- Emoji Skoru
- 1.566
- Puanlar
- 48
- Konu Sahibi Delfin kahini
-
Cevap vermiyor çünkü birilerinden akıl alıyor. Sizden de o akıl aldığı kişinin ağzıyla isteklerde bulunuyor hiç bir şey vermeden direkt çıkartamıyor musunuz işten çünkü bana kalırsa sizin iyi niyetinizi kullanmaya geçilmiş.Kızım büyüdü ortaokul öğrencisi oldu. Artık işten ayrılmadan önce kendisi şartlar koyacak gibi davranıyor.Çünkü benim çözümlerimi beğenmiyor, hiçbirine cevap vermedi
iyi niyet ne yıllık izin bile vermemek miCevap vermiyor çünkü birilerinden akıl alıyor. Sizden de o akıl aldığı kişinin ağzıyla isteklerde bulunuyor hiç bir şey vermeden direkt çıkartamıyor musunuz işten çünkü bana kalırsa sizin iyi niyetinizi kullanmaya geçilmiş.
Böyle sigortasız çalışan biri dava açtı, işyerinde çalıştığını ispatlayamadı. Elindeki tüm faturalar, belgeler yetersiz/geçersiz bulundu. Dava açtı diye ille kazancak diye bir şey yokmuş, ben de şaşırdım böyle olunca.
Her türlü size dava açacak. Tazminat falan da vermeyin çıkarın gitsin. Ona vereceğiniz parayı iyi bir avukata verinHiçbir yakın akrabası hayatta olmayan beyaz yakalı çalışan biriyim. Kızıma 3 yıldır 50 yaşlarında bir bayan bakıyor. İşe ihtiyacı vardı, kızıma bakıcılık teklif ettim, hiç şartları doğru düzgün konuşmadık. Sigortayı sordum, zaten emekli olamıycam gerek yok diye geçiştirdi. 2 yıl geçti, oğlu üzerinden sigortalıydı, oğlu işten çıktı. Ben onu işten çıkarmayı düşünüyordum. 1 yıllık sözleşme ve sigorta yapalım dedim, istemedi. O sırada ablam 1 yıldır kanser hastası, Ablamın yabancı bakıcısına sigorta yaptırdık. İtirazlar etti bana sigorta yapmıyorsunuz bu ne haksızlık diye velvele yaptı. Teşvikli sigortası olan diğer bakıcımız işten ayrıldı. Ablama yeni bakıcı bulana kadar ben baktım ve karın fıtığı oldum.10 gün önce aneliyat oldum. İyileşme sürecinde eşim akşam çalıştığı için bir de dizimde kapsül yırtılması oldu. Çocuk bakıcımız işe başlayalı 3 Yıl oldu kıdem tazminatı vermeyi önerdim. Bu arada maaşı brüt asgari ücret üzerinden alıyordu. Kızına işe girdiğinden beri burs veriyorum. Kocasınada geçen yıl 4 ay şöför maaşı verdim. Daha ne yapayım. Avukat bile çocuk bakıcılığının sigortaya ihtiyacı yok dedi. Bu arada 2 senelik yıllık iznini de vermemişim. Artık hiç bir duygum kalmadı. Ben ve ablam çok hastalandık bu süreçte. Eşimden zaten gayrıresmi olarak ayrıyım, hiçbir sorumluluğu en son dakikaya kadar kabul etmez. Ne diyorsunuz sizce bu durum( lardan) nasıl kurtulurum?
250 bin istiyor. Bir de bursa devamCevap vermiyor çünkü birilerinden akıl alıyor. Sizden de o akıl aldığı kişinin ağzıyla isteklerde bulunuyor hiç bir şey vermeden direkt çıkartamıyor musunuz işten çünkü bana kalırsa sizin iyi niyetinizi kullanmaya geçilmiş.
250 bin gibiKadın ne istiyor tam olarak?
Vermeyin. Siz onu mahkemeye vereceğinizi söyleyin. Mesaileri tam yapmadığı için.250 bin gibi
Yıllık izin + ihbar tazminatıyla olayı kapatmak istiyorum. Ama olay kapanmadığı gibi çok daha fazlasını istiyor. İş hukukuna göre kapatsak da hizmet tespit davası açabilir dedilerO zaman yatırmadığın sigorta ücreti + yıllık izni ver kul hakkı olmasın sonuçta çocuğuna baktı o kadar ne kadar burs veriyordun?
Açsın hapse mi qtacaklar sankiYıllık izin + ihbar tazminatıyla olayı kapatmak istiyorum. Ama olay kapanmadığı gibi çok daha fazlasını istiyor. İş hukukuna göre kapatsak da hizmet tespit davası açabilir dediler
Avukatınız biraz saçmalamış ya da size umut vermiş. Çocuk bakıcısının sigortaya ihtiyacı yok ne demek:))) sizde inandınız mı. İş akdi olan her kim ise isterse 4 saat hizmet etsin mesela eve gelen temizliğe yardımcımolan kişilerin bile sigortası ödenmek zorunda. Geri kalan karmaşık durumlarla ilgili yorum yapamayacağım ama avukatınız size saçma bir yorum yapmış. Eğer kadın kanıtlarsa geriye dönük ceza alabilirsiniz.Hiçbir yakın akrabası hayatta olmayan beyaz yakalı çalışan biriyim. Kızıma 3 yıldır 50 yaşlarında bir bayan bakıyor. İşe ihtiyacı vardı, kızıma bakıcılık teklif ettim, hiç şartları doğru düzgün konuşmadık. Sigortayı sordum, zaten emekli olamıycam gerek yok diye geçiştirdi. 2 yıl geçti, oğlu üzerinden sigortalıydı, oğlu işten çıktı. Ben onu işten çıkarmayı düşünüyordum. 1 yıllık sözleşme ve sigorta yapalım dedim, istemedi. O sırada ablam 1 yıldır kanser hastası, Ablamın yabancı bakıcısına sigorta yaptırdık. İtirazlar etti bana sigorta yapmıyorsunuz bu ne haksızlık diye velvele yaptı. Teşvikli sigortası olan diğer bakıcımız işten ayrıldı. Ablama yeni bakıcı bulana kadar ben baktım ve karın fıtığı oldum.10 gün önce aneliyat oldum. İyileşme sürecinde eşim akşam çalıştığı için bir de dizimde kapsül yırtılması oldu. Çocuk bakıcımız işe başlayalı 3 Yıl oldu kıdem tazminatı vermeyi önerdim. Bu arada maaşı brüt asgari ücret üzerinden alıyordu. Kızına işe girdiğinden beri burs veriyorum. Kocasınada geçen yıl 4 ay şöför maaşı verdim. Daha ne yapayım. Avukat bile çocuk bakıcılığının sigortaya ihtiyacı yok dedi. Bu arada 2 senelik yıllık iznini de vermemişim. Artık hiç bir duygum kalmadı. Ben ve ablam çok hastalandık bu süreçte. Eşimden zaten gayrıresmi olarak ayrıyım, hiçbir sorumluluğu en son dakikaya kadar kabul etmez. Ne diyorsunuz sizce bu durum( lardan) nasıl kurtulurum?
Bu da tehdit gibi bunları yazılı belgesi elinizde olsun mahkemeye sunarsınız.250 bin istiyor. Bir de bursa devam