- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
Calisan kadinlara herzaman imrenmisimdir hele bide cocugu olanlara...siz calisan kadinlarin gucune destegine psikolojisine yasadiklarini dinlemeye okadar ihtiyacim varki..benim iki yasinda bana asiri duskun duygusal otesi bir kizim var, daha once birbirimizden birgun bile ayri kalmadik okadar alismisizki birbirimize birkac saat carsiya ciksam ne ben onsuz nede o bensiz durabiliyor ve artik benim calimam gerekiyor hemde cok gerekiyor ona dah guzel bir gelecek sunabilmek icin ama ben onu sabah anneeme birakip aksam almak fikri bana ve ona cok agir gelecek diye dusunuyirum ve cok uzuluyirum ilkdefa benden bukadar ayri kalicak ve sadece aksamlari ve haftanin birgunu dolu dolu vakit gecirmek.fikribeni cok uzuyor ama calismam hem sart hem istiyorum ama bu dygusal dusunceerimi nasil asicam bana biraz guc verin nolur hic iyi degilim ona guzel guzel anlatiyorum heveslendirmeye calisiyorum her is cikisi hediyeyle gelcem sen aksama kadar annaneyle teyzeyle oynucaksin sadece aksam.evimize gelcez diyorum basliyor aglamaya hediye istemiyorum diyor evimizde dur gitme faln ya napicami sasirdim onu birakip.ise baslarsam.ihanet mis gibi geliyo ona...durumum hic iyi degil psikolojik acidan bana guc verin nolur bununla.ilgili ornekler verin hayatinizdan cocugunuzdn ilk ise baslama gunleriniz falan cocunuzun tepkisi lutgen biseler deyin
Kac ayliklar ozlem hissetmiyormuunuzBizim 2 tane bende pişmanlık falan olmuyor ikisinide vaktinde yerlerine bırakıp işe yetişebilme kaygısından başka hiçbişey hissetmiyorum
Gün içinde aklıma geliyorlar ozaman özlüyorum :)
Peki suan yetiyormu aksamki o 3_4 saatkizim neredeyse dogdugundan beri tam zamanli yaninda degildim hic.
ilk zmnlar annem bakti, zaten o zmn daha ogrenci oldugum icin bazi gunler evdeydim erken geliyordum falan.
sonra bir bucuk yasindan beri krese gitmeye basladi.
2 ay oncesine kadar yine haftanin 3 gubu gidiyodu diger gunler ben yada esim bakiyordu.
ama iki aydir ise basladim, hicte boyle yogun bir is hayal etmemsitim, karsima cikinca kabul ettim gibi oldu.
simdi haftanin her gunu krese gidiyor. 3 yasinda bu arada.
sabah cok erken cikiyorum evden, esim hazirlayip krese birakiyor. aksam cikisina ben yetisiyorum.
bazen cok zor geliyor, sabahlari gorememek, aksam sadece 3 4 saat cegirmek.
kreste sadece 4 kisiler ve bakan teyze sagolsun cok ilgileniyo, gozum arkada degil.
ama annem bakiyor olsa heralde hic dusunmez rahat rahat isime giderdim.
sizde bakan anne var teyze var, hic gozunuz arkada kalmasin bence. hem 2 yasinda artik onada iyi gelir sosyallesir, park bahce dolasirlar alisir zmnla.
Peki suan yetiyormu aksamki o 3_4 saat
Oylemi diyorsunuz eylule kaadar bekleyip direkt kres mantikli geldi devlet kreslerinin ucreti nekadar fikriniz varmioğlum 9 aylıkken işe başladım, hiç arkadamdan ağlamadı, erken alıştığı için herhalde.
zaten o dönem sabah emzir hazırlan çık vs hiç bir şey düşünmeye fırsatım olmazdı.
2 yaşında kreşe başladı, ben götürüyorum,
yine aynı tantana, sabah uyan onu hazırla, kendin hazırlan, bir şeyler atıştır ya da bir pastaneye uğra, gene bir şey düşünmeye fırsat yok.
2 yaşında her şeyin farkında olacağı için ilk ayrılmanız ilk bir iki ayınız zor geçecektir, buna kendinizi hazırlayın, ama alışacağız, halledeceğiz diye düşünüp kendinizi rahatlatın. eğer çok üzülüyorsanız birazcık daha işe başlamayı erteleyin, mesela eylüle kadar erteleseniz biraz daha büyüyüp direk kreşe de başlatabilirsiniz.
Of peki ben neden bukadar dusunuyorumbabasiyla sabahlari daha cok zmn gecirdigi icin su an fena degiliz.
aksam uyumak istemiyor erkenden, bide geceleri yanimiza geliyor, hos eskiden de gelirdi.
muhakka daha cok zmn gecirmek istiyor bizle. ama kreste de mutlu.
dedigim gibi bnim annem bakcak olsa, bide evde teyze olsa hicc dusunmem :)
Oylemi diyorsunuz eylule kaadar bekleyip direkt kres mantikli geldi devlet kreslerinin ucreti nekadar fikriniz varmi
Of peki ben neden bukadar dusunuyorum
tam zamnlimi calsimaya baslayacaksin,
ben once 2 gun veriyordum krese sonra 3 oldu simdide tam hafta.
belki alistira alistira biraksan alisirsiniz ikinizde.
birde hicbir cocuk anne oh sen git ben dururum demezki. tabiki gitme diycek ama aksamda beni eve goturme azcik daha oyniyim diyorlar.
Kresler gakkin hic bir bilgim yok aslinda alistirarak baslatmam iyi olur ikimiz acisindan evet tam zamanli calisicam part time bulsam bayilirimtam zamnlimi calsimaya baslayacaksin,
ben once 2 gun veriyordum krese sonra 3 oldu simdide tam hafta.
belki alistira alistira biraksan alisirsiniz ikinizde.
birde hicbir cocuk anne oh sen git ben dururum demezki. tabiki gitme diycek ama aksamda beni eve goturme azcik daha oyniyim diyorlar.
Kresler gakkin hic bir bilgim yok aslinda alistirarak baslatmam iyi olur ikimiz acisindan evet tam zamanli calisicam part time bulsam bayilirim
Aylık değiller biri 8 diğeri 5 yaşında sabah tek hissedebildiğimiz evden sağsalim kavgasız gürültüsüz eksiksiz ve kahvaltı yapmış vaziyette evden çıkmakKac ayliklar ozlem hissetmiyormuunuz
Çocuğunuza cok üzüldüm...........................kizim neredeyse dogdugundan beri tam zamanli yaninda degildim hic.
ilk zmnlar annem bakti, zaten o zmn daha ogrenci oldugum icin bazi gunler evdeydim erken geliyordum falan.
sonra bir bucuk yasindan beri krese gitmeye basladi.
2 ay oncesine kadar yine haftanin 3 gubu gidiyodu diger gunler ben yada esim bakiyordu.
ama iki aydir ise basladim, hicte boyle yogun bir is hayal etmemsitim, karsima cikinca kabul ettim gibi oldu.
simdi haftanin her gunu krese gidiyor. 3 yasinda bu arada.
sabah cok erken cikiyorum evden, esim hazirlayip krese birakiyor. aksam cikisina ben yetisiyorum.
bazen cok zor geliyor, sabahlari gorememek, aksam sadece 3 4 saat cegirmek.
kreste sadece 4 kisiler ve bakan teyze sagolsun cok ilgileniyo, gozum arkada degil.
ama annem bakiyor olsa heralde hic dusunmez rahat rahat isime giderdim.
sizde bakan anne var teyze var, hic gozunuz arkada kalmasin bence. hem 2 yasinda artik onada iyi gelir sosyallesir, park bahce dolasirlar alisir zmnla.
ben çalıştım,3 aylıktı işe başladığımda..çok şükür özgüveni tam,anne babası tarafından çok sevilen ilgi gösterilen,kendine yetebilen ,öğretmenleri ve arkadaşları tarafından da çok sevilen bir çocuk...Ben de çalışıyorum ama buraya fikrimi yazamiyorum bile. Çünkü saldırıya ugrayacagim, bunu biliyorum.
Lutfen anneler, cocuklarınızı daha yaşına bile girmeden birakip çalışmayın. Bunu burayi okuyanlar icin yazıyorum.
Konu sahibine zaten ozelden yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?