• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan anne olmak ya da çocuğunu kendin büyütmek..

ne yapmalıyım?

• Ankete Katılan
    135
  • Anket Kapalı .
bu arada kart işine kızdım. insanın maaş kartı cep telefonu gibi, nüfuz cüzdanı gibi kendine aittir. evet insanlar birlikte bişeyler yapar ama maaş kartını almak da nesi..yani çekmesi için filan verilebilir ama erkeğin sahiplenmesi kötü bişey. zaten islamda kadının da erkeğin de malı ayrıdır. zekatından kurbanından hepsi kendi ayrı ayrı sorumludur.

çevrende özel bi kurum yok mu vakıf okulu gibi? her gün 8 saat alma, ona göre çalış. asla evladından ayrılma ama çalışmassan içinde kalıcak evde de oturma bi orta yolu bul bence. 4 sene ayrılmak veya hiç çalışmamak iki ucu keskin bıçak. ortası yok mu bunun? sektöre çok uzağım ama bulunur gibi geliyor bana.

Bazen eşler kırmak istemeselerde bazı sözleriyle biz bayanları kırabiliyorlar böyle konularda.
Onlar kırmasa bile eşin annesi kırıyor o ayrı :1:

Üniversite okuyup diploma almak çok da kolay değil biliyorsunuz. Harcanana emekler, paralar, stresler...
Ben size eşinizin ve onun ailesinin durumu, varlığı ne olursa olsun çalışın derim.
Anne olup çalışmak elbette zor ama her zaman diğer annelere göre avantajlı olduğunu düşünüyorum.
Yaşadığınız şehre yakın bir tercihte bulunamaz mısınız? Evet 4 yıl sıkıntılı geçer ama geçer.

Lütfen tercih yapıp gitmemezlik yapmayın. Ya da gitmek istediğiniz yerleri yazın. Başkalarının hakkı yenmesin.

kızlar, konu 9 sayfaya ulaştığı için her yazdığüımı okuyamamışsınız sanırım..

örneğin 4 sene şartı kalktı artık. ilk sene stajyerliğin bitince eş durumu tayini isteyebiliyorsun.
ben çok çalışıp iyi bir puan alarak yaşadığım yeri tercih etmek istiyorum. en azından dediğiniz gibi gün içinde gidip gelebileceğim bir yer ki babamızdan ayrılmayalım.

sadece şubat ataması için olduğuna ve bundan sonrakileri etkilemeyeceğine emin misiniz acaba? bu aradaa seni ve gelgitlerini çok iyi anlıyorum çünkü ben de benzer durumdayım :(

Son düzenleme:
mutlaka çalışın, öğretmenlik gibi rahat bir meslekte güzel de bir yere atanırsanız çocuğunuzu çok rahat yetiştirebilirsiniz. emekli bir öğretmenin kızı olarak yazıyorum.

Klişe bir laf vardır ama sizin konunuza cuk diye oturuyor.

Hiç birşeyin garantisi yoktur hayatta;bugün sahip olduğunuz maddi kaynaklarınızı yarın o veya bu nedenle kaybedebilirsiniz...

Veya Allah korusun;eşiniz bir rahatsızlık geçirebilir,çalışamayabilir,işsiz kalabilir vs. yani hiçbir şey garanti değildir.

Madem bir mesleğiniz var,üstelik diğer mesleklere göre nispeten daha kolay bir meslek;neden geleceği ve şimdiki hayatınızı daha da iyileştirmek adına çalışmayasınız ki...:ssz:

Çalışıp atanmalısın.Eğer atanıp yaşadığın yerden uzak bir yere gidersen,çocuğunuda götürmelisin. Aksini hiç düşünme bile, sonuçta öğretmensin, yarım gün çalışacağın günler dahi olacak. Çocuğuna yarım gün bakıcı bakar.

canım niye çekinesin ki yorumunu yazmak için?

ben de zor bir doğum geçirdim...oğlum kucağıma almadan küveze girdi...doktor yaşama şansı yarı yarıya her şeye hazır olun dedi...şimdi yanımdayken,,ne bileyim..her anım onun olsun istiyorum...

bir de oğlum şimdiden anneci oldu. benden başka kimseye gitmiyor. hatta kayınvalidem çıldırıyor hırsından:1: ama en azından şu borcumu ödeyene kadar çalışmak istiyorum.. bir de ilk maaşımı babamın eline sayayım, içim rahat etsin. yoksa öyle emekli olana kadar çalışma niyetinde değilim zaten.

bir de şu var: ben 1 sene ücretli öğretmenlik yaptım ama maalesef bir kere maaşımı çekip harcayamadım. kartım eşimdeydi. evliyiz sonuçta iki başlılık olmasın demiştim. zaten küçücük ilçe, herkes tanıdık. öyle kadın tek başına çıkıp alışveriş yapacak bir yer değil. ne eksikse o alıyordu. bu arada kardeşlerime harçlık gönderiyordu, benim de bir şeyimi eksik etmiyordu ki hala etmez..

yani atanınca öyle ayrı kese olmaz bizim evde...benim maaşım varken de eşimden kontör almasını istiyordum mesela ve o gerekirse o zaman da itiraz ediyordu.

yani bacılar, benim maaşım olsa bile "BENİM" maaşım olmaz...
ve eminim ayrı bir yere atansam da o maaşın hesabını veririm...hatta kartı kendi alıp harçlık bile gönderebilir:37: ki şakasını yapıyor bunun. "sana 200 yeter değil mi" diye

Canım konuyu yeni okudum. Özellikle bu mesajına çok takıldım. Sen sen ol çalış ve maaş kartını eşine kaptırma. Bu hiç güzel bir huy değil, bir erkek eşinin kartına sahip çıkması. Ben yıllarca eski eşime maaş kartımı kaptırmıştım. Bana aylık şu anki paraya göre 50-100 tl harçlık veriyordu, ne sıkıntılar çektim hem çalışıp parasız kalmaktan. Ne kadar aptalmışım şimdi anlıyorum. Lütfen sende gözünü aç ekonomine sahip çık. Çalış ne olursa olsun çalış. Bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, evliliğinin devam edeceği, eşinin yaşayıp yaşamayacağı... Kendi ayaklarının üzerinde durmalısın, kimseye boyun eğme.Çocuğun ve kendin için çalış.

Yorumları okuyamadım, branşınız nedir ?

Atanmadan dershanede ya da özel ders vererek çalışmanız nasıl olur acaba ?

Mesleğiniz çok güzel, çalışmanız gerekiyor bencede fakat 4 yıllık ayrılık çok zor.

4 yıl tayin istememek de ne? 1 yılını doldurduktan sonraki ilk eş durumu tayininde gidersin. ben de öğretmenim. 3 yıl doğuda kaldım. zaman akıp gidiyor. geriye dönüp baktığımda iyi ki yapmışım diyorum. onca yıl boşa mı okuduk, yarın öbür gün Allah korusun eşinle aranız bozulsa, eşine bişi olsa, çok pişman olursun. kötü şeyler düşünmek istemezdim ama ben kendim için de bunları düşünürüm. hiç bişeyin garantisi yok hayatta, ne paranın, ne eşin, ne işin.

Back
X