- 18 Şubat 2023
- 2.891
- 2.743
- 63
- 35
Komşunuz ücret karşılığında mi bakacaktiMerhaba kendi annem şehirdışında komşum bakar evet ancak babanne komşudan önce geliyor babaannemizi çiğneyip komşuya veremeyiz![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Komşunuz ücret karşılığında mi bakacaktiMerhaba kendi annem şehirdışında komşum bakar evet ancak babanne komşudan önce geliyor babaannemizi çiğneyip komşuya veremeyiz![]()
Bebeğime üzülürüm bırakamam, adam alışık değil, yorgun olsa duymasa, ağlasa susturamasa , çok sıkılsanda gece birakmak sağlıklı degilEvet ancak 1 yaş gece anne yanında olmaması eşin akşam yorgun gelmesi bunları göz önünde bulundurdugunuzda ne düşünüyorsunuz yoksa o seçenek bana en sıcak gelen ama çok yıpratıcı
Meme etmiyorsa gece birine bırakmanız çok zor olur.Nöbet tutarsam akşam eşim mutlaka bebeğimin yanında olacak yani ben yokken o varmış gibi böylece içimiz daha rahat eder diye düşündük ama eşim nasıl bakacak kendisi de ilk başlarda bakabileceğini söylüyordu ama şimdi o da tedirgin olduğu için gündüz annem baksın diyor
Dogum sonraki analik raporu bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat 2. Alti ay 1.5 saat sut izni kullanabiliyorsunuz ayrica kadrolu iseniz yarim zamanli calisma talep edebiliyorsunuz kurumunuz red verse de mahkeme ile bu sureci alabilirsiniz hatta cocuk ilk okul cagina gelene kadar yarim maas ile yarim zamanli calisabiliyorsunuz mahkeme genelde lehine karar veriyor sizde mahkeme kararina istinaden bunu kurumdan talep edebiliyorsunuzMerhaba kızlar aklım kafam çok karışık lütfen bana yardımcı olun. Bebeğim 9. Ayına girecek 1 yaşından sonra işe başlamayı düşünüyordum sağlıkçıyım 2 yaşına kadar nöbet tutmama imkanım var eşim gündüz çalışıyor 18-19 arası geliyor. Sorunum şu ki biz eşimle şöyle düşünmüştük ben dilekçe yazarak kendi isteğimle nöbet tutacaktım nöbete giderken komşuma emanet edecektim yavrumu eşim gelince de alıp o gece bakacak ertesi gün ben gelince işe gidecekti bu çok kafamıza yatmıştı ancak şu an eşimin bakabileceğini düşünmüyoruz çünkü çok küçük bebeğimiz 1 yaşında da yine küçücük olacak gece uyumazsa emmek isterse nasıl olacak eşim başa çıkabilecek mi bilmiyorum eşimin de gözü korktu. İş yerim evime bir dakika mesafede. Kayınvalidem bakarım diyor ama hergün ona bebeğimi götüreceğim bize gelip bakmaz işten çıkınca eşim ben alır getiririm diyor ama eşim geç geliyor ben gidip aldım diyelim nasıl olacak bilmiyorum kayınvalidem bakar bakmasına ama onunda bilmiş havaları en çok beni seviyor beni istiyor havaları zaten sürekli görüşüyoruz bebek dolayısı ile daha çok görüşeceğiz onun bıkkınlığı kreşe veremem çok küçük komşuma emanet etsem babamme varken oma vermek te olur mu bilmiyorum çok aklımız karıştı bize akıl verir misiniz
Ama çoğu madde de idare insiyatifinde yazıyor. Buna rağmen mi?Dogum sonraki analik raporu bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat 2. Alti ay 1.5 saat sut izni kullanabiliyorsunuz ayrica kadrolu iseniz yarim zamanli calisma talep edebiliyorsunuz kurumunuz red verse de mahkeme ile bu sureci alabilirsiniz hatta cocuk ilk okul cagina gelene kadar yarim maas ile yarim zamanli calisabiliyorsunuz mahkeme genelde lehine karar veriyor sizde mahkeme kararina istinaden bunu kurumdan talep edebiliyorsunuz
Yani gercekten sizi uzmek istemem ama saka gibisiniz. Cok bunaldiniz diye calismaya baslayacaksiniz cocugu komsuya birakmayi bile dusuneceksiniz inanamiyorumAslında 2 yıla kadar durabilirim maddi açıdan şükür ancak evde çok bunaldım işe gitmek istiyorum yavrumun bana bir zararı yok ama işimi hem özledim hem bana iyi geleceğini düşünüyorum
Ama çoğu madde de idare insiyatifinde yazıyor. Buna rağmen
Zaten idare genelde red veriyor hayir diyor ben bi doktorumuzun boyle olur yazisini yazmistim idareden izni istemis hayir dediklerinde mahkemeye vermis ordan kabul kararini alinca yurutmeyi durdurma ile direk hastaneye basvurdu mahkeme kararina istinaden izin verildi bende sefimize bu durumu sormustum bu sekilde olabildigini soylemisti kadrolulardaAma çoğu madde de idare insiyatifinde yazıyor. Buna rağmen mi?
Nöbet tutarsanız gece uykusuz kalacaksınız gündüz bebekle nasıl ilgileneceksiniz. Bebek daha çok küçük tam hereketli zamanları bence yıpratır sizi.Nöbet tutarsam akşam eşim mutlaka bebeğimin yanında olacak yani ben yokken o varmış gibi böylece içimiz daha rahat eder diye düşündük ama eşim nasıl bakacak kendisi de ilk başlarda bakabileceğini söylüyordu ama şimdi o da tedirgin olduğu için gündüz annem baksın diyor
Erkek ve kadın yapısal olarak aynı değil ki? Eş annesinin veya eşinin baktığı gibi bebeğe bakamaz. Ayrıca adam işten gelip her gün geceleyin bebeğe baksa ertesi gün nasıl işe gidecek? Adamda bencil olsa kadın ne yapsın? Şu yorumları biraz adam akıllı yazın. Sonra konu açar eşimle çocuk yüzünden anlaşamıyoruz diye.Çok özür dilerim ama şu düşünceyi anlayamıyorum gerçekten. Ne demek eşim nasıl bakacak! Siz nasıl bakıyorsunuz? Kayinvalideniz eşinizden farklı ne yapabilir?
Esiniz için gece çocuk bakıp sabah işe nasıl gidecek yazmışsınız mesela. Siz nasıl sabah işe gidecekseniz o da öyle gidecek.
Şu adamlara bebek muamelesi yapıyorsunuz, 2 yıla kalmaz konu açarsınız çocuğun ve evin tüm yükü bende üstelik çalışıyorum çok zorlanıyorum diye. Yanlış yapıyorsunuz, biraz bencil olmalısınız. Verin bebeği eline baksın.
Yani laf olsun diye konuşuyosunuz gerçekten anne baba olmak fedakarlık istiyor, benim eşim 24 saat nöbete gidicegi zaman gecede benimle uyaniyor, durmadigi zamanlar dönüsümlü bakiyoruz. Sektörde yüzlerce bu sekilde çalisan var erkek diye hemen yapamaz edemezi yapistirmayin. Bebegin ebeveyni olarak yedirir icirir uyutur her seyi yapabilir. Biz karı koca sağlikciyiz bebek bakiminda her seyi ögrettim eşime. 15 aylikken basliyorum ve nobet harici evde oldugu sürelerde bakacak, cocuguma bakma konusunda esinden daha fazla kime güvenebilir insan? 1. Secenek eş 2. Secenekler ananae/babane 3. Secenekler diger kisiler olmaliErkek ve kadın yapısal olarak aynı değil ki? Eş annesinin veya eşinin baktığı gibi bebeğe bakamaz. Ayrıca adam işten gelip her gün geceleyin bebeğe baksa ertesi gün nasıl işe gidecek? Adamda bencil olsa kadın ne yapsın? Şu yorumları biraz adam akıllı yazın. Sonra konu açar eşimle çocuk yüzünden anlaşamıyoruz diye.
Bende sağlikciyim 15 aylikken baslayis yapacam. Nöbeti istemedim 2 sene bence sizde şuan icin girmeyin gündüz gidip gelin bebek bi sürece alissin zaten nobet illa tutacaksiniz. Nöbetli calisan insana hergun git gel zor oluyor ama bir sürü resmi tatil var 2024te onlari kacirmayin bence. Nobete gecince ne var ne yok yaziyolar bayram seyran yok biliyosunuz. Nöbetin şu avantaji olur hafta ici 2 nobet falan denk gelir sadece 2 gün kayinvalideniz bakar oda aksama kadar diger günler sizde olur. Haftasonu nobetindede full babasi bakar böylece ne baskasina cok baktirmis olursun nede aklin kalir. Bende hafta ici 5gün caliscagim icin esim ortalama 3 gün evde olacak(nöbet izni) kalan 2 gün annem bakacak 5te gelmis olcam zaten eve. Sonra nöbete gecince çapraz tutucaz bi esim bi ben bakacak nasipse. Bu tarz ayarlayabilirsinMerhaba kızlar aklım kafam çok karışık lütfen bana yardımcı olun. Bebeğim 9. Ayına girecek 1 yaşından sonra işe başlamayı düşünüyordum sağlıkçıyım 2 yaşına kadar nöbet tutmama imkanım var eşim gündüz çalışıyor 18-19 arası geliyor. Sorunum şu ki biz eşimle şöyle düşünmüştük ben dilekçe yazarak kendi isteğimle nöbet tutacaktım nöbete giderken komşuma emanet edecektim yavrumu eşim gelince de alıp o gece bakacak ertesi gün ben gelince işe gidecekti bu çok kafamıza yatmıştı ancak şu an eşimin bakabileceğini düşünmüyoruz çünkü çok küçük bebeğimiz 1 yaşında da yine küçücük olacak gece uyumazsa emmek isterse nasıl olacak eşim başa çıkabilecek mi bilmiyorum eşimin de gözü korktu. İş yerim evime bir dakika mesafede. Kayınvalidem bakarım diyor ama hergün ona bebeğimi götüreceğim bize gelip bakmaz işten çıkınca eşim ben alır getiririm diyor ama eşim geç geliyor ben gidip aldım diyelim nasıl olacak bilmiyorum kayınvalidem bakar bakmasına ama onunda bilmiş havaları en çok beni seviyor beni istiyor havaları zaten sürekli görüşüyoruz bebek dolayısı ile daha çok görüşeceğiz onun bıkkınlığı kreşe veremem çok küçük komşuma emanet etsem babamme varken oma vermek te olur mu bilmiyorum çok aklımız karıştı bize akıl verir misiniz
Ben fedakarlık olmasın demedim ki? Ayrıca baba çocuk bakımında her şeyi yapamaz. Yapsa bile anne kadar olmaz. Bakın benim çevrem çok geniş ve bu tür olaylarla çok karşılaştım. Baba ev işlerine yardım eder anne çocukla ilgilenir baba hiç ilgilenmez demiyorum yer içirir tabi.Yani laf olsun diye konuşuyosunuz gerçekten anne baba olmak fedakarlık istiyor, benim eşim 24 saat nöbete gidicegi zaman gecede benimle uyaniyor, durmadigi zamanlar dönüsümlü bakiyoruz. Sektörde yüzlerce bu sekilde çalisan var erkek diye hemen yapamaz edemezi yapistirmayin. Bebegin ebeveyni olarak yedirir icirir uyutur her seyi yapabilir. Biz karı koca sağlikciyiz bebek bakiminda her seyi ögrettim eşime. 15 aylikken basliyorum ve nobet harici evde oldugu sürelerde bakacak, cocuguma bakma konusunda esinden daha fazla kime güvenebilir insan? 1. Secenek eş 2. Secenekler ananae/babane 3. Secenekler diger kisiler olmali
Bunun bir sonu yok ki saglikcilar 2 yas dolunca zaten nöbete gecicek sektörde esi kendi gibi calisan,8-5 calisan,3 vardiya calisan vs bir suru kisi var yani denk gelme durumu aile dinamigi bu şekilde kuruluyor zaten.Bir şey daha, anne baba ile büyüyecek ama anne baba neredeyse yan yana olmayacak.
Bir baba emzirme dışında her şeyi yapabilir bebek ille anne dışında birine bırakılacaksa baba anneanne/babaanneden daha iyi bakar. Bizim evde öyle oluyor en azından.Ben fedakarlık olmasın demedim ki? Ayrıca baba çocuk bakımında her şeyi yapamaz. Yapsa bile anne kadar olmaz. Bakın benim çevrem çok geniş ve bu tür olaylarla çok karşılaştım. Baba ev işlerine yardım eder anne çocukla ilgilenir baba hiç ilgilenmez demiyorum yer içirir tabi.
Yapamayacağı tek şey emzirmek. 1+ yaş bebeğin zaten kahvaltisi meyvesi corbasi vardır, bunlari yedirip altini alacak, gerekirse duşa sokacak ve uyutup oyun oynayacak. Baska ne yapacak? İşten gelip iki cocuguyla oynayinca gece fosur fosur uyuyunca iyi bir baba olunmuyor. Babanin anne kadar olmasi gerekmez babanin baba gibi olmasi gerekir siz bu ayrimi anlamiyosunuz, babalar annecilik oynamayacak babalik görevlerini yapacak. Eşi calismadigi halde bunlari yapan bir sürü adam var. Kadin hem dogursun hem calissin hem ev isi yapsin böyle diye diye erkekler prenses ,kadinlar modern köle oldu zaten.Ben fedakarlık olmasın demedim ki? Ayrıca baba çocuk bakımında her şeyi yapamaz. Yapsa bile anne kadar olmaz. Bakın benim çevrem çok geniş ve bu tür olaylarla çok karşılaştım. Baba ev işlerine yardım eder anne çocukla ilgilenir baba hiç ilgilenmez demiyorum yer içirir tabi.