Yaşadıklarınıza bir anne ve eğitimci olarak inanılmaz üzüldüm. İçimde bir yer 'cız' etti.
Çok travmatik bir çocukluk ve ergenlik geçirmişsiniz.Hiç bir çocuk bunu haketmiyor.
Bununla birlikte konu sahibi gibi siz de bu travmaların etkisiyle 'annelik' kavramını ne yazık ki sağlıklı değerlendiremiyorsunuz.
Sizin annenizden gördüğünüz muamele 'ifratken' konu sahibinin adeta çocuğunu pamuklara sarıp,aşırı koruyup kollamak istemesi de 'tefrit' .
Yani bu iki tutum da aşırı uç ve her şeyin aşırısı zararlı.
Anneniz tarafından sevilmek,korunup kollanmak ve ilgi görmek istemenizi anlıyorum çünkü bu çocuk için temel bir ihtiyaç ve ne yazık ki sizin
bu ihtiyacınız karşılanmamış.Bu o kadar acı ki...
Sadece karşılanmamakla kalsaydı daha az zarar görürdünüz bir de üzerine fiziksel ve psikolojik şiddet görmüşsünüz.
Yaranız çok derinde,sarmak ve bir nebze iyileştirmek için epey uğraşmak gerekir ve tek başınıza altından kalkmanız zor.
Travmatik geçmişi olan çok çocuk ve ergen gördüm,bu konularda epey kitap ve makale okudum,bazı vakalarla birebir çalıştım.
Ben ilgisizlik kadar aşırı ilginin yani 'helikopter anne anlayışının', her an her durumda çocuğunun yanında olma isteğinin çocuk için zararlı olduğunu savunuyorum.
Aldığım okul öncesi lisans,PDR yüksek lisans eğitimim ve mesleki tecrübem bana bunu söylüyor.
Sanırım genç bir arkadaşımızsınız.
Lütfen önce profesyonel yardım alıp yaralarınızı sarmaya çalışın.
Sonra da evlilik,eş ve anne yani aile olmak üzerinde biraz akademik araştırma yapın.
Doğan Cüceloğlu ve Üstün Dökmen Hocalarımızın bu konularda herkesin anlayabileceği dilde yazılmış çok güzel kitapları ve dijital yazıları var.
İsterseniz size konuyla ilgili farklı kitapların listesini de gönderebilirim.
Anne olmak nedir? Sağlıklı bir anne nasıl olur? Üzerinde düşünmenizi rica ediyorum.
Size ne? Niye bu kadar destan yazdınız? Diye soracak olursanız darılıp gücenmem ama şunu açıklamak isterim; hangi platformda olursa olsun bildiklerimi aktararak bir kadını dahi olsa çocuk eğitimi üzerinde düşünmeye,araştırmaya sevk etmek istiyorum.Bunu mesleki bir sorumluluk olarak kabul ediyorum.Bunlar genel sebeplerim.
Özel sebep olarak şunu söyleyebilirim:
Konu sahibinin anneliğine özenmeniz ve örnek almanız bana bunları yazdırdı.
Bununla birlikte yazdıklarımı dikkate alıp almamak elbette sizin bileceğiniz iş.
Sevgiyle kalın.Hep sizi seven insanlarla birlikte mutlu olun.