Çalışan arkadaşlar aylık harcama

800 bende harcamam ama o harcayanı bağlar tabi dişey diyemem
Ama dışarda yemek dahil 50 deyince sen afalladık birden
Sanırım hamilesin diye ceviz portakal vs diyosun ben öyle doymam hamileyken de sadece onları yemedim

Artik makyaj yapmiyorum. Arada yaparsam elimdekiler yetiyor. Kuafore nadir gidiyorum (kas biyik sac kesimi sadece). Fonumu evde cekiyorum. Kiyafet severim . Alirim. Ayda 300 filan harcarim. Ama en cok kullandiklarim "basic " dedikleri parcalar. Artik sinirlamaya calisiyorum kendimi. Siyah ve beyaz kazak -gomlek , siyah etek ve iki uc tane farkli renklerde hirkalarla kombinliyorum nasil olsa.

Herkesin geliri gideri kendine, kiyilmaz o paraya demissiniz ya herkesin fikri baska mesela ben de sac boyasina rofleye verilen paraya acirim, sigara gibi birsey hep kendine zarar veriyorsun uzerine de para veriyorsun

soruya yanıt verecektim ama çalışan arkadaşlar dediğin için vermiyorum
demekki çalışmasan neyse

Çalışmasan bakım yapmayacaksın demek istedin herhalde ama benim demek istediğim çalışınca ister istemez fazla gider oluyor. Daha fazla kıyafet ihtiyacı doğuyor ya da ne bileyim gergin makyaj yapmak zorunda kalıyorsun gibi.

gerçekten souryoum 800tl nasıl oluryo ne var içinde. yazın hamilelik öncesi iki pantalon, sonra iki hamilelik pantalonu aldım. diğer kıyafetler yetiyor şimdilik. 5-6 haftada bir kaş aldırırım. 3 ayda bir kuaföre saçımı kestirirm. boyam yok makyajım yok. manikür benim için tırnak kesmek demek. kremlerim ve şampuanlarım aldıktan sonra 2-3 ay yetiyor. başka ne var? ayakkabıyı geçen kış aldım en son. fakirlikten değil bacılar bu kadar para vermeyin şunlara yazık günah.

kıyafet ve kozmetik harcaması toplu oluyor bende. misalen 6 ayda bir kez makyaj ürünleri, güneş kremi, el kremi vs alıyorum ki bin lirayı buluyor bunlar. kıyafet de öyle mevsime uygun bir kaç parça bir şey alayım deseniz yine bir 700 filan gidiyor (max).

aylık kuaför masrafım (işte dip boyam olursa) 60 tl boya, kaş göz 20 tl, mankür de 20 tl. 100 lira civarı tutuyor.

hamile olana kadar saçımı kendim boyardım 16 liraya :) kaş bıyık ağda evde hallediyorum saçım kıvırcık şekil vermek kolay oluyor fön falan evde yapıyorum.
bi rimelim bi rujum bi de eyeliner ım var bitmeye niyetleri yok sanırım :) eskiden ojeye çok para harcardım her ay 2 tane alırdım şimdi onları da sürmüyorum. var olan kıyafetleri değerlendiriyorum.
geçen ay ailemin yaşadığı şehre gidip alışveriş yaptım eşime kıyafet kendime kıyafet bebeğe 2 battaniye ve kıyafet görümcelerime doğum günü hediyesi olarak kazak aldım 100 lira tuttu toplamda.
bebeğin doğumuna yakın yine ailemin şehrine gidip bebek için alışveriş yapmayı düşünüyorum.
40 tane ayakkabım var zamanında çok almışım 5-6 çantam var idare ediyorum onlarla yenisine ihtiyaç duymuyorum

Dışarıdan yemeği de mi sayıyorsun anlamadım ki oo o zaman değişir ki sineması var gezmesi var bu işin arkadaş sadece bakımdan kıyafetten bahsetmiş benceFönü kıvırmayı falanda evde yaparım kaynıma bile yaptırmam özel günlerde giderim sadece boyasız olduğundan da kurtarıyorum galiba

Her ay kıyafet mi alıyorsunuz yahu? ben bir giydigimi yakın zamanda tekrar giymem ama ben bile o kadar almıyorum. Bu sene işte giyerim diye aldığım kyafetlere toplam 500 ancak vermişimdir. Makyaj ve parfüm de yine yıllık 500ü geçmez. Çok makyaj yapmıyorum zaten. Kuaför yok. Kendim yapıyorum saçımı. Çok pahalı ve marka alıyorsanız bilemem tabi.

-Saçımı hiç boyatmıyorum. Kendi doğal rengim sadece 6 ayda bir defa kesime gidiyorum. Fön vs kendim yapabiliyorum. Manikür pedikür kendim onlardan güzel yapıyorum. Kıl olayınıda yıllar önce lazerle hallettim...

-Makyaj sadece kalem ve rımel kullanıyorum. Onlarda aylarca gidiyor. (fondoten allık özel günlerde dışarı çıktığımda yaparım) Her ay kıyafet, çanta almam belli zamanlarda alırım...

Bakım ürünlerinde sadece yüz temizleme köpüğü kullanırım diğer göz temizle, maske,peeling kendim doğal evden yapıyorum.
-İyimiyim? iyiyim temizim ve doğalım.. hoop diyince dışarı çıkabiliyorum.

Çok masrafsız bir kadınım.. işime böylesi geliyor..

Herkesin geliri gideri kendine, kiyilmaz o paraya demissiniz ya herkesin fikri baska mesela ben de sac boyasina rofleye verilen paraya acirim, sigara gibi birsey hep kendine zarar veriyorsun uzerine de para veriyorsun

yok ben oyle dusunmuyorum sonucta benım ıcın rofle ılk basta bakım ..sarısınlığı sevıyorum kendıme yakıstıryorum cunku....800 ıcınde ne var pekı sadece gıyım kusammı...haklısınız herkesın kendı tercıhı aslında da merak ettım....yanı gıyımse sadce bende ona acıyorum

ben aylık yuz demıstım...bırde yaklaşık 3-4 ayda bır parfum ve vucut kremlerımı alıyorum onlarda maksımım 130-150 cıvarı tutuyor

ne 800 unden bahsedıyorsunuz yaaa ben aylık kendıme 50 tl bıle ayırmıyorum, ıhtıyacım olunca gıder makyaj malzemesı yada cılt bakım urunu alırım, kıyafet aynı sekılde ıhtıyac oldukça alırım, oyle her gordugume atlamam...
elımde olanla yetınmeyı bıldıkten sonra sorun yok....
hem zaten cok kokoş gıyım tarzımda yoktur, spor gıyınırım.. makyajda oyle agır makyaj sevmem, vazgecılmezım goz kalemı -rımel-allık ve rujdur.

Benim ikizlerin gıda vb harcamalarına daha çok gittiğinden kendime ayda 100-150 falan harcıyorum ya da harcamıyorum kıyafetleri eskimiyorki işte çünkü iş kıyafeti giyiyorum yeni aldıklarımı bile giyemediğimden pek kıyafete para harcamıyorum

Makyaj malzemesi her ay almam.
Kıyafette aylık 100 ü geçmez. Bazen 2 ayda bir alırım.
Takı toka da 50 lira.
Kuaföre de 2 ayda bir 60 lira veriyorum o kadar.
Atlık bölsen 100 lira çıkıyor.
800 lira neymiş gerçekten.. Kira veriyorum ben o paraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…