Çalışan anneler ne yapacağız?

Ben doğum iznindeydim pazartesi başlıyorum işe mecbur evden çalışma imkanımız varken. Ve sektör çok müsaitken çalıştırmıyor patron bozuntusu Tek sebebi de güvenemiyor bize bu. Rapor alabilirim ama kesin işimden olurum öyle bir manyak adam. Oğlumu her sabah anneöe bırakmam lazım her akşam alcam offfff uykularım kaçıyor
Annelerimize bulaştırma riskimiz var diye ben annemi çağıramıyorum...

Okullar uzun bir süre açılmaz. Tüm imkanlarınızı ona göre seferber edin. Aile yanı olur, tanıdık eş dost akraba rica olur.
Mesela benim öyle bir arkadaşım olsa evdeyim sürekli, izoleyim zaten çocuğuna bakardım.
Bu ara herkes birbirine destek olmalı. Avrupadan farkımız insanlığımız,vicdanımız. Bunuda her türlü kullanmalıyız şu süreçte. Allah yardımcınız olsun.
Burada sıkıntı o çocuğun kendi ailesinden size ve çocuklarınıza virüsu tasima olasılığınin olması.😔

Kesinligini teyit edemem ama (burokrasiye ilgilenen bi tanidigim vasitasiyla ) kresler acilacak diye biliyorum, velilerden muvaffakatname imzalamalari istenebilir, sorumlulugu ustumuze aliyoruz gibisinden, ama ilkogretim seneyi buyuk ihtimal kapatacak.

Son düzenleme:
Burada sıkıntı o çocuğun kendi ailesinden size ve çocuklarınıza virüsu tasima olasılığınin olması.😔

Çocuklar sadece taşıyıcı. Gençlerde hafif atlatıyorlar diye düşünüyorum. Araştırmalarıma göre.Tabiki ağır bir hastalığı yoksa akciğer, böbrek yetmezliği vs. gibi. O yüzden gerekli kriterleri taşıyan insanlar biraz elini taşın altına koymalı. Ve destek olmalı. Yoksa bu iş sadece devlet nerde hani devlet yapsınla olacak iş değil.

Ben de kamuda emziren anneyim. Okul tatili uzadıkça süt verenlere idari tatil de uzar depil mi? Bu maddeyi kaldırmazlar sanırım. İki haftada bir 12 şer gün mü uzatırlar. Kaygıyla bekliyorum. Vaka süreleri daha çok uzar gibime geliyor :KK43:
yok öyle birşey tatlım şu an sadece 12 gün idari izin hakkın var kalan sürede uzatma olmayabilir. gerekirse yıllık izin alabilirsin evde kalmak istiyorsan ya da rapor ama uzayacak diye planlar yapma bence..

Kesinligini teyit edemem ama kresler (burokrasiye ilgilenen bi tanidigim vasitasiyla ) kresler acilacak diye biliyorum, velilerden muvaffakatname imzalamalari istenebilir, sorumlulugu ustumuze aliyoruz gibisinden, ama ilkogretim seneyi buyuk ihtimal kapatacak.
ilk orta dereceli okullar 2 hafta, üniversiteler 3 hafta, özel bakım evi ve kreşler ikinci bir emre kadar kapandı ve süreç uzarsa oraları da açılmayacak. zaten açılmasın çünkü en çok birbirine mikrop bulaştıracak ve öz bakımı eksik yaş kreş grubu çocuklar öğretmenler yardımcılar vs ilgileniyor ama her yeri elliyorlar, salya sümük geziyorar vs vs... evde kalmaları daha iyi bunun içinde özellikle çalışan anneler için ücretli izin , idari izin vs devreye girmeli acilen..

ilk orta dereceli okullar 2 hafta, üniversiteler 3 hafta, özel bakım evi ve kreşler ikinci bir emre kadar kapandı ve süreç uzarsa oraları da açılmayacak. zaten açılmasın çünkü en çok birbirine mikrop bulaştıracak ve öz bakımı eksik yaş kreş grubu çocuklar öğretmenler yardımcılar vs ilgileniyor ama her yeri elliyorlar, salya sümük geziyorar vs vs... evde kalmaları daha iyi bunun içinde özellikle çalışan anneler için ücretli izin , idari izin vs devreye girmeli acilen..

Sene sonunu getiremezler, siyasilerde aynini dusunuyor.
Hesaplari su sekilde, ilk ve ortaogretim evde tek basina idare edebilir ama kres cagi cocuklari ve aileleri bu sureci yonetemez.
Idari izinin hazirana kadar verilecegine inaniyor musunuz?
Ozel kresler bayrak ceker, buna musade edilecegini dusunmuyorum.
Sanirim calismiyorsunuz ama bnm tum arkadaslarim devlette ve mahvoldular, her gunleri krizle geciyor bakim isi yuzunden.
Aileleri de cok destek olmak istemiyor, bakici bulamiyorlar..
Bu kadar magdur edileceklerini sanmam

Sene sonunu getiremezler, siyasilerde aynini dusunuyor.
Hesaplari su sekilde, ilk ve ortaogretim evde tek basina idare edebilir ama kres cagi cocuklari ve aileleri bu sureci yonetemez.
Idari izinin hazirana kadar verilecegine inaniyor musunuz?
Ozel kresler bayrak ceker, buna musade edilecegini dusunmuyorum.
Sanirim calismiyorsunuz ama bnm tum arkadaslarim devlette ve mahvoldular, her gunleri krizle geciyor bakim isi yuzunden.
Aileleri de cok destek olmak istemiyor, bakici bulamiyorlar..
Bu kadar magdur edileceklerini sanmam
Bende devlette çalışıyorum kızımı da şehir dışına ailemin yanına gönderdim. Yani aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum tek şansım bakacak bir ailemin olması ama onlarda 65 üstü kronik hastalığı olan riskli gruptalar bu nedenle teması kestik git gel yapmıyoruz onlar evinde biz burada eşimle iş harici evde izoleyiz.

2 haftalık süreç için izin alsam sonu yok izin kısıtı var , mazeret desen asla kullandırmıyorlarki idair izinlileri bile işe getirdikleri oldu bu süreçte, çoçuğumu da yanımda taşımaktansa ayrı kalmak tercihim şu an..

Ama şu var ki bu olağanüstü bir durum yani sadece kreş yaş grubu değil ilkokul da sıkıntılı o nedenle ya hepten açılır ya hepten tatil uzar. Devlet zaten kısıtlı imkan sunuyor ama yetersiz kalıyor izin alın deniliyor olamdı mazeret izni ama en fazla alabileceği bir memurun maksimum 30 gün. Özelde çalışanın hali hepten harap zaten izin alacaksan ücretsiz al yada çık git modunda çoğu iş yeri...

Bir çaresine bakacağız artık bizi aşan yerde devletin devreye girmesi şart o nedenle de idari izin ya da ücretli izin verilmesi taraftarıyım illa anneye değil gerekirse ebeveynlere dönüşümlü de olsa iş görür. Ve öze kamu ayrımı yapılmamalı.

Bilim kurulu üyeleri evde kal da diyorlar da çalışan anne babalar için bir çözüm düşünecek inşallah devlet. Ben okulun parasını da hala ödüyorum... 3 hafta daha uzarsa bittik...
Şuan için 3 hafta değil, salgın bittikten sonra 3 hafta. Yani siz dönemi kapatmış gibi düşünün. Çünkü salgının en kolay yayılacağı yerlerden biri okul ortamı. Enfekte olmuş 1 öğrenci 10 bin insanı 1 gün içi de enfekte edebilir.

Kreşin ücretini bende ödedim ama önümüzdeki ay ödemeyeceğim.Çoçuğuda şuan dönüşümlü bakıyoruz eşimle büyükleri bu işe dahil etmek istemedik. Sonuçta taşıyıcı olma ihtimali var ve ben bunu asla istemem.

Ve evet birde öyle bir durum var. Çocuklar zaten bu virüste taşıyıcı rolünde. Okulları tatil etmenin amacı çocuklardan ziyade toplum sağlığını korumak. 1 çocuk anne babayı, anne baba sosyal çevreyi, sosyal çevreyi aileyi çok kolay enfekte edebilir.

Siyasileri bilmem ama dün bilim kurulundan 2 prof. okulların uzun süre açılma durumunun olmayacağını söyledi. Çünkü şuan salgını bitirmekten ziyade yayılım hızını azaltma çalışmaları var. Sağlık kuruluşlarına bir anda yüklenme olmasın diye. Bununda en mantıklı ilk yolu okulları kapatmak

Bende devlette çalışıyorum kızımı da şehir dışına ailemin yanına gönderdim. Yani aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum tek şansım bakacak bir ailemin olması ama onlarda 65 üstü kronik hastalığı olan riskli gruptalar bu nedenle teması kestik git gel yapmıyoruz onlar evinde biz burada eşimle iş harici evde izoleyiz.

2 haftalık süreç için izin alsam sonu yok izin kısıtı var , mazeret desen asla kullandırmıyorlarki idair izinlileri bile işe getirdikleri oldu bu süreçte, çoçuğumu da yanımda taşımaktansa ayrı kalmak tercihim şu an..

Ama şu var ki bu olağanüstü bir durum yani sadece kreş yaş grubu değil ilkokul da sıkıntılı o nedenle ya hepten açılır ya hepten tatil uzar. Devlet zaten kısıtlı imkan sunuyor ama yetersiz kalıyor izin alın deniliyor olamdı mazeret izni ama en fazla alabileceği bir memurun maksimum 30 gün. Özelde çalışanın hali hepten harap zaten izin alacaksan ücretsiz al yada çık git modunda çoğu iş yeri...

Bir çaresine bakacağız artık bizi aşan yerde devletin devreye girmesi şart o nedenle de idari izin ya da ücretli izin verilmesi taraftarıyım illa anneye değil gerekirse ebeveynlere dönüşümlü de olsa iş görür. Ve öze kamu ayrımı yapılmamalı.

Anne desteginiz var bu sizin icin avantaj.
Benim bir arkadasimin tum ailesi vefat etti, kayinvaldesi gelemiyor, kiz kara kara dusunuyor.
Tum yillik iznini kullanacak,rapor alirsa sorusturma acarim demis sefi..
Bilmiyorum..
Hayirlisi

Çok zor bir durum okulların artık açılacağını sanmıyorum en iyi ihtimal nisan mayıs haziran tatil olsa belki herşey yolunda olursa temmuz agustosta devam edilir. Bu arada velilerin özel kreş ücretlerini ödememesi durumunda öğretmenler nasıl maaş alacak merak ediyorum ve çok üzülüyorum. Devlet el atmak zorunda ama hasta olanlara bakmaktan başka birşey yapmiyor.

Anne desteginiz var bu sizin icin avantaj.
Benim bir arkadasimin tum ailesi vefat etti, kayinvaldesi gelemiyor, kiz kara kara dusunuyor.
Tum yillik iznini kullanacak,rapor alirsa sorusturma acarim demis sefi..
Bilmiyorum..
Hayirlisi
şunu söyleyim rapor alabilme şanşı varsa alsın, hiçbir yaptırım yapamaz şefi içi rahat olsun.. en afzla gıcık gider ama zaten yöneticilerin hepsi o modda biz alıştık ;)

Çok zor bir durum okulların artık açılacağını sanmıyorum en iyi ihtimal nisan mayıs haziran tatil olsa belki herşey yolunda olursa temmuz agustosta devam edilir. Bu arada velilerin özel kreş ücretlerini ödememesi durumunda öğretmenler nasıl maaş alacak merak ediyorum ve çok üzülüyorum. Devlet el atmak zorunda ama hasta olanlara bakmaktan başka birşey yapmiyor.
öğretmenin maaşını düşünecek olan da , çalışan çocuğu olanın iznini düşünecek olanda devlet işte burada mevzu kişileri aşıyor.
ki zaten eğitim yoksa mucbir sebepten ötürü ücretlerde haliyle ödenmez ben bu ayı bile ödemedim önümüze bakalım gidişata göre ödenir. ama okullar açılmazsa kreşten alacağım ve bir kuruşta ödeme yapmayacağım nisan ayı itibari ile... ( bu ayı ödemedim şuan için ama onu ödeyeceğim yanlış anlaşılma olmasın)

öğretmenin maaşını düşünecek olan da , çalışan çocuğu olanın iznini düşünecek olanda devlet işte burada mevzu kişileri aşıyor.
ki zaten eğitim yoksa mucbir sebepten ötürü ücretlerde haliyle ödenmez ben bu ayı bile ödemedim önümüze bakalım gidişata göre ödenir. ama okullar açılmazsa kreşten alacağım ve bir kuruşta ödeme yapmayacağım nisan ayı itibari ile... ( bu ayı ödemedim şuan için ama onu ödeyeceğim yanlış anlaşılma olmasın)
Devlet birşey yapmayacak ve olan insanlara olacak yine

birde o kısmı var ben bu ay kasıtlı kreş taksidini ödemedim. nakit elimde kalsın derdim bu ne olur ne olmaz. ama tatil uzarsa ödeme yapmayı düşünmüyorum okula gelecek aylar için çünkü eğitim yoksa para da yok kafasındayım bunun için tüm yasal haklarımı da ararım yani..
Siz ödemediğiniz için o kurumda çalışanların da paraları ödenemiyor yalnız.
Çok yanlış düşünüyorsunuz.
He paranız yoktur çok zordasınızdır anlıyorum lakin eğer belirli bir geliriniz zaten geliyorsa ödemiyorsanız çok yanlış.

Siz ödemediğiniz için o kurumda çalışanların da paraları ödenemiyor yalnız.
Çok yanlış düşünüyorsunuz.
He paranız yoktur çok zordasınızdır anlıyorum lakin eğer belirli bir geliriniz zaten geliyorsa ödemiyorsanız çok yanlış.
iyide eğitimin devam etmediği bir kuruma neden para ödeyeyim ki?????? bu ay için nakit elimde kalsın derdim bu gelecek ay başı ödenecek zaten...(kreşi tam ödersem sıfırlıyorum nakiti) ki paralar peşin alınıyro her ay ve bu ay sadece 2 hafta eğitim verildi bu nedenle servis parasını da yarım yatırdık ama kreş taksidini yarım ödeyin diyen yok ki sözleşmelerde açıkca yazar salgın vs durumlarında önceden ödenen para diğer aya aktarılır der ....

Back
X