Çalışan anneler yardım

Evet niyese Türkiyede cocuklar geç yatiriliyor. Ben yurtdisinda yasiyorum, burda annelere "saat kaçta yatiriyorsunuz cocuklari" sordugunda cogu 19-20 arasi diyor. Saat 21-22 diyenler çok azdir.

Disarinin karanlik olup olmamasi niye bu kadar önemli? Cocugu sezona göre büyütmüyoruz ki, köyde yasamiyoruz. Yani saate göre. Bebekler gündüzde uyur mesela. Perdeyi örtüyorsun ve oda karariyor zaten.

Herkes kendi istegine göre cocuk büyütür fakat cocuk bence kendi düzenini seçmemeli. Kk'ündede fark ediyorum, herkes uyku egitimine çok tepkili. Ki bence çok önemli birsey. Nasil biz tuvalet egitimi veriyoruz, yada kurallar koyuyorsakta, uyku egitimide ayni sey. Anne babaninda kendina ait bir alani olmali. Tüm gece cocuk yatmaz yada geç yatarsa bu anne babanin kendine ait harcayacak vakittende çalar.

Ben bir aralar saat 18de, bazen 19de eve geldigimde oluyordu. Ona ragmen uyku saati ayniydi. Saatinde uyumayinca kizimda huysuzlaniyor, daha zor uykuya daliyor. Istisnai olarak kizim 20-20.30da yatar ama normalinde o saate kadar zor durur mesela.
Disarinin karanlik olup olmamasi niye bu kadar önemli? Cocugu sezona göre büyütmüyoruz ki, köyde yasamiyoruz. Yani saate göre. Bebekler gündüzde uyur mesela. Perdeyi örtüyorsun ve oda karariyor zaten.

dışarının karanlığı bebekte fark etmez de çocuklardan söz ediyoruz yani 6-7 yaşındaki çocuk daha akşam olmadı ki der örneğin

bir de sonuçta daha akşam bile olmamış, herkes dışarıda algısı var

yani apartman kuralları bile akşam 10 dan sonra gürültü yapmayın diyor akşam 19.30 da çocuğun yatacağına dair bir yöneliş yok

ben hep erken yatan bir çocuktum da ben de 19.30 da yatmazdım

bir de ilkokullar falan burada zaten o saatte okuldan geliyor yani yatması mümkün değil

geçen bu tarz konuda da vardı en geç 15.30 da eve geliyoruz, erken yatıyor diyen bir arkadaş yurtdışında demek ki oralarda yaşam öyle şekillenmiş

ama cidden merak ettim ne zamana kadar çocuk sayılıyor ve 19.30 da yatılıyor

yani ortaokulda da mı mesela daha geç yatıyorlar

eşimin kuzeninin Amerika'da büyüyen kızları 9 da yatıyordu benimki gibi mesela

dışarının karanlığı bebekte fark etmez de çocuklardan söz ediyoruz yani 6-7 yaşındaki çocuk daha akşam olmadı ki der örneğin

bir de sonuçta daha akşam bile olmamış, herkes dışarıda algısı var

yani apartman kuralları bile akşam 10 dan sonra gürültü yapmayın diyor akşam 19.30 da çocuğun yatacağına dair bir yöneliş yok

ben hep erken yatan bir çocuktum da ben de 19.30 da yatmazdım

bir de ilkokullar falan burada zaten o saatte okuldan geliyor yani yatması mümkün değil

geçen bu tarz konuda da vardı en geç 15.30 da eve geliyoruz, erken yatıyor diyen bir arkadaş yurtdışında demek ki oralarda yaşam öyle şekillenmiş

ama cidden merak ettim ne zamana kadar çocuk sayılıyor ve 19.30 da yatılıyor

yani ortaokulda da mı mesela daha geç yatıyorlar

eşimin kuzeninin Amerika'da büyüyen kızları 9 da yatıyordu benimki gibi mesela

Ilkokulda saat 20-21 arasi yatirilir. Hiç görmedim burda mesela bir çocugun saat 22da yatirildigi. Burda bide sabahci/öglenci olayi yok. Okullar saat 08.30ta basliyor. Ilkokullar saat 15.30ta bitiyor, liselerde saat 16da yada en gec 16.15. Bende küçükken saat 19.30ta yatiyordum. Ancak liseye gittigimde saat 22de yatabiliyordum, ki ona bile tepkiliydi annemler.

Ancak anne baba çalistigi için, cocuklar daha erken kalkarlar. Okullarin yaninda yada yakininda "daycare" gibi birsey olur. Cogunlugunda saat sabah 7den itibaren birakabilirsin cocugunu oraya. Onlarda cocuklari okula birakirlar. Okul bittikten sonra ayni sistemle, okuldan sonra alirlar çocuklari cünkü cogu anne baba en az saat 16-17ye kadar çalisirlar ve yetisemezler cocugu okuldan almaya.

Yasadigim ülkede cogu cocuklar 2.5 yasinda ana okuluna giderler. Yani bu ritme erken yasta dahil oluyorlar. Türkiyede bunu anlatsam sanki cocuklara iskence yapiyormusuz gibi duruyor ama mesela benim kizim o daycare'i çok sever, orda çesitli aktiviteler olur.. bazen eve bile gelmek istemez. Bizde sabah saat 07.30ta birakirdik onu. Covidden dolayi simdilik sadece okula gidiyor

Ve ilk söyledigin seye gelirsek "herkes disarda algisi var" olayi kendiniz yaratiyorsunuz ama. Cocuga "cocuklar saat 19.30da yatar" algisini verirsen, cocukta ona uyar.

Ha burdandan 4 4lük annelik yapiyormusum gibi durmasin sakin. Bunaldigim oluyor, tablette yapar kizim, her zaman dirayetli olup ayni kurallari uygulamiyorum, bazen yemegi sadece makarna ve brokoli oluyor,.. Ancak bu uyku olayina hep önem vermisimdir. Annelik zaten çok zor birsey bide gece uykusuz kalmak yada kendine alan yaratamamak çok dahada zorlastirir. Ve cocuk içinde uyku almasi çok önemli bisey.

3,5 ay korona idare etti mart nisan mayıs idari izin verildi bize biraz rapor biraz ücretsiz izin derken 13 ay oldu aslında 2 yaşa kadar ücretsiz hakkım var kararsız kaldım çok maddi kaybımız büyük olacaktı siz özel sektör mü
Hayır kamudayım.idari izinlerin verildiği dönem hamilelik dönemime denk gelmişti. Ücretsiz izin de kredilerimiz olduğu için alamıyorum. Mecbur başlamak zorundayım

Hayır kamudayım.idari izinlerin verildiği dönem hamilelik dönemime denk gelmişti. Ücretsiz izin de kredilerimiz olduğu için alamıyorum. Mecbur başlamak zorundayım
Yıllık izin vs kullansanız ya da heyet raporu fln ben yıllık izin de çok kullandım birikmişim vardı 3 ay da heyet rapor aldım 4,5 ay çok erken bari 7-8 ay olsaydı

Yıllık izin vs kullansanız ya da heyet raporu fln ben yıllık izin de çok kullandım birikmişim vardı 3 ay da heyet rapor aldım 4,5 ay çok erken bari 7-8 ay olsaydı
Ben de heyet raporu düşünüyodum ama müdürüm 1 haftalık rapor almama bile dünya kadar laf etti. Bide heyet alırsam sıkıntı çıkarabilir. Bebeğim şuan bensiz babasıyla bile durmuyo. Nasıl bırakıcam bilmiyorum. Analık izninin en az 6 ay olması gerekirken 2 ayda insanlar çocuklarını bırakmak zorunda kalıyor 🤦‍♀️

Sabah 8:30 akşam 18:30 c.tesi 13:00e kadar çalışıyorum.

akşam eve gitmem 19:00 çocuk yemek vs derken çocuga ayıracak ne halım ne vaktım kalmıyor oncekı konularım daha detaylı burada ogrenmek ıstedıgım çalışma saatı konusunda ne gıbı haklarım var.

Kızım 1 yaşına girdi ve süt iznim bitti 5te çıkıyordum 1 yaş dolmadan önce ve şimdi anlıyorum ki o günlerin değerini bilmemişim.

Ya işten çıkıcam ya iş saatine çözüm düşünücem.

Çünkü çocuga vakıt ayıramıyorum :KK43:
bende suan aglayarak yaziyorum. kizim 3,5 yasinda. home office seklinde calisiyorum.

kizimi sabah krese birakio, yemek temizlik yapip mesaiye oturuyorum, ( bu hafta 11-16 sonra da 19-24 arasu calisiyorum, her hafta degisiklik gosteriyor, hafta soonu da olabliiyor.)

kizimi 17 de kres den aldim, yedir yika derken, tam mesaiye basladim, mola ya ciktim kizimi uyutmak icin, kediye sarilmis uyuya kalmis. kalbim cok acidi :( bende yetememezlikten cok uzuluyorum.. gergin de oluyorum biraz.. off..

İmkanınız varsa biraz büyüyene kadar çalışmayın.

İmkanınız yoksa ve çalışmak zorundaysanız bir yardımcı olması lazım, anne kayınvalide gibi gibi birisi yokmu çevrenizde?

Eşiniz yardımcı değilse size evde, lütfen yardım isteyin, çocuk sadece size ait değil heralde veya o evde sadece siz yaşamıyorsunuz.

Çok zor durum yani kendimi ne işe ne eve ne kızıma odaklayamıyorum. Kafam karmaşık zaten mutsuzum. Önceki konuda ev yemek dert etmştim ama asıl mesele kızım. Çalışıcam diye ona ayıracağım vakıtten caldıgımı dusunmeye basladım.

1 saat işe erken gelsem 5te çıkmayı önersem diyorum ama çözüm olur mu emin değilim. Gece sürekli uykum bölünüyor kızım sayesinde 7:30 da zor kalkıyorum ki böyle durum da 06:30da kalkmam şart.
Bir bayanla anlassaniz haftada 3gun mesela gelse silip supurse ütü ve yemek yapsa siz de gelir kızınızla ilgilenirsiniz.

Evli, çocuklu kadın çalışıyorsa ev işleri için mutlaka düzenli yardımcı alınmalı aksi taktirde çok yıpranılıyor.
Eşler de yükü paylaşmalı.
Evde hayatı kolaylaştıran alet-edavat olmalı.
İyi bir elektrik süpürgesi, şarjlı el süpürgesi, kurutma makinesi vb.
Mümkünse toplu alışveriş yapılmalı.
Buzluk efektif kullanılmalı.
Bununla birlikte çalışan anne olmak hele de özel sektörde hiç kolay değil.
20 küsür yıldır çalışan bir kadın olarak söyleyeceklerim bunlar...

Evli, çocuklu kadın çalışıyorsa ev işleri için mutlaka düzenli yardımcı alınmalı aksi taktirde çok yıpranılıyor.
Eşler de yükü paylaşmalı.
Evde hayatı kolaylaştıran alet-edavat olmalı.
İyi bir elektrik süpürgesi, şarjlı el süpürgesi, kurutma makinesi vb.
Mümkünse toplu alışveriş yapılmalı.
Buzluk efektif kullanılmalı.
Bununla birlikte çalışan anne olmak hele de özel sektörde hiç kolay değil.
20 küsür yıldır çalışan bir kadın olarak söyleyeceklerim bunlar...

Bir de şu yatma saatini yazsana

Sizin kreşteki bebeler kaçta yatıyor

Bizimkiler 9.15 yatırın erkenden diyorlardı mahallenin en erken yatanıydı yıllarca

Yurtdışında yaşayan arkadaşlar hep 19.30 yazmışlar farklı ülkeler vs

Benden geçti benim oğlan 10 yaşında da ortaokullu artık en geç 10 da yatıyor da cidden merak ettim kaçta yatmalı bu sabiler

Uyku konusunda genel-geçer, kesin bir saat vermeyi çok doğru bulmuyorum.
Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da uykuya duyulan ihtiyaç ve uyku saatinin ritmi farklı olabilir.
Eltim, kızını her akşam saat 20:00 civarında yatırırdı.
Benim oğlum akşamları 21:00-21:15 civarında uyurdu ve buna rağmen 6:30-7:00 gibi kalkardı.
Anaokulumuzda 2017’li olup öğlen uyumayan çocuklar olduğu gibi 2016’lı olup öğlen uyumaya ihtiyaç duyan çocuklar da var.
Büyüme hormonundan yararlanmak ve ebeveynlerin kendisine zaman ayırabilmesi için akşam en geç 21:00’de çocukların uyumuş olması uygun olur diye düşünüyorum.
Yurtdışında yatma saati bize göre biraz daha erken.
Bunun farklı pek çok sebebi olduğunu düşünüyorum.

Uyku konusunda genel-geçer, kesin bir saat vermeyi çok doğru bulmuyorum.
Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da uykuya duyulan ihtiyaç ve uyku saatinin ritmi farklı olabilir.
Eltim, kızını her akşam saat 20:00 civarında yatırırdı.
Benim oğlum akşamları 21:00-21:15 civarında uyurdu ve buna rağmen 6:30-7:00 gibi kalkardı.
Anaokulumuzda 2017’li olup öğlen uyumayan çocuklar olduğu gibi 2016’lı olup öğlen uyumaya ihtiyaç duyan çocuklar da var.
Büyüme hormonundan yararlanmak ve ebeveynlerin kendisine zaman ayırabilmesi için akşam en geç 21:00’de çocukların uyumuş olması uygun olur diye düşünüyorum.
Yurtdışında yatma saati bize göre biraz daha erken.
Bunun farklı pek çok sebebi olduğunu düşünüyorum.

İşte ben o sebepleri merak ettim esasen

Bir kaç gündür konuştuk forumda bunu

Mesela ilkokul çocukları 19.30 da yatıyormuş 15.30 da eve gelip benim oğlum ilkokulda 19.30 da spordan çıkıyordu eve gelmesi 20 idi

Biz eve erken gelen ana babalarız İstanbul da 19-1930 öncesi eve gelinmez ki

Biz çocukken de çocuklar erken yatardı da 19.30 değildi bu erken 9 du

O zaman anneler daha çok evdeydi vs ama şimdi sanki aman yatsın dinlensin derken çocukların aile ile geçireceği zamanı azaltıyoruz gibi geldi bana da

Mesela ilkokul çocukları 19.30 da yatıyormuş 15.30 da eve gelip benim oğlum ilkokulda 19.30 da spordan çıkıyordu eve gelmesi 20 idi

O zaman anneler daha çok evdeydi vs ama şimdi sanki aman yatsın dinlensin derken çocukların aile ile geçireceği zamanı azaltıyoruz gibi geldi bana da
Şahsen yurtdışı deneyimim fazla yok.
Bununla birlikte özellikle Avrupa ülkelerinde çalışma yaşamı-mesai bize göre daha erken başlıyor.
Akşam üzeri de daha erken bitiyor.
Bunun çok etkisi var.
Ayrıca Avrupa’da geniş aile kavramı yok.
Çekirdek aile, bazen de tek ebeveynli çocuklar gündemde.
Bizim gibi çeşit çeşit yemek pişirme,
sofra kurma, misafir ağırlama kültürü de yok
bildiğim kadarıyla.
Herkes evinde, kendi çocuğuyla hemhal.
Çocukları bebeklikten itibaren belli bir disiplinle büyütüyorlar.
Aslında herkesin hayatı planlı-programlı.
Bunun etkisi de yadsınamaz.

Merhaba okudum tüm yorumları özel sektörde çalışan anne olmak çok zor bende hamileyim ücretsiz izin verme ihtimali olan bir yerde değil zor gerçekten keşke özelde çalışan anneler için de şartlar iyileştirilse bu anlamda gelişime çok ihtiyacımız var ..hakkımızda en hayırlısı olsun yardimci alma şansiniz varsa o sizi rahatlatır bence

Ben de heyet raporu düşünüyodum ama müdürüm 1 haftalık rapor almama bile dünya kadar laf etti. Bide heyet alırsam sıkıntı çıkarabilir. Bebeğim şuan bensiz babasıyla bile durmuyo. Nasıl bırakıcam bilmiyorum. Analık izninin en az 6 ay olması gerekirken 2 ayda insanlar çocuklarını bırakmak zorunda kalıyor 🤦‍♀️
Bnmki de rapor konusunda laf etti hepsi aynı sanırım bayan mı müdürünüz keşke anlayışlı olsalar bebeler anneye doysa bnse yine de konuşun durumunuzu anlayacaktır 6 ay dolmalı en az neyseki ben 13 aylık yapabildim ona bile kalbim acıdı şu an zaten esnek çalışma var kamuya haftada 2 gün gidyorum vakit bol en azından sizn için de vardır esnek çalışma ondan faydalanırsınız illa başlamanız gerekiosa kamuda herkes faydalanır

Benim kızım 5.5 yaşında, öğlen uyurken akşam 9da yatardı, şimdi öğle uykusu yok, 8 gibi uyuyor. Sabah da 6.30- 7 arası kalkıyor. Haftasonu sabahları çok zor:mad:

Benim kızım 5.5 yaşında, öğlen uyurken akşam 9da yatardı, şimdi öğle uykusu yok, 8 gibi uyuyor. Sabah da 6.30- 7 arası kalkıyor. Haftasonu sabahları çok zor:mad:

Aslında 12 saat dahi uyumuyor sabah o kadar erken neden uyanıyor acaba

Çişi mi geliyor güneş mi vuruyor

Bizim kedi uyanıyor mesela o saatte neden neden dedik sonra buldum yan komşu sabah namazı için camiye gidiyor o çıkarken uyanıyor

Sizde de uyandıran bir etken mi var

Yani çocuk hafta içi hafta sonu aynı kaklar da o kalktığı saat erken sanki

Bir de şu yatma saatini yazsana

Sizin kreşteki bebeler kaçta yatıyor

Bizimkiler 9.15 yatırın erkenden diyorlardı mahallenin en erken yatanıydı yıllarca

Yurtdışında yaşayan arkadaşlar hep 19.30 yazmışlar farklı ülkeler vs

Benden geçti benim oğlan 10 yaşında da ortaokullu artık en geç 10 da yatıyor da cidden merak ettim kaçta yatmalı bu sabiler
bende kizima, 6 haftalikken uyku egitimi vermeye basladim. 19,30 da uyumus oluyor, sabah da 6,30da kalkiyor. ben suan hala calisyorum, gece 12 ye kadar. sonra yaticam insallah 6 saat kesinisiz uyicam :) kizim 3,5 yasinda. mutlaka ister calisan ister calismayananne, cocuklarin kendi mutluuk guclu bagisiklik, istahi icin, mutlaka uyku egitimi verilmeli, erken yatirip erken kaldirilmali. aksam da kendine ya vakit ayirirsin, yada benim gibi calisirsin :)

Aslında 12 saat dahi uyumuyor sabah o kadar erken neden uyanıyor acaba

Çişi mi geliyor güneş mi vuruyor

Bizim kedi uyanıyor mesela o saatte neden neden dedik sonra buldum yan komşu sabah namazı için camiye gidiyor o çıkarken uyanıyor

Sizde de uyandıran bir etken mi var

Yani çocuk hafta içi hafta sonu aynı kaklar da o kalktığı saat erken sanki
6 aylıktan beri her sabah 6.30-7 arası kalkıyor. İstisnasız, ben evde izindeyken de aynıydı, işe başladım o kreşe başladı aynı, hep aynı...

Back
X