- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.808
- 208
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Bu derin dorucu isini bende iyiden iyiye dusunmeye basladim. Yetismiyor yoksa bebekle. Dolabin buzlugu zaten doldu. et,kiyma , fasulye ,domates falanla.Derin dondurucu aldım. Mantı, sulu köfte, börek, karnıyarık ne olursa koyuyorum.
Bu sorunuza ise samimiyetle 'bazen yetişemiyorum' demek istiyorum tüm samimiyetimle :)Çalışan bir bayan olarak eve, yemeğe, temizliğe, düzene,, özellikle işten eve gidip yemek yapmaya nasıl yetişiyorsunuz??
Banyoya, yatak odasına ve balkona koyan arkadaşlarım var.Bu derin dorucu isini bende iyiden iyiye dusunmeye basladim. Yetismiyor yoksa bebekle. Dolabin buzlugu zaten doldu. et,kiyma , fasulye ,domates falanla.
Derin dondurucuyu koyacak yerimiz yok diye esim pek yanasmadi almaya ama gerekirse koridorun ortasina koyacagim yine de alacagim
Balkonum kapali degil koyamam da yatak odasi ya da koridora bir koseye koyacagim artik.Banyoya, yatak odasına ve balkona koyan arkadaşlarım var.
Bekar evi gibi takılıyorum diyorsunuz yaniEn geç 17.30 da evde olurum.Her zaman çorbam olur zaten 2-3 gün gidiyor.Akşam lahmacun,pizza,döner pilav,hazır mantı gibi pratik yemekler yaparım.Eşim de salatayı yapar masayı kurar.Hafta sonları da özenli şeyler yaparım.Bazen çamaşırları askılıkta bırakırım 4-5 gün durur asmam eşim kendininkileri alır sonra ben kendiminkileri...öyle hafta sonları da temizlik...bu çocuk olmamış hali...bakalım şimdilik gidiyor iyi.
Bazen makarnaBir gün önceden zeytinyağlı tarz yapıp yanına akşamdan hazırladığınız köfteleri şipşak kızartabilirsiniz, bir başka gün tavuk göğüs ya da tavuk kanat alıp fırına atabilirsiniz yanına da makarna yada pilav 0 dakikada oluyor zaten. Kimi gün de çorba ile bile geçirebilirsiniz kahvaltılıklarla. Herşey mümkün yani.
Güzel fikirler teşekkür ederimMesela akşamda dolma doldurun çiğ şekilde dolaba koyun işten gelince hemen pişirin
Karnıyarığın içini patlıcanı ı akşamdan hazırlayın yine işten gelince fırına atın
Tavuğu akşamdan terbiyeleyin vs anca bu şekilde yaparsanız pratik olur. Onlar pişerken pilav, makarna, salata falan yaparsınız.
Valla korkuyorum ondan Karaca'dan aldım ama yinede korkutucu geliyor banaDüdüklü tencere kullanın,iyi marka bir düdüklü tencereyle herşey çok pratik bir şekilde hazır olur.
Rica ederim ben çalışmıyorum ama sürekli kucak isteyen bebeğim var. O yüzden akşam eşim oğlumuza bakarken bende bu şekilde yemek yapıyorum.Güzel fikirler teşekkür ederim
Malesef çocuğa bakan kişinin yapma şansı yok bazen yapacak bir şey aklıma gelmiyor açlık hissetmiyorum fazla yemek yapmayı bilmiyorum dataze yemeniz gerekiyorsa on hazirligini yapıp buzluga koymaniz aksam da pisirmeniz lazim. anca oyle olur.
veya birisiyle sadece yemek icin anlasin. sizin evinizde yada onun evinde yapsin. guvendiginiz biri olursa olabilir. bir ara bende dusunmustum de uygulama ya koyamadım.
çocuğa kim bakiyor. bakan kisi yemek yapamaz mi acaba. sızin gelmenize yakin yapsa taze olur isitmaya gerek kalmaz.
Keşke maddiyatım biraz daha iyi olsaydıSanirim bekar annesiniz , maddi durumunuz var ise bir ev hanimi ile anlasip gunluk yemek yaptirin , aksam is cikisi ugrar alirsiniz
Temizlige de yardimci alin , maddi olarak yardimci zorlarsa sizi hafta sonu temizlik yapin , aksamlari cocugunuzla beraber vakit gecirin
Valla korkuyorum ondan Karaca'dan aldım ama yinede korkutucu geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?