Çalışan Anne Olmak...

esozi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2006
124
9
318
İzmir
Arkadaşlar Merhaba,

Bugün çok sıkıntılı bir günümdeyim. Belki okuyunca her zaman yaptığımız şeyler diyeceksiniz ama hani olur ya bazen yükü omuzlarınızda daha bir ağır hissedersiniz işte öyle... 2,5 yaşında dünyalar tatlısı bir kızım var. Şu anda en harektli dönemleri sanırım. Tam bir anne aşığı. Evde sürekli benim ilgilenmemi ve oynamamı istiyor. odadan çıktığım zaman onu yalnız bıraktığımı düşünerek bağıra bağıra ağlıyor. Evimiz kaloriferli olmadığı için sadece oturduğumuz odayı ısıtabiliyoruz. Bunun için her gittiğimde arkamdan gelmesini hasta olmasını istemiyorum. Neyse geleyim konuya. Sabahın yedisinde kalkıp koştura koştura işe gidiyorum. Bütün gün koşuşturduktan sonra 6buçukta kızımı babannesinden alıyorum. eve gelene kadar saat 7 oluyor.7den sonra gelir gelmez (oturma odasında yattığımız için) yatakları toparlıyorum.akşamdan kalan oyuncakları yerleştirip kızımın üstüne kalın şeyler giydirip mutfağa gidiyorum. Yemekten sonra çıkan ve ertesi güne kalan bulaşıkları toparlıyorum.sonra yemek yapıyorum bunları yapasıya kadar saat 8-8 buçuk oluyor. Bu arada kızımın tuvalet olayını, karnını doyurma işini hallediyorum. 9 da babamız işten geliyor. yemekleri hazırlıyorum. sonra bulaşıkları mutfağa götürüp biraz kızımla ilgileniyorum. resim çiziyoruz oyunlar oynuyoruz derken saat 11 e geliyor. o saatlerde kızımın uykusu geldiği için ve uyumak istemediği için daha bir huysuz oluyor. ama benimde aklım yemekten kalan bulaşıklarda oluyor zar zor kaçıyorum mutfağa ve bulaşıkları yarım yamalak toparlıyorum. makineye sığmayanlar ertesi güne kalıyor her defasında bir bakıyorum saat 11 buçuk 12. bu arada babamız televizyon karşısında uzanıp film seyrediyor. yattığı yerden kızımla ilgileniyor. tabi kızım dururmu feryat figan annemi istiyorum diye ağlıyor. buna eşlik olarak babasıda bana sesleniyor mutfaktan ağlıyo çabuk gel durmuyor seni istiyor diye... çıldırmak üzereyken kendimi tutarak koşuyorum yine odaya. kızım tabi bu arada bir takım yaramazlıklar yapmış oluyor. içeri girince hem kızımı susturmak hemde ortadaki kırılıp saçılanları toparlamak bana kalıyor. en sonunda kendime vakit ayırma olayını yine erteleyerek yatalım biran önce bugün bitsin diyorum ve savaştan çıkmış gibi sızıyorum yatakta. sabahta sürekli başağrısıyla uyanıyorum...

biliyorum çok uzun oldu ama :( gerçekten çok yoruldum artık sizinle paylaşmak istedim. eşimle bu konuyu çok konuştum ama bana ; "abartıyorsun alt tarafı çocuk ve bir yaramazlığı yok diyor. benimle durmuyor seni istiyor ben ne yapabilirim diyip kestirip atıyor" bende ona beni çocuğun değil artık bu temponun yorduğunu anlatamıyorum. ona göre herşey basit çünkü.ooooofff kızlar çok yoruldum. siz olsaydınız napardınız???mafoldumbenkafamçokkarıştılaelaelaelaelae

Allah kolaylık versin

bende çalışıyorum ve hemen her gün eve gittiğimde çocuğum olsa ne yaparım diye düşünüyorum

eşinin de yardımcı olması lazım ama kaç tane erkek yapıyo ki bunu? madem kızın seni istiyo, o da hiç değilse bulaşıkları toplayabilir

çocuğu olan arkadaşlarımda bu durumdan şikayetçi, benimde çocuk olmadan daha gözüm korkuyo nasıl idare ederim herşeyi diye şimdiden

eşinde en azından çocugu uyutabilir ortalıgı toplayabilir bulaşıkları yerleştirebilir.ikinizde çalışıyorsanız biraz özveride bulunması gerekiyor. oh ne güzel tv karşında keyif. sizde onun keyfini biraz bozun herşeyi üstünüze almayın.

Canım, öncelikle yatakları evden çıkmadan önce sabah toplayacaksın....
Eve gelince de yemeğiocağa koyup eşin gelene kadar bir posta kızınla ilgileneceksin....
Yemek yedikten sonra mutfağı toparlayıp bulaşıkları makineye yerleştirmek en fazla 15 dk. sürer.. Ertesi güne bulaşık bırakma, zaten 2 kişisiniz ne kadar bulaşık çıkacak ki.... Ertesi güne bırakırsan kirler kurur yapışr temizlemek daha da zor olur.... Bu arada makineye bulaşıkları yerleştirdikten sonra ertesi gün için de bi yemek hazırla ve ocağa koy, mutfağı toparlarken o kaynar, altını kısıp çayı da koyp kzının yanına geri dön... ÇAy demlenene kadar yemek de pişmiş olur...
Ertesi güne eve gelince yemek hazırlama derdi kalmaz, bi çorba bi saklata ekleyip hallediverirsin... BAzı yemekleri mesela köfte zaytinyağlılar gibi haftasonundan yapabilirsin... Tavukları marineleyip tek kullaımlık halde hazırlayp buzdolabında saklayabilirsin.. Haftasonundan 1 saat marineye yatırırsan daha kolay ve çabuk pişer ve daha lezzetli olur....

Haa bu arada eşinin de kızını oyalayacak bişeyler bulması şart, seni istiyor napıyım diye işin içinden sıyrımak olmaz....

Ben olsam sunu yapardim madem kiziniz sizi istiyor babayi istemiyor baba mutfaga gider bulasiklari toplar ortaligi temizler siz kizinizla ilgilenirsiniz bir size birde kendisine sicacik bir cay getirir sonra ucunuz birlikte otururusunuz tv karsisinda...
ayrica size bir tavsiyede bulunmak isterim anne deiglim hic olmadim ama burdaki yabanci insanlar cocuklari saatinde yatiriyor annem bizede aynisini yapmis uykumuz olmasada yatakta olurmusunuz ve kendi kendimize biraz aglayip sizlandiktan sonra uyurmusuz kucuk kardesimide boyle buyuttu ve ben sahittim kiziniz neden gece 11e kadar ayakta kaliyorki aksam 9da yatsin sabah 6da kalsin iste duzen en onemlisi ayirca esinizde yardim etsin nasil dayanbilirsiniz bu sartlarda nasil ayakta kalirsinizki sizede yazik ama

Allah kolaylık versin

bende çalışıyorum ve hemen her gün eve gittiğimde çocuğum olsa ne yaparım diye düşünüyorum

eşinin de yardımcı olması lazım ama kaç tane erkek yapıyo ki bunu? madem kızın seni istiyo, o da hiç değilse bulaşıkları toplayabilir

çocuğu olan arkadaşlarımda bu durumdan şikayetçi, benimde çocuk olmadan daha gözüm korkuyo nasıl idare ederim herşeyi diye şimdiden

gerçekten zor oluyor, eğer çocuk istiyorsanız babanın destek olacağından emin olmak gerekir. biraz geç oldu ama ben yeni öğrendim.

Canım, öncelikle yatakları evden çıkmadan önce sabah toplayacaksın....
Eve gelince de yemeğiocağa koyup eşin gelene kadar bir posta kızınla ilgileneceksin....
Yemek yedikten sonra mutfağı toparlayıp bulaşıkları makineye yerleştirmek en fazla 15 dk. sürer.. Ertesi güne bulaşık bırakma, zaten 2 kişisiniz ne kadar bulaşık çıkacak ki.... Ertesi güne bırakırsan kirler kurur yapışr temizlemek daha da zor olur.... Bu arada makineye bulaşıkları yerleştirdikten sonra ertesi gün için de bi yemek hazırla ve ocağa koy, mutfağı toparlarken o kaynar, altını kısıp çayı da koyp kzının yanına geri dön... ÇAy demlenene kadar yemek de pişmiş olur...
Ertesi güne eve gelince yemek hazırlama derdi kalmaz, bi çorba bi saklata ekleyip hallediverirsin... BAzı yemekleri mesela köfte zaytinyağlılar gibi haftasonundan yapabilirsin... Tavukları marineleyip tek kullaımlık halde hazırlayp buzdolabında saklayabilirsin.. Haftasonundan 1 saat marineye yatırırsan daha kolay ve çabuk pişer ve daha lezzetli olur....

Pratik bilgilerin için çok teşekkür ederim. elimden geleni yapmaya çalışıcam. Yatakları toplama olayını asla yapamam çünkü babamızla kızım benden sonra çıkıyorlar, yani ben çıkarken onlar yatıyor oluyorlar. Bulaşık ve yemek yapma olayı aslında dediğiniz gibi basit şeyler ama paçanızdan sürekli biri asılınca ve beni kucağına al diye yalvarınca işler bayağı bir uzuyo. yerimseniben

Ben olsam sunu yapardim madem kiziniz sizi istiyor babayi istemiyor baba mutfaga gider bulasiklari toplar ortaligi temizler siz kizinizla ilgilenirsiniz bir size birde kendisine sicacik bir cay getirir sonra ucunuz birlikte otururusunuz tv karsisinda...
ayrica size bir tavsiyede bulunmak isterim anne deiglim hic olmadim ama burdaki yabanci insanlar cocuklari saatinde yatiriyor annem bizede aynisini yapmis uykumuz olmasada yatakta olurmusunuz ve kendi kendimize biraz aglayip sizlandiktan sonra uyurmusuz kucuk kardesimide boyle buyuttu ve ben sahittim kiziniz neden gece 11e kadar ayakta kaliyorki aksam 9da yatsin sabah 6da kalsin iste duzen en onemlisi ayirca esinizde yardim etsin nasil dayanbilirsiniz bu sartlarda nasil ayakta kalirsinizki sizede yazik ama

aaaahhh ah keşke... süper olurdu. ağzınızdan bal damlıyo :Saruboceq: Annesi bizimkini öyle bir yetiştirmişki sağolsun açlıktan öleceğini bilse dolaptan birşey çıkarıp yiyemez. Herşeyi benden bekler. Çok ısrar ettim ama yok adam keyif adamı malesef. Sevmesen çekilcek yanları yok şu erkeklerin. Karar verdim bunu boşayıp bir kadınla evlenicem:roflol:

ayrica size bir tavsiyede bulunmak isterim anne deiglim hic olmadim ama burdaki yabanci insanlar cocuklari saatinde yatiriyor annem bizede aynisini yapmis uykumuz olmasada yatakta olurmusunuz ve kendi kendimize biraz aglayip sizlandiktan sonra uyurmusuz kucuk kardesimide boyle buyuttu ve ben sahittim kiziniz neden gece 11e kadar ayakta kaliyorki aksam 9da yatsin sabah 6da kalsin iste duzen en onemlisi ayirca esinizde yardim etsin nasil dayanbilirsiniz bu sartlarda nasil ayakta kalirsinizki sizede yazik ama[/QUOTE]

Kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum. benim de annem bizleri böyle uyuturdu. akşam 8 (yaz/kış) ister uyuyalım, ister uyumayalım ama odamıza giderdik kardeşimle. dergimize bakardık, konuşurduk ama odamızdan çıkmazdık.

yanlız şurada arkadaşa katılıyorum ki her erkeğe her işi yaptıramazsınız. yani kızı annesini istiyor diye eşinin kalkıpta mutfağı toplayacağını, bulaşıkları yerleştireceğini sanmıyorum. hatta bence bunu söylemek bile evde tatsızlık çıkması için yeterli olacaktır. yapan insan zaten söylenmesine gerek kalmadan yapar,zorlayarak yaptıramazsınız ki zaten "zorla yapılan aş,ya karın ağrıtır ya baş". demek ki gelmiyor içinden.
ama buna da bir çözüm bulunmalı mutlaka, yoksa yakında bunalıma girersiniz :teselli:

Ayyy okurken yoruldum valla eyvahedigeldismile
Ashemez'in dediği gibi yatakları sabahları eşinle birlikte hemen toplayın.Akşamdan ertesi günün yemeğini mutlaka yap yada haftasonu 3-4 çeşit yemek yap eve gelince sadece çorba salata yaparsın. Yemekten sonra hemen bulaşıkları toparlarsın.Mutfakta kirli bir çatal bile kalmasın.Mutfağa bir elektrikli soba kullanarak kızınla beraber mutfakta uğraşırsınız.Oda senin yanında olur.Sen bir yandan iş yaparken diğer yandan onunla muhabbet edersin.
Bunların hepsinin bir şekilde altından kalkarsın ama asıl önemli olanı eşinin sana yardımcı olması.Onun desteğini hissetmen.Çünkü bu tempo ile ne kadar dayanabilirsin. Bunu da ancak sen konuşarak halledebilirsin.

aaaahhh ah keşke... süper olurdu. ağzınızdan bal damlıyo :Saruboceq: Annesi bizimkini öyle bir yetiştirmişki sağolsun açlıktan öleceğini bilse dolaptan birşey çıkarıp yiyemez. Herşeyi benden bekler. Çok ısrar ettim ama yok adam keyif adamı malesef. Sevmesen çekilcek yanları yok şu erkeklerin. Karar verdim bunu boşayıp bir kadınla evlenicem:roflol:

:)) iinsan sevince iste boyle oluyor ama canim kendini maffedersin benim dusuncem..
annesinin ogretmedigini senin ogretmen kac yillik evlisniz bilmiyorum ama benimde esim oyle keyif yapmayi sever tembel tembel oturmaya bayilir ama bunda ben isyaptiktan sonra tek basima yorulunca onla ilgilenmiyorum diye yardimci oluyor
cabucak bitirelim film izleyelim birlikte diye yardimci oluyor elinden geldigi kadari ile eminim senin esin benimkinden farklidir ya hic bisey yapmasa bile kizi ile ilgilensin sen isleri yaparken ...

buarada belki ozel olacak ama bu tempoda esinle ilgilenebilecek vakit bulabiliyormusun sen zamanin kaliyormu illa ozel degil birlikte oturup bi sohbet edebiliyormusunuz merak ettim dogrusu

ayrica size bir tavsiyede bulunmak isterim anne deiglim hic olmadim ama burdaki yabanci insanlar cocuklari saatinde yatiriyor annem bizede aynisini yapmis uykumuz olmasada yatakta olurmusunuz ve kendi kendimize biraz aglayip sizlandiktan sonra uyurmusuz kucuk kardesimide boyle buyuttu ve ben sahittim kiziniz neden gece 11e kadar ayakta kaliyorki aksam 9da yatsin sabah 6da kalsin iste duzen en onemlisi ayirca esinizde yardim etsin nasil dayanbilirsiniz bu sartlarda nasil ayakta kalirsinizki sizede yazik ama[/QUOTE]

Kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum. benim de annem bizleri böyle uyuturdu. akşam 8 (yaz/kış) ister uyuyalım, ister uyumayalım ama odamıza giderdik kardeşimle. dergimize bakardık, konuşurduk ama odamızdan çıkmazdık.

yanlız şurada arkadaşa katılıyorum ki her erkeğe her işi yaptıramazsınız. yani kızı annesini istiyor diye eşinin kalkıpta mutfağı toplayacağını, bulaşıkları yerleştireceğini sanmıyorum. hatta bence bunu söylemek bile evde tatsızlık çıkması için yeterli olacaktır. yapan insan zaten söylenmesine gerek kalmadan yapar,zorlayarak yaptıramazsınız ki zaten "zorla yapılan aş,ya karın ağrıtır ya baş". demek ki gelmiyor içinden.
ama buna da bir çözüm bulunmalı mutlaka, yoksa yakında bunalıma girersiniz :teselli:

olan kadina oluyor ama baksana kendine ayiracak zamani yok yani uzuldum acikcasi cunku ben kendimi dusunemiyorum tamam is yapmasin ama kizi ile ilgilensin karisi da mutfagi toparlasin yemegini yapsin dimi benim dusuncem enazindan
belkide basima gelmedigi icin konusmasi kolay geliyor bilemiyorum

bende kızımın belli erken saatlerde uyumasını çok istiyorum ama babanneye o kadar söylememe rağmen kızımı öğle uykusuna o kadar geç yatırıyorki ben işten gelirken uykudan kalkıyor. E o saatten sonrada uyuyamıyor haliyle. Bi de dediğim gibi kendine ait bir odası olmadığı için ve sıcak olduğu için yatağı oturma odasında duruyor. Odada da biz olduğumuz için ne kadar erken yatırırsak yatıralım uyumuyor:bbo:

Ara ara bunalıma girip kendi imkanlarımla çıkmaya çalışıyorum arkadaşım, ne diyeyim kızım iyi olsun da ben bakayım. Allah yardımcım olsun.

olan kadina oluyor ama baksana kendine ayiracak zamani yok yani uzuldum acikcasi cunku ben kendimi dusunemiyorum tamam is yapmasin ama kizi ile ilgilensin karisi da mutfagi toparlasin yemegini yapsin dimi benim dusuncem enazindan

yok gerçekten öyle, aslında sorun erkeklerin eşlerini 7-8 kollu, 2-3 başlı olarak görmeleri. nasıl olsa her şeye yetişebiliyoruz ya ondan...
mesela ben "kız seni istiyor" mantığını anlamıyorum, bu 20 yaşında değil ki annesiyle özel konuşacağı var diyesin. daha 2 yaşında bebek bu. tv kumandasıyla bile oyalanabilir. baba azıcık alıp kucağına evi gezdirse, camdan baktırsa, hop zıp falan yaptırsa en az yarım saat kazanır anne. bu kadar stres te olmaz.
konu sahibi arkadaş birgün "imdaaat" deyince babanın aklına dank eder, inşallah o noktaya gelmezsiniz ne diyim yerimseniben

Kendime sadece uyurken vakit ayırabiliyorum ben:1shok:

Ben odadayken hep birlikte oyunlar oynuyoruz ama kızım ağlamadığı için babasıda katılıyor. Ben odadan çıkınca ağlamaya başlayınca onu susturacak bişiyler bulamıyor. Belkide yaratıcı değil diyip geçiştiriyorum. ama günden güne sinirim artıyor tabi geçiştirmeye bile halim kalmıyor inanın.

bencede Allah yardimcin olsun canim...
Allah herkese kaldirabilecegi gucu verirmis kaldirmayacagini zaten vermezmis kuluna ama olay esinin sana yardimci olmamasi sende bilirsin keyif yapmayi ama belki oda zamamnla alisir farkeder canim neyapalim .....

yok gerçekten öyle, aslında sorun erkeklerin eşlerini 7-8 kollu, 2-3 başlı olarak görmeleri. nasıl olsa her şeye yetişebiliyoruz ya ondan...
mesela ben "kız seni istiyor" mantığını anlamıyorum, bu 20 yaşında değil ki annesiyle özel konuşacağı var diyesin. daha 2 yaşında bebek bu. tv kumandasıyla bile oyalanabilir. baba azıcık alıp kucağına evi gezdirse, camdan baktırsa, hop zıp falan yaptırsa en az yarım saat kazanır anne. bu kadar stres te olmaz.
konu sahibi arkadaş birgün "imdaaat" deyince babanın aklına dank eder, inşallah o noktaya gelmezsiniz ne diyim yerimseniben

erkekler kolay kacmayi severler elimden bukadari geliyor daha iyisini yapamiyorum ben bilmiyorumki canim
bunu sen yapsana daha iiyi yapiyorsun
inanki burdaki yabanci ciftleri goreceksiniz
herseyleri ortak turk erkekleri malesef hala alisamamislr bu duruma belkide onlari yetistiren annelerdedir kabahat bilemiyorum

şimdi canım evli bile değilim ama naçizane belirteyim ben de.. en mantıklısı eşinin yardım etmesi ama madem yanaşmıyor o zman yemek olayından fedakarlık edecek..
bebek nasılsa sizle yemiyordur. haftasonu bolca yemek yapacaksınız ve haftaiçi de aynı yeöeği 2 gün yiyceksiniz. hafta içi 1-2 seferde kocanız dışardan hazır bişiler getirecek , gerekirse gazeete kağıdı ustunde bulaşık bile yapmadan atştıracaksınız.. yok efendim bu şartlara gelemem diyorsa kaldıracak poposunu, mutfağa girecek.

ne çocuğu oyalayabiliyor, ne ev işine katkıda bulunuyor. yükün çok ağır güzelim...

Kendime sadece uyurken vakit ayırabiliyorum ben:1shok:

Ben odadayken hep birlikte oyunlar oynuyoruz ama kızım ağlamadığı için babasıda katılıyor. Ben odadan çıkınca ağlamaya başlayınca onu susturacak bişiyler bulamıyor. Belkide yaratıcı değil diyip geçiştiriyorum. ama günden güne sinirim artıyor tabi geçiştirmeye bile halim kalmıyor inanın.

çook iyi anlıyorum, allah hepimizinkine ömür versin 2 minik tavşanım var. ilk oğlum doğduğunda eşim full çalışıyordu. akşam pili bitmiş geliyordu, afedersiniz lavaboya giderken bile anakucağına koyup yanıma alıyordum çalışırken kafası karışmasın diye. mutfak dolu, odalar dağınık... her anım cinnet anı gibiydi. 2. bebeğimde daha bir tedbirliydim tabi, baştan bıraktım biraz ucunu işin, valla alışıyorlar arkadaşım. oyalayamıyorlar zannediyoruz ya, başları sıkışsın öyle bir oyalıyorlar ki aslında.. ahhh ahhh :kahve:

Back
X