Çalışan anneler

arkadaşlar öğretmenlik mezunuyum. Devlette ücretli öğretmen ve aynı zamanda özel bir kurumda öğretmen olarak çalıştım hep yoğun bir çalışma hayatım vardı ve çok iyi kazanç sağladım. Şimdi durum şu küçük bir bebeğim bar 4 aylık şuan okullar açıldığında 6 aylık olacak ben aslında tek işimde çalışmak istiyorum özel kurumda part-time gibi çünkü fakat maddi olarak şuan bile kendime yetemiyorum eşime yük oluyorum gibi geliyor hayatım boyunca hep çalışan bir bayan oldum şuanki durum beni mutsuz ediyor ve çalışmam lazım fakat bebeğimi bırakmak beni üzecek onu ben şekillendirmek istiyorum durum şu aslında çalışan anneler bebeklerinize çocuklarınıza iş dışında yiyebiliyor musunuz? onlara istediğiniz eğitimi verebiliyor musunuz? Hayatınız nasıl çalışırken? Çok kararsızım iki işte çalışıp bebeğime yetebilir miyim mesela sabah 8 de çıkıp bazı günler 4 ye geleceğim mesela ya da 8 sen çıkıp akşam 7 de geleceğim birkaç gün acaba yapabilir miyim? Ev işlerine eşim yardımcı annem bebeğime bizde bakacak gidip gelecek evi yakın bize ama ben ne yapayım ya çok kararsızım eşime de maddi olarak destek olmam lazım ama bebeğime yetememe onu güzel yetiştirememe korkum var kötü oluyor mu
İki işte çalışmayın mümkünse, birinden birini bebeğinize göre ayarlayın ve yarım gün olacak şekilde çalışın.3 yaşından sonra ki siz daha iyi biliyorsunuzdur ilk 3 yıl kritik, sonrasında kreşe gider zaten

Bu yıl çalışmayın. Bir yıldan bir şey olmaz. Önümüzdeki eylülde de çocuğunuz 1,5 yaşında olur. Bir yıl da tek işte çalışın. Çocuğunuz 2,5 yaşında olur. Daha sonra iki işe geçersiniz. Çünkü epey zor oluyor diğer türlü. Ben de öğretmenim. Ayrıca yayın işleriyle de uğraşıyorum. Ancak birkaç yıldır yoğunlaşamıyorum yayın işlerine, kitap yazmaya, incelemeye falan. Çocukla zor oluyor birçok şey.

Bebeğinizin en önemli en özel anlarını size en çok ihtiyacı olan anları kaçıracaksınız. Ama çalışan anne olunca böyle oluyor maalesef bu üzücü. Bende çalışıyorum 6 aylık bebeğim ama ikinci bir iş kesinlikle yapmam. Süt izni kullanamıyor musunuz? Eğer emziriyorsanız 8-16 mesai saatleri çok uzun. 8-19 da aynı şekilde. Bu süre içerisinde emzirmez ya da sağmazsanız sıkıntı yaşarsınız. Ben sağıyorum. Ben sağmama rağmen emzirme gibi olmadığı için sütüm ciddi Anlamda azaldı. Bebeğiniz ek gıdada sorun Yaşarsa eğer emzirmeyi de bırakmak istemiyorsanız bu konuda dikkat etmeniz lazım. Bazı bebekler ek gıdaya geçişte sorun yaşayabiliyor. 6. Aylıkken başladığınızda ek gıdaya geçmiş olacak.mümkünse ikinci bir işi erteleyin.

Kızımı dört aylıkken bırakıp işe gittim.
Kimi zaman sabah sekizde çıktım akşam dörtte dört buçukta geldim
Ben bir eksiklik hissetmiyorum yaşantısında kızımın he mesela bazen çok yorgun oluyorum parka çıkaramıyorum evde sıkılıyor ama şu an evdeyim tatilden dolayı çalışmayla çalışmama arasında fark var mı dersen bence yok
Benim derdim de bakıcı geçen yıl eşimle baktık bu sene bakıcı bulmam gerek ve istemiyorum hiç

14 aylikken ise döndüm annem bakti. Hrkes aynı olmaz belki ama çok fena acisini çıkarıyor çok zor bir çocuk. Ikincide işi gücü ayarlayıp öyle hamile kaldım ve işten istifa ettim. Evde olmak zor ama niyetim 4yasa kadar her an yanında olmak. Tavsiyem; sartlari zorlayin.Eger imkan varsa bu yıl ara verin sonrasında part time gibi çalışın

arkadaşlar öğretmenlik mezunuyum. Devlette ücretli öğretmen ve aynı zamanda özel bir kurumda öğretmen olarak çalıştım hep yoğun bir çalışma hayatım vardı ve çok iyi kazanç sağladım. Şimdi durum şu küçük bir bebeğim bar 4 aylık şuan okullar açıldığında 6 aylık olacak ben aslında tek işimde çalışmak istiyorum özel kurumda part-time gibi çünkü fakat maddi olarak şuan bile kendime yetemiyorum eşime yük oluyorum gibi geliyor hayatım boyunca hep çalışan bir bayan oldum şuanki durum beni mutsuz ediyor ve çalışmam lazım fakat bebeğimi bırakmak beni üzecek onu ben şekillendirmek istiyorum durum şu aslında çalışan anneler bebeklerinize çocuklarınıza iş dışında yiyebiliyor musunuz? onlara istediğiniz eğitimi verebiliyor musunuz? Hayatınız nasıl çalışırken? Çok kararsızım iki işte çalışıp bebeğime yetebilir miyim mesela sabah 8 de çıkıp bazı günler 4 ye geleceğim mesela ya da 8 sen çıkıp akşam 7 de geleceğim birkaç gün acaba yapabilir miyim? Ev işlerine eşim yardımcı annem bebeğime bizde bakacak gidip gelecek evi yakın bize ama ben ne yapayım ya çok kararsızım eşime de maddi olarak destek olmam lazım ama bebeğime yetememe onu güzel yetiştirememe korkum var kötü oluyor mu
Ben çalışmıyorum 3 çocuğum 2 bakıcım var çocuklarımın gerekliliklerini tamamlamadan tuvalete bile gitmiyorum. Önce onlar sonra ben düşüncesindeyim.(evet bu doğru bişey değil ama huyum kurusun) ve yine yetemiyorum yine yetemiyorum. Bazı şeyleri iş olsun diye yapıp çok gerekli bişeymiş gibi davrandığımı farkettim mesela. Bence çalışmıyor olmak herşeye yetebilme istediğin gibi yetiştirebilme anlamına da gelmiyor. Çocuğunla çok vakit geçirmen değil kaliteli vakit geçirmen önemli.(Yaşım 40 olacak nerdeyse 13 yaşındaki oğlumla powerboard sürüyoruz hergün 1 saat insanlara komik geliyor. Son Doğum günümde bana krampon :KK57:aldı mesela. Kardeşi ve benimle birlikte futbol oynamak İçin. 3 yaşındakiyle scooter biniyorum arkamdan bakıp kalanlar oluyor. Sporumu 11 aylık 12 kiloluk dumbell oğlumla yapıyorum kaldır indir çok eğleniyor. Parklarda kaydırakta tünelde oyun parkurlarında en önde ben varım.)
Ama bebeğiniz çok küçükmüş tavsiyem bu yıl tek okulda çalışıp ayrılığınızı kısa süreli tutmanız yönünde olacak.

O Zaman diğer işe gir yani part time olanı getirisi az olanı yapma

Temel liseye gideyim az çalışayım demişsiniz de branşınızı merak ettim

Zira temel lise ve az çalışmayı hiç aynı cümlede duymamıştım daha önce
Beden eğitimi diye düşündüm :spor::spor::spor:

O Zaman diğer işe gir yani part time olanı getirisi az olanı yapma

Temel liseye gideyim az çalışayım demişsiniz de branşınızı merak ettim

Zira temel lise ve az çalışmayı hiç aynı cümlede duymamıştım daha önce
Türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim. Yaşadığım yer küçük bir ilçe ve bir temel lise var az öğrenci var orada da buna rağmen iki edebiyatçı olacağız. Diğer edebiyat öğretmeni geçen sene 2 buçuk gün çalışmış. Benimde öyle olacak sanırım diğer part-time olan işse bir aile dostumun merkezi her şeyi geçen sene bana göre ayarladı hamile olduğum için elinden ne geliyorsa yaptı ders saatleri açısından şimdi de yapar mı acaba diyorum haftada 10 ders gittim mesela şuan da farklı olmaz gibi geliyor hala çok kararsızım

Ben çalışmıyorum 3 çocuğum 2 bakıcım var çocuklarımın gerekliliklerini tamamlamadan tuvalete bile gitmiyorum. Önce onlar sonra ben düşüncesindeyim.(evet bu doğru bişey değil ama huyum kurusun) ve yine yetemiyorum yine yetemiyorum. Bazı şeyleri iş olsun diye yapıp çok gerekli bişeymiş gibi davrandığımı farkettim mesela. Bence çalışmıyor olmak herşeye yetebilme istediğin gibi yetiştirebilme anlamına da gelmiyor. Çocuğunla çok vakit geçirmen değil kaliteli vakit geçirmen önemli.(Yaşım 40 olacak nerdeyse 13 yaşındaki oğlumla powerboard sürüyoruz hergün 1 saat insanlara komik geliyor. Son Doğum günümde bana krampon :KK57:aldı mesela. Kardeşi ve benimle birlikte futbol oynamak İçin. 3 yaşındakiyle scooter biniyorum arkamdan bakıp kalanlar oluyor. Sporumu 11 aylık 12 kiloluk dumbell oğlumla yapıyorum kaldır indir çok eğleniyor. Parklarda kaydırakta tünelde oyun parkurlarında en önde ben varım.)
Ama bebeğiniz çok küçükmüş tavsiyem bu yıl tek okulda çalışıp ayrılığınızı kısa süreli tutmanız yönünde olacak.
Çok kararsızım ve orta yolu bulmam gerekiyor hem bebeğime yetmeliyim hem güzel bir maddiyat lazım çünkü bu iki iş cidden iyi getiri yapıyor en azından bebeğimin ihtiyaçlarını geleceğini düşünebilirim. Ayrıca size imrendim doğrusu ne güzel onlarla olabilmek dimi ya akşamdan beri düşünüyorum da sizinde yaptığınız gibi hayatta her şey bizim elimizde yapmak istersek her şeyin en güzelini yapabiliriz

Bence mecburiyetten kreşe yada bakıcıya vermek zorunda kalam anneleri düşünün, şanslısınız bence.bende çalışmaya başladım 2.5 yıl sonra ama iyi ki annem bakmış. Daha önceden yakın olsaydık daha erken bırakırdım.

E anneanne bakiyormus ne guzel.aksama evde olursunuz haftasonlari resmi gunleri vs ..onemli olan kaliteli vakit gecirmek.ayrica kucuk oldugu icin etkilenmez henuz ve duurma cabuk alisir.anne mutluyken bebek daha mutlu olur emin olur..calisma hayatina alisan biri evde yapamaz bunalir ..

Önemli olan çocuğa kimin baktığı. Benim eşim bu yıl şehir dışındaydı, o yokken bebeğimize bakmak için yeğeni bende kaldı. Çocuğumla ilgili yaptığım en büyük hatadır. Ben çocuğum küçük diye (6 aylıktı okul açıldığında) tv bile açmıyordum çok zararlı olduğunu düşündüğüm için. O salak da (çok sinirleniyorum aklıma geldikçe) annesinden bir telefon daha almıştı fazladan birini kızımın eline veriyordu bütün gün sevgilisiyle mesajlaşıyordu.
Keşke annemle aynı şehirde olsaydım da o baksaydı. Şimdi ikinci olacak ve onu da 3 aylıkken bırakıcam. Çocuğunuzu bırakacağınız kişiye güveniyorsanız içiniz rahat olsun bence.

Burada asil soru anneniz sizin dediklerinizi yapacak mi?

Ogluma 2 sene bakici bakti , 2 sene annem , 4 yasinda da krese verdim
Bakici bakarken her sabah bir program yazip birakirdim , yiyeceklerinden oynayacagi oyunlara , okuyacagi kitaplara kadar
Anneme de ayni sekilde anlatirdim , su saatte parka gidilecek , su oyuncaklarla oynanacak diye , oglumda gayet basarili oldu bu yontem

Simdi minik bir kizim var ama turk bakici bulamadigimiz icin bakicimiz rus , hicbirsey anlamiyor , dediklerimin tersini yapiyor , vitaminini vermeyi bile unutuyor , bazen kafayi yiyorum bazen de yapacak bisi yok deyip umursamamaya calisiyorum:)
Yani demek istedigim su , calisan anne icin bakacak kisi cok onemli , eger annenize guveniyorsaniz iciniz rahat etsin

Cocugunuz cok kucuk, imkan da varken tek is dusunun bence, kres zamani da (bence 2 yas uygun) eski temponuza donersiniz.

Bence mecburiyetten kreşe yada bakıcıya vermek zorunda kalam anneleri düşünün, şanslısınız bence.bende çalışmaya başladım 2.5 yıl sonra ama iyi ki annem bakmış. Daha önceden yakın olsaydık daha erken bırakırdım.
Artık şekillendirdim ya haklısınız en azından şanslıyım ben güveneceğim birisi bakacak bebeğime ve kızım için çalışmam lazım ve çalışırsam ben mutlu olacağım mutlu anne mutlu bebek:)

Back
X