Çalışan arkadaşlar aylık harcama

En son bayramda almıştım pantolon ve gömlek onun dışında makyaj malzemeleri 1-2 yıl gider tüketim tarihi geçenleri atıyorum bile.
Evin eksiği bitmez onuda ihtiyaçsa alırım.
genelde sinema yada gezmeye para harcarız ayda 1-2 kez
zaten kredilerimiz var market ve diğer harcamalardan kalan parayı bankada biriktiriyoruz altın alıyoruz.

Kiyafetleriniz ozgun olsun kendiniz tasarlayin bazilarini orasini burasini degistirin bu kadar harcama olmaz bir giydimu birdha giymem mantigi yapmayin saca sekil vermeleei ogrenin kendiniz halledin bunlar baya ise yarar ben oyle yapiyorum,kira parasi kadar olan kisimda yaninda kalir en azinda yarisi

Malesef 700 harcyrm bazende 500 çoğu makyaj bakıma gidio fazla bi maasimda yok bu yüzden ehlyte yazılıp parami oraya baglicam sonrada lazere baslicam en azından boşa gitmemiş olr

genelde evden getiriyorum yemeğimi haftada 1-2 kez dışarıdan söylrüum o da 5-10tlyi geçmez. aylık olarak kuaföre vs gitmem.makyaj yapmam. yıllık olarak harcamam bu durumda 800 tl diyelim. kremlerim ve şampuanım var.

maaşım tek yaşadığım için öyle her istediğimi alacak şekilde yaşamımı ikame etmeme yetmiyor.
olan kıyafetlerimi değişik kombinasyonlar ile kullanırım
manikür pedikürümü evde yaparım
fön çekmeyi öğrendim fön çekerim evde
evde doğal bakım maskeleri yaparım

param cebime kalır,
kıyafet için değişiklik istediğimde TAKAS yöntemi de cep yakmayan bir yöntem :)
hatta burada takas topikleri var, bakabilirsin

herkes 800 ü eşime göstereım demıs, para vardı da bız mı harcamadık kızlar ? bol bol olsa tabi biz de harcayacak şeyler buluruz belki arkadasın da bol degıl ama bol degılse ıhtıyacı mı var artık yanlıs mı yapıyor bılemıyorum

ben de bekarken calısırken har vurup harman savuruyordum da evl"enınce işler degısıyor ev gecındırmek bır yana masraflar taksıtler dıger yana, ben calısmıyorum ama yorum yapıcam kuafore 5 ayda bır gıdersem kesıme , boyayı evde yapıyorum , manıkür pedıkur vs bende evde, arada oje allık fondotenler bıtınce cıkıp alıyorum ki yılda bır bıter oje ancak sık alırım,
sac boyası , oje, e ebunlar para etmıyor, ama gıysı vs dersek ayda 150 yi gecmez toplam hepsi.

calısırken daha cok gıdıyordu ama mecburen kıyafet alıyorduk, 2 ayda bır sac kesımı röflesı vs.. para oldu mu gıdecek yer de oluyor açıkçası.

dışardan yemek söylemeler falan sayılıyor mu ya ev eşyaları falan okudugumuz kıtaplar vs.. o zaman liste kabarıyor tabi.

Valla aldıkça alası geliyor insanın.
Şahsen ben kuafore asla gitmem. Düğünlerde dahil.
Saç kesimimi kendim yaparım boyamı kendim yaparım. Bıyık al ağda yap kendim yaparım. Arada fon çektirmek icin giderdim artık onu da evde yapıyorum . Ki artık hiç yapmıyorum. Saç bakımı.cilt bakımı hepsini kendim yaparım. Bu konu da öyle büyük paralar harcamam ama kiyafet akyaj malzemesine çok gider.
Eskiden acayip bir kozmetik aşkım vardı. Sürekli yeni fondotenler alır hiç kullanmayacagim şeyler stoklardim. Hiç kullanmadigim 6-7 tane bronzerim vardi mesela:) Artık almiyorum. Birazda maddi açıdan alamiyorum
Eskiden rahattim hiç düşünmeden alirdim ama şimdi biraz sıktım kemerleri
Kıyafet işte uçsuz bucaksız bir derya. Sürekli yeni şeyler çıkıyor sürekli yeni trendler.. Hepsini almak istersem zor ama ucundan kıyısından yakalıyorum işte :)

800 dıyen arkadas yahu ben o parayı harca harca bıtıremem....yapamam ya yazık o paraya kıyılır mı....800 kendıme harcamak ıcın zaten 10.000 gelırın olması lazım belkı daha fazla
bana gelınce kuaför ayda en fazla 70 tutar ama 3 ayda bır röflem var toplasanız ortalama aylık 100 tl..gıyıme pek para haracamıyorum sebep zayıflamadıgım ıcın...zayıflama asamasındayım he zayıflasaydım her ay az bırsey alırdım 100 tlde ona gıderdı
dışarda yemek sayılmıyor degılmı sayılıyorsa ayda 2-3 kere dısarda yerız yada dısardan soylerız...
kendıme almıyorum ama kızıma habıre bırseyler alıyorum....genede 800 un yarısı etmez

Dışarda yemek deyince akşamları bi yere gittin sandım bende
İşyeri karşılamıyor mu öğle yemeğini ?

Çalışıyorum neredeyse her gün makyaj yaparım ama aylık bitmez malzemelerim genelde 2-3 ay giderler tek seferde işte 60-70 civarı alışveriş yaparım far kullanmam hatta allık zaten 1 sene rahat gidiyordurSürekli kıyafet alan biri değilim bayramlarda sezon açılışında eksik neyim varsa onu alırım fazladan çantam ayakkabım yoktur 1-2 tane çeşit olarak yeterli olur bana bilindik markadan az öz alırım benSaçlarım kendi rengi o yüzden boya yaptırmam kesimi de kaynım yapıyor bayan kuaförü ağdam kaşlarım falan evde kendim hallederim her ay 130 TL gibi bir iğneli epilasyonum var onda da mecburum hormanel bir şey Ne kadar harcadığımı tam bilmesem de sanırım bölsem 150 maksimum 200 TL yi bile geçmiyordur epilasyonum içinde olan şekliyle bile

Esime bu konuyu gostermeliyim+1
Tamam ben calismiyorum ama aylik duzenli 1 kurus giderim yok kiyafet ve kozmetik icin. Alsam yine alirim. Ama nefis bu doymaz ki verdikce daha fazlasini istiyor. Kapitalist sistemin bilincaltimiza asiladigi tuketim cilginligi bu. Gecen esime hava atiyordum bak ben bu kazaklari lise birde almistim senin 10 küsür yillik kazagin var mi hic diye

dışardan yemek söylemeler falan sayılıyor mu ya ev eşyaları falan okudugumuz kıtaplar vs.. o zaman liste kabarıyor tabi.
Konu sahibi arkadas bakim demis sadece ama ben sadece kendime harcadigim ozel harcamalarin tutarini yazdim 800 diye
Esim cok yogun calistigindan ortak birseyler yapamiyoruz ben hep yalniz gezdigimden harcamalrim kendime ozel oluyor haliyle

Dışarda yemek deyince akşamları bi yere gittin sandım bende
İşyeri karşılamıyor mu öğle yemeğini ?

işyerinde yemiyorum çok geliyor bana. aralıklı ufak tefek şeyler yiyorum ceviz, portakal vs. bir kase de yemek evden. bu arada yemeği dahil etmemin sebebi o da olmazda aylık harcamam çok az olurdu:) ondan öyle dedim. yanlış anlamayın ama ben ayda 800 tl versem irina shayk gibi gezerim ortalıkta.

800 tl ye her ay ne alıyorsunuz merak ettim ben..
mesela makyaj malzemesi alsanız en iyi markadan toplamda 300 tlyi bulur en fazla..
zaten fondoten rimel allık ruj her ay bitmeyen şeyler..
ben geçen ay 130 tlye yüz kremleri aldım onlar bana maksimu 2- 3 ay gider sonra yenisini alırım..
kıyafette ve makyaj malzemesinde kaliteli şeyler alırım.. her istediğimi alırım ucuzunada kaçmam..ama 400 ü yine geçmez..
ben kendimi fazla harcıyor zannediyordum ama değilmişim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…