!

canım bende öğretmenim bebeğim doğduktan sonra 1 sene çalışmadım önce doğum iznimi kullandım sonrada okul kapanana kadar tanıdık dr.lardan rapor aldım 1 sene böyle geçti,rapor işi eğer millieğitimden sıkıntı çıkarmyolarsa alabilirsn,okula başladığım yılda branş öğretmni olduğum için maaş karşılığı ders aldım sağolsun okul idareside çok idare etti 3güne derslerimi yerleştrdiler 1 senede böyle geçti ama bebeğime 5aylıktan beri bakıcı buldum o bakıyo eve geliyor öğrencimin annesi çokta memnunum bu yılda ful ders var ama büyüdüğü için ve bakıcısıda eve geldiği için çok rahatım.diyeceğim şu ki yıllar çabuk geçiyo maddiyatla alakası yok bizimde maddi durumumuz iyi ama çalışmak çok daha iyi hem emeklerin boşa gitmyo hemde eşinin ve çevrenin gözünde daha değerli oluyosun,bakıcıda aslında çok dert değil özellikle velilerin olacak eminim bakmak isteyenler olacak o zaman rahat edeceksin.kesinlikle çalış atan derim sistem zor bizde bu yollardan geçtk,Alklah kolaylık versin canım

herkese merhabalar..

konu sahibi arkadaşım ilk sana ceva vermek istedim.ben de okul rehber öğretmeniyim.. eşimle evliliğimizin ilk bir yılı ayrıydık ve birbirimize neredeyse hiç alışamadan ayrıldık.. o zamanlar bebeğimiz yoktu... kesinlikle 4 yıl boyunca çok zorlanırsınç... heleki eşiyle yaşamaya alışmış biri olarak ayrı kalmak sana çok zor gelecektir.. zaten çocuğa bakacak anne yokmuş eee bakıcı da istemem diyorsun..hani yazmışsın ya borçlarını bile ödüyorum diyor eşim diye.. bunu maddi dururmumuz iyi senin borçlarını bile ödeyebiliyorum anlamında mı diyor yoksa senin borçlarını bile ben ödüyoum diye yüzüne vurarak mı diyor.. ki kavga sırasında kötü niyetle söyleiş olsa bile eşin normalde nasıldır çalışmadığın için seni ezebilecek biri mi???23 nisan tatili sebebiyle de 4 gün evdeydim ve farkkettim ki evde kaldığım zaman oğluma hiç sinirlenmiyorum..çocuğa bağırmıyorum.. bence imkanların iyiymiş çalışmasan da olabilir..asla çalışmasan bile boşuna okuduğunu düşünme... nüiversite hayatının sana kattığı yüzlerce güzellik deneyim ve genel kültür var.. ve bunlar çocuğunu yetiştirirken sana avantaj olarak yansıyacaktır..istersen kpss ye gir iyi bi puan al ve sadece eşinin olduğu yani şu an yaşadığınız yerleri yaz...
çalışan anne ve çalışmayan anne arasındaki farka gelince de bence önemli olan okumaktan ziyade kendini yetiştirebilmesi insanın.. kendi ilkokul ya da orta okul mezunu olup da çocuklarını okutan ve en önemlisi ahlak edep sahibi yapan onlarca anne gördüm.. buna karşılık çocuğuna haber vermeden evden giden çocuğunu sattlerce kapıda bekleten öğretmenler doktorlar gördüm.. bennim gördüklerim istisnanın dışında sayıca epey fazla olan örnekler..hepimiz çocuk büyütebiliriz ama acaba yetiştirebilecek miyiz!!!!

Madem öyle özel okul, dersane gibi yerlerde çalışın evinize yakın olan. İllaki atanmak gibi bir derdiniz yok belli ki. En azından mesleğinizi yaparak para kazanırsınız. Ayrıca özel derste verebilirsiniz. Branşınız da iyi. Değerlendirin evde oturmayın bence.

yazdıklarını okuyunca sanki çıkmazlarda gibisin ama bence bu kadar umutsuz olma! ben evlenmeden kendi şehrime atanmış bir fen bilgisi öğretmeniyim. şansım kendi şahrim de kontenjan açılması,ama o kadar geri kalanı kendi çabam... üniversiteye giderken millet gezerken ben özel ders verdim ve okadar yoğun bir tempom vardı ki özel dersler okulum ve kpss çalışmalarım ama yılmadan usanmadan her sabah 4 te kalkıp ders çalıştım sonra okula gittim, eve geldiğimde öğrencilere ders verdim aileme yük olamamak için para kazandım ve nihayetinde ilk senemde mezun olduğumda atandım... 94,917 kpss 10 puanı ile eskişehire 2. tercihime yarleştim... kısacası evlilik çocuk vs bunlar ders çalışmak için engel değil bugün olsa gene yaparım... bebeğim var 4 aylık ve işe başladım geçen ay zor oluyor evet uykusuzluk bir yandan evde işler eşim ve bebek ama olsun para kazanmak eşinin eline bakmamak ve eşimle birlikte birşeyler yapmak çocuğumuza iyi bir gelecek için çalışmak önemli... evet bizim de maddi sıkıntımız yok eşimin maaşı benimkini 2 ye katlar ama yine de ücretsiz izin almadım çünkü enin de sonunda işe başlanacak ilerde başlamak benim için daha zor olur evde sadece çocuk bakmak kolaymış... seni zorlu bir yol bekliyor ama istersen gerçekten başarırsın kimseye de laf söyletmezsin! ablam inat etti evliliğinin 9.yılında atandı:) 7 yaşında bir kızı var ve yeniden hamile... hergün işe 2 saat yol çekip gidip geliyor ama sonunda istediğine ulaştı... mazeret aramak istersen her zaman bulursun ama istersen başarırsın!

hikayen gerçekten etkileyici ve umut vaadediyor.benim sınava 4. girişim ve itiraf edeyim hiç senin kadar çalışmadım.ben sivasın bir kasabasına , köyüne falan atansam da olur...ki sen eskişehire atanmışsın.ve fen bilgisi branşın...yıllardır 90lardan inmedi tabanı.bu sene 4+4+4 geldiği için çok fazla branşçı alınacakmış...mesela tek öğretmenle 2 şube idare ettiren okullar mecbur bir öğretmen daha alacaklar.ülke geneline yaydığımızda taban puanları da düşürür gibi. tek umudum da bu zaten.

canım bende öğretmenim bebeğim doğduktan sonra 1 sene çalışmadım önce doğum iznimi kullandım sonrada okul kapanana kadar tanıdık dr.lardan rapor aldım 1 sene böyle geçti,rapor işi eğer millieğitimden sıkıntı çıkarmyolarsa alabilirsn,okula başladığım yılda branş öğretmni olduğum için maaş karşılığı ders aldım sağolsun okul idareside çok idare etti 3güne derslerimi yerleştrdiler 1 senede böyle geçti ama bebeğime 5aylıktan beri bakıcı buldum o bakıyo eve geliyor öğrencimin annesi çokta memnunum bu yılda ful ders var ama büyüdüğü için ve bakıcısıda eve geldiği için çok rahatım.diyeceğim şu ki yıllar çabuk geçiyo maddiyatla alakası yok bizimde maddi durumumuz iyi ama çalışmak çok daha iyi hem emeklerin boşa gitmyo hemde eşinin ve çevrenin gözünde daha değerli oluyosun,bakıcıda aslında çok dert değil özellikle velilerin olacak eminim bakmak isteyenler olacak o zaman rahat edeceksin.kesinlikle çalış atan derim sistem zor bizde bu yollardan geçtk,Alklah kolaylık versin canım

bir atansam, milli eğitimde sorun yaşayacağımı sanmıyorum...ama benim doğum hikayemi okursanız yaşadıklarım kolay değildi..şimdi sanki kimse oğluma bakamaz gibi geliyor.psikolojim çok bozuldu...yani atanabilsem bir yolu mutlaka bulunur tabi..bu veli işi de aklıma yattı. iş atanmakta..

Madem öyle özel okul, dersane gibi yerlerde çalışın evinize yakın olan. İllaki atanmak gibi bir derdiniz yok belli ki. En azından mesleğinizi yaparak para kazanırsınız. Ayrıca özel derste verebilirsiniz. Branşınız da iyi. Değerlendirin evde oturmayın bence.

canım bulunduğum yerde bu dediklerinden hiç biri için ortam yok.önceki mesajlardan birinde yazmıştım zaten.

herkese merhabalar..

konu sahibi arkadaşım ilk sana ceva vermek istedim.ben de okul rehber öğretmeniyim.. eşimle evliliğimizin ilk bir yılı ayrıydık ve birbirimize neredeyse hiç alışamadan ayrıldık.. o zamanlar bebeğimiz yoktu... kesinlikle 4 yıl boyunca çok zorlanırsınç... heleki eşiyle yaşamaya alışmış biri olarak ayrı kalmak sana çok zor gelecektir.. zaten çocuğa bakacak anne yokmuş eee bakıcı da istemem diyorsun..hani yazmışsın ya borçlarını bile ödüyorum diyor eşim diye.. bunu maddi dururmumuz iyi senin borçlarını bile ödeyebiliyorum anlamında mı diyor yoksa senin borçlarını bile ben ödüyoum diye yüzüne vurarak mı diyor.. ki kavga sırasında kötü niyetle söyleiş olsa bile eşin normalde nasıldır çalışmadığın için seni ezebilecek biri mi???23 nisan tatili sebebiyle de 4 gün evdeydim ve farkkettim ki evde kaldığım zaman oğluma hiç sinirlenmiyorum..çocuğa bağırmıyorum.. bence imkanların iyiymiş çalışmasan da olabilir..asla çalışmasan bile boşuna okuduğunu düşünme... nüiversite hayatının sana kattığı yüzlerce güzellik deneyim ve genel kültür var.. ve bunlar çocuğunu yetiştirirken sana avantaj olarak yansıyacaktır..istersen kpss ye gir iyi bi puan al ve sadece eşinin olduğu yani şu an yaşadığınız yerleri yaz...
çalışan anne ve çalışmayan anne arasındaki farka gelince de bence önemli olan okumaktan ziyade kendini yetiştirebilmesi insanın.. kendi ilkokul ya da orta okul mezunu olup da çocuklarını okutan ve en önemlisi ahlak edep sahibi yapan onlarca anne gördüm.. buna karşılık çocuğuna haber vermeden evden giden çocuğunu sattlerce kapıda bekleten öğretmenler doktorlar gördüm.. bennim gördüklerim istisnanın dışında sayıca epey fazla olan örnekler..hepimiz çocuk büyütebiliriz ama acaba yetiştirebilecek miyiz!!!!

canım bir rehber öğretmeni olarak yorum yaptığın için çok teşekkür ederim.

4 yıl şartıyla ilgili düzeltmemi dün yazmıştım. şubat ataması için tek sefere mahsusmuş..şimdi stajyerliğin kalkınca eş durumu tayini isteyebiliyorsun.uzaklara gitmeye benim de cesaretim yok. o yüzden çok çalışıp hani haftasonları eve gelebileceğimiz yerleri yazamak istiyorum..

isteyince olmayacak şey yok..biz 4 kişiydik. 3ü atandı. hatta biri kars'ın ilçesine sözleşmeli gitmişti, kayseri merkezde kadroya geçti. 86 puanla...bu atamadan çok umutluyum. 85 üstü bir puan alırsam açıkta kalmam diye ümit ediyorum. dedim ya, 4+4+4 bu seneye yetişiyormuş. hemen başlayacağı için ağustos alımınd a2. kademe branş ağırlıklı olacak inşallah...

kesinlikle çalış ve atan arkadaşım.
ben 1,5 yıldır evdeyim doğum dolayısıyla.eylülde kısmetse tekrar başlayacağım.kızımı bırakmak düşüncesi bana çok ağır gelse de artık kendimi işe yaramaz hissediyorum.eşim istersen istifa et,ben sıkıntı çektirmeden yaşatırım diyor ama olmaz.aklımın ucundan bile geçmez.yarın çocuğum büyüdüğünde maddi kazancı olan bir annesi olsun isterim.şu an eşimden para istemek bana çok zor geliyor.
benim branşım da Tükçe.yukarda bahsettiğin gibi ikişer şubeli okula tek öğretmenim.programım çok yoğun oluyordu ama bu yeni eğitim sistemiyle mutlaka yeni bir öğretmen gerekecek.seve seve derslerimi vermeye hazırım.ne kadar az dersim olursa o kadar iyi olacak çünkü ben de ilçeye geliş-gidiş yapacağım.ulaşımı da sıkıntılı bir yer.dersim ne kadar az olursa kızıma o kadar çabuk kavuşurum:43:

kesinlikle çalış ve atan arkadaşım.
ben 1,5 yıldır evdeyim doğum dolayısıyla.eylülde kısmetse tekrar başlayacağım.kızımı bırakmak düşüncesi bana çok ağır gelse de artık kendimi işe yaramaz hissediyorum.eşim istersen istifa et,ben sıkıntı çektirmeden yaşatırım diyor ama olmaz.aklımın ucundan bile geçmez.yarın çocuğum büyüdüğünde maddi kazancı olan bir annesi olsun isterim.şu an eşimden para istemek bana çok zor geliyor.
benim branşım da Tükçe.yukarda bahsettiğin gibi ikişer şubeli okula tek öğretmenim.programım çok yoğun oluyordu ama bu yeni eğitim sistemiyle mutlaka yeni bir öğretmen gerekecek.seve seve derslerimi vermeye hazırım.ne kadar az dersim olursa o kadar iyi olacak çünkü ben de ilçeye geliş-gidiş yapacağım.ulaşımı da sıkıntılı bir yer.dersim ne kadar az olursa kızıma o kadar çabuk kavuşurum:43:

sanırım ücretsize ayrılmıştın...benim de hedefim en azından gidiş geliş yapabileceğim bir yer...zaten sistem sağolsun 4 yaşını geçince evlatlarımızı yanımıza alabileceğiz:37:

merhaba kızlar

amaaaaaaaaaaaa

çevremdime herkes 'emeklerin boşa mı gidecek, kocanın eline mi bakacaksın?' gibi yorumlar yapıyor.

amaaaaa

siz ne dersiniz?
23 yıllık öğretmenim çalışmak gibisi yok. kesinlikle mesleğini yap der

Back
X