çocuğuna kim bakıyor, anne yada babane ise hiç endişe etme, çocuk senin varlığını hisseder hisettirir onlar ama bakıcı konusunda hiç güvenim yok.
Ben bu hanfendiyi maalesef beğenmiyorum.
Bi yazısında bebeklerin 3 yaşına kadar odasının ayrılmaması gerektiğini okumuştum.
Ve o andan itibaren bir daha okumadım kendisini.
Kitaptada çok yanlış var bana kalırsa.
Elbette eşinizden destek alacaksınız.
Destek almamak demek annenin daha yorgun dolayısıyla daha agresif olması demek.
Yani bebeğe olumsuz etki.
Çalışmak konusunda da endişelerinizi anlıyorum. Bende kızım 6.5 aylıkken işe geri döndüm. Hemde günde 10 saat yoktum yanında. Emziriyordum üstelik.
Geceleri de çalıştığım oldu eski işim sebebiyle.
Bikaç önerim olacak sadece size.
Örneğin odadan ayrılırken bikaç saniye için bile çıkarken bebeğinize şimdi mutfağa gidiyorum ama hemen geri geleceğim diyin. Bunu hep yapın.
Birde ceee oyunu vardır onu oynayın sık sık. Yok olan, kaybolan bişiyin geri döneceğini öğrensin.
Oyuncaklarını saklayın ve sonra çıkarın.
Bunlar onu yaşanacak duruma hazırlayacaktır.
Sevgiler.
Innuk ben de seninle aynı durumdayım "çalışmak istiyorum diye kötü bir anne" değilim tabi. Psikolojik olarak çalışmaya ihtiyacım var. Ev hanımı olabilecek yapıda biri değilim. Bebeğim ağlamıyor demişsin de....öğrendiğim kadarıyla 1 yaş civarı ağlamaya başlıyorlarmış hemen rahatlama yani:) Benim oğlum da aynı şekilde giderken uyanıksa bakıyo arkamdan gelince de seviniyor ama çalışan annelerden öğrendiğim 1 yaşına gelince sen giderken ortalığı yıkmaya başlıyorlarmış. O günlerden korkuyorum
Çok doğru söylemiş arkadaş.Tebrik ederimvereliniortak
Kitabı okumadım ama bahsettiğiniz gibiyse bu yazarın uzman olduğuna filan inanmıyorum. Öyle şeymi olurmuş, anne odadan çıkınca çocuk ağlamıyorsa bir aksilik vardır. Yok ya.Kime göre neye göre aksilik.:umursamaz:
Sırf annelerin psikolojisini alt üst etmek için uğraşmış herhalde.
Kendinizi suçlu hissetmeyin çalışan anneler. Bebeğinizden ayrılmak elbetteki kolay olmayacaktır.Gelgitler yaşayacaksınızdır ama inanınki bunların hepsi geçici.
Çocuğunuzla geçirdiğiniz zamanın kalitesi önemli geçirdiğini zaman değil.Ona kazandırdıklarınız, verdikleriniz önemli. Ayrıca tabiki çocuklarımız çok kıymetli ama 1 yaşına kadar bakıp sonrada nasıl bırakıcam demeyin lütfen.Sizden çok daha kötü durumda olanları düşünün. Çalışmak zorunda olan ama bebeğini bırakacak kimsesi olmayan anneleri mesela.2-3 aylıkken bebeklerini bakıcılara bırakan anneleri düşünün. Ve gönül rahatlığıyla bırakın bebeğinizi.
heleki yarım gün çalışan anneler, dediğim gibi sizden daha kötü şartları olanları düşünün. Çocuğunun hastalığında izin alamayan anneleri düşünün. Tam gün ctesi dahil çalışan anneleri düşünün. Yoksa işin içinden çıkamazsınız. Muhakkak kendinizden daha kötü şartlara sahip birilerini düşünün. İşte o zaman içinizdeki gelgit biraz olsun hafifler.
sevgiler.
işe başlamama az kaldı.bugünlerde yoğun bir şekilde bakıcı arıyorum. hatta birkaç görüşme yapma imkanı edindim. çok üzülerek söylüyorum ki, bu bayanlara hiç kimse çocuğunu emanet etmeyi asla istemez. ya inanın ki, görseydiniz bana hakverirdiniz. istedikleri şaşırtıcı ücretler bir yana, çocukla değil benimle ilgileniyorlar. hatta gelen bayanlardan biri misafirim olan 3 yaşındaki yeğenimin ona oyun oynama amaçlı sorduklarına öyle sert cevap verdi ki gözüm korktu. şimdi gel de bu bayana bebek emanet et. bir de bakıcının değişmesi riski var. Bakıcının daha iyi bir iş bulunca çekip gitmeyeceğini de bilemiyoruz ki... Sözünü ettiğimiz kitapta da değinildiği gibi, bakıcı değiştirmek sakıncalıymış. Hatta bu konuyla ilgili Sabiha hocanın anlattığı bir örnek de vardı, okuyanlar bilir.
10 gün rapor hakkım kaldı. ücretsiz izin de alamıyorum, malum maddiyat meselesi... heyet raporunu alacak tanıdık doktor da yok. daha önceki görev yerimde olsaydım çok kolay alırdım; ama şu an bulunduğum yerde epey zor. hayırlısı olsun hepimiz için.canım bu arada okulun kapanmasına 40 gün falan var rapor ya da ücretsiz izin alma şansın yok mu? eylülde bakardın bakıcı.bu arada sen evdeyken bakıcıyı çağır ki bebeğin düzenine alışsın.kolay gelsin canım.
10 gün rapor hakkım kaldı. ücretsiz izin de alamıyorum, malum maddiyat meselesi... heyet raporunu alacak tanıdık doktor da yok. daha önceki görev yerimde olsaydım çok kolay alırdım; ama şu an bulunduğum yerde epey zor. hayırlısı olsun hepimiz için.
Bence bir bebeğe bakması gereken kişi annesidir. Ancak günümüz koşullarında çalışması gereken anneler ne yazık ki bunu uygulayamıyorlar. Her şey bir yana şu düşünce hep aklımda: Bazen kızım öyle şeyler yapıyor ki, ben bile çileden çıkıyorum annesi olarak, dayanamıyorum. Diyorum ki ben bile dayanamıyorsam bakıcı ne yapar?.. Hiç bunun nazını çeker mi?..Tutup fırlatır mı, vurur mu, çimdikler mi?.. İnanın bu yüzden işime dönemedim, evden çalışıyorum. Allah bütün çalışmak zorunda olan annelerin yardımcısı olsun...
cnm bi firmadan bakıcı edinme şansın yok mu daha sağlam olur en azından bakıcı bilgili olurdu
Canım bu devirde bilgili de olsa bakıcıya güven olmaz cnm. Benim annem bakmasa hayatta bakıcıya bırakıpta çalışmazdım. Çocukta yaparım kariyerde olayı bana çok saçma geliyor ya çocuk yapacaksın ya kariyer. Ama sürekli evde oturmak bana göre hiç değil çünkü zaman zaman gerçekten çıldırma noktasına geliyor insan. Maddi açıdan sıkıntıya girince de mutsuz olup çocuğa gerekli sevgi ve şevkati gösteremiyorsun. Keşke ülkemin şartlarında herkes ferah içinde yaşasa. Çalışmak zorunda olmasak ve eve tıkılmak yerine alsak bebişlerimizi kurslara gitsek hem kendimizi hem bebeğimizi geliştirsek arkadaşlarımızla buluşsak sosyal etkinlikler yapsak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?