Çalışan Anneler🤯 Bayanlar🤯

Ben de evlilikte 3 yila yaklastim. Acaba o duduklu cesareti bana da gelecek mi ki ?
Inanilmaz korkuyorum dudukluden. Annem ceyizime almisti. Daha kutulu duruyor dolapta Bu kolu bukulenlerden o da. Annem diger klipsliler patlar. Bunu kullanmaya alisirsan sipsak halledersin demisti. Ama hala cesaret edemedim. Saatlerce pisiriyorum tencerede nohutu,kuru fasulyeyi

Her ay bi paket fasulye nohut ve yeşil mercimek haşlar porsiyonlara böler buzluğa atarım.
Bütün tavuk alır parçalar yine porsiyon yapıp atarım.
1 kilo Kıyma alıp sulu ve kuru köfe yapıp yine buzluğa atarım.
Etleri mutlaka yemeklik doğar atarım.
Mesela pırasa mı aldık 2 yemeklik alırım uygunsa fiyatı bir yemekliğini buzluğa doğrar içine havucunu patatesin de koyar atarım.
Bol zamanlar da börek yapar atarım
Her hafta pazar akşamı yemek menüsü hazırlarım haftalık
Bu sekilde....

Birgün önceden yapıyorum, bazen de eve geldigi gibi sote tarzı yapıyorum pilav makarna vs yanına. Bazen de hazır pişirmelik köfte tavuk falan alıyorum. Pazar günü veya herhangi birgün akşam temizlik yapıyorum 1 saat. Kızımı parka falan götürüyorum yarım saat 2 günde bir.
1.5 yaşında kızım bu arada

Beraber yapıyoruz biz de eşimle. Hemen hemen aynı anda eve giriyoruz zaten. Bazen akşamdan bulaşık kalmış oluyor o bulaşıkları yıkarken ben hızlıca yemeği koyuyorum ocağa. Bulaşık yoksa beraber daha hızlı yapıyoruz yemek hazırlama işini. Yiyip toparlayıp çayımızı alıp oturuyoruz. Haftaiçi temizlik yok, Haftasonu beraber yapıyoruz. Bazen hiç canımız istemiyor hiçbir şey yapmıyoruz dışardan söylüyoruz. Ya da dışarı çıkıyoruz. Biz de çocuk yok tabi ki.

Sizin öyle bir rahatsizliginiz varsa tek çözüm sanırım birini tutup işten gelmeden önce yemekleri hazır etmesini sağlamak , bir komşudan fln ücret karşılığı rica edebilirsiniz öyle ihtiayci olan biri varsa. Yani 7.30 da geliyorsunuz ve yemeğin o gün pişmesi lazım matematik olarak başka çözüm yok gibi :)

Merhaba, ... sayesinde kendim yemek yapmak için uğraşmadan istediğim çeşit yemeği sipariş edip hem kendime hemde çevremdekilere ziyafet sofrası kurabiliyorum. Hemde bu yemeklerin fabrikasyon değilde ev hanımlarının ellerinden çıktığını bildiğim için gayet rahatım. Bakmanı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
eTşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışan bayanım, hamileyim
Yemekleri ve temizliği eşim yapıyor

2 çocukla öğretmen (bu yıl müdür) anne olarak ben de yemek yapabiliyorum fakat diğer işler yetişmiyor çamaşır bulaşık ev hep dağınık çok yoruluyorum çocuklar uyuyana kadar iş yapamıyorum onlarla vakit geçiriyorum onlar uyuyunca da halim kalmıyor ya oturuyorum ya da uyuyorum odalar mutfak göçüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…