• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler akıl verir misiniz

inanın eşim nasıl bakacak bilmiyorum muhtemelen kayınvalide bakacak ama o da türlü dertler
Çok özür dilerim ama şu düşünceyi anlayamıyorum gerçekten. Ne demek eşim nasıl bakacak! Siz nasıl bakıyorsunuz? Kayinvalideniz eşinizden farklı ne yapabilir?
Esiniz için gece çocuk bakıp sabah işe nasıl gidecek yazmışsınız mesela. Siz nasıl sabah işe gidecekseniz o da öyle gidecek.
Şu adamlara bebek muamelesi yapıyorsunuz, 2 yıla kalmaz konu açarsınız çocuğun ve evin tüm yükü bende üstelik çalışıyorum çok zorlanıyorum diye. Yanlış yapıyorsunuz, biraz bencil olmalısınız. Verin bebeği eline baksın.

Bence kayinvalideniz eşinizi 1 hafta destekleyebilir.ona da cesaret gelir.snra da esiniz tek bakablr

Merhaba kendi annem şehirdışında komşum bakar evet ancak babanne komşudan önce geliyor babaannemizi çiğneyip komşuya veremeyiz 😞
Yani kendi görüşümü söyleyeyim. Bebeğimi komşuya emanet edeceğime, bana eziyet eden bir kadın olsa dahi, babaannesine bırakmayı tercih ederim.
Kv.ler gelinlerini sevmeyebilirler, laf sokup müdahale edebilirler, birçok şey yapabilirler ama torunlarını çok severler. İçim ancak onda rahat eder.
Kv' dem bana sürekli laf sokardı ama çocuklarıma delirirdi, çocuklarım da onu çok severdi. Ben de anneme etmediği eziyet kalmamasına rağmen babaannemi çok severdim.
Yani çocuğunuza size davrandığı gibi davranmadigi için o çocuk onu eninde sonunda sevecek :) Bari baksın da sizin işinize yarasın bu durum, içiniz rahat eder. Vurmaz, aç bırakmaz, zorla uyutmaz. Yeğenimin komşu bakıcıdan biz anlayana kadar neler çektiğini anlatsam oturup ağlarsınız.
Elbette bu benim düşüncem. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ya eşinin nasıl bakacağını boşver, babası sonuçta 3 güne alışır ayrıca anne gece uykusuz kalıp ise gidiyorsa baba da yapabilir ama bu sizi daha çok yıpratır, ikinizde boş zamanlarinzda tek başınıza çocuk bakacaksınız eşler olarak birbirinizi göremeyeceksiniz, sen nöbetten çıkıp gündüz çocuk ve ev işi yapacaksın, esin muhtemelen akşam cocukla ilgilenmekten evi ekstra dağınık bırakacak bence aileniz için yorucu ve yıpratıcı bir sürec...kv bakmayı kabul ediyorsa baksın, sen de gündüz çalış süt iznin de olacak zaten, kreş yaşına gelene kadar iidare edin,sonra zaten kreşe verirsin...yani cocuga kim bakarsa baksın senin gibi olmayacak ki, çok absürt tavırları yoksa çocuğa da sevgi verecekse bazı şeyleri görmezden geleceksin yok ben yapamam dersen ücretsiz izne devam edip kendin bakacaksin

Benim oğlum şuan 15 aylık yeni işe başladım kv bakıyor sabah bırakıp akşam alıyorum kv senin kv gibi uyuz oluyorum ama mecburen sesim çıkmıyor. Onun dışında artık çalıştıpın için eskisi gibi akşam oturması muhabbeti olmuyor hafta bir gün yemek yiyip saat 21 olmadan kalkıyoruz. Komşuna güveniyorsun soğuğu yolu bahane edip ına da bırakabilirsin ama kv daha mantıklı baksa da bakmasa o gereksiz harekleri olacak en azından güvenilir kafan rahat olur
Canım kv zaten durmadan görüşmek isteyen birisi daha önceki konularımı belki görmüşsündür bizde kalıyorlardı durmadan ne kadar samimi olmak istemediysem o kadar samimi oldum bu zamana kadar sen onum evine mi bırakıyorsun akşam orda mı yiyorsunuz ben orda yemek istemiyorum hemen çocgıumu alıp eve geçmek istiyorum ama gel gör ki illa yemekte yeriz çayda içeriz istemediğim ne varsa başıma geliyor

Komşu ya da el insanı bakıyor da eşiniz öz baba mı bakamıyor bebeğe.
Allah korusun size bisey olsa kim bakacak çocuğa baba bostan korkuluğu mu yuvaya mı düşecek bu çocuk.
Eşinizi rahata alıştırmayın baksın.
Haklısınız tabii ama komşu da baksa babanne de baksa bunlar gündüz bakacaklar ama eşim gece bakacak ve ertesi gün işe gidecek

Canım kv zaten durmadan görüşmek isteyen birisi daha önceki konularımı belki görmüşsündür bizde kalıyorlardı durmadan ne kadar samimi olmak istemediysem o kadar samimi oldum bu zamana kadar sen onum evine mi bırakıyorsun akşam orda mı yiyorsunuz ben orda yemek istemiyorum hemen çocgıumu alıp eve geçmek istiyorum ama gel gör ki illa yemekte yeriz çayda içeriz istemediğim ne varsa başıma geliyor
Evet ona bırakıyorum akşam yemek falan yemiyorum sadece pazartesi günleri onda yiyoruz diğer günler ütüm var çamaşırım var başım ağrıyor diye alıp çıkıyorum. Ama benim eşimde evde durmak ister öbür türlü yemeğe kalsan çocukla yine sen vakit geçiremezsin ki çocuk evini de tanısın bilsin.

Evet ona bırakıyorum akşam yemek falan yemiyorum sadece pazartesi günleri onda yiyoruz diğer günler ütüm var çamaşırım var başım ağrıyor diye alıp çıkıyorum. Ama benim eşimde evde durmak ister öbür türlü yemeğe kalsan çocukla yine sen vakit geçiremezsin ki çocuk evini de tanısın bilsin.
Anladım canım bakalım biz ne yapacağız olmazsa dur diyor eşim kreşe gönderene kadar ama çok kararsızım hayırlısı olsun

Neden nöbetsiz çalışmak ve bakıcı olarak komşuyu ayarlamak yok seçeneklerde?

Babaanneyi çiğnemek yok burda, yıllarca anneanneye çocuk bıraktık, tabii ki aileden birinin bakmasının verdiği güven çok ayrı, ama çocuğu almak bırakmak da çok zor.

"Anne bizde bakmak ister misin?/Hayır siz çocuğu getirin./Bizim için çok zor, evde bakılsın istiyoruz, o zaman komşuyla konuşalım."

Komşu konusunda içiniz rahatsa onunla anlaşın.

Neden nöbetsiz çalışmak ve bakıcı olarak komşuyu ayarlamak yok seçeneklerde?

Babaanneyi çiğnemek yok burda, yıllarca anneanneye çocuk bıraktık, tabii ki aileden birinin bakmasının verdiği güven çok ayrı, ama çocuğu almak bırakmak da çok zor.

"Anne bizde bakmak ister misin?/Hayır siz çocuğu getirin./Bizim için çok zor, evde bakılsın istiyoruz, o zaman komşuyla konuşalım."

Komşu konusunda içiniz rahatsa onunla anlaşın.
Canım haklısın ama babanne varken komşuya bırakmak doğru olur mu sence bakalım yaşına doğruniyicr karar vereceğiz inşallah

nöbet tutmasan zaten biraz süt iznin oluyor sanki. Bide imkan varsa 2 yıl ücretsiz izin almıştım ben . Kimsem yoktu . Ne zor zamanlardı

Merhaba kızlar aklım kafam çok karışık lütfen bana yardımcı olun. Bebeğim 9. Ayına girecek 1 yaşından sonra işe başlamayı düşünüyordum sağlıkçıyım 2 yaşına kadar nöbet tutmama imkanım var eşim gündüz çalışıyor 18-19 arası geliyor. Sorunum şu ki biz eşimle şöyle düşünmüştük ben dilekçe yazarak kendi isteğimle nöbet tutacaktım nöbete giderken komşuma emanet edecektim yavrumu eşim gelince de alıp o gece bakacak ertesi gün ben gelince işe gidecekti bu çok kafamıza yatmıştı ancak şu an eşimin bakabileceğini düşünmüyoruz çünkü çok küçük bebeğimiz 1 yaşında da yine küçücük olacak gece uyumazsa emmek isterse nasıl olacak eşim başa çıkabilecek mi bilmiyorum eşimin de gözü korktu. İş yerim evime bir dakika mesafede. Kayınvalidem bakarım diyor ama hergün ona bebeğimi götüreceğim bize gelip bakmaz işten çıkınca eşim ben alır getiririm diyor ama eşim geç geliyor ben gidip aldım diyelim nasıl olacak bilmiyorum kayınvalidem bakar bakmasına ama onunda bilmiş havaları en çok beni seviyor beni istiyor havaları zaten sürekli görüşüyoruz bebek dolayısı ile daha çok görüşeceğiz onun bıkkınlığı kreşe veremem çok küçük komşuma emanet etsem babamme varken oma vermek te olur mu bilmiyorum çok aklımız karıştı bize akıl verir misiniz
Nöbet tutmayın bence. Gündüz babaanne baksın siz isteyken. Akşam da ailece evde olursunuz. Gece durmaz o yaşta çocuk. Siz de yıpranırsınız. Nöbetten gelince uyumak istersiniz ama uyuyacak ortam olmayacak çocuktan.

İlk plan olmaz imkansız sürdürülebilir değil aile dinamiği için çok fazla eksi var
Normal mesaiye haşlayın kv ile acik açık konuşup ona göre hareket edin

Nöbet tutmak istememin sebebi eşim veya ben mutlaka yanımda kalacağız ikimizden biri o yüzden yoksa istemem
Eşiniz olsa da olmasa da ben nöbetsiz çalışma hakkım varsa kullanırdım. Yani neden illa nöbet kısmını anlamadım. Nöbetsiz de çalışma hakkınız var eşinizin işi olsun olmasın yararlanın.

Nöbet tuttuğunuzda gündüzleri yanında olabilecek misiniz? Bu sebeple tercih ediyorsunuz sanırım. Gece besleniyor mu bebeğiniz?
Kızım 11 aylıktı çalışmaya başladığımda. Sütten kesene kadar gece uykusu çok sıkıntılıydı.
O sebeple biraz bebeğinizin sürecini en iyi siz bilirsiniz. Gece beslenmesi devam ediyor mu, acil durumlar için biberon kabul ediyor mu, uyku düzeni nasıl vs... Bu tür şeyleri değerlendirmek lazım.
Eşinizin uykusu hafif mi? Kızınız ağlasa uyanır mı?
Genelde sağlıkçı arkadaşlarım sizin gibi nöbeti alıp gündüz birlikte geçiriyor, akşam da babasıyla babannelerinde vakit geçirip uyuyorlar.
Böyle ise bir yol izlemek mantıksız gelmedi.

Benim tercihim ailemle 1 yıl daha vakit geçirmek olurdu o ayrı.

Back
X