Çalışan arkadaşlar aylık harcama

Kimimkiben82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2014
644
594
103
Bakımlı çalışan bayanlar sorum size?
Her ay kendinize (kıyafetinize, makyaj malzemelerine , bakım ürünlerine vs. ) ne kadar harcıyorsunuz?

Bu benim hayatımın baya sorunu haline geldi eşimle aramda:) sizler napıyorsunuz, merak ediyorum?

Edit: ha bu arada harcıyorum harcıyorum yine şık değilim gibime geliyor. Zevksiz miyim acep. Eskiden giydiklerimi çok yakıştırırdım. Şimdi çok sıradan görünüyor gibi hissediyorum :)

Canim su an calismiyorum ama sekiz yillik meslek hayatimin uzerine yeni cocuk sahibi oldugum icin
Tabii evde olmak sonucu degistirmiyor, yine de kendime bakiyorum para harciyorum, aylik harcamam 800 liraya yaklasiyor

Canim su an calismiyorum ama sekiz yillik meslek hayatimin uzerine yeni cocuk sahibi oldugum icin
Tabii evde olmak sonucu degistirmiyor, yine de kendime bakiyorum para harciyorum, aylik harcamam 800 liraya yaklasiyor
O zaman normalmişim ben çalıştığım halde. Eşim beni anormalleştiriyor. En iyisini yapıyorsun:) bi kadın her zaman kendine bakmalı.

evlendikten sonra kuaför işini iptal ettim zaman sıkıntısından boya bakım evde yapıyorum. manikür pedikür içinde set aldım onuda evde yapıyorum.

kozmetik ve giyim için 650-700ü geçmiyorum.

kesip biçmeyi dikmeyide severim sıkıldıklarımıda değiştşriyorum böylece

Bakımlı çalışmayan biri olarak cevap vereyim. Her ay değişiyor.
Kıyafete aylık 200-300 gidiyor rahat. Ama cilt bakımı ürünlerine çok gitmiyor. Doğal ürünler alıyorum ona da çok gitmiyor haliyle. Bir ay alınca birkaç ay kullanıyorum.
Makyaj malzemesi yine aynı bir ay alsam bir fondoten 6 ay gidiyor ama rujdur maskaradir neredeyse 2-3 ayda bir alıyorum. Ona da her ay 50 den fazla gitmez .

Kıyafete her ay para vermiyorum,iş yerinde zaten forma giyiyorum,araba olduğu için formayla gidip geliyorum işe :) onun dışında aylık kuaför kozmetik falan 200 tl oda maksimum diyeyim :) ee kendime göre bakımlıyım da :)

700 - 800 mü ben şurayı eşime bi okutayım da kıymetimi bilsin
Ben makyaj sevmem, rimel dışında bişey kullanmıyorum
Beyaz tenli olduğumdan yaz-kış kullandığım güneş koruyucu krem var
Avmler kalabalık ve alışverişten hoşlanmam, ihtiyacım bellidir girer alır çıkarım
Saçımı kendim boyarım, kuaföre saç kesiminden kesimine giderim. Sıra beklemeyi ve ordaki muhabbetleri de sevmem
Ne moda ne değil ay saç rengimi mi değişsem gözüme lens mi taksam diye dolanmadım hiç
Şimdi kızım var vaktim olmuyor da huy yani eskiden de merakım yoktu her modaya

Son düzenleme:
O zaman normalmişim ben çalıştığım halde. Eşim beni anormalleştiriyor. En iyisini yapıyorsun:) bi kadın her zaman kendine bakmalı.
Canim elbette bakmaliyiz, bir de sadece bakimla da bitmiyor insan cani birseyler almak istiyor ihtiyac olsun veya olmasin, esim cok yogun calisiyor ben genelde tek gezerim veya annemle geziyorum ona da para gidiyor, bir yemege cikmak birkahvaltiya gitmek iki kisi nerden baksan minimum 50liradan basliyor bu tur masrafi da saydim sana

Bana da 800 fazla geldi. Kuaföre 2 ayda bir dip boyası için gidiyorum. 15 günde bir kaş aldırmaya, manikürümü evde kendim yapıyorum setini aldım :). Kıyafeti de ihtiyacım olduğunda alıyorum her ay düzenli olarak kıyafet almıyorum. İki çocuk olunca olanlarla idare ediyorum arada.

Eksikler hiç bitmez ama çocuğum olduktan sonra hep sorgular oldum kendimi,gerçekten ihtiyacım olduğu için mi alıyorum yoksa alışkanlıktan mı alıyorum ve sonuc olarak ihtiyacımın olmadığını fark edip almıyorum :)

VALA Cekirgee'cim al benden de okadar kesin bende okutmalıyım eşime bunu :))
Harfi harfine katılıyorum ,sadece beyaz ten kısmını geçiyorum onun için özel bir kremim yok

VALA Cekirgee'cim al benden de okadar kesin bende okutmalıyım eşime bunu :))
Harfi harfine katılıyorum ,sadece beyaz ten kısmını geçiyorum onun için özel bir kremim yok
Oh be millet 800 bakım deyince ben kendimi köprü altı adamları gibi hissetmiştim yalnız değilmişim

Bu arada aciklayayim sacimda boya yok, manikur pedikuru evde yaparim, kuafore sadece agda icin giderim ayda bir o da 50 lira zaten
Kozmetik bir makyaj malzemesidir kremdir en iyisini alirim o da fazla tutmaz aylik baz alindiginda zaten bir alinan aylarca kullanilir
Benim cebimdeki para hep marka kiyafete ayakkabiya gider, bir de esim olmadan disari cikip cok gezerim yerim icerim annemi gezdiririm ona gider param,simdi bebis oldu disari fazla cikamiyorum ama biraz buyusun yine eskisi gibi devam ederiz sanirim

Oh be millet 800 bakım dyeince ben kendimi köprü altı damları gibi hissetmiştim yalnız değilmişim

Valla bilemicem ki 800 bana 10 beden büyük geldi,en son ben yorum yapim demiştim kendimi azcık itilmiş gibi hissetmiştim,sonra bir baktım benimle düşünen kişilerde varmış.

Birinci Kural ; Asla indirimde diye ihtiyacım olmayan bir şeyi almam. İhtiyacımı ve isteklerimi belirler olmasa da olur dediğim isteklerimin üzerine bir çizik atarım.

Ucuz diye 3er beşer almaktansa kalitesine inandığım markalardan daha az alırım ve uzun zaman giyerim. Her kadının dolabında kurtarıcı ürünler olmalı diye düşünüyorum. Siyah elbise, siyah pantolon tarzında.

Kozmetik ve makyaj malzemelerini çok seviyorum ama asla kullanmayacağım şeyleri almam. 2 renk ruj ve 5 renkli farım dışında diğer kullandığım tüm ürünler (rimel, allık,pudra) tek adettir. Bitince yerine yenisi gelir.

Alıp kullanmayıp çöpe atmak akıl karı değil diye düşünüyorum.

Kıyafet konusunda alış-veriş çılgınlığım yoktur. Yeni alacağım bir ürünü kombimnleyeceğim mutlaka parçalar vardır dolabımda.

Biliyorum ki hiçbir kıyafet benim için üretilmedi.

Dolabımda giymediğim, etiketi dahi çıkmayan ürünler vardı hepsini eledim. Şu an hepsini giyiyorum , değerlendiriyorum, ne ararsam buluyorum dolabımda, kombinlemek daha kolay ve tasarruf ettiğim için de istediğim kailetede ürünler alabiliyorum.

800 mü
ben ölmüşüm ağlayanım yok o zaman
eşime göstermeliyim bunu :)
en son ne zaman kuaföre gittim onu bile hatırlamıyorum sanırım düğünümde
kıyafeti de en son hamile elbisesi ve pantolonu almıştım 2 ay önce zaten normalde de 6 ayda 1 kıyafet alırım
çok paspalım şu an onu anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…